icon

Apríl 2014 - Ružomberok a okolie

evitamk
20. sep 2013

Ahojte, bola by som rada, keby sme sa tu stretávali všetky aprílovky, májovky a vymieňali si tu informácie. Som prvo rodička a všetko je pre mňa nové. 🙂 🙂 🙂

Strana
z2
rencika8
20. sep 2013

@evitamk Ahojko , my máme termín v apríly ale som z BB ale rada popíšem 🙂 ty máš kedy presne

evitamk
autor
20. sep 2013

Podľa doktorky a starodávnych výpočtov- 7 apríl. Tým výpočtom stále nechápem. Počíta sa to od dňa kedy mi začala posledná menštruácia, ale to mi celkovo príde blbosť, lebo my sme ho splodili až po plodných dňoch, žiže cca o 3 týždne neskôr. Môj muž to počíta približne od toho dátumu, ale ja radšej podľa doktorky, ale aj tak je to divné počítanie. A ty ako? 😉

rencika8
20. sep 2013

@evitamk ja presne neviem lebo som bola u doktora 3.9. stým ze som asi tehu , on sa ma opýtal kedy som mala poslednú ms ,nahodil to do pc a povedal mi že som v 8tt termín porodu bude 15.4.2014 a o mesiac mám prísť na sono a ak sa potvrdí že som tehu tak mi vystavia aj tehotenskú knižku.Som tiež prvý krát tehu a neviem čo bude presne ďalej aké vyšetrenia a tak.ty už máš niečo za sebou?

evitamk
autor
23. sep 2013

Ja mám za sebou už 2 vyšetrenia. Ináč neviem ako ty, ale za prvé som platila 7 Eur a za druhé 22 Eur. Niežeby som bola žgrloš a nechcela jej dať,ale zdá sa mi to trošku dosť. Prvé vyšetrenie bolo klasické. Druhé bolo také, že mi urobila sono (ktoré mi vraj preplatila zdravotná) a dala mi aj foto babatka. A ešte mi zobrala krv. Vraj 3 soná prepláca zdravotná. Som zvedavá, koľko mi dá nabudúce platiť, lebo vraj mi urobí sono ako keby naviac- čiže mi to už nepreplatí zdravotná. Tak som zvedavá,koľko budem platiť. Asi si zoberiem 100 Eur, ale azda mi bude dosť. Vieš prečo sa mi to zdá čudné? Lebo mám kamošku v Žiari a ona mi povedala, že komplet za celé tehotenstvo zaplatila lekárke len 2 Eura. Ďalšie dve kamošky - jedna z Nitry a druhá z Dk- tak tie neplatili za celé tehotenstvo vôbec nič. Tak akosi sa mi zdá, že mám nejakú drahú gyndu. No neviem a ty ako? Platila si už niečo?

jastericka
23. sep 2013

Ahojte žienky, tehuľky. Gratulujem k bruškám 🙂. Mohla by som sa k Vám pridať? Patrím síce k marcovkám, ale som z LM, takže Vaša téma mi je bližšia, aj preto, že v marcovkách je už toľko žien, že sa nedá stíhať, čo píšu a kto, čo píše. Čo sa týka platieb, u Luníčka je to tak, že všetky povinné vyšetrenia robí zadarmo, ale ak chcem každú poradňu ultrazvuk napríklad, čo je navyše, tak sa za celé tehotenstvo platí 30 EUR.

maca5011
24. sep 2013

ahojte baby mi sme s TO tak mi mame termin 15.4.2014.......a uz mame za sebou 2 vysetrenia a neplatila som za nic a pri prvom syncekovi asi 5 eur za celych 9 mesiacou...a to mi robil sono urcite viac nez 3 krat to mas neaku drahu doktorku

evitamk
autor
24. sep 2013

Ďakujem baby za info, asi ju zmením. A ešte jedna vec- vysvetlí mi niekto, prečo potrebuje tehotná mamička pečiatku od obvodnej lekárky? Proste prikázala mi to gynda, tak som dnes išla- dopredu som si zavolala, že či by ma nemohla doktorka objednať, že nechcem byť v čakárni pri chorých, aby som neochorela. Sestrička ma zrušila, že neobjednáva, ale že mám prísť ráno o 8:00, že tam bude ešte málo pacientov. Tak ja som prišla o 8:00 a čo nevidím- komplet plná čakáreň chorých ľudí. Ledva som si sadla. A to som išla preto teraz,lebo cez zimu bude ešte viac chorých. V čakárni som sedela jak blbá so šálom na tvári ,ale čo človek neurobí pre zdravie svojho dieťatka. Čakala som tam hodinu. Celú cestu domov som nadávala, prečo si to gyndy vymysleli, že tehotné majú mať pečiatku od doktorky. Veď ak chcela vedieť môj zdravotný stav- prečo nestačí len karta- po tú by som si niekoho poslala- muža a nech si ju pozrie a predsa tam všetko vyčíta. Normálne som nahnevaná. Ináč, ak ste si ešte neboli po pečiatku ku doktorke, tak sa opýtajte gyndy, či by jej nestačila karta. Ja by som to už radšej urobila tak, ako tam sedieť medzi chorými. Som proste nahnevaná, ale budem ešte viac, ak náhodou o pár dni ochoriem.

maca5011
24. sep 2013

aj ja mam doniest aj od zubara a obvodneho.....zubarovi idem piatok ale obvodnemu veru neviem kedy pojdem.....no uz len to mi chyba ku stastiu aby som ochorela....som rada ze som to nechytila od maleho co bol teraz na antibiotikach a nie este medzi plnu cakaren chorych ludi ani ked pojdem gynde tak sa opytam ci to nemoze tak potvrdit manzel .....sak teraz je uz vela chorych ludi....

katika55
24. sep 2013

... ja som rodila nedavno, som z RK, pocas celeho tehotenstva som neplatila ani Euro. Nikomu. Tiez som u MUDr. Lunicka. 😉. A nepotrebovala som ani ziadne peciatky, resp. kartu od obvodnej alebo od zubara.

siska07
24. sep 2013

@evitamk to co mas za gunekologicku, z rk??

rencika8
24. sep 2013

@evitamk čože toľko platiť to som ešte nepočula , ja len viem že u mojho doktora sa platí tak akurát za to keď chceš vytlaćiť fotku zo sona iné nie

evitamk
autor
25. sep 2013

Baby, ja som si dala Gyndu do Dk- lebo tam som doteraz žila a tam som aj normálne chodila. Chcela som od začiatku gynekologičku v Rk, že predsa nebudem dochádzať- ale keď som si vyhľadala na nete, že v Rk sú len samí chlapi, tak som si povedala, že radšej budem cestovať, len nech je to žena. Ja viem, čudné, ale akosi sa až čosi vo mne robí, keď si predstavím, že by som mala ísť ku chlapovi. Ale akurát včera som počula od jednej susedy, že je vo vojenskej nemocnici nejaká super doktorka Čigášová. Až mi zasvietili očká, keďže sa jedná o ženu gynekologičku. Viete o nej niekto niečo? Hlavne katika55- lebo tá je z Rk. Ale asi nejdem ani uvažovať a zmením doktorku.

siska07
25. sep 2013

@evitamk Cigasova je dobra, aj ako porodnicka, mava sluzby v porodnici a poobede mava ordinacne hodiny v kupeloch Lucky, berie aj novych pacientov takze ci budes dochadzat do DK, alebo do Lucok, to mas jedno... a chlap nechlap, v porodnici mas ako porodnikov vacsinu chlapov, tak tomu sa nevyhnes 🙂

evitamk
autor
25. sep 2013

:D to je pravda, ale už pri pôrode mi to bude myslím jedno. :D A to vážne má ordinačné až v Lúčkach? Hmmm, tak to radšej idem hľadať v Rk- a asi aj toho chlapa. :(
A vo Vojenskej nie sú ešte nejaké ženy? Nevieš náhodou? Ď

jastericka
27. sep 2013

Ja som mala najskôr ženu gynekologičku a teraz mám chlapa. Samozrejme je to individuálne, ale chlap je v mojom prípade určite lepší.

evitamk
autor
27. sep 2013

Ináč baby, doteraz som užívala jeden deň kyselinu listovú a na druhý deň Calibrum Babyplan. Striedala som to. Ináč sama som si ich predpísala, lebo mojej gynde to bolo jedno. Viem že kyselina listová je hlavne dôležitá pred otehotnením a potom do konca 1 trimestra. Calibrum babyblan je tiež určený len do konca prvého trimestra. Ja som už v 13 týždni (začínam druhý trimester) a teraz čo? Aký výživový doplnok používať? Alebo sa na to vykašľať a už radšej neužívať nič? Vraj keď žena užíva počas tehotenstva veľa vitamínov, tak potom má vraj veľké dieťa a je to problém porodiť. Tak neviem. Čo idete riešiť vy?

jastericka
30. sep 2013

Ja neriešim vitamíny už vôbec, do konca 1. trimestra som brala čisto kyselinu listovú a nič viac. Stačí vitamíniky v prírodnej forme, veľa ovocia a zeleniny, pestrá a vyvážená strava. Pred mesiacom porodila kamarátka a podľa môjho názoru jej bábätko nebolo príliš veľké, malo 3800 g, ale mala problém ho vytlačiť a prvé čo sa jej doktor spýtal po pôrode, aké vitamíny konzumovala? Ja som mala prvé dieťatko veľké 4130 g, tak to radšej neriskujem. 😅

evitamk
autor
30. sep 2013

Ano, aj ja som o tom už počula a dokonca mi aj jedna predavačka v lekárni povedala, že nemám nič užívať. Tak radšej nič nebudem užívať. Troška sa bojím toho, že budem musieť viac ovocia a zeleniny- muž si dáva záležať, aby sme teraz doma mali naozaj veľa ovocia a zeleniny každého druhu a vraj to mám pravidelne papať, ale žiaľ sa hocikedy pristihnem, že za celý deň , týždeň si nič z tohto nedám a väčšinou už len z kazené ovocie a zeleninu vyhadzujem. Skôr ma láka sladké a neodolávam čokoláde- až sa bojím, že budem mať tehotenskú cukrovku. Ale musím to zmeniť. Viem, že musím, ale ako? :D

sue
30. sep 2013

@evitamk rodila som pri MUDr.Čígášovej a bola som veľmi spokojná - odporúčam... zároveň ale upozorňujem - s úsmevom - že Tvoje "predsavzatia" o ženách lekárkach nebudú naplnené - v pôrodnici Ťa uvidí veľa chlapov odhora dole...a po 5tom Ti to bude už úplne jedno, takže si nekomplikuj život zbytočne 😉 (len počas pôrodu ma videli 4 lekári, potom vizity, kde chodia všetci a podobne...brr 😀 )

evitamk
autor
30. sep 2013

@sue si "potešila", že ma tam budú očumovať chlapi. :D Ach, už aby som to mala za sebou. A vraj budem musieť po pôrode ukazovať aj svoju vložku- a to tiež chlapom? Ono je to celé dosť potupné a nechutné zároveň- aj keby som ju mala ukazovať len sestričkám.

sue
30. sep 2013

@evitamk ono ti to naozaj bude časom jedno 😉 a odporúčam sa povzniesť nad tieto hlúposti - je pravda, že viacero vecí je robených zbytočne (a sú to aj nepríjemné veci), ale väčšinou sa nejedná o snahu buzerovať alebo ničiť mamičky rodičky 😉
Čo si spomínam po poradí - netreba sa vzrušovať nad tou žbrndou, čo treba vypiť, aby zistili, či nemáš tehucukrovku - ja som bola z koníka taká poučená, že som dobreže nevracala už predtým ako som ju vypila - výsledok bol ten, že to vôbec nebolo také hrozné... ďalej odporúčam oholiť sa samozrejme doma, detto "vyprázdniť", aby ti nemuseli klystír robiť v pôrodnici...to, kto ťa vidí a nevidí ťa časom fakt prejde... oni to neberú ako nič divné, veď to majú stále... a niektorí dr. to robia tak, že sa na plyny a čistenie len pýtajú - samozrejme, keď ideš na vizitu na "kozu" tak tam ich veľa - niektorí pri tom aj pijú kávu 😀 😀 😀 😀 je to síce trochu zahanbujúce, ale môžeš sa na to zvysoka vykašľať - nie si prvá ani posledná, ktorá tam musí roztiahnuť nohy 😉 ...celé tehu Ti prejde oveľa príjemnejšie, ak sa nebudeš nad tým pozastavovať 😉 🙂

evitamk
autor
30. sep 2013

@sue Ďakujem sue. Som rada za každú jednu radu a skúsenosť, a ty si mi hneď poskytla niekoľko. Cením si to. 😉

strapka
1. okt 2013

@evitamk v pôrodnici máš 3 doktorky a ešte jedna tam robí,ale iba pondelok,utorok a služby tá je z MT a stretnúť ju nie je veľmi príjemné,keď som rodila tak ma videli iba dve doktorky,jedna čo ma príjmala a aj prepúšťala,no a druhá čo som pri nej rodila.Vložky kontrolujú,nir všetci doktori.No keď som ležala na udržiavaní tak na vizite,hlavne veľkej boli pri kontrole všetci,to nebolo veľmi pŕjemné,ja som rodila v 12.3. ale termín som mala 6.4.

strapka
1. okt 2013

@evitamk v pôrodnici máš 3 doktorky a ešte jedna tam robí,ale iba pondelok,utorok a služby tá je z MT a stretnúť ju nie je veľmi príjemné,keď som rodila tak ma videli iba dve doktorky,jedna čo ma príjmala a aj prepúšťala,no a druhá čo som pri nej rodila.Vložky kontrolujú,nir všetci doktori.No keď som ležala na udržiavaní tak na vizite,hlavne veľkej boli pri kontrole všetci,to nebolo veľmi pŕjemné,ja som rodila v 12.3. ale termín som mala 6.4.

evitamk
autor
1. okt 2013

@strapka tiež ti ďakujem za info.

jastericka
8. okt 2013

Ahojte žienky, ako sa Vám darí v tehuľkovaní. My už vieme, čo to bude, čakáme chlapčeka, prvé je dievčatko, tak sa tešíme. Aj keď, čo sa týka oblečenia, praktickejšie by bolo dievčatko :D....čo sa týka mikulášskej pôrodnice, ja na ňu nedám dopustiť. Milé sestričky, super doktori, keď som po pôrode odchádzala domov, plakala som, že ešte nechcem 😀

jolly84
8. okt 2013

@evitamk moooc gratulujem. neboooj s tym ukzovanim vlozky, to sa naozaj musi, ver, nie je to nic potupne. na plyny a stolicu sa budu pytat stale, hlavne po SC. ja som na vizite pred porodom mala 50 medikov a nejako mi to bolo sumafuk. aj oni sa niekde musia ucit a v tej chvili som ich naozaj neriesila, ak by ti to naozaj moc vadilo, na tvoje poziadanie musia odist.

moooc sa drz, drzim palce 😉

evitamk
autor
9. okt 2013

Baby, som v 15 týždni a teraz v 16 týždni pôjdem k doktorke. Myslíte, že by mi už vedela povedať či budem mať dievčatko, alebo chlapčeka?

kwetinka_m
9. okt 2013

Ahojte tehulky, gratulujem vsetkym 🙂ja som sice MT, ale termin mame v aprili. Som v 14.tt. 🙂

palacinka11
12. dec 2013

ahojte my sme sa prave pristahovali do Liptovskeho Jana a nikoho tu nepoznam termin mam v aprili a doma uz mame 2 rocneho chlapceka ak sa najde niekto na pokec budem velmi rada

Strana
z2