Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@vanilashot krasne ste kocky, ta posledna foto nema chybu, cisielko male 😀
@vanilashot zlatunká je 🙂 a to je super, že u vás funguje ešte kočík. u nás už dáááááávno nie. aj som chcela odložiť ale ešte som prišla na to ,že keĎ ideme na sánkach a cez deŇ málo spala, tak mi tam zaspáva. ale nevie si tam položiť hlavičku tak ju rýchlo šupnem do kočíka, polospiacu a tam si ešte schrupne. ináč keď je hore, tak to je protest obrovský, že kočík NIE 😝 a fusak v kočíku ani vidieť nechce ale na sánkach môže byť. Tak tomu nechápaem. to moje dieťa si somnou naozaj robí čo chce 😀 😅
@12smile12 no koncom maja do konca jula mi skoro stale slzia oci a mam nadchu, minuly rok mi pomohli fenistil kvapky, ale teraz ked som tehotna, tak neviem moc lieky nechcem brat..hadam to prezijem 😀 inak sa na jar strasne tesim, lebo ovela viac budem vonku🙂 a vcera som stavala snehuliaka ked bolo tolko snehu 😀
@vanilashot mne sa lubi poza, kde je dominika od lekvaru zeby ? tam ukazuje ruckou, akoby : mami to jedlo mi naozaj chutilo 😀
@1katkas presne katka 🙂 vystihla si to 🙂 jedla lievance a ten lekvár mala všade 🙂
@krhlicka dakujeme 🙂 daj aj ty nejaké nové foto Dorotky 🙂
@bejka82 no tak to ti teda nezávidím 😒 ja som tak rada, že ju ešte udržím v kočíku, aj ked je tam naplieskaná riadne...sánky u nás zatiaľ nevedú, nakoľko si skúšala "suchý nácvik" v obývačke a rozbila si na nich pusu, tak má voči nim rešpekt 🙂
dnes sme boli konečne aj my na MMR, máme 12,8 kg, a 83 cm. všetko ok, trošku sme si poplakali a potom sme všetkým ukazovali, kde nám pani doktorka robila pich pich 🙂
mamicky, ako ste na tom s obdobim vzdoru? zavitalo uz aj k vam? Nas Danko sa zacal ukazkovo hadzat o zem, cielavedome si presadzovat svoje, vsetko musi byt podla neho, ak nie, to je kriku, ze to urcite pocuju az v Australii, no a co je horsie, v mojej pritomnosti sa sprava inak, ako v ocinkovej alebo babinkinej. Pri mne je jedovity, u druhych ako anjelik 🙂 samozrejme, pri pocitaci ma nenecha sediet ani nahodou, umyvat riad tiez nie, to ma odstrkuje od linky, pri vareni tiez krici, lebo sa mu nevenujem a podobne. Nastastie este mlci ako ryba, vie iba ham-ham, lebo keby vedel este aj rozpravat, tak to uz neviem, ako by u nas vyzeralo :D
@susanq noooo, tak to obdobie my asi máme od narodenia 😀 ani mna nenechá ani variť, ani umývať..... ale už je dosť veľká na to aby pochopila, že nie je vš. tak ako ona chce. takže ja jej všetko vysvetlujem ale stále aj 100x za sebou a potom si robím svoje ona sa chvílu rozčuluje a potom vidí že si ju nevšímam tak to vzdá. (stane sa že to občas vzádm ja ale už sa snažím neustupovať 😅 ) našťastie sa mi o zem nehádze a dúfam ,že to ani nebude robiť. ale ja by som si to nevšímala. oni teraz skúšaju vš. čo si môžu dovoliť a ked si ich nevšímame tak to nebudú robiť. mám návštevu ešte napíšem 😀
..... a ešte naša už aj hovorí, takže bežne pol dna počúvam NIE, necem,.... 😅
a teraz sa naučila NIČ, tak minule pri krmení sa pozerala za mna a pýtam sa jej Sofinka čo hladáš, ona: hm hm ešte raz som sa spýtala a ona: NIC 😀
včera sme išli do mesta a pýtam sa jej kto bude šoférovať? ona: mama vravím nie lebo je tata doma tak bude on. a mama čo bude robiť? a ona: bude doma 😀 😀 som myslela že puknem od smiechu 😀 😀
takže má to svoje čaro ked už deťúrence kecajú ale zase na druhej strane sa aj babka teší lebo už bude môcť vyzvedať 😀 😝
@susanq Ahoj , u nas je to s tym to dost v pohode by som povedala 🙂 mala sice tiez trucuje a sem tam sa hadze o zem , ale to jej ja este aj poviem , ze ked jej je tak dobre nech sa vala cely den a hned sa dojde liskat 😀
U nas prestne to iste stym riadom , ked umyvam pchca sa mi medzi nohy , vtedy ma ide porazit 🙂
@bejka82 @susanq A kecat riadne kecame , kazde rano ked vstavame krici tatoo 🙂 hovorim jej , zlatko tato neni doma a ona sama uz , obote (v robote) ja ze ano a ona pacovat (akoze pracuje) ja ze ano a ona peňažťek - lebo jej hovorim , ze zaraba peniazky 😀
A najnovsie ma , ked jej nieco vysvetlujem a taha ma , napr. zlatko teraz nemozem lebo musim este toto spravit atd a ze potom pojdeme spolu sa hrat teraz chod sama a ona mhm dobre 😀 a este aj pokyva hlavickou jaaaaj vtedy by som ju zozrala 😀
Dievcata, je tu na MK vytvorena skupina s nazvom Augustovky 2011, ja som len teraz na to prisla, chodievate aj tam? Neviem, preco su tu dve podobne temy...
Ahojte, ako sa mate ? ja poslednu dobu len citam , pisat nestiham , so starsim behame po nemocniciach 😖
Kubko je riadny sinter ale napriek tomu zlatiiiiicko , zahra sa sam , sice bordel neskutocny 😀 ale aj si po sebe vie upratat 😵 , spime uz len raz na obed , vcera dokonca potiahol 4 hodiny , vecer do 20 tej uz je v posteli a spi celu noc a vstava o pol 7 , treba vypravit surodencov do skoly 😀 😀 , vola na mna z postielky a este potom sa tam chvilu valame 😅
Dnes som sa riadne vyplasila , byvame na poschodi a on si sam otvoril dvere a zisiel schodami k babke , teda az mi zle prislo , to mam teraz zamykat ? 😲 Ako to vy riesite ? Rozpravat moc nechce , rozumie vsetkemu , ale zaklad, veci a ludi pomenuje 😀 😀 , vety nehrozia 🙂 nocnik ignorujeme , ani ho teda nenutim , este mu tu ritulu nejaku dobu popucujem 😝
ej fešáčik môj 😉 takže Kubko zase nesklamal a je taký istý šinter ako aj bol 🙂 tak to by som asi infarikt dostala keby mi malá zišla sama po schodoch. akurát dnes som nad tým rozmýšlala. 😝 my máme také tie točiacie schody 😅 v piatok som aj bola kupovať tie vrátka aby sa tam nedostala a na inf. som ich aj musela vrátiť pretože oni sa dali zvačiť no ale nemali k tomu tie chybajúce súčiastky. tak som si tam zafrflala, že tak načo to predávajú (síce mi to bolo prd platné) 😝 takže ju musím zase striehnuť aby mi tam neliezla. a nemám ani šajnu, že ako to poriešim.
@bejka82 😀 😀 😀 joooooj , vsak mu aj rastie sumna nevesta 😀 😀 😀 😀 , ja som na schody chcela zabranu , chlap ze nieeeeeee , ze urobi dvere a tu ho ma , synator sa skoro vynasiel , ja uz ziapala po pubertakoch , kto nechal dvere otvorene a potom pozeram , ze on na spicky a fujazd prec 😖 😀 dcera ho ucila ist dole schodami posuvanim sa po zadku , ale cert nikdy nespi , sa bojim ....no budete aj vy musiet porozmyslat - pre pokoj v dusi 😉
Inac bude to teraz o drzku , lebo teraz som si zavrela a neriesila - aj detsku , mame tam poschodovu postel a on na nu hore po rebriku vylezie , tak to ho uz nemozem len tak nechat hrat ,,na volno ,, ach jaaaaaaaj 😀 😀
@mima1311 ojoj, máte riadne prekážiky, ešteže vymysleli farbu na vlasy 😀 😀 mne už za ten rôčik pribudlo toľko šedivých vlasov, že až 😀 😀 no môj mm tiež že on tam niečo vyrobí, no ale to nebude ani bud. rok pretože nestíha. 😀 asi si ju priviažem k sebe a bude spokojná aj ona aj ja, možno 😅
a dnes mi herečka vôbec nespala cez deŇ 😝 trošku som prešvihla čas keď mala ísť spať, celý deň sme mali rušný od rána, mala veľa zážitkov a hrala sa my sme s mm tiež riešili svoje a potom už bolo zle. postielku eeee, kočík eee, sánky eee, tak sme to nechali tak ostali sme vonku hrali sa, šantili, ona bola v pohode večer ešte prišla jedna návšteva, uf. no ale to už bola taká mrchavá nechcela ani hračky požičať, takže už o 19h K.O. 😅 tak som zvedavá aká noc to bude. čakám, že bude rušno práve preto že je nevyspinkaná. no ale keby mi prespinkala celú noc tak to by som moooooc prijala 🙂
ahojte 🙂 aj nas synator chodi sam po schodoch a uz hodne dlhu dobu. ked je niekto u nas a maly sa priblizi k schodom, ja s kludom anglicana a ostatnych az vystreluje 🙂 uz prejde aj po nohach ze sa pridrziava steny, ale ked sa ponahla, smykne sa po bruchu az dolu alebo ide hore po 4 😀
@1katkas A kam chodis ku doktorke?? tam u vas?? 🙂 oo , tak sa drz , ja neviem vobec co to je pretoze ja ked som bola tehotna , tak som vracala iba raz a aj to s toho , ze mi paprika zatazila zaludok 😀
Dufam , ze to tak bude aj pri mojom druhom tehotenstve , lebo ja mam z vracania strach 😅
ahojte, dnes mi moja herečka cez deň zase odmietla spať. cirkus jak hrom, tak som ju nechala tak a zobrala neskôr no ale to isté. ešte že sme išli pre ocka do roboty, tak mi zaspala v aute. no ale už to tak nebudem riešiť. aj v nedelu mi to už spravila. však to nie je normálne, hádam mi nechce naznačiť, že už nechce spať. síce ani ja som nechcela spávať v škôlke ale to už som bola o tr. vačšia 😅 😝
môže byť že taký drobček už nebude spať cez deŇ??????
@bejka82 no neviem veru ale aj dost mozne - deticky su veru rozne ....zato moj si pred 2 dnami schrupol na obed 4 hodiny adnes spal dokonca az 2 x 🙂
a ako uspavas doma ? polozis a ahoj , ci sa kolisete , ci lezite spolu , ja stale na rukach , ale spi do 5 minut a nicnerobim , len ho drzim na rukach a on sa stale na mna diva az nakoniec zalomi , sedim vtedy na fitlopte pred PC , takze ja vtedy napr. konikujem 😀
@mima1311 juj to už Chvála Bohu nie na rukách, to úplne stačilo keď bola menšia 😅 teraz mi tak na rukách vôbec nechce byť. no ja ju položím zakryjem, dudka a vypíta si čaj takže zaspáva s čajom. netrvá až tak dlho. ale už ju skúšam od toho odnaučiť, no neide to 😝 dnes napr. si vypítala sirup (ten svoj hrnček) nacuckala držala ho, čaj ani vidieť nechcela ale pýtala si vodu. no dnes sme mali veselo. ja zbožnujem tie jej prechody, ona vždy vymýšľla aj keď mi prechádzala z 3 na 2 spania atd. no a teraz to vyzerá na to isté. len nechápem na čo chce teraz prejsť 😀 ale už som si povedala, že neriešim bude čo bude. nechce spať, tak nebude. ešte že sa s nou dá aj tak cez den tr. je mrzutejšia ale v pohode. a uvidíme čo bude 😅
sestra (má o 4 mesiace str. syna)
@mima1311 ....pokračujem 😀 teraz ,,učila,, malého zaspávať samého. no 45min. im reval ☹ chúda moje. ani tam menohla prísť lebo to bolo horšie, takže v druhej izbe revala aj s mm. no ale na druhý den už len položila a spal.
no ale toto by som nedokázala, aj ked mi to uspávnie už niekedy lezie krkom.
@bejka82 no to ti verim , ja si to este v pohode da sa povedat uzivam , proste len si ho pritulim a postiskam a jemu klipnu oci a je v lovistiach 😀 sesternica musela dceru hojdat - to by som veru nerobila , polozit do postielky mi nepreslo 😝 😝 hlasno nesuhlasil , no mam v plane to skusit opät jemnucko , polozit ho tam ked bude este len tak v polospanku...dam potom vediet 🙂
Baby, maju uz vasi drobci vonku ocaky? A ako to zvladali vasi drobci?Vyzera to tak ze nam asi idu, v noci mala moja bambulka 38;8☹ sirup nechcela vypit musela som jej dat cipok.az ma skoro vystrelo, nie som zvyknuta na take teploty. Doteraz este nebola chora a max 37;5 bolo najviac. Tak uz chapem aj preco mi nechcela spat cez den, chudatko moje.
@bejka82 našej asi idu teraz stoličky teploty nema ale ju prehana.Ešte stastie že sa pyta tak to všetkoide do zachodu.dnes nam mm odisiel na 8dni mimo domu do prace tak sme samy doma.malu už skušam doma davať bez plienok celkom sa to da dnes už 2x prišla sama povedať že chce čurať inač ju davam ja na zachod v takych 30min intervaloch.tak dufam že do leta už budeme bez plienok.teraz pozerame spievankovo kedže starsi syn to rad pozera a uči sa pesničky ktore potom v aute musime spievať.tak dcera už sedi snim pri telke a pozera.a už sa veeeľmi tešime na jar.

@1katkas to je prestne to , co aj mala robi 🙂 velmi sa sankovat nechce radsej by sa hadzala do snehu , ale aj ja som rada , ze trosku nasnezilo , aspon sme sa vyblaznili 😀 len skoda , ze uz sa to topi .. :-/
Juj , to az taka si alergicka?? inak aj mm aj mala je trosku , tak dufam , ze nam zase neochorie , alebo , ze jej nebude nejak zle ... ja uz sa tesim , na to jarne slniecko a vonu a vsetko 😀