Zvažujem potrat
Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a zvazujem potrat. Som v nelahkej situacii,zacnem asi od zaciatku. S priatelom som 2roky. Vsetko bolo donedavna okej, obaja sme pracovali, mali sme spolocne zaujmy, spolocne byvanie, naozaj som ho lubila a myslela, ze je ten pravy. Asi to bolo cele len krasne klamstvo. Zistila som, ze priatel ma dlhy o ktorych mi nepovedal, zatajil mi, ze sa liecil na prednej hore, ze ma problem s alkoholom. Myslela som, ze nepije kvoli tomu, ze vsade chodi autom a aky je zodpovedny. 🙄 asi 2 tyzdne dozadu vsak spadol naspat do svojho alko sveta, chytili ho policajti a nafukal 2,5 promile🤦🏻♀️ normalne ho nespoznavam, nedokazem tomu uverit, ani pochopit, ze ma vodil cely cas za nos.. ze mi o jeho problemoch nepovedali jeho kamarati, ani rodina. Pomaly ale isto sa mi zacal hnusit, neviem si predstavit mat dieta s takymto clovekom. Zobrala som si veci a odisla od neho. On samozrejme slubuje hory doly, ze sa kvoli mne zmeni. Ale vobec mu neverim. Neviem co s dietatom, prisla som na to len nedavno, je to cerstve, o dva tyzdne mam ist k lekarovi..on o tom zatial ani nevie a asi mu to ani nepoviem. Co by ste robili na mojom mieste? Byvam v byte po babke-je vsak stary, neprerobeny a asi ani nevhodny pre male dieta. Nechcem ist na potrat, ale asi nemam ine riesenie..a zit s clovekom co klame a pije tiez nechcem…a ze sa zmeni, neverim…
Mas dve možnosti. Prvá je si dieťa nechať. Toto dieťa bude mať povahové črty po otcovi, bude ti ho cely život pripominat, budeš mat výčitky svedomia celý život že s kým si ho mala, ono sa bude pýtať na otca, bude ho hľadať ak mu to zatajis, problémy budú stále, môže sa ti zhoršovať zdravotný stav atď..Druhá možnosť, dat si dieťa vziať by bola určite ta lepšia možnosť pretože deti ešte budeš môcť mať, to si over u lekára preistotu. Vyhnes sa tak celoživotným problémom a trápeniu. Mnohé ženy potratia samovoľne a sú s tým po určitom čase zmierene. Ty máš ešte život pred sebou a môžeš mať dieťa a deti s perspektívnym mužom.
@terezka1947 predkladatelov čo chcu obmedzit zakazat interupciu si vieš dohladat , a je absolutne jasné kto ich predklada a kto koho voli a aký maju program
skus argumentovat že to tak nie je
Nemas uver, nezarabas minimalku, su zeny, ktore platia najmy, plat nic moc, alebo studentky a svoje dieta si nechaju, toto nie je len o krestanstve ako to tu niekto spomynal, ale su s tym spojene zavazne rizika, neskor si to mozes vycitat a co sa tyka partnera ano alkoholici vacsinou do toho spadnu znovu, ale nemusi, neskor si mozes najst ineho co ta bude podvadzat, nikdy nebudes mat nic zarucene, poloz si otazku ci ho lubis a ci lubis svoje dieta.
@sara07 prečo mám argumentovať?
Rešpektujem tvoj názor,že máš na túto oblasť iný názor.
@mimi2018 toto nemyslíš asi vážne. To dieťa nemôže za to, akého má otca. Keby každá žena takto rozmýšľala, tak kvantum deti by sa každý rok nenarodilo.
A to že po potrate bude môcť mať ďalšie deti nie je také isté. Pri potrate hrozí poškodenie krčka maternice, čo by značne skomplikovalo ďalšie tehotenstvo. Tiež sa môže poškodiť stena maternice. U určitého percenta žien došlo k masívnemu poškodeniu maternice s rozsiahlym krvácaním a maternica im musela byť odobratá.
Hovoríš o tom potrate ako o vyberaní kliešťa 🙄
@1tina597 tina zalez, autorka je rozhodnutá porodiť, len si potrebovala utriediť myšlienky, podľa mňa.
Tvoja otázka je na houno.👿
Niektorá ani nevedela, ako porodila a iná na UPT do 12 týždňa sa neprebrala z narkozy. Rozmýšľala si nad tým aj takto?
A ma mladého tatka, 50.rocny ešte vnuca výchova, koľkí si v 50.robia deti a tento bude mať vnuka. Choďte už s tými potratmi do Ritcu.
@ahhola nie, nie je moja otázka na HOUNO😉, aspoň určite nie o nič viac, než tvoja milá a hlavne slušná odpoveď.
@mima1608 nepropagujem potrat. Autorka uvažovala či ano alebo nie. Od začiatku píšem, že rozhodnutie je na nej a na jej pocitoch, nie na morálke ľudí z MK. Len mi nedá nereagovať na to ako tu zastrašujete komplikáciami. Ak chce bábo, držím palce, rovnako ako keď nechce 😊
Prečo automaticky,čo je dobré v zahraničí prijímame ako holý fakt,nekriticky,bez rozmýšľania ako to pravé orechové, dobré,čo dobré,najlepšie?
Prečo my neponúkne práve zahraničiu niečo iné,hodnotnejšie?
Veď sa pozrime,kde speje spoločnosť v zahraničí,fakt k prosperite?k nejakým hodnotám?k niečomu dobrému?
Alibizmus,zrelativizivanie všetkého...koľko veľkých civilizácií v histórii skončilo na bezbrehom užívaní si všetkeho a pohŕdaní všetkým.
Som Pán Boh svoj,sám som stroja svojho šťastia...ja,ja..
@mima1608 potrat robia skúsení doktori a to co píšeš by sa ženám nemalo stať. Skôr je to možné po opakovaných potratoch. Keď pôjde raz tak by to malo byt ok. Verím že nie je to príjemný zásah do tela ale radšej toto žena vydrží ako potom sa sama trápiť s dietatom a niesť následky.
@sara07 isteže, rozdiel UPT do 8,...12 týždňa a porod do 36.,...40.Pozri na zemi je 8mld ľudí, to más 8.mld pôrodov... A UPT? V ČSSR do 1989 bolo v posledných rokoch pomer pôrod UPT skoro 1:1...cize 100 000 deciek na svet, 90 000 zo sveta... do kanála. Kto to vie porovnať, co je viac💔??? Tvoja tabletka je ešte väčšie svinstvo, ako UPT. Tam ma Dr. vizuálnu kontrolu, práva noha odtrhnúta... ľavá ruka, trup, hlava rozmliazdena... Na klinike zhltne tbl a doma sa s tým popasuj ako vieš... Geniálne... A po tbl na psychiatriu rovno▪️👽
@sara07 a ako jej pomôžeš ty jej komentárom ze jej schvaľuje potrat
A co ak to bude prvé a posledme trhu a co ak to dietatko bude to najlepšie co ju kedy postretlo. A aj alkoholici sa môžu s Bohom pomocou vyliečiť nič nie je nikdy stratené.
@mimi2018 myslis ze po potrate zeny nemajú postabortivmy syndróm a vsetko je vyriesene?
@ahhola aspon nezavadzaj , najskôr vyšetri mudr , zvaži či je vhodná, po podaní ostava na pozorovanie min 2- 4 hod, prípadne je hospitalizovaná 24 -48 hod podla okolnosti ako kedy
doma sa trápia len ženy čo si ju kupia cez internet a niekedy tažko povedat čo si vlastne aj kupia ale k tomu ste ich vy dohnali , dufam že ste spokojné a štastne
@lapersefona fajn tak mi ten zázrak vyliečený alkoholik ukaž, bohom hej nebud smiešna , vždy sú jednou nohou ako sa vraví , však bol na liečení zase do toho spadol
jasné jedno aké ma dieta detsto však vy sa na tie slzy nemusíte divat
Neboj to zvládneš.
Dieta za to nemôže.

Podľa mna je super že máš našetrené, máš stálu prácu, byt bez hypotéky 😊 to je základ. Áno dieťa niečo stojí, ale ja v tvojej situácii by som na potrat nešla. Budeš dostavať aj tehotenské, potom príspevok pri narodeni, z toho vieš super nakúpiť všetko potrebné pre doeta a aj odložiť 😊materská bude v podstate toľko, koľko máš plat a aj ten rodicak s pridavkami je už podľa mna celkom fajn suma od septembra.
Držím palce kazdopadne ❤️