icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

dandiela
31. jan 2011

@jafnka narodila jsem se 28.12. takže 4dny po Vánocích a 3dny před Silvestrem 🙂 a prý by se to mělo narodit někdy v prosinci... no tak ,kde je pravda a jestli se trefila, se dozvíme už brzy 🙂 i když já jsem chtěla mít miminko listopadový...ale co, lepší prosincový nežli žádný 🙂

zuzkat1
31. jan 2011

@mysti ahoj...sa mi nechce vsetko spatne citat kedze som tu naozaj davno nebola... ale tak ma zaujima ako sa vam dari? uz snazilkujete?

lianka7
31. jan 2011

My sme mali svadbu v juni 2010 a snazit sme sa zacali uz pred nou 😒

zuzkat1
31. jan 2011

@lili_a_mimi som sem nakukla..ale necitam tu kopu noveho je toho hrozne vela a ja nestiham🙂 tak co bude mat maly chrustik surodenca? ten moj asi nie 😅 uz sa snazite alebo este nie? co mate nove?

jafnka
31. jan 2011

@dandiela mne sa páči dátum 9.10.2011 a čisto teoreticky by som to stihla nakoľko som poslednú mrchu mala 5.1. a ďalšia by mala dojsť najneskôr 9.2., ale mám taký pocit, že to tento dátum predsa len nebude. tiež si hovorím, že budú aspoň krajšie vianoce 🙂

lili_a_mimi
31. jan 2011

@zuzkat1 jej, ahoj 🙂 no, my sa este nesnazilkujeme, beriem totiz tabletky, ktore sa vylucuju s tehotenstvom a nakoniec je to aj fajn, lebo aj tak predavame byt a hladame novy... takze caka nas prerabka, stahovanie a tak a to by som nechcela robit, pocas tehu 😉 Takze dalsie babo zatial nie, mozno o dobrych par mesiacov... ale poviem ti, teraz mi uuuplne staci aj mala... uz nam chodi po byte, vsade utekam za nou a musim sledovat kazdy jej krok... 😝

dandiela
31. jan 2011

@jafnka No já taky měla představu, že kdyby se nám zadařilo už v únoru, tak že by se to narodilo kolem 11.11.2011 a to by bylo úžasný, protože můj manžel je 15.11. a 11.11 má svátek, tak by to měli blízko sebe 🙂 tak se necháme překvapit 🙂

janielik87
31. jan 2011

@cammeronka aj my sme mali svadbu v septembri...ale doteraz sme nad babatkom len tak snivali...lebo nebol byt, teraz uz sme si nasli...len sa stahovat. Chapem tvoje obavy...aj my berieme hypo a je to dost narocne, ked bude len jeden zamestnany...🙂 ale tuzba je silnejsia a hypo je na 20 rokov, cize kebyze mam na to cakat...🙂

cammeronka
31. jan 2011

@janielik87 janielik a kedy v septembri?my sme mali 11.9. 🙂 my sme kupovali bytik v maji 2010, strasne to bezi, pomaly tomu bude rok 🙂 este pomaly zariadujeme a tak..mas uplnu pravdu, stale nieco bude...preto som zacala nad tym uvazovat..a vy sa uz snazite?87 je rok narodenia?

zuzkat1
31. jan 2011

@lili_a_mimi tak moja este nechodi, lebo je to pomale (aspon podla mna je to preto, lebo uz sa vie aj bez pomoci postavit aj s plnymi rukami a uz urobila par krocikov) ona je ako raketa kde nie je za 2 sekundy to prestane byt zaujimave... v noci je 6x hore minimalne alebo niekedy aj hodinu ci dve a smeje sa, vyska a vykrikuje tata tata aby aj tatina zobudila kedze mama je uz hore🙂ale ja nie preto.... ja som ako som uz pisala hrozne na nu naviazana (ale zas nemyslim ze nezdravo - povarovat ju moze kazdy -okrem svokry😀, aj medzi deti s nou chodim) , myslim ze vela robi to ze ju kojim, neviem si predstavit ze by to tak nebolo - aspon zatial - a preto to stale odkladam... hlavne preto ze mi strasne malo papa polka jogurtu na desiatu na obed par lyziciek masko zo zeleninou, na olovrant zje max. polku vyzivy a na veceru tak polku z tej polky co ostala alebo cca 50ml kase... ona sa koji aj 8x za den a cca 6x v noci, takze stale cakam kedy bude viacej papat a menej kojit a mozno to do leta bude a potom mozno bude druhe mimi🙂 inak som si vyratala a to asi aj u teba plati ze staci v marci 2012 otehotniet aby sme to stihli v ramci jednej materskej😀

lianka7
31. jan 2011

@janielik87 My mame tiez hypo a byt sme kupili v auguste...tiez nemozeme mysliet na roky,kolko budeme zadlzeni,lebo baba by sme sa asi nikdy nedockali...Nieco setrime teraz,ked sme sami a myslim si,ze s troskou skromnosti a usporiadanosti prirot a hodnot sa da zvladnut vsetko.Bytik uz mame zariadeny ...uz nam len drobcek don chyba 😉

janielik87
31. jan 2011

@cammeronka 🙂 no my sme mali svadbu 18.9. 🙂) a ano 87 rok narodenia. Este sa nesnazime, manzel sa nechce, kym nie je byt naozaj v suchu. Dnes ideme zmluvovat vecer 🙂

janielik87
31. jan 2011

@lianka7 presne tak 🙂 vsetko sa da zvladnut. Hoci moje kamaratky v mojom veku sa cuduju, ze uz chcem babatko...takisto ako sa cudovali, ked som sa uz vydala (aj ked som sa "nemusela") ---) toto povazujem za strasne trapne otazky, ci sme sa museli brat a kedy cakame atd...ako keby sa dvaja mladi ludia, co sa lubia nemohli len tak slobodne rozhodnut, ze chcu spolu stravit zivot...:( A tiez ako keby sa dievca po VS (teraz koncim), nemohlo rozhodnut, ze brigady stihne tak ako popri skole aj popri baby (lebo tam nemusim byt fyzicky) ... :( Niekedy mam pocit, ze za kazde vlastne rozhodnutie sa mam celej spolocnosti zodpovedat....:/ Som rada, ze tu som nasla vela bab, co zmyslaju ako ja.

lianka7
31. jan 2011

U mna okolie reagovalo presne rovnako,ked sme stanovili datum svadby,hned prva otazka-a babo kedy?Mali sme uz nechut kazdemu vysvetlovat ze sa berieme z lasky a nie preto,ze MUSIME...dodnes sme sa tych otazok nezbavili,stale sa pytaju-no kedy bude babo???A tie otazky su tak nemiestne,lebo kazdy blizky vie,cim sme si s manzelom presli...manzel onko-ochorenim pred 8 rokmi,ja 2 krat laparoskopia,kvoli endometrioze a zrastom...Od tych ludi su to rany pod pas...esteze mame pochopenie u rodicoch-mojich aj mm.

cammeronka
31. jan 2011

no ja tam este uvazujem aj nad robotou, bo konca augusta 100% musim robit, lebo mi bude koncit advokatska prax 3 ročna , a to keby prerusim, uz to nedokoncim...a teraz same rizikove tehu navôkol...a potom si urobit licenciu, a neviem ci najskôr rozbehnut vlastnu kancelariu a potom ist na matersku..ja by som to chcela nejak skombinovat, este sama neviem ako..

dandiela
31. jan 2011

@lianka7 Ahoj, že se zapojím do diskuse... S manželem jsme se brali v roce 2008, už na svatbě jsme dostali jako dar nějaký bodýčka, dudlíky a všichni si mysleli, že se bereme protože musíme ,protože jsme mladý. Když z jistili ,že těhotná nejsem tak začali otázky a kdy a proč ještě ne atd. A ty se nás drží do dnes... Popravdě jsem na tuhle otázku : Kdy budete mít mimino, jste spolu už dlouho atd... alergická. Co je komu do toho? až o tom budu chtít mluvit, tak začnu přeci sama ne? Chápu, že se to od manželů tak nějak očekává,ale co kdyby byl nějakej problém a nám to nešlo? lidem nedochází, že takovýma otázkama můžou člověku i ublížit... Já už jsem začla být na ty co se ptali neustále dokola nepříjemná a tak přestali. Ale jelikož jsem si miminko přála dlouho a jen nebyly vhodné podmínky a nikomu jsem to nechtěla vysvětlovat, tak jsem na to už raději ani neodpovídala a přecházela na jiná témata...

janielik87
31. jan 2011

Mna to tiez dost vytacalo. Teraz uz sa stav veci zlepsuje, ale strasne ma vytacalo, ked manzelova sestra (teraz uz ma dve deti - jednu rocnu a jednu mesacnu dceru) neustale hovorila, kedy uz my si spravime...a ze kedy uz ona pojde za krstnu. Ona akoby nevidela, ze aj s manelom sa nastahovali k svokrovcom a maju byvanie za par supiek, skolu nechala, robit nerobila nikde...je v mojom veku. Ale stara sa do toho, kedy ja budem mat deti. A ja by som aj chcela, coby nie...ale ja som skolu nenechala po semestri a byvanie v podnajme s dalsimi dvoma spolubyvajucimi sa akosi nezhoduje s rodinnou pohodou prave :( A potom su tu ti, co sa cuduju, ze chcem babo tak "skoro"...ked vidim kolko sa baby teraz snazia, kolko je chorob a vsetkeho ...ved je to hrozne. Naozaj mam asi ine hodnoty ako budovat karieru ... A mozno ze som cudna. 🙂

jafnka
31. jan 2011

ja som sa sem zaregistrovala práve preto, že sú tu babenky, ktoré chcú bábätko a je im jedno koľko majú rokov. v mojom okolí sú totiž len také, ktoré na mňa pozerajú ako na blbú, že prečo chcem tak skoro dieťa. mám 25 a podľa mňa je teraz ten správny čas. nech si hovoria čo chcú.

lianka7
31. jan 2011

@dandiela Aki dokazu byt ludia blbi...ja si myslim,ze kazdy normalne zmyslajuci clovek by mal vediet,kde ma hranice a ktore otazky su nemiestne...nikdy som si nedovolila pytat sa kamaratiek,ktore stretnem raz za rok,kedy bude babo a to ocakavam od vsetkych...ale tiez sa pomaly ucim "prepocuvat"-jednym uchom dnu,druhym von.Dennodenne to mam ale na tanieri v praci u kolegyn-AKO DLHO STE UZ MANZELIA?VED TO BY SA UZ AJ PATRILO...apod.Uz som sa parkrat povedala-je to nasa vec!

dandiela
31. jan 2011

@lianka7 Právě, většinou se ptají buď bezdětní a nebo ti, kteří měli děti ani nevěděli jak..prostě to šlo hned. My se snažíme chvilku,ale opravdu jsme mimčo chtěli už dýl, jen to prostě nešlo vzhledem k nějakým věcem - nová práce, hypotéka atd. a pak když se lidi ptali tak už jsem to pouštěla jedním uchem tama druhým ven a manžel to vždycky nějak obrátil ve vtip,ale i tak... Takže o to spíš doufám, že to půjde hned a dalším dotazům předejme 🙂

janielik87
31. jan 2011

U nas je to take zmiesane, manzelovi rodicia su taki ti : "Kedy uz to len bude???" a nasi zase : "Neponahlajte sa tak s tym!" No mame to tazke baby :D Co sa da robit. Ale fakt si myslim, ze je to hlavne o tych dvoch - muz a zena a nie o okoli. rozhodnutie by malo byt na nas a nie na tom , ze "uz by sa patrilo" alebo "este mate cas".

betty26
31. jan 2011

@lilik15 ahoj moja ako sa máš?ako dopadol vykend??

lilik15
31. jan 2011

@betty26 ahojky moja vikendik celkom fajn v sobotu mal oco narodky tak sme boli trosku oslavovat a nedela bola pohodicka kludna a zas je tu ten hnusny pondelok 😠 a ty ako si sa mala?

erika3011
31. jan 2011

😀 žienky moje, na tom nezaleží či je žena mlada alebo o niečo staršia, hlavne je či sa o dieťatko dokaže postarať.. mna tiež buzerovalo okolie že prečo tak skoro prve a tak.. a ja som im o dušu vysvetlovala, že predsa preto lebo chceme.. a teraz im idem dych vyraziť zvedavcom, počkajte aky to len bude pre nich šok ked sa dozvedia že už chceme druhe a to mám len čerstvych 23 rokov 😀 😀 😀

lianka7
31. jan 2011

@erika3011 Presne tak,nech sa pozastavuju hlavne nad tymi co nechcu a potom musia existovat hniezda zachrany a smetne kose...co my by sme dali za to,aby sme pocali vlastny batoztek stastia...a je uplne jedno v akom veku!

erika3011
31. jan 2011

@lianka7 presne tak

betty26
31. jan 2011

@lilik15 tak si po oslave 🙂 u mna tiež pohoda v sobotu bola u nas priatelova mama uz sme sa co to dohadovali o svadbe ...ona včera uz isla robit do zahranicia pride o 3 tyzdne tak zatial nieco ideme vybavovat....čakám priatela máme sa ist pospitovat uz za niake veci dohodnut terminy.....hrozné ako ten moj nepozná čas 😠 povedal zachvilu prídem a už hodina prešla

erika3011
31. jan 2011

@betty26 kedy sa vydávaš? my planujeme svadbu na máj 😉

raza
31. jan 2011

ahojte, no, tak som si dnes ráno chcela robiť test, ale už netreba.... ☹
dnes mi došla mrcha a je mi fakt že dosť blbo, bolesti jak hovado a na vracanie.. a ešte sa mi vlastne aj posunul cyklus, keďže teraz som dostala až na 29deň a mávam 26-27. je to na figu... a zajtra mi bude ešte viac na figu a ešte aj do práce... brrrr...

betty26
31. jan 2011

@erika3011 30 apríla ale este nic nemáme vybavené dnes a zajtra ideme ...tak dúfam že budú volné terminy este 🙂 ....aj my sme chceli v maji 7 ale bud svokra robí vonku a vtedy by nebola akurát doma tak sme to prelozili na april....ale ak nebude volny termín tak to dáme niekedy koncom mája 🙂