icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

romea
12. jan 2011

@bubinovci gráátulujem k vodičakáku 🙂))) aj my by sme nabudúci týždeň mali ísť na meranie NT, tak som zvedavá, ževraj je to nepovinné meranie (ale môj doktor má na to certifikát tak si to dáme spraviť).

romea
12. jan 2011

@vlle ahojky, vitaj a gratulujeme 🙂 ak chceš napíš cuttysark internú poštu ona ťa pridá do našej súkromenej témy August 2011

bubinovci
12. jan 2011

@romea dakujem 🙂 ani ma nenapadlo že to je nepovinné, ale nevadí, aspoň budem mať istotu či je všetko OK

romea
12. jan 2011

@bubinovci ani ja som nevedela to mi hovoril doktor a múdry internet 😉

kalman
autor
12. jan 2011

@majaza to máš pravdu ležať mi nieje moc dopriate 🙂

europa2
12. jan 2011

ahojte vsetky maminky,,,trvalo dlho kym som sa prihlasila,chcela by som sa pridat k augustovym mamickam ja mam termin9.8. 🙂

jankaamartin
13. jan 2011

Ahojte aj ja sa chcem¨pripojiť k vám,termín presný este neviem som v 7 týždni 🙂

europa2
14. jan 2011

Ahoj aj teba trápia ranne nevolnosti??? Zavidim mamam,ktorých sa to netýka 😅

sonika1901
14. jan 2011

@europa2 Ber to s tej lepšej stranky,aspon vieš,že je všetko v poriadku. 🙂

europa2
14. jan 2011

@sonika1901 no to ano mas pravdu,ale pomaly to ustupuje 🙂

marys001
14. jan 2011

ahojte babenky! mozem sa pridat aj ja by som mala mat termin na august,ale presne my to povie az doktorka v poradni 26.1.Inak som uz teraz v 11/4 tyzden.

gmartina
15. jan 2011

@europa2 k tým šťastným asi patrím ja...vlastne ani neviem, že som tehotná, nemám žiadne nevoľnosti ani nič...ale zasa som si vždy hovorila, že ked ti je špatne, tak aspon vieš, že je všetko v pohode a ja mám blbý pocit, že o tom malom nič neviem 🙂

lenka55555
15. jan 2011

@europa2
Ahoj,
aj ja mam termin 9.8 2011 :D

europa2
15. jan 2011

@gmartina ale neboj este ti da vediet co s nim je 😀

europa2
15. jan 2011

@lenka55555 🙂 to je nahoda...mas peknu fotecku celkom zblizka ja mam babatecko tak zdialky ale rozpozna ho dokonca,co nie som sama aj viaceri si to vsimli na tvaricke je poznat kde ma oci a usta

lenka55555
16. jan 2011

Ja som tiez bola prekvapena ked som aj sama vedela rozpoznat ze co je kde :D a vcera sme s muzom zisili ze ma drobec ponom bradicku. Mozem sa opytat ze kolko ma tvoje cm? Lebo u mna nejako nevedeli urcit poriadne ani termin porodu ani tyden. Lebo od poslednej im to nesedelo. Az na koniec ze 9.8. :D Tak aspon budeme mat obaja narodky v auguste:D

gmartina
16. jan 2011

@lenka55555 ja mám termín 8.8. a na poslednej kontrole tzn. minulý týžden malo 2,5 cm....na ďalšiu kontrolu idem 27. a doktor hovoril, že by už malo mať okolo 6 cm 🙂 takže bude veeeeeeľké
@europa2 kľudne nech mi dá vedieť aj hneď , ja budem len rada :D

europa2
16. jan 2011

@lenka55555 ahoj no moje dietatko je velke o polovicu nez pisu vsade v knihach a na nete takze ked som bola v 9 tyzdni malo to 8 cm,ale to je normalne pomaly prestane tak hrozne rast aj moje dve detiboli vacsie aj ked sa narodili,syn mal 3830 a 51 a dcera 3400 a 51,moja vyska je 170 a pred porodom som vazila 64kg,takze velke deti........mam kolegynu je v 14 tyzdni tehotenstva a ona ma zase opacny problem,mne bolo vidiet,ze som tehotna uz v 5 tyzdni a jej az v 8,takze je to individualne a neboj ak je mensie vsetko za chvilu doehne 🙂

lenka55555
16. jan 2011

@gmartina Tak to som jelen!! Ked som bola prvy krat na ultrazvuku 17/12/2010 tak drobec mal len 1,27 cm a ked som bola 14/01/11 tak malo necelych 5 cm !? a ty si mala minuly tyzden 2,5? ci to tak rychlo rastie?

europa2
16. jan 2011

@gmartina 🙂 hovorim je to individualne a mas uz j brusko? ja ano toto je tretie tehotentsvo a ani raz by som tehotenstvo neutajila ako ine zeny,a to som pribrala len kilo 🙂 nechapm

europa2
16. jan 2011

@lenka55555 ano babatko v prvych mesiacoch sa velmi rychlo vyvija potom uz len pribera

gmartina
16. jan 2011

@lenka55555 no rastie rýchlo, ja ked si pozerám tabuľky na internete, tak mi vychádza, že v 10. týždni by malo mať okolo 3,5....že je to priemerná dĺžka....a u mna to tak aj je...ale samozrejme, že niektoré rastú rýchlejšie, niektoré pomalšie... mne doktor povedal, že veľké je akurát, takže som spokojná 🙂

lenka55555
16. jan 2011

@europa2 ty si asi drobnejsej postavy lebo ja mam tiez len 168 cm ale uz dnes mam 81 kg a to som pocas tehotenstva podla toho ako sa priebezne vazim este nic nepribrala. 😖 hmm nadvaha je zla vec, keby som bola vedela ze po svadbe otehotiem tak skoro asi by som davala vacsi pozor 😖

gmartina
16. jan 2011

@europa2 no, na mne to ešte takmer vobec nie je vidieť, ale zasa ja som vždy vážila viac..na výšku 170 som mala 75kg pred tehotenstvom, takže v tom aj tak veľkom bruchu sa to zatiaľ skrýva 🙂 ale už cítim, že veci mi začínajú byť tesné. Bude to moje prvé, takže sa čoskoro asi vyberiem na nákup nového oblečenia. A vobec to neplánujem tajiť, veď tehotenstvo je krásna vec..Akurát kým nebudem mať potvrdené na najbližšej kontrole, že je všetko ok, tak o tom nehovorím. Verím, že všetko je ok, ale ako sa hovorí, do 12. týždňa je to rizikové, tak si to radšej zatiaľ nehcávam pre seba

lenka55555
16. jan 2011

@gmartina v pohode len je to cele nejake zamotane, no nic mne sice nepovedal ci je to ok alebo nie ale snad ano :D ja si hovorim ze kym nepovie ze je to zle tak je to ok :D

zuzana76
16. jan 2011

ahojte, gratulujem augustovkam 2011, ja som august 2007 a 2010 🙂 , zelam pohodove tehotenstvo a v juli/ auguste aby ste drzali v naruci zdrave babatka.

gmartina
16. jan 2011

@lenka55555 presne tak 🙂 s tým súhlasím...ak by niečo nebolo v poriadku, tak by ti to povedal..inak mne príde, že ak má v 9. týždni 2,5 a v 12. tak 6 cm, že je to taký primeraný rast 😀
@zuzana76 veľmi pekne ďakujem, verím, že všetko bude v poriadku a za pár mesiacov sa mi úplne zmení život 🙂

europa2
16. jan 2011

@lenka55555 ano teraz vyzeram ako taky pavuk rukata nohata a pupok 😀 , pri prvomsom pribrala 22.5 kila a pri druhom 17,takze si vies asi predstavit ako som vyzerala,samozrejme aj nasledky su vididtelne

europa2
16. jan 2011

@gmartina pokial ty doktor nepovedal nic,tak sa nemas coho obavat,je pravda,ze do 12 tyzdna je to rizikove,ale vlastne ked si to tak zoberies kazdy tyzden je rizikovy.Hlavne sa niciho neboj vsetko je v uplnom poriadku 🙂

europa2
16. jan 2011

@zuzana76 dakujem verim,ze cas prejd velmi rychlo