2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
My sme mali svadbu v juni 2010 a snazit sme sa zacali uz pred nou 😒
@lili_a_mimi som sem nakukla..ale necitam tu kopu noveho je toho hrozne vela a ja nestiham🙂 tak co bude mat maly chrustik surodenca? ten moj asi nie 😅 uz sa snazite alebo este nie? co mate nove?
@zuzkat1 jej, ahoj 🙂 no, my sa este nesnazilkujeme, beriem totiz tabletky, ktore sa vylucuju s tehotenstvom a nakoniec je to aj fajn, lebo aj tak predavame byt a hladame novy... takze caka nas prerabka, stahovanie a tak a to by som nechcela robit, pocas tehu 😉 Takze dalsie babo zatial nie, mozno o dobrych par mesiacov... ale poviem ti, teraz mi uuuplne staci aj mala... uz nam chodi po byte, vsade utekam za nou a musim sledovat kazdy jej krok... 😝
@cammeronka aj my sme mali svadbu v septembri...ale doteraz sme nad babatkom len tak snivali...lebo nebol byt, teraz uz sme si nasli...len sa stahovat. Chapem tvoje obavy...aj my berieme hypo a je to dost narocne, ked bude len jeden zamestnany...🙂 ale tuzba je silnejsia a hypo je na 20 rokov, cize kebyze mam na to cakat...🙂
@janielik87 janielik a kedy v septembri?my sme mali 11.9. 🙂 my sme kupovali bytik v maji 2010, strasne to bezi, pomaly tomu bude rok 🙂 este pomaly zariadujeme a tak..mas uplnu pravdu, stale nieco bude...preto som zacala nad tym uvazovat..a vy sa uz snazite?87 je rok narodenia?
@lili_a_mimi tak moja este nechodi, lebo je to pomale (aspon podla mna je to preto, lebo uz sa vie aj bez pomoci postavit aj s plnymi rukami a uz urobila par krocikov) ona je ako raketa kde nie je za 2 sekundy to prestane byt zaujimave... v noci je 6x hore minimalne alebo niekedy aj hodinu ci dve a smeje sa, vyska a vykrikuje tata tata aby aj tatina zobudila kedze mama je uz hore🙂ale ja nie preto.... ja som ako som uz pisala hrozne na nu naviazana (ale zas nemyslim ze nezdravo - povarovat ju moze kazdy -okrem svokry😀, aj medzi deti s nou chodim) , myslim ze vela robi to ze ju kojim, neviem si predstavit ze by to tak nebolo - aspon zatial - a preto to stale odkladam... hlavne preto ze mi strasne malo papa polka jogurtu na desiatu na obed par lyziciek masko zo zeleninou, na olovrant zje max. polku vyzivy a na veceru tak polku z tej polky co ostala alebo cca 50ml kase... ona sa koji aj 8x za den a cca 6x v noci, takze stale cakam kedy bude viacej papat a menej kojit a mozno to do leta bude a potom mozno bude druhe mimi🙂 inak som si vyratala a to asi aj u teba plati ze staci v marci 2012 otehotniet aby sme to stihli v ramci jednej materskej😀
@janielik87 My mame tiez hypo a byt sme kupili v auguste...tiez nemozeme mysliet na roky,kolko budeme zadlzeni,lebo baba by sme sa asi nikdy nedockali...Nieco setrime teraz,ked sme sami a myslim si,ze s troskou skromnosti a usporiadanosti prirot a hodnot sa da zvladnut vsetko.Bytik uz mame zariadeny ...uz nam len drobcek don chyba 😉
@cammeronka 🙂 no my sme mali svadbu 18.9. 🙂) a ano 87 rok narodenia. Este sa nesnazime, manzel sa nechce, kym nie je byt naozaj v suchu. Dnes ideme zmluvovat vecer 🙂
@lianka7 presne tak 🙂 vsetko sa da zvladnut. Hoci moje kamaratky v mojom veku sa cuduju, ze uz chcem babatko...takisto ako sa cudovali, ked som sa uz vydala (aj ked som sa "nemusela") ---) toto povazujem za strasne trapne otazky, ci sme sa museli brat a kedy cakame atd...ako keby sa dvaja mladi ludia, co sa lubia nemohli len tak slobodne rozhodnut, ze chcu spolu stravit zivot...:( A tiez ako keby sa dievca po VS (teraz koncim), nemohlo rozhodnut, ze brigady stihne tak ako popri skole aj popri baby (lebo tam nemusim byt fyzicky) ... :( Niekedy mam pocit, ze za kazde vlastne rozhodnutie sa mam celej spolocnosti zodpovedat....:/ Som rada, ze tu som nasla vela bab, co zmyslaju ako ja.
U mna okolie reagovalo presne rovnako,ked sme stanovili datum svadby,hned prva otazka-a babo kedy?Mali sme uz nechut kazdemu vysvetlovat ze sa berieme z lasky a nie preto,ze MUSIME...dodnes sme sa tych otazok nezbavili,stale sa pytaju-no kedy bude babo???A tie otazky su tak nemiestne,lebo kazdy blizky vie,cim sme si s manzelom presli...manzel onko-ochorenim pred 8 rokmi,ja 2 krat laparoskopia,kvoli endometrioze a zrastom...Od tych ludi su to rany pod pas...esteze mame pochopenie u rodicoch-mojich aj mm.
no ja tam este uvazujem aj nad robotou, bo konca augusta 100% musim robit, lebo mi bude koncit advokatska prax 3 ročna , a to keby prerusim, uz to nedokoncim...a teraz same rizikove tehu navôkol...a potom si urobit licenciu, a neviem ci najskôr rozbehnut vlastnu kancelariu a potom ist na matersku..ja by som to chcela nejak skombinovat, este sama neviem ako..
@lianka7 Ahoj, že se zapojím do diskuse... S manželem jsme se brali v roce 2008, už na svatbě jsme dostali jako dar nějaký bodýčka, dudlíky a všichni si mysleli, že se bereme protože musíme ,protože jsme mladý. Když z jistili ,že těhotná nejsem tak začali otázky a kdy a proč ještě ne atd. A ty se nás drží do dnes... Popravdě jsem na tuhle otázku : Kdy budete mít mimino, jste spolu už dlouho atd... alergická. Co je komu do toho? až o tom budu chtít mluvit, tak začnu přeci sama ne? Chápu, že se to od manželů tak nějak očekává,ale co kdyby byl nějakej problém a nám to nešlo? lidem nedochází, že takovýma otázkama můžou člověku i ublížit... Já už jsem začla být na ty co se ptali neustále dokola nepříjemná a tak přestali. Ale jelikož jsem si miminko přála dlouho a jen nebyly vhodné podmínky a nikomu jsem to nechtěla vysvětlovat, tak jsem na to už raději ani neodpovídala a přecházela na jiná témata...
Mna to tiez dost vytacalo. Teraz uz sa stav veci zlepsuje, ale strasne ma vytacalo, ked manzelova sestra (teraz uz ma dve deti - jednu rocnu a jednu mesacnu dceru) neustale hovorila, kedy uz my si spravime...a ze kedy uz ona pojde za krstnu. Ona akoby nevidela, ze aj s manelom sa nastahovali k svokrovcom a maju byvanie za par supiek, skolu nechala, robit nerobila nikde...je v mojom veku. Ale stara sa do toho, kedy ja budem mat deti. A ja by som aj chcela, coby nie...ale ja som skolu nenechala po semestri a byvanie v podnajme s dalsimi dvoma spolubyvajucimi sa akosi nezhoduje s rodinnou pohodou prave :( A potom su tu ti, co sa cuduju, ze chcem babo tak "skoro"...ked vidim kolko sa baby teraz snazia, kolko je chorob a vsetkeho ...ved je to hrozne. Naozaj mam asi ine hodnoty ako budovat karieru ... A mozno ze som cudna. 🙂
ja som sa sem zaregistrovala práve preto, že sú tu babenky, ktoré chcú bábätko a je im jedno koľko majú rokov. v mojom okolí sú totiž len také, ktoré na mňa pozerajú ako na blbú, že prečo chcem tak skoro dieťa. mám 25 a podľa mňa je teraz ten správny čas. nech si hovoria čo chcú.
@dandiela Aki dokazu byt ludia blbi...ja si myslim,ze kazdy normalne zmyslajuci clovek by mal vediet,kde ma hranice a ktore otazky su nemiestne...nikdy som si nedovolila pytat sa kamaratiek,ktore stretnem raz za rok,kedy bude babo a to ocakavam od vsetkych...ale tiez sa pomaly ucim "prepocuvat"-jednym uchom dnu,druhym von.Dennodenne to mam ale na tanieri v praci u kolegyn-AKO DLHO STE UZ MANZELIA?VED TO BY SA UZ AJ PATRILO...apod.Uz som sa parkrat povedala-je to nasa vec!
@lianka7 Právě, většinou se ptají buď bezdětní a nebo ti, kteří měli děti ani nevěděli jak..prostě to šlo hned. My se snažíme chvilku,ale opravdu jsme mimčo chtěli už dýl, jen to prostě nešlo vzhledem k nějakým věcem - nová práce, hypotéka atd. a pak když se lidi ptali tak už jsem to pouštěla jedním uchem tama druhým ven a manžel to vždycky nějak obrátil ve vtip,ale i tak... Takže o to spíš doufám, že to půjde hned a dalším dotazům předejme 🙂
U nas je to take zmiesane, manzelovi rodicia su taki ti : "Kedy uz to len bude???" a nasi zase : "Neponahlajte sa tak s tym!" No mame to tazke baby :D Co sa da robit. Ale fakt si myslim, ze je to hlavne o tych dvoch - muz a zena a nie o okoli. rozhodnutie by malo byt na nas a nie na tom , ze "uz by sa patrilo" alebo "este mate cas".
😀 žienky moje, na tom nezaleží či je žena mlada alebo o niečo staršia, hlavne je či sa o dieťatko dokaže postarať.. mna tiež buzerovalo okolie že prečo tak skoro prve a tak.. a ja som im o dušu vysvetlovala, že predsa preto lebo chceme.. a teraz im idem dych vyraziť zvedavcom, počkajte aky to len bude pre nich šok ked sa dozvedia že už chceme druhe a to mám len čerstvych 23 rokov 😀 😀 😀
@lilik15 tak si po oslave 🙂 u mna tiež pohoda v sobotu bola u nas priatelova mama uz sme sa co to dohadovali o svadbe ...ona včera uz isla robit do zahranicia pride o 3 tyzdne tak zatial nieco ideme vybavovat....čakám priatela máme sa ist pospitovat uz za niake veci dohodnut terminy.....hrozné ako ten moj nepozná čas 😠 povedal zachvilu prídem a už hodina prešla
ahojte, no, tak som si dnes ráno chcela robiť test, ale už netreba.... ☹
dnes mi došla mrcha a je mi fakt že dosť blbo, bolesti jak hovado a na vracanie.. a ešte sa mi vlastne aj posunul cyklus, keďže teraz som dostala až na 29deň a mávam 26-27. je to na figu... a zajtra mi bude ešte viac na figu a ešte aj do práce... brrrr...
@erika3011 30 apríla ale este nic nemáme vybavené dnes a zajtra ideme ...tak dúfam že budú volné terminy este 🙂 ....aj my sme chceli v maji 7 ale bud svokra robí vonku a vtedy by nebola akurát doma tak sme to prelozili na april....ale ak nebude volny termín tak to dáme niekedy koncom mája 🙂

@jafnka narodila jsem se 28.12. takže 4dny po Vánocích a 3dny před Silvestrem 🙂 a prý by se to mělo narodit někdy v prosinci... no tak ,kde je pravda a jestli se trefila, se dozvíme už brzy 🙂 i když já jsem chtěla mít miminko listopadový...ale co, lepší prosincový nežli žádný 🙂