icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

zuzikboc
24. nov 2010

@evitka82 dakujem za privítanie... 😀 ...ja sa už vytiešam teraz, aj keď ešte len plánujeme... 😀 ...Mika sa nám (síce neplánovane) podarila veľmi ľahko (popri HA 😅 ), tak dúfam, že aj toto druhé, už plánované, bude s nami už pod budúcoročným vianočným stromčekom... 🙂 ...

evitka82
25. nov 2010

@zuzikboc takze od buduceho roka idete na to???my sme v anglicku ale chceme ist domov ale chcem sa do toho pustit uz tu...a to hned nasledujucu ovulku....aby som uz domov prisla s bruskom...a prave zistuem co s materskou ale podla vsetkeho budem dostavat z anglicka ak tu otehotniem 😉

lucika09
25. nov 2010

@zuzikboc vitaj 🙂 Tiež som zvedavá, ako to pôjde s druhým, lebo drobec nám vyšiel na prvý krát 🙂

@evitka82 držím palčeky, nech sa podarí a na SVK prídeš s bábom v brušku 🙂 S materskou na SVK je to tak, že ju dostaneš len ak si budeš platiť DNP 270 dní (ak si tu nepracovala), no vyzerá to tak, že to od nového roka zrušia. Radšej by som sa v Tvojom prípade spoliehala na Anglicko 😉

zuzikboc
25. nov 2010

@lucika09. ahojky...zatiaľ som snažilka len v štádiu príprav a zisťovania, od môjho prvého ( a zatiaľ aj posledného) tehotenstva uplynulo už viac, ako 11 rokov, takže si pripadám, ako snažilka - začiatočníčka... 🙂 a práve som sa dopracovala k tomu, že si od decembra idem dobrovoľne prispievať ku poisteniu (som zamestnaná, ale prilepšenie z DPN sa vždy zíde) a tu sa v tvojom príspevku dočítam, že by to mali zrušiť... čo je na tom pravdy, nevieš? naša žabka sa nám podarila neplánovane (o to viac je ľúbená a dobrovoľne priznám, že aj v rozumnej miere rozmaznávaná 😀 ), a druhé mimčo by sme si chceli vychtnať bez väčšich finančných starostí, tak ma to pripoistenie celkom zaujalo... 😲

evitka82
26. nov 2010

@zuzikboc este pockaj do januara maju nieco menit este si to neplat ak chces planovat niekedy buduci rok.ja si zistujem tiez ale nejdem si to platit kedze dostanem matersku z uk aj napriek tomu ak sa vratime.teda chceme sa urcite vratit porodit by som chcela na sk aj uricte zostat prve mesiace ak nie nastalo.... 😉

evitka82
26. nov 2010

@lucika09 no vsak to zistujem ci dostanem matersku z uk ak sa vratim na sk...ale vypada to ze ano.takze si nejdem platit na sk kedze si nemozes v dvoch statoch.len by ma zaujimalo ako ma osetria na sk napr na gynekologii ked si nebudem platit poistku na sk ale stale v uk kedze tu nedam vypoved.pocula som o EU preukaze tak som v stadiu vysetrovania ako sa to vybavuje...

1valeria1
26. nov 2010

@mimi1111 no ahoj no ako sa mas....??nieco nove ....dufam ze uz zdravsia..🙂

mimi1111
27. nov 2010

@1valeria1 ahoj mam sa celkom fajn zaciatkom decembra idem na kontrolu a dufam ze to uz bude ok.a ty ako sa mas???zdravucka? 😅

1valeria1
27. nov 2010

@mimi1111 no ja uz zdrava konecne...🙂 aspon to 🙂 nooo a celkom to ide.....za 3 dni ma cakaju moje dni 😒 tak uvidime ci pridu 😉 nemuseli by 🙂 drzkaj sa

mimi1111
27. nov 2010

@1valeria1 keby ty to tak vyslo a neprisli by to by bolo radosty 😀 ja zasa som si dala poslat jonasovu prihlasku na vypocet a premyslam ci to poslat alebo nechat to tak neviem co urobim 😖 uz si o tom pocula?

1valeria1
27. nov 2010

@mimi1111 nedavno som nieco o tom citala,ale neskusala.....nic za to nedas ked to skusis.... 😉 aspon si budes trosku istejsia.....🙂no dufam ze nepridu....a kvoli tehu🙂 aby som zas nemala nejake ine starosti... 😒 preco neprisli...

mimi1111
27. nov 2010

@1valeria1 za ten vypocet sa plati rozhodla som sa ze to skusim drzim palceky aby ti neprisli a ake starosty myslis? 😵

katkav
27. nov 2010

@mimi1111 kamoska si davala vypocitat touto metodou a nefungovalo im to, nakoniec sa im podarilo uplne v iny den, ako mali napisane...podla mna sa clovek musi uvolnit a milovat akoby babatko ani nerobil, lebo ked sa na to velmi sustredis, tak to nepojde alebo to bude trvat prilis dlho, kym otehotnies...takze uzivajte si milovanie a dve ciarky tam budu hned 😉 lepsie je milovat sa rano a nie velmi casto, staci raz dva dni, nech maju nove spermie cas vytvorit sa a treba zacat uz po menzese...uvidis, vyjde to. 😀

katkav
27. nov 2010

@evitka82 ja som tiez otehotnela hned po prichode domov z UK...matersku mi pocitali z toho, co som zarabala v UK...treba ist do socialnej poistovne a tam napisat jednu ziadost, lebo ked ziadas UK office, tak Ti poslu jedine tak E301. Ako to bude so sluzbami u gynekologa netusim, jedine ak pojdes asi do nejakej statnej ordinacie Ti bude zrejme platit ten europsky preukaz, v tom Ti neporadim.

mimi1111
28. nov 2010

@katkav vies ale to sa neda na to nesustredit uz neviem co mam robit tak strasne to chcem ze viem ze to nevide ked stale na to myslim

katkav
28. nov 2010

@mimi1111 ja viem, ze je tazke na to nemysliet, ale v mojom okoli je viac parov, co sa strasne silno snazili a potom boli smutni, lebo sa nedarilo a ked si povedali, ze ked to pride, tak pride, tak hned cakali babatko 😉 my sme otehotneli na prvykrat a to vdaka tomu, ze sme si mysleli, ze to aj nam bude trvat pol roka alebo 7-8 mesiacov ako ostatnym. drzim palce, nech to vyjde aj vam na prvy sup. 😀

1valeria1
28. nov 2010

@mimi1111 noo ahoj dnes som robila test....iba jedna / ☹ ☹ no nist tak snazime dalej 🙂no pred tym som liecila cisty na vajecnikoch......tak dufam ze sa uz neobjavia...😉

mimi1111
28. nov 2010

@katkav to som pocula aj ja ked si parik povedali ze uz na to kaslu po case a potom to prislo.no ja som si to tiez povedala a nic ved uvidim aj ked si poviem ze uz to vzdavam stale myslim na to je to fakt namahave ☹

mimi1111
28. nov 2010

@1valeria1 tak to mi je luto ale ber to tak ze si po zapale a hned to nevide nezufaj podari sa uvidis drzim palceky 😎

katkav
28. nov 2010

@mimi1111 neboj, vyjde to, urcite treba papat kyselinu listovu a snazit sa trafit den ovulacie...takze prakticky akonahle skonci menzes mozete skusat...ale nie je dobre milovat sa niekolkokrat za den, lebo spermie sa dokazu tusim vytvorit az za dva dni, takze v pohode staci milovat sa raz za dva dni, aspon ma manzel viac nasetrene 😀 a je vacsia sanca, ze tam jedna doplava... 😀 este som tusim niekde citala, ze je lepsie milovat sa rano...vsak uvidis, nieco vam urcite zaberie a na teste budu krasne dve ciarky.

1valeria1
29. nov 2010

@mimi1111 no ved ano budeme trpezlivy....😉aspon ze ten zapal presiel ...🙂 a ty ako ako sa mas...😉

mysti
29. nov 2010

Ahojte baby, ako sa mate? Mne manzel vcera povedal, ze ci by sme sa nepokusili uz v desembri po MS... 😕 som ostala prekvapena, ale prijemne, povedal, ze naco budeme cakat do februara 😵 Takze az vsetko dobre pojde, za cca 2 tzydne pojdeme na to...uvidime, este sa moze vsetko zmenit 😀

mimi1111
29. nov 2010

@katkav kyselinu listivu??ja beriem calibrum aj to tusim osahuje kys listovu ved uvidim ci to nejak pomoze

mimi1111
29. nov 2010

@1valeria1 mam sa fajn dik za opitanie a uz si sa porozpravala o tom s lekarom ze chcete babo?

katkav
29. nov 2010

@mimi1111 hej, to by malo obsahovat kyselinu listovu, je dolezite, aby si jej mala dostatok pre vyvin babatka. drzim palce. 🙂

yvetta
29. nov 2010

@mysti - tak to budete mat skor ako my - my asi tiez buduci rok, ale az tak ku koncu takze mame este casu 😅 som zvedava ako budete postupovat, ale urcite sa nestresujte 😉 a pojde Vam to v pohode 😅 drzim palce

1valeria1
29. nov 2010

@mimi1111 no pravdaze hned 😉 nooo on si mysli ze kazdy par ktoremu sa to hned podarilo tak taky budeme aj my...brala som asi 3 roky HAK a potom vraj hned po vysadeni je sanca otehotniet....no ale stale nechcel pochopit ze mam problemy s nepravidelnom MS....tym padom si ani ja sama neviem vypocitat plodne dni,a zatial mi nedal ani ziadne lieky na upravenie 😠 ....vzdy musim ist na vyvolavacku.... 😠

mimi1111
29. nov 2010

@katkav dakujem dufam ze to vide raz som to brala a vyslo mi to len som o to prisla ☹

mimi1111
29. nov 2010

@1valeria1 preco neskusis aj ty ten jonasov vypocet?ja to poslem rozhodla som sa skusim to

1valeria1
29. nov 2010

@mimi1111 😉 super vies co ja este kdesi-cosi vydrzim a pockam a uvidime po novom roku stym zacneme nieco robit....ake si vlastne mala priznaky ked si cakala mimco....