Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka maci, prosim ta ten link na ten balicek prvych knih mi mozes este raz napisat? to co si vravela ze je vypredane... som si to neulozila, chcem to pohladat ci sa to da kupit.... Mala si rada prezera knizky, aj si cita po svojom 🙂.... zvieratka napodobni skoro vsetky (napr. pav neviem ako robi tak to jej neviem napodobnit ;-D alebo take ze hroch....), ale aj obrazky babatiek ako jedno papa tak povie Ham, alebo take co place tak povie ojojoj, a naspuli pusu, skrci oci a napodobnuje ho ze akoze place 😀DD vyzera ako taky zajac 😀DD.... a ked je obrazok tricka, ukaze na sebe ze ma tricko, alebo gate, topanky.... taketo obrazky co sa daju napodobnit alebo ukazat take knihy by som rada kupila..... tak mi prosim posli ten link na tu co si vravela... som si to neulozila....
diky!
@katarina6 tak toto bude ta prava pre vas, sikulka je Tali 🙂 paci sa:http://www.pantarhei.sk/knihy/amanda-gulliverpat-hegar...
nezlakni sa, vsade pisu, ze je vypredana, ale teraz 26.11.2012 vysla koooonecne dotlac, takze budu 🙂
Dievcence poradte mi prosim nejake hry. Ako sa hrate s drobcami. Alebo nejake montessori co by zvladli aj nase deticky. Dakujem
@1katkas aj mna nejak pobolieva hrdlo , Sabinka zatial sa drzi , je taka uchuchmana , ale je to celkom dobre , davam jej sirup na imunitu ten jej velmi pomaha 🙂 ... jeeej 🙂 aj ja by som chcela , v dobrom zavidim , to nasa mala furt vymysla , ale posledne dve noci celkom fajn spala zas nemozem sa stazovat 🙂 zajtra idem na navstevu ku rodicom , tak to uz aj mala sa tesi 🙂 aj ja 🙂
@katramau Ahoj , nasa mala sa velmi dobre zahra s tymi mäkkymi pazzle co su na zem , sice ich rozoberie na totalku , ale aspon sa zabavi a tiez sa rada hra s hrackami typu vkadania kociek dnu do velkej a pod. a z obycajnych drevenych stavia vezicky 🙂 ale inak mam od nej pokoj , aj ked jej dam do ruk misku , varesku a ide varit plysovemu psovi kasicku , potom ho krmy atd 😀
@krhlicka dakujem!!! a teda uz je v tom pantha rei ci nie? akurat mi trochu vadi ze su tam ilustracie a nie realne fotky, ja mam vztah k umeniu a mam rada ilustracie... ale myslim ze viac prakticke je pre decka vidiet realne foto obrazky nie? ak bude ta macicka ilustrovana tak ked ju vidi nazivo uz sice vie ako vyzera, ale tie co ma doma knizky tam je nafotena macicka, si myslim ze aj to dost pomaha si potom zaradit veci...... jednoduchsie... nez podla ilustracii tam je taka trocha odchylka vyobrazenia so skutocnostou.......
@katramau no u nas tiez vsetky veci z kuchyne otvori si supliky a vybera varesky, misky... preklada si jedno do druhej... aj babike navari kasicku a nakrmi tiez.....
jednoducho daj malemu alebo malej, neviem ci mas chlapceka ci dievcatko.... hocico co este nevidel a s tym sa zahra chvilu kym to cele preskuma...... dnes mi mala vytiahla zo skrine cely taky ten Ikea plastovy drziak na igelitky ma take diery velke, tak cez to si vytahovala vsetky igelitky a rozvlakala po byte.... do niektorych si davala varesky..... nejako ju putaju igelitky, tasky.... kym si ju otvori a da tam nieco tak sa ponamaha 😀.... a potom si to nosi po byte.......
tak ak mate aj vy taky ten stojan, skus aj ty dat.... samozrejme treba byt pri nom a pozerat jednym okom, igelitky nie su na hranie, mohli by sa deti zadusit.... treba davat pozor......
alebo hocijake krabice mu daj, nech si otvara, vklada tam veci, zatvara......
mala mi pred tyzdnom vytiahla krabicku s goralkami co som mala v skrini, a s tym sa uz teda tyzden dost zahra, dava si to na krk, dava dole, potom to dava babike na krke, vklada to do roznych krabic, misiek, suplikov, .... je to tiez nebezpecna hracka, musis davat pozor aby sa to neroztrhlo, aby po tom nechodil a nespadol..... no musim davat pozor, clovek je rad ze sa na chvilu zabavi......
alebo stipce.... to je nekonecna hracka..... kosik so stipcami..... moze maly zacat trenovat ten uchop.... stlacat ich aby sa otvorili..... mala mi to vie stlacat ze sa to otvori ale nevie to namierit presne na kosik atd aby to tam zostalo uchopene..... ale ked to otoci opacne da sa to aj tak prichytit na kraj kosika, tak to robi..... minule mi to dala aj na drziaky suplikov v kuchyni.... 😉....
vrchnaky od zavaranin, take tie velke, tie ked v strede stlacis tak pukaju 😀D, na to mala sama dosla a strasne sa vzdy raduje ked ma vrchnak a vstrede ho stlaci a vydava to zvuk..... tak mu skus dat sa s tym hrat - prekladat z nadobiek, a uvidis ze aj on pride na to ze pukaju 🙂 - su to take tie pevne hrube vrchnaky, nie take tie obycajne tenke - tie neviem ci pukaju......
no a neviem co take este..... vyhadzovanie oblecenia so suplikov 😀... s tym sa vzdy dlho zabavi.... 😀DD alebo aj ked jej dam nejake jej saticky s vesiakom takym plastovym, tak si tie saty primeriava na seba, stale si ich v rucickach presuva, poklada na rozne miesta.....
Koceny my sme dnes skusili prvy x vytiahnut kocky drevene, no najskor uzas v ociach , obrovsky zaujem , dokonca na prvy sup dal na seba styri kocky 😲 - sikuliak a potom si zatlieskal 😀 , no ale ked zistil ze ked to spadne a dobre to buchne , to len bolo radostiiiii 😀, tak sme dostavali a krpos zacal kocky hadzat 😠, po xy tom napomenuti prisiel na to ze sa da este urobit hluk a buchot a nemusi ich ani hodit , on na kraj kocky pritlacil prstek a kocka spravila salto ...jeeeeej aj to sa nam strasne pacilo 😀.....kocky su na dobu neurcitu opät schovane 😝..
No a este jedna pikoska z vyscanosti mojho krpca , tak vzdy ked vidi ze je PC zapnuty , pribehne a stuka po klavesnici alebo si aspon musi do nej tresknut , vzdy hrozim , vadim sa a ked neprestane , capnem mu po rucke ...a dnes uz zas bezim s rozbehom za nim a on uskrn a nastavil mi ruku , ze nech ho capnem ....on ma ma na haaaaku 😲 😝
No ale zas musim povedat ze by ho nedala ani nevymenila 😵 😵 😵 hoc kedy pribehne ku mne a pobozka ma , ked nedotiahne , tak pribehne aspon ku mne , vytiahne cumel ak ho ma v ustach a pobozka mi hoc aj nohu 😀, pred chvilou 2 x a zdalo sa mi asi ze este malo , otocil sa a zbozkal ma este raz 😀
@1katkas vola sa imuno-glukan , sice je dost drahy , ale nam fakt pomaha , malej to preslo a ja sa tiez chvalabohu drzim 🙂 nechcem byt chora , minuly rok som ochorela 23.12 a to som na stedry den vyzerala a citila sa najhorsie 🙂 tieklo mi z nosa stale , to je u mna hotova katastrofa 🙂 ... rodicia? jasnee , vykecali sme sa zase trosku s mamou a hlavne mala sa tesila , strasne si zvykla na otca co som rada , lebo on chodi na montaze , cize je malo doma , ale teraz je to uz ok a mamu tiez velmi lubi 🙂
Joooj Maminky, tak nasa horska kozicka dnes dosiahla dalsi zo svojich vrcholov!!! :-OOO Vyliezla mi sama na jedalensku stolicku bez akychkolvek pridavnych stupienkov!! :-OO Najedla sa, dala som ju dole, a este som nieco robila za stolom, fakt par sekund, este aj s muzom som sa rozpravala a otocim sa a ona hore na stolicke a stala!!! :-O Pytam sa muza - to preco si ju tam dal znova? a on ze - ja som ju nikam nedaval! Tak nanho pozeram, ze to myslis vazne? :-O to akoze tam vyliezla sama? :-O on ze no asi ano ak som ju ja nedala.... HOvorim preboha a to ako tam vyliezla?? Dala som ju dole a pozerala sa ako tam vylezie.... sanka mi padala k zemi....... Nam sa da ten pultik otvorit, ze sa z jednej strany odopne a vytoci von..... vzdy to tak otvorim a potom ju vyberiem.. no a ked je to otvorene, tak ona si normalne kolena vystvera na tu cast co je na nozicky, rukami je uz v tej stolicke, potom sa postavi z kolien na chodidla a spravi krok na stolicku a tam stoji a hulaka ako je vysoko!
Vam to tiez robia decka? akoze mozno to nie je nic nenormalne a robia to aj vase deticky, ale teda pre mna to bol fakt sok, lebo tak vysoko bez podlozenia krabic, kyblikov.... atd... sa este sama nevyskriabala......
@mima1311 😀DD u nas kocky tiez odlozene! 😀D aj lego 😀D
@katarina6 no zvykaj si moja , este pozazivas 😀 verim ti co pises , bo takeho cirkusanta mam doma , uz som tu par x pisala ked bol mensi , ako sa vyskriabal na rebrik , nemal ani rok zdaleka a pred rokom uz visel par x na plote , na kuchynskom stole stoji u svokrovcov nonstop , tam nepomoze stolicky polozit , lebo ma vedla lavicu , u nas doma uz vysiel hore po komode ,, otvoril si sufliky a vysiel ,, nedavno som ho zachytila ked tak liezol na kuchynsku linku a najväcsi sok bol ked som vesala pradlo na balkone a mali sme tam odlozenu smykacku a on vyliezol po tej smykacej casti az na stupienok a uz sa drzal hore zabradlia 😲 , vtedy som v tej sekunde myslela ze som zosedivela ...no treba stale ,, čihat,, 😝 😀
@mima1311 ufff!!! no do suplikov mi tiez lozi, ze vyhadze..... ale to nie je stabilne.... a vy doma mate stolicky tiez pod stolom? ci ako to zamedzis aby ti neliezol na stol? u nas sa inak neda......
no je to fakt teda adrenalin :-OOO..... ono to caka asi kazdu z nas, iba niektore deti to robia neskor..... ale tak su aj take co to vobec nerobia.... neviem teda od coho to zavisi...... Mam kamosku a ma syna ktory ma 6 mes. a lozi! :-O a aj stoji popri nabytku na nohach a bucha pritom do stola :-O, tak to som fakt ze cumela!! ved polrocne deti sa len ucia same sediet a nieto este lozit... mne mala az v 8mes. zacala lozit.... no ti to budu mat asi este veselsie 😀DDDDD......
@katarina6 doma - teda u nas na poschodi mame take vyssie stolicky , tak su normalneprisunute , ale na ten nas stol ho to dajak nelaka 😀 , ked uz ze fakt chce aj na ten vyliezt , tak si prisunie taburetku , tu taburetku si najcastejsie prisuva , alebo pouziva ,, truhlicu,, na hracky , na nu vylezie a uz dokladne robi reviziu , skor ho to taha na tu linku a na stol v detskej , tam mu to tiez neviem zabranit , lebo vylezie na postel , postel ma ,, celo,, a od tial na stol , uz raz stal na tej otacacej stolicke , to teda dostal par x po zadku , strasne som sa zlakla , tak v detskej som stale pri nom , ajh na rotoped uz vyliezol 😀 , na stol vychadza u svokrovcov dole na prizemi a vzdy sa teda nan ale usalasi - sadne si nan , no tiez su pri nom ....ono to je rozne , niekedy nieco nerobi dlho , ja ze uz zabudol a naraz to spravi zas , tak fakt len oci na stopkach 😉 ....pohybovo je velmi zdatny , zas sa mu nechce rozpravat 🤐 rozumie ale vsetkemu 😵
@katarina6 nie , nam sa pult neda otvorit 😀 ale sposobom ako ty opisujes vchadza a vychadza z kocika , aj ked tam predna zabrana ostava - prelezie ju ....musis na nu davat stale pozor , lebo fakt su to sekundY kedy by sa nieco mohlo stat ☹ , ja mam este des zo schodov , on sa pusta sam aj postojacky dole schodmi , drziac sa rukou ,, jednou ,, zabradlia a to ja psychicky este nezvladam , idem do kolien 😀
@katarina6 @mima131 naša Hana tiež vylezie na kuchynskú stoličku bez problémov sa pás sekúnd sa potom postaví a šup na stol a stojí ja tam a vyhukuje hu-hu-hu .... tatik ja ale naučil zliezať perfektne, takže zvláda.....
Baby včera sme mali rodinnú oslavu, a cica malá pretancovala tam celé hodiny ...... neuveritelna tam zabávala všetkých
Syn je na tanečky také polénko trocha tak je to pre mňa novinka......
mamičky, nemate niektora skusenosti so surodenenckym kocikom? je to dobra vec? oplati sa? dakujem....
Tak zienky , dalsi kusok nasho cirkusanta .....behal po byte , vbehol do kuchyne a zabuchol za sebou dvere ....to je jeho uchylka 😀 proste vsetky dvere musia !!!!! byt zatvorene , nemozeme ani vetrat , vsetko zatvara ....no tak ked som pocula ako buchli , vravim si zachvilu zacnes pistat , lebo budes chciet ist von , no nic , tak chvilku cakam , kedy spusti , ked tu krpec naraz pri mne 😲 😲 😲 neni mozne , tak reku sa mi to zdalo , zachvilu sa to opakuje , buch dvere a krpos zas o chvilocku pri mne , idem pozriet ako je to mozne a 😲 mame pri dverach v kuchyni 3 baliky dlazby a na nich kosik s flaskami plastovymi - prazdnymi ....on si ten kosik zlozil , vyskraiabal sa na tie 3 baliky a otvoril si kluckou dvere 😀 a zliezol ...no uz to vidim ze asi wc mi samotnej uz nehrozi , alebo si kupim obojok
@ninuska8 ja mam surodenecky kocik Baby Jogger City Select, pouzivam ho ale len pre jedno dietatko zatial, a druhe nakoniec este skoro neplanujeme, takze potom aj pre druhe asi bude len single.... ale je to najlepsi suroden. kocik aky je, jedinou vadou je ze nema odpruzenie.... inak je skladny super na placku.... deti na seba vidia daju sa otocit k sebe atd... pozri si v googli referencie nan alebo v diskusii tu na mk je toho tiez dost.... ja som tiez pisala svoje zhodnotenie....
@mima1311 😀DDD no tie prekvapenia nemaju konca 😀DDD asi toho fakt este vela zazijeme.....
Ahojte maminky. Nemate nejaky overeny receptik na vianocne pecivo pre nasich drobcov? Ale taky nejaky zdravsi - vlocky, celozrnna alebo spaldova muka, stevia a pod.?
@lufilu ahoj vyskusaj toto ale bez polevy 🙂 Fantasticke a zdrave. Nebude chybat na nasom vianocnom stole 😀
http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-pyra...

@katka121 dakujem , vyskusame , i ked vzdy sme takto doma aj my to je jasne 🙂 ale neviem ci to zaberie , lebo nasa mala je alergicka po tatovi , cize byva aj castejsie chora , ale uz nebola davno ... 🙂 ale dakujem , snad nebude chora ...