Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@12smile12 ani nehovor ja tu mam tiez plno sladkosti tolko toho podostaval nikolaj 😀 jejo tolko hraciek nikolaj len sladkosti a lizatka a jeden dudel kedze vecer neviem najst ani jeden 😀 ja pojdem s manzelom na vianocne trhy do zamkov 🙂 potom dam do albumu sfotila som, dala som nikolaja mikulasovi, myslela som si, ze bude plakat a ani nemukol 😀 bol spokojny
Ahojte baby, ako sa mate?peciete, varite, nakupujete darceky ? 😀 tiez sa vam krpci motaju kade tade pod nohami, ci v kuchyni, ci na WC. Kam sa pohnem, tam mam v patach nasu krasku a dokola mami mami 🙂 Dary este nemam nakupene, spolieham sa na to, ze ked mala bude cez obed spat, tak vsetko objednam cez net a mam pokoj.
Velka vdaka @katarina6 za skvele napady a inspiraciu v albume s hrackami, usetrila si mi kopu casu. Uz len, aby mali aj na sklade, co chcem...
Este jedna vec, kupovali ste niektora drobcovi garaz alebo drahu pre auticka?Osvedcili sa vam nejake konkretne znacky. Vyhraju sa s tym uz nasi krpci?Lebo nasa mala miluje auta, vlaciky...taky nas maly Dorotko
@krhlicka Ahoooj!!! Oooooo tolko vdaky!!! 🙂 RAdo sa stalo!!! 😀DD Ver mi, ze zasa tolko tych dobrych hraciek nie je, uz som ich poprechadzala celkom dost tych webov ;-D, a skutocne ten vycuc v albume je take to naj.... aj ked je milion dalsich co som este nevidela 🙂.... nie je toho vela co sa mi fakt paci.... ze je take funkcne a dobre.....
S tym skladom a hrackami si veru pohni 😀, nebude to take ruzove, mne tak vypredali ten jeden vlacikovy set Brio skor nez som ho kupila.... 🙂, lebo najskor som si len vyberala do albumu to naj, a potom z toho vyberala co teda kupim omnoho neskor, tak medzitym sa nejake veci uz aj vypredali.....
My sme malej kupili vlacikovu drahu z ikea a k tomu lokomotivu na baterky aby to tahala z dvedeti,cz, paci sa mi ze je to z dreva, ze to dlho vydrzi a nepolame to len tak...... inak by som jej kupila aj autickovu drahu 🙂, urcite by ju to bavilo, ale to by dolamala, to drevene urcite nerobia, a auticka tiez ked preslapne, hodi o zem, tak neviem neviem....... neviem aka je Dorotka/o 🙂, ak je jemna k hrackam kupte drahu na auticka... 🙂. neviem ale ci na auto drahu sa da tak kreativne doplnat ako na vlacikodrahu...... pri vlacikoch mozes dokupovat dalsie kolajnice, vyhybky, stanice, stromceky, atd atd.. je to nekonecne.... 🙂 to sa mi na tom paci.... ak ju to bude stale bavit, tak jej budeme dokupovat vzdy nieco k tomu....
Ja inak nakupy darcekov tiez riesim netom 🙂, najvacsia pohoda 🙂.... teraz momentalne uz asi 3 dni brusim stranky sashe.sk, hladam darceky pre segru 🙂.... ak by ste niektora mala v rodine damy paradnice, je tam fakt super vyber originalnych nausnic, a daju sa najst aj lacne....... inak ostatne veci su tam dost drahe, no ak niekto hlada originalitu tam ju najde....
sledujete niekto pripad pani Boorovej a jej nutene odobratie deti vo Vel.Britanii? ja som z toho taka fakt citliva..... ach keby jej tie deti dali do vianoc!!! tak straaasne by som jej to zelala!!! ale ty briti su taki..... ako by som zanadavala...... zacinam pochybovat ze na vianoce ich bude mat doma.... vzdy si vymyslia nieco ine...... ☹.... vzdy myslim na to ze co po darcekoch, aka mozem byt stastna ze mam malu pri sebe....
@katarina6 júúúúúj Sashe milujem... ale som si tam zakázala chodiť -kde to budem skladovať ???? aj tak sa už u nás všade váľajú náušnice...... u jednej kočky som si tam objednala také že do nich zaliala foto mojich detí.....
my sme malej na vianoce kúpili maje hip-hop zebru..lebo strašne rada skáče. čo sa týka hračiek malú zatiať až tak moc neberú vydrží iba chvílku - ale zbožňuje knižky, tie dokážene čítať a listovať aj pol hodku, len čo si niekto sadne na zem už aj beží pre knižku, prinesie si ju otočí sa mi zadočkom a zacúva si a sadne si na moje nohy a - bááábo ťííítať.....
Prípad paní Borovej sledujem len zbežne ale dúfam, že detičku už budú doma čoskoro a nyvždy.......ale tiež som sa tak včera večer zamyslele nad tým, že najvačšie štastie je byť spolu, čo tam po darčekoch, včare mal totiž manžel skoro nehodu, obrovský kamión sa na ceste rozmyslel že ich obísť taktor a vôbec si nevšimol mojho muža.....keby nebol taký skvelý šofér tak ho čelne naberie.....v pol sekunde to strhol úplne na krajnicu k zvodidlám - lízli sa len o milimetre... malá bola vzadu v aute..... doteraz mám zimomriavky......
@katka121 hrozny zazitok, esteze bol muz tak duchapritomny a dopadlo to dobre. @katarina6 na Sashe frcim aj ja. Doma mi zapada prachom kopa nausnic a brosien, lebo Dorotka ich vsetky strhava. Jedine, co vynosim ako tak su celenky, tie si skusa aj ona 🙂 Baby nechcem vas provokovat, ale este je aj stranka fler.cz 😀 Tam je tiez kooooopec krasnych veci. Objednavala som odtial Dorotke oblecenie aj hracky. Len s tou platbou je to do Ciech neskutocne zlozite. Nepamatam si uz, ale zadavala som pri prevode cez internet nejake kody, aby si banka nestiahla nehorazne poplatky. Potom by boli postovne, plus poplatok banky za zahranicny prevod vyssie, ako samotna suma objednavky 😒
@1katkas Ahoj tak ako sa mate? 🙂 uz ste boli na tych vianocnych trhoch , ci este niesu?? :D my ideme s muzom 13 - teho do divadla do Nitry , tak aj tam by mali byt vraj :D tesim sa , konecne zas nejake ozivenie ... to maju podnikovu akciu , po predstaveni nejake sampanske a svedske stoly :D paraaada 🙂
tak a mame dalšiu skusenosť-detska nemocnica oddelenie batoľata.hospitalizacia 3dni.Poviem vam bol to horor.Vo štvrtok som dala deti kupať pekne som ich obliekla do pižamka a išli do spalne s mm na postel a ja som išla pripraviť večeru.zrazu počujem buchot a mm už uteka mala na rukach plač hrozny na čele bozuľa asi 4x2cm. opuch okamžity len som sa modlila aby to neprasklo tak som ju rychle prezliekla a utekali sme na chirurgiu. tam hned rentgen 2x nevedeli posudiť či nema prasknutu lebku tak hned hosp. a 48h. pozorovanie. 😢 a hvala panu bohu všetko dopadlo ok. neurolog nič nezistil,traumatolog prasknutie nepotvrdil ale ani navyvratil. 😢 ale Nelka ani nebola v bezdedomi ani nevracala ani apaticka nie je tak bude dufam všetko ok.Ale poviem vam vydržať z dieťaťom v jednej izbe tak dlho chce mega nervy nie len moje ale aj Nelkine.
@natalitimk OOO :( tak to Vam vobec nezavidim , zelam skore uzdravenie , nech sa to rychlo zahoji ... A ako sa Vam to stalo? Ja uz mam strach aj stoho , ked si mala pricvikne prst a nie este toto , chudatko malicke , nech sa drzi , budte silne 🙂
@12smile12 -šantila po posteli hodila sa do predu a hlavou rovno do čela postele 😖
@natalitimk no tak tohto sa neuveritelne bojim aj ja , lebo prestne toto vyvadza aj nasa mala , skace po tej posteli jak diva a to my mame este tae dost mäkke matrace a nazicky jej tak hupaju , ze len raz skoci viac na kraj a tiez takto dopadneme ... nuz ale ako to takem u malemu diatatu vysvelime , ze 🙂
@1katkas :D nie nie , ja bezne chodim spavat o pol noci alebo okolo 1 :D manzel ma tak naucil lebo tolko sa stazoval , ze s nim niesom nikdy hore ze teraz ked si aj idem lahnut o 23:00 tak neviem zaspat :D a hodinu sa este kotulam po posteli :D .... hej hej , tesim sa , ale po dnes ku uz ani tak nie , manzel bol dokupovat nejake tie darceky este a prisiel s tym , ze odstavil auto pri svokrovcoch :( nieco sa pokazilo , tak uvidime zajtra co to bude , dufam , ze nic vazne lebo bude po Vianociach a Silvestri v Tatrach ☹
@schaja pozri tato maminka ma tiez dvojicky Alexandru a Nicol 🙂:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucia.kl/
Maminky, dalsi tip na hru s detmi nieco na zabavenie..... mala mi od vcera uz vie pristipnut stipec na snuru, tak som sa rozhodla jej spravit vlastnu snuru..... zobrala som spagat a v jej vyske aby ked stoji pekne na to dociahla som natiahla spagat z nohy jej jedal. stolicky ku supliku kuch. linky, to je jedno kde to natiahnete.... dala som jej tam par jej veci - oblecenia len tak na to, doniesla kosik so stipcami, a tak si tam davala stipce, aj ked ju viac bavilo davat dole oblecenie a potom sa trafit na tu snuru 😀 stale jej to padalo, zle to tam pokladala..... ale sa s tym dost zabavila.....
@katarina6 jej super pomocnicku mas doma a vdaka za tip, taketo zabavy su momentalne na nezaplatenie, kedze sa neda byt dlho vonku 😉
Pridam aj ja jeden tip na hru s magnetkami, nemusite ich mat len na chladnicke, ale s magnetkami sa zahraju drobci aj na plechu na pecenie 🙂 My sa tak hrame s magnetkami z kostikov, kde su take dvojite puzle zvieratka s mladatami. Plus frcia momentalne voskovky a farbicky, tak by len cmarala a cmarala. Pekny den kocky
Ahojte dievcence🙂 Dlllho som sa neozvala, nie je casu, ale aspon vas tu citam. 🙂 Nas drobec je skutocna neriadena strela, on sa doslova a do pismena cely den nezastavi. Rano vstava cca. o 6:00, cez den ma asi 1 hodinu spanok (ale napr. vcera nespal vooobec cely den) a inac az do vecera je v pohybe. On snad ani chodit nevie, on len beha. 🙂) Pri hrackach sa nezastavi, s knizkou vydrzi len prve 3 obrazky a uz uteka prec. Zato vylieza vsade, kam sa vyliezt da aj neda. Na kuchynsku linku (po bocnych polickach), na stol, na nabytok, atd. A strasne sa mu zapacilo vyliezat von z postielky - chyti sa hore, vytiahne sa na rukach, prehodi jednu nohu cez postel a sup, uz je vonku. To vobec nie je dobre, pretoze postielka bola uz jedine bezpecne miesto, kam som ho mohla na chvilku dat, ked som si potrebovala nieco surne spravit/odskocit. Pretoze pri nom sa skutocne neda NIC urobit. Stale mu treba byt v patach a davat pozor, aby z niecoho nespadol alebo nieco neznicil. Zacal nam uz aj kable z elektrospotrebicov vytahovat z elektr. zasuviek. On vobec nie je dieta, ktore by sa motalo mamicke pri sukni, kym ona si nieco v kuchyni robi. 🙂 To mamicka musi stale za synacikom utekat.🙂)) Aj 5-bodove bezp. pasy v jedalenskej stolicke su pre neho hracka - behom chvilky sa ako David Copperfield z nich dostane a stoji na tej stolicke volny ako vtak, pripraveny zlietnut dole. 🙂) No, bude to s nim este vesele. 🙂
Skusam aj napady na hry, ktore ste tu uviedli, no on sa fakt asi pri nicom nezastavi. Pomoooooc, kde maju deti tlacitko OFF? 🙂 🙂
@katarina6 Katka, vsimla som si, ze aj ty sledujes pribeh Ivany Boorovej aj Slavky s malou Rebekou. Je to sila, neviem si vobec predstavit, ze by mi mal niekto takto zobrat dieta. Aj som bola celkom dojata, ked ukazali, ze Rebeka uz je v bezpeci s rodicmi na SK.
@viva02 ano ano, velmi som sa do tych pribehov vnorila, mam dve kamaratky velmi dobre v UK a velmi sa o ne bojim..... aj ich bombardujem spravami, co je nove v tych pripadoch a na co si maju davat pozor, ta jedna to prijima, ta druha je skor flegmaticka voci tomu, a len povie ze su ok nech sa nestrachujem.... ☹..... no taka skepticka bola aj Slavka, na zaciatku.... ona pisala tu na mk vo svojom fore co vytvorila a pytala sa na radu, ale nechcela byt hystericka a vravela ze to urcite nie je jej pripad co sa Ivane stalo...... no nakoniec to tak bolo, my sme tam uz ani nedufali ze sa jej podari utiect......
je to strasne zle...... cely ich system - prilis odmenovany, motivovany, aby zhanali co najviac deti na adopciu...... no deti nie su hrusky..... a ti socialni pracovnici - hyeny to nevedia.......
Pribeh so Slavkou bolo nieco velmi osobne, lebo sami sme si v tom fore akoby s nou pisali, proste ziadna vymyslena osoba z TV..... no ziva osoba, ktorej sa pomaly pisal rovnako zly pribeh ako Ivane.... nespala som z toho ani..... Veeelmi som stastna ze sa im podarilo utiect!!!
naša Hana minule videla v TV indiána s takou tou pérovou čelenkou a ako sa tam tak natriasal s tými piééérkami Hana vykrikovala kokojááááá kokojááááá - ( v preklade sliepka...) ...... no nepresvedčili sme ju že to nie je slepica...... 😀 😀
@12smile12 ahoj 🙂 zabudla som napisat
ako s autickom? uz opravene? nikolaj sa polepsil.. uz za noc kojim len 2x a na tretikrat je uz vyspany to je uz rano.. este sa mi nechce vstavat, tak ho donutim byt so mnou v posteli.. tam mu pustim v telefone pesnicky.. a prisiel na to ked si zablokujem klavesy vtedy sa jedujeee 😀 nemoze posielat prazdne smsky
mne sa vratila nadcha nikolaj ma troska vyrazky na nozickach tak mu to natieram tekutym pudrom
my este stromcek nemame🙂 a na nakupy pojdem na poslednu chvilu 😀 to bude parada tolko ludi bude az az co ma ,,tesi"
@1katkas v pohode chvalabohu nebolo to take vazne 🙂 to mi hned odlahlo , ze to nieje nic vaznejsie ...
no u nas je to trosku horsie lebo mne mala vie aj telefon odblokovat , ale tiez sa mi rano nechce vstavat , ale mala lezi v postilke aa sama sa hra este aj hodinu cize uz je tak zvyknuta , za maminka este drieme 😀 a vsak ked nemusim vstavat naco by som vstavala 🙂
No tak to budes mat pestre , ja neviem ci by sa mi chcelo ist az tak na poslednu chvilu 🙂 ale ked ti to tak vyhovuje ... a co ste kupovali malemu pod stromcek?? 🙂
coze vie odblokovat telefon ? 😲 😀 vsak treba vyuzit ked nemusis vstavat este mozes byt v posteli
zatial ma iba jedno tricko, zajtra idem dokupit este nejaku hracku, knizku a ozaj manzel mu kupil metroveho plysoveho macika 🙂 a ked budu mat v tescu toho rozpravajuceho psika od fisher price tak ho kupim 🙂
@1katkas no veru vie , lebo mama dotykovy telefon a tam uz vie , ze ktore tlacitko tlacit aby sa jej klavectnica odomkla 😀
My mame toho psyka , minuly rok ho dostala od nasich a je to velmi vdacna hracka , mala si ho vie sama pustat a tie pesnicky co su tam , som jej ukazovala na sebe , ze hlava , nostek ... atd a ona to uz teraz sama ukazuje , snazi sa 🙂 a ked nie to tak odide sama do izby pusti si ho a skace a tancuje 😀
Zo všetkých rozprávkových princezničiek sa moja Hanka povahovo najviac podobá na princeznú Xenu......
Vydá za dvoch nezbedníkov - nezmar obecný, poriadne tvrdohlavá malá zúrivka......
Všetkých Augustovčiatkam 2011 , ich maminkám, tatinkom, súrodencom a rodinám prajem krásne Vianoce plné radosti a do nového roku veľa zdravia, štastia, lásky maminkám veša trpezlivosti a deťúrencom krásne objavovanie sveta ....... Maminky určite napíšte, ako deťúrence reagovali na darčeky........

@1katkas no tak potom skore uzdravenie 🙂 ... no my uz sme si Mikulasa davali 4-teho , svokrovci sa rozhodli , ze to daju malym vtedy lebo obaja boli doma z prace , tak mala toho kopu kopu podostavala , sladkosti samozrejme ako na cely rok 🙂 aaa dostala piskajuce kladivo , havkajuceho havka a macika , ktoryy opakuje slova ked mu nieco povies 😀 dost bohaty Mikulas a ku nasim ideme az asi zajtra alebo cez vikend , tam tiez takto po dedine chodi a na namesti byvaju take male vianocne trhy , co decka porobili v skole a skolke sa predava potom , je to mile a trosku pomoze 🙂 samozrejme davaju teply cajik a varene vinko 😀 takze tak , tento rok sme to nestihli ...
Tak potom pridaj fotku maleho 🙂