icon

Aprílčatká 2014

hotshot
23. júl 2013

Je tu niekto s termínom pôrodu apríl 2014? Dajte o sebe vedieť 🙂

aadulik2110
21. aug 2013

@sonador balhoželám

mandy29
21. aug 2013

@jankaslamka fuha, ta nám sa to podarilo hned v prvý mesiac, ani som to nečakala kedže pri Riškovi sme sa snažili rok a pol...ostali sme z toho paf 🙂 a ako to zvládaš pri malej...?ja chodím do práce a ked sa vrátim som tak unavená že už pomaly nič nevládzem len si ľahnúť...úplny iný priebeh tehu ako predtým...a nehovoriac o tom že Riško sa teraz veľmi rád hádže(teda ľahá) na zem a je niekedy jak z divých vajec...a mám problém ho dvihnúť...

aadulik2110
21. aug 2013

@bendy ahoj, ja mám podľa netu termín 19. 4. a tiež som ešte nebola u doktora.... nemám zatiaľ žiadne problémy (až na to že ma stále napína) a tak som sa rozhodla, že sa objednám až v septembri.... pri prvom ma tiež objednali 1. x až v 8tt, takže si dávam teraz načas (a to som sa objednávala hneď ako mi vyšiel pozitívny test)

aadulik2110
21. aug 2013

@mandy29 blahoželám 🙂 a zároveň vám krásne "sedí" dátum narodenia prvého a druhého bábätka (aj keď nikde nie je napísané, že sa vypýta v daný termín). Ale je to pekné 🙂 ja som tak s bratom v jeden deň narodená len on je o 7 rokov starší.

jankaslamka
21. aug 2013

@mandy29 tak ale to je super ze vam to hned takto vyslo 🙂 nam zas larka takto naprvy sup vysla 🙂
A akp zvladam ked si dam kavu..bez nej som hotova..stale sa mi chce strasne spat..inak v pohode..pri larke to nolo tak isto..troska som dufala ze nebudem zas spiaca princezna ale som bohuzial 🙂) a teda larke to je fuk ze ja chcem sediet..tiez je jak odtrhnuta z retaze

mandy29
21. aug 2013

@aadulik2110 však ja som dala do tehu kalkulačky a vyskočil mi tento termín normálne som ostala s otvorenými ústami pozerať na to, keby toto vyšlo bolo by to super...len neviem či by sa deti potešili mať rovnaký den narodky 😉
@jankaslamka tie naše deti nemajú s nami zlutovanie 🙂 normálne sa teším jak malý pojde do školky nabudúci rok v septembri...dáva zabrať asi tak ako každí 2 ročné dieťa

jankaslamka
21. aug 2013

@mandy29 jasne ono to k tomu veku patri 🙂 ja som zvedava co budeme robit v zime 🙂))

aadulik2110
21. aug 2013

@mandy29 nooo je pravda, že keď sme boli deti... tak nám to vadilo - odbavili sa narodeniny pri jednej torte - najprv som si sfúkla sviečky ja a potom bratovi pridali ďalších 7 a mohlo sa papať 🙂 ale teraz je to fajn. A to ešte má manžel o 4 dni skôr narodeniny ako ja - takže stále sa to rieši 1 tortou :D. A mimochodom aj keď budú deti narodené v rozmezí 1-2 týždňov asi budete aj spoločne oslavovať... kamoška tak má deti s rozdielom týždňa a tiež spolu oslavujú

mandy29
21. aug 2013

@jankaslamka nad tým ani uvažovať nechcem...teraz je muž doma s malým na materskej, ja chodím do práce ale za mesiac max.do konca októbra budem ešte robiť a chcem ísť na PN a teda muž pojde do roboty, čo bude potom to neviem, prechádzky len počas vychádzok...z mesiaca na mesiac zväčšujúce sa brucho a ked ho budem mať jak pri Riškovi tak to bude iná sranda, jak budem malého obúvať ked pojdeme vonku neviem...radšej ani nerozmýšľam nad tým 🙂

mandy29
21. aug 2013

@aadulik2110 no to určite a k tomu ešte švagriná má malú narodenu o týžden skor ako Riško(teda o rok je staršia) teda je dosť možné že bude riešiť mega párty 🙂

jankaslamka
21. aug 2013

@mandy29 neboj zvladneme to 🙂 ja len dufam ze bude suchsia zima ako bola tato posledna 🙂
Takze mate to zatial podelene celkom dobre..a preco chces ist PN? Tazka praca?

mandy29
21. aug 2013

neviem baby či aj vy cítite sa tak isto, ako ja...normálne tomu nechápem...všetko mi je tesné, všetko ma tlačí a normálne mám pocit akokeby mi bruško vytrčalo(a pritom ho nemám odjakživa ploché 😎 )...cítite sa aj vy tak
@aadulik2110
@jankaslamka

aadulik2110
21. aug 2013

@mandy29 no ja som teraz 1kg schudla.... ale bruško začínam mať "nafúknuté",

mandy29
21. aug 2013

@jankaslamka ja robím v pokladni a máme zakázaných brigádnikov, je nás málo, šory neskutočné že nemám kedy ani ísť na wc a najesť sa a ťahám aj 12-tky a s peniazmi sa to nedá, lebo celý čas musím byť sústredená...Ked som čakala Riška zastupovala som kolegynu ako asistentka riaditeľa ale ked som sa chcela vrátiť späť (odkedy som ja odišla nemali nikoho na mojom mieste, lebo všetky úlohy prerozdelili) tak už len na to moje prechádzajúce miesto(ešte pred zastupovaním)...takže predtým to tehulkovanie bolo super, sedela som pri počítači, jedla som kedy chcela, na záchod som chodila kedy som chcela a teraz sa to nedá...tak to poriešim tak

mandy29
21. aug 2013

@aadulik2110 zvraciaš že si schudla, či?

aadulik2110
21. aug 2013

@mandy29 práveže nevraciam, ale hneď pár dní po ovulke mi prestalo chutiť jesť..... všetko ma napína (našťastie som ešte nedošla do štádia zvracania - aj keď aj toto je nepríjemné - hlavne, keď je človek na návšteve a zatiaľ tehu tajíme). Pri malom som od samého začiatku zdvojnásobila porciu raňajok - teraz som ju zmenšila na polovicu. Snažím sa 5x denne jesť aj keď si len zobnem, ale radšej by som jedla normálne ako tieto stavy mať.

mandy29
21. aug 2013

@aadulik2110 ja som na tom podobne, na ranajky mi nechutí ale viem že musím lebo potom bude hladná jak des a dnes mi prvý krát bolo tak divne, žalúdok jak na vode, chvíľami som ymslela že budem zvracať, dala som si žuvačku ešte horšie, tak som poprosila kolegynu nech mi kupi hroznový cukor a toto som si dávala kým som nešla jesť, ale jak som sa najedla nebolo mi o nič lepšie. Poobede to prešlo ale ku večeru sa zase vrátilo, hlavne ked som si sadla k malému a išla ho uspať, nevedela som sa dočkať kedy zaspí...

aadulik2110
21. aug 2013

@mandy29 nooo veľmi podobné stavy mám (aj keď do práce nechodím). Ja som na tom celkom dobre až do doby kedy mám jesť - to ma napíne hneď ako vidím jedlo a varenie - nehrozí resp. toľko premáhania ma stojí, aby som uvarila obed...

jankaslamka
22. aug 2013

@mandy29 aha jasne to chapem, musi to byt narocne a ta poloha sedu ti tiez asi nie je moc prijemna
Mna tiez vsetko omina, ale male mi tp mie je len mi je v tom obleceni neprijemne..inak dr mi hovorila ze viacrodickam vybehne bruskp skor..okolo 8tt-10tt..proste tie svaly su uz poroztahovane 🙂 takze kludne vytiahni tehu gate 🙂

natasia1
22. aug 2013

Ahojte,..aj ja sa pridavam.Som v 6tt a zatial sa nic zvlastne somnou nedeje 🙂

zora256
22. aug 2013

@mandy29 Ahoj!
Ja som dnes vstala hladná o pol 6dala si koláč z lístkového cesta z lekvárom a chvíľami som nevedelači budemvracať alebo čo...hrozne zle mi prišlo...pri malom som vracala sdo 17tt od 6tt tak asi budúci týždeňs a to aj začne...Tak len vodu pijem moc som smädná a teplo mi býva...A pred 11h by som aj vlka zjedla vtedy sa najem a o 12h som zas hladná to len ráno do 11h mi je špatne..a občas aj tepláky akokeby ma tlačili...ke´d sa najem.A veru aj ja ledva čakávam ekdy malý azspí večer a aj poobede,ako vidímmáme podobne starých synov 🙂len 2mesiace rozdiel a teraz som približne v 5tt ako ty,ale zatiaľ nechcme uverejniť kalkulačku kým lekár 12.9.nepotvrí že je všetko ok 🙂

zora256
22. aug 2013

@natasia1 Ahoj!Máš zlý termín daný 😀 apríl 2013 už bol 🙂Vitaj medzi nami 🙂

zora256
22. aug 2013

@mandy29
@jankaslamka Ahojte!
Akovás tu čítam,nedá mi napísať.My sme sa o Emanuelka snažili 3,5roka a teraz 1,5rok.A ja zas sa neviem rozhodnúť či dám alebo nedám malého do škôlky narok,lebo mi má slabšiu imunitu.V júni som sním aj vnemocnici bola,kvôli febrilným kŕčom ☹ale tak času dosť do amrca sa rozhodnúť alebo pôjdemenazápis a uvidím ako sa mu bude páčiť a čis a bude dať dohodnúť na pár hodín denne.

natasia1
22. aug 2013

@zora256 🙂 nevsimla som si 🙂) dik

zora256
22. aug 2013

@natasia1 Nevadí,len teraz Ti už aj vprofile ukáže týždne a zato som si to všimla,že Ti neukazovalo týždne 🙂

jankaslamka
22. aug 2013

@zora256 ja by som ho dala..ak sa mu nebude pacit alebo bude chorlavy mozes ho vzdy vziat domov..aj ja to tak planujemspravit..ak mi malu ovsem veznu

zora256
22. aug 2013

@jankaslamka A prečo by nevazali?Veď tak nejako plánujem,aj ja veď tak budemamť dosť iste z drobčekom nieto vzdorovitým starším naraz...😀 občas teraz sním sama nevládzem.

jankaslamka
22. aug 2013

@zora256 u nas je dost plno a vacsinou sa dostanu starsie deticky alebo tie co tam uz maju surodenca
Jaaaj tak to aj ja ibcas nevladzem 🙂 ona este aj ked sedi tak musi aspon nohami kyvat :D

lienka2407
22. aug 2013

Ahojte tak aj ja sa pridavam termin mam zatial podla pm 25.4 k lekarovi idem v utorok aby nam potvrdil tehu,zatial vsetko v pohode snad to tak aj ostane 🙂Baby prajem vam bezproblemove tehulkovanie 😉

mandy29
22. aug 2013

@jankaslamka no budem si musieť kupiť bo všetky moje veci išli švagrinám čo boli tehu