icon

9 týždeň tehotestva a slabšia čiarka na teste

tehulka_mk
19. nov 2011

Ahojko,potrebujem pomoc a radu.V noci som mala brutalne skaredy sen,ze som potratila babo.Som v 9tt,u doktora mam prvu poradnu dohodnutu v piatok 25.11.,kedze je chory,a ja som v zahranici u sestry na navsteve.Rano som si teda spravila v tom soku tehotensky test,vysiel sice pozitivne,ale ta ciarka tam bola brutalne slabucka.Taku som nemala ani v prvom teste,a to som testovala v 33.DC. Prsia ma bolia,je mi stale zle,ako doteraz,bazalku mam stale 37,3,len ten sen a test ma dost sokovali.Prosim o radu a pomoc,bojim sa ☹

zuzana76
19. nov 2011

@anjelicek26 no, ved som pisala okolo 50 eur, to zase podla mna stoji za to, ako sa stresovat, len cez vikend neviem, ci niekto pracuje v sukr. centrea kedze poistenie pisala,ze nema, tak pohotovost neviem, zalezi kolko by pytali

poisonblu
19. nov 2011

nechcem ta nijak strasit...ale ja som otehotnela v juli a v tom case (2 dni po nechranenom milovani) sa mi snival sen, ze mi doniesli dceru, ale v tom sne som vedela, ze som ju neporodila ja...v septembri som potratila ☹

anjelicek26
19. nov 2011

@bambi2 - ja som robila uz 11dni po oplodneni z poobedneho mocu a bola tam ciarka, takze... kludne ukaze. Ved musi mat niekolko tisic jednotiek HCG v krvi, mali by jej naskocit okamzite. Tam uz neni o com

@solinkarka - to je tiez pravda, niekedy priznaky vymiznu az neskor, hcg je v krvi po potrate este dva tyzdne, tak preco by prestali priznaky? Kamoska tiez v 12.tyzdni sla na kontrolu a uz nasli len malinky zvysok niecoho, co bolo babo ☹

sssimi
19. nov 2011

Ak ti býva stále zle, tak je všetko v najlepšom poriadku 😉 Testy si už vôbec nerob (ak by si aj potratila, tak ti ešte veľmi dlho budú ukazovať dve čiarky). Čo isto nebude tvoj problém. A na takéto sny si pomaly zvykaj. Tehotným sa snívajú neuveriteľné veci 😉 A zväčša práve ten zlý sen značí niečo dobré 😉 . Problém by nastal len ak by si začala špiniť, krvácať alebo by si mala silné krče v bruchu.

bambi2
19. nov 2011

@zuzana76 nech si vyskusa zavolat, cenu by jej mali povedat ked to bude platit bar...

zuzana76
19. nov 2011

@solinkarka u mna priznaky presli a bolo to MA

zuzana76
19. nov 2011

no, ja by som urcite sla na UZV, aj keby to stalo neviem kolko, lebo ja som tiez ten typ, co sa stresuje, aj ked nemusi

tehulka_mk
autor
19. nov 2011

Dakujem dievcata,dozvedela som sa aspon nieco nove.Som v Taliansku.Asi ten zajtrajsok vydrzim a v pondelok si kupim teda test nejaky odtialto a hadam budu dve silne ciary.Hoci je jasne,ze dovtedy sa zblaznim.

bambi2
19. nov 2011

@tehulka_mk preco az v pondelok, nemozes ist este dnes?? nemate tam lekaren na blizku??

tehulka_mk
autor
19. nov 2011

A inak bazalna teplota,ak zena prekona potrat by mala hned klesnut,ci nie?

dida38
19. nov 2011

no ak by sa nedajboze aj nieco stalo, nemusis hned spinit ani krvacat....ja ked som mala MA bola som v 16 tt a babo bolo tak na 13 tt...cize cca 2-3 tyzdne som o nicom netusila....zistilo sa to az na kontrole. ☹
ja osobne by som sla do najblizsieho obchodu,lekarne a kupila test, otestovala a podla toho sa rozhodla, ci zajdem tam k dr. a zaplatim...(ved aj doma sme ochotne platit za 4D!! ) tak pre tu istou by som tam zasla....

sisaha
19. nov 2011

@tehulka_mk ja by som tiez sla hned na pohotovost a ten uzv si sama zaplatila, aj keby ma to malo stat 100 eur. A nie sa dalsi den stresovat, robit dalsi test a cakat do stvrtka...

tehulka_mk
autor
19. nov 2011

@bambi2 Dnes sa uz nechcem dalsim testom stresovat. ☹
@sssimi Dakujem!!!!Nespinim,nekrvacam,nemam krce,vsetko po starom,len ten test,ale teraz ked tu citam,ze priznaky mozu miznut aj dva tyzdne,tak ma ide porazit.A ta bazalna teplota by hned pri potrate zmizla nie?

solinkarka
19. nov 2011

@sssimi nie je pravda ze keby bolo zle musela by krvacat...ja som nekrvacala vobec ked som potratila az za nejake 2 tyzdne.

bambi2
19. nov 2011

@tehulka_mk praveze by ti to pomohlo si myslim. aby potom nebolo neskoro. radsej skor ako neskor... ale najlepsie by bolo keby si si zaplatila ten utz.. a mas to iste...

anjelicek26
19. nov 2011

@tehulka_mk - netusim, ako sa sprava bazalka po potrate 🤐 Skus kuknut fertilityfriend, grafy, misscarriage ci ako sa to pise.

sisaha
19. nov 2011

@tehulka_mk nie, ani bazalna by nemusela ist hned dole, ved si uvedom, ze plod v tvojom tele je, si tehotna.. Neviem preco svoj problem nevyriesis pol hodinovou navstevou lekara a budes mat dusu na mieste..

anjelicek26
19. nov 2011

@sisaha - pokial viem, tak v taliansku to vobec neni take jednoduche 😕 U nas v anglicku mimochodom tiez nie 🤐

denduska
19. nov 2011

@tehulka_mk fakt sa uz nestresuj testom ked uz, tak radsej niekde "najdi" ultrazvuk, tam to uvidia hned, lebo srdiecko uz bude vidno - nech to stoji co to stoji.

sisaha
19. nov 2011

@anjelicek26 nemusi to byt jednoduche, ale ked pride na pohotovost a povie, ze si sono sama zaplati, neverim, ze by ju odmietli

bambi2
19. nov 2011

@anjelicek26 jednoduche to mozno nie je ale kto hlada, ten najde... presne tak ako vravi sisaha. ak zaplati na ruku, tak ju urcite neposlu domov... ved to je mozno 5- 10 min zalezitost... nic viac...

lenka47
19. nov 2011

@tehulka_mk ja som testovala kazdy den, niekedy aj rano a vecer-proste sibnuta 😀 a nasla som ze zeny pisali ze toto iste sa im stalo, jednak ze klesa ta hcg a jednak ten test je na stanovenie uplne ranneho tehu tak mozno su tam uz aj ine faktory ze preco je slabsi... alebo to bol proste blby test... velmi drzim paluchy nech to dopadne dobre!!! a neda sa ti ist na pohotovost alebo tak, ze povies ze ti je zle alebo nieco si vymysliet aby ti spravili sono?nech necakas ...

eri28
19. nov 2011

@tehulka_mk pozry do on line snar, mne sa dvakrat snivalo o porode a tehu a v snari mi vysli uplne ine odpovede,ale sedeli na mna, proste fakt tam kukni,aj na viac, mozno nie kazdy ma to slovicko, a neboj urcite bude vsetko okej 😉

aliza
19. nov 2011

ja si myslim, ze je chybou stale testovat. Ja som testovala len raz, kedy vysiel pozitivny a to bolo este pred menstruaciou a odvtedy som az do 12.t.t. neriesila, bud alebo. naco je to dobre? nechapem, akurat mas teraz zbytocne stresy. Keby si netestovala, bola by si kludna az do uzv a tam uz by sa ukazalo, ze co a ako. V takomto rannom stadiu aj tak nic neovplyvnis, ak aj pojdes teraz na uzv v ITA. Ja by som to uz neriesila, a pokial sa da, nestresovala, bude ako ma byt. Aj to patri k tehotenstvu, zial, ta neistota.

svetlankat
19. nov 2011

@tehulka_mk ja odporucam netestovat a hlavne nestresovat, strach je prirodzeny, ale ked to ma prist nijak to neovplyvnis, skor naopak, tym tvojim stresom tomu mozes len dopomoct. Cize hlavne sa ukludni a setri sa. rzim paste

adikasala
19. nov 2011

@tehulka_mk ahoj nestresuj postupne koncom prveho trimestra hodnota hcg klesa to bude tvoj pripad,ked ti je spatne tak je to v pohode,,,,keed by si velmi chcela tak na pohotovost mozes ist povies ze mas bolesti a oni ti sono urobia!!,nikto si uz testy nerobi v tomto tyzdni...ja zijem v it viem o com hovorim...drzim palce bude to ok!!

tehulka_mk
autor
19. nov 2011

@svetlankat Dakujem ti pekne,no uz sa dostavam do pohody postupne,ved uvidime,zbytocne by som teraz sla na pohotovost,ked aj tak sa nic neda robit,nech by bol vysledok akykolvek.Nadalej budem brat kyselinu listovu a starat sa o seba,akoby nic.
@adikasala Ahojko,dakujem ti za odpoved,vies,na dost neskory termin som bola objednana,ine baby uz chodia hned par dni po vymeskani menzesu,ale mne sa nedalo ☹ Preto som sa testami len podporovala,ze vsetko je v poriadku,az na ten dnesny sok.Len ja som v 9tt,to este nie je take klesanie hcg,preto ma to dost prekvapuje.Ale pomohla a podporila ma tvoja odpoved.

adikasala
19. nov 2011

@tehulka_mk kde si v it? tu je to v poho..v ramci eu nemas problem ist na pohotovost...sestra by mala vedet ako to tu chodi nie?ja som bola na zciatku tehu 3 krat na pohotovosti lebo som spinila a bala som sa.a vidis vsetko preslo a som uz v 17 tyzdni.naozaj si este nebola u doktora? to by si uz mala ist aby si nepremeskala dolezite vysetrenia..

aliza
19. nov 2011

@tehulka_mk a nemozes byt tehotna dlhsie? naozaj nestresuj. Tu v UK sa prvy uzv robi az v 12 t.t., skor ta nikto nezoberie a da sa to zvladnut, apson clovek prilis neriesi.

tehulka_mk
autor
19. nov 2011

@adikasala V Assisi.Tak prave sestra ma zle skusenosti s pohotovostou tu ☹ Nebola,lebo mi povedal,ze staci prist v 10tt,kedze ja som to aj neskor zistila,ze som tehu,a pobehovala som po europe,a ze hned mam prist nalacno,vezmeme krv,spravime ultrazvuk a vsetko potrebne a potom mam prist v 12tt.Takze nepremeskam dolezite,dufam,ze teda je v mojom tele vsetko ok.