Zúfalstvo - som neplánovane tehotná
Ahojte. Veľmi prosím o radu, pretože som sama zo seba zúfalá. Ostala som neplanovane tehotná. A som z toho úplne mimo. Existuje niečo ako tehotenská depresia alebo co? Lebo som naozaj na dne a netuším prečo. Vkuse revem, nič ma nedokáže potešiť ani moje úžasné prvé dieťa, ktoré je čistá radosť.uplne to mňa odišiel život a iskra. Ráno sa musím donútiť vstať z postele a je to normálne výkon. A ja nerozumiem prečo. Bojím sa, hnevám sa, všetko na kopu. 😭😭😭😭
Áno to sa stáva, avšak si uvedom, že dieťa je dar a nie každý má šťastie mať ho a nie ešte aj druhé ako čakáš ty. Ja si pamätám ako tu jedna baba písala v nejakom článku, že sa netešila na svoje dieťa, keď bola tehotná a až keď začala mať problémy a reálne jej hrozilo, že on príde vtedy si uvedomila, že by bez neho nechcela byť. Držím palce, aby sa tebe nič také nestalo a aby si sa čo najskôr začala tešiť. 👍
Nová nečakaná situácia musíš si zvyknúť.sprcha emócií veď píšeš bojím sa, hnevám...a tak aj reagujes.Ako je staré prve bábo?keď je prvé úžasné bábo no tak budeš mať 2 úžasné deti😊tes sa bude to dobre😊
@eliska13 ma 3r.v septembri nastupuje do škôlky. Bola plánovaná, ale v tehotenstve som k nej tiež absolútne nič necítila. Skôr som sa bála ze ju budem brat ako príťaž. Nestalo sa našťastie. Od prvej chvíle co sa narodila som ju milovala aj milujem najviac na svete a nikdy sa to nezmení.
No tentoraz je to 1000x horsie😩
V koľkom si tt?to môže byť všetko spolu hormóny, šok, že si to takto nechcela už je väčšia, bude v škôlke ...príroda to vyriešila za teba
@eliska13 6tt,popravde keby sa toto nestalo tak ostaneme pri jednom dieťati pretože už nie som najmladšia (34) a aj preto ma to úplne desí ako to prežívam, mala by som byť šťastná a vďačná a ja? Úplný opak, mne celkom preskočilo 😭
Ty, ze nie si najmladsia? Mlada si. A co taka Judiniova a Benova?
Ak je to až také zlé, určite sa porad s psychológom, pripadne psychiatrom. K psychiatrovi nepotrebuješ odporučenie. Určite by sa ti hodila aspoň psychoterapia u psychológa, psychoterapeuta.
Len ťa chcem povzbudiť, určite to zvládneš, ten rozdiel medzi deťmi bude predsa len trochu väčší. My sme s mužom chceli dve deti, ale keď som neplánovane otehotnela, dcérka mala len rok aj dva mesiace. Tiež mi chvíľu trvalo, kým som to prijala, bála som sa, či zvládnem pomerne malý vekový rozdiel..nakoniec som v treťom mesiaci potratila, dosť som si to vyčítala...
Určite ťa ovplyvňujú hormóny, nebráň sa pomoci psychológa. Určite to zvládneš. A napíšem ti iba jedno, súrodenec je najväčší dar, ktorý môžeš svojej dcérke dať. Moje deti sú skvelá dvojka, od detstva až doteraz a to sú už dospelí.
Ahoj ☺️ ak sa ti podobné dialo aj počas prvého tehu, tak je teda viac ako jasné, že to je hormonálna zmena, nie práve emócie. Každá žena má hormóny v inom pomere a tebe pravdepodobne tehotenstvom jeden z nich robí galibu. Pevne verím, že vieš, že všetko zvládneš 😊 bohužiaľ, najradšej by som ti povedala, skús sa premôcť a "buď happy" ale hormóny neošalieš. Prajem ti len, aby ťa to čím skôr prešlo lebo bábätko potrebuje pohodu, nie depriváciu. Potrebuješ trošku endorfíny dostať do seba, pusti si hudbu, zaspievaj si zatancuj si s malou.... Rozpravaj sa s ňou o miminku, ktoré ti rastie v brušku. Možno si viac testosteronový typ a množstvá estrogénu ti trošku narúšajú pohodu, ako keď majú ženy PMS, pre niektoré je celý svet vtedy nafigu, všetci im lezú na nervy, nič nie je dobré atď...
to som mala aj ja.... uvidíš že po pôrode sa to všetko zmení....
@mogaa normalne to určite nie je
Chod k lekarovi, psychologovi, terapeutovy. Hladaj pomoc. Ak to co mas je depresia, pomozu ti s tym. Netrap sa len sama. Dufam ze najdes pomoc.
Akurat tento tyzden mi jedna z najmilujucejsich, najobetavejsich matiek ake poznam vravela, ze tehotenstvo bolo pre nu najhorsie obdobie zivota. Ze neznasala seba, neznasala dieta, ktore nosila pod srdcom, ze sa citila skareda, nechutna, kazdy den si 100 krat hovorila, ze ho nechce (vytuzene tehotentstvo po 3 rokoch snazenia), ale ze sa nemohla ovladat. Jej dcerka je teraz jej zivot. Uz sa rok snazia o druhe a nic, hovori si, ze to asi tak ma byt, lebo neznasa byt tehotna. Ze sa boji, ze ho opat nebude chciet, ze zradi prvu dcerku. Podla ma su to hormony. Ako sa jedna zblazni a zije len pre tehotenstvo, riesi ci moze zjest kura alebo uhorku, druha ma opacne pocity. Urcite to spomen na gynde, oni ta nasmeruju, pomozu.
Vitaj v klube neplánovanych, ja mam 38 a tretie tehu, mladší ma 14 a str. 17,takze ja by som mala plakať a byť zúfala, nie ty😆😉 ale nie som, beriem to ako výzvu, odmenu?
@eliska13 Nehnevaj sa , ale keď si nechcela ďalšie dieťa mala si sa chrániť , ty si zúfalá že čakáš druhé dieťa ? A ja mám čo povedať snažíme sa už nejaký ten čas a zatiaľ bezvýsledne to ja by som mala byt zúfalá či sa mi niekedy podarí mat vlastne dieťa . Milujem takéto ženy och toto ma strašne nahnevalo nic v zlom .
@danielahamar jeeej, take volaco som chcela napisat, ja mam 37, ale dve deti mladsie (7 a 5), cakame tretie, neplanovane a dokonca mi zasibalo, ze ked bude mat toto tretie rok, este na jedno by som si trufla. Poznam kopu zien, co maju 34 a viac a marne sa snazia o prve.
@nevenka ja už nie, neznášam to najlepsie

skôr hormony ako depresia...a pri tehotenstve to býva normálne