icon

Znova tehotná po potrate. Mám obavy

barbora0308
11. nov 2021

Ahojte, troška sa rozpíšem, tak verím, že si to tu niekto aj prečíta dokonca. 🙂 Moje prvé tehotenstvo sa žiaľ skončilo potratom v 16 týždni. Od začiatku tehotenstva som však neustále špinila no a cca. v 7 týždni som začala prvý krát krvácať. Vtedy mi na pohotovosti nevedeli povedať ani príčinu krvácania, ale plod vyzeral v poriadku, tak ma to celkom upokojilo. Následne sa ale krvácanie opakovalo viackrát, to mi už diagnostikovali hematóm. Následne som už bola viacej v nemocnici, ako doma, stále sa mi spustilo krvácanie, aj keď mi už lekári vraveli, že sa hematóm vstrebal. Keď ma už konečne pustili domov z nemocnice, tak sa mi v 16 týždni z ničoho nič spustil pôrod, začala som veľmi krvácať a mala som silné kŕče. Musela som žiaľ porodiť, no následne som ešte išla na čistenie. Počas zotavovania sa v nemocnici mi robili rôzne vyšetrenia, no všetky boli negatívne, dokonca aj genetika dodatočne ukázala, že bol plod zdravý. Dodnes nemám žiadnu konkrétnu príčinu prečo sa tak stalo...vraj bolo všetko OK no predsa som mala problémy od začiatku až do potratu. Dnes som znova tehotná, aktuálne som iba v 7 týždni. Neskutočne ma ale znepokojuje, že rovnako špiním od 5 týždňa, ako pri predchádzajúcom tehotenstve. Dokonca som pred týždňom aj na pohotovosti bola, keďže to špinenie bolo také husté a silné, že som už mala obavy. Lekári tvrdia, že je zatiaľ všetko v poriadku, akciu srdiečka je už vidno a aj napriek špineniu sa zatiaľ plod vyvíja, liečbu mám nasadenú. Mám však neskutočné obavy, že sa scenár bude opakovať znova. Veľmi ma znepokojuje toto špinenie...lekárka mi povedala, že to tak nemôžem vnímať a že každé tehotenstvo je iné, ale mám pocit, že toto špinenie naznačuje nejaký problém. Preto sa chcem spýtať/poradiť, či tu je nejaká žena, ktorá si niečím podobným prešla a podarilo sa jej donosiť zdravé dieťatko? Resp. či vám neprišli na nejaký iný zdravotný problém a či ste neabsolvovali nejaké špeciálne vyšetrenia? Ďakujem za odpovede!

Strana
z2
aliaray1
Autor odpoveď zmazal
aliaray1
Autor odpoveď zmazal
ankare
26. jan 2022

@barbora0308 ako sa držíte?

barbora0308
autor
27. jan 2022

@ankare Zajtra zacinam 18tt a zatial vsetko v poriadku 😊 verim, ze to uz dotiahneme do uspesneho konca.

ankare
27. jan 2022

@barbora0308 určite ano, veľmi sa teším, držím palce!

barbora0308
autor
27. jan 2022

@ankare dakujem 🌷!

Strana
z2