Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@natalitimk no nam uz veru zdrhol 😝 schody berie tiez po zadku smykom , hore ako kedy bud sa drzi zabradlia a ked sa ponahla tak ako pavuk 😀 , svokra ho bavila a on rad kope loptu a zahodil ju dole schodami , zisiel po nu a uz bol vo verande - otvoril si a uz bol ponoreny v snehu na schodch 😠 , tak uz zamykame 😉
@bejka82 @natalitimk no my máme vonku stoličky, a idú horné očáky už už sú na spadnutie.....zvládame naštastie bez hnačiek a horúčok, len sme mrzutí slintáme a kúšeme......pozajtra ideme anlyžovačku tak dúfam že sa dovtedy niečo prereže a že nebudeme mať mrzutú dovču
u nás tato na materskej takže sa s odplienkovaním zatial nezapodieva - nechávame to na jar a leto.... uvidíme
@1katkas O , tak to si ma elmi nepotesila , dufam , ze ja vracat nebudem :-/ .... No ja mam tiez doktorku , uplne super , ma ludsky pristup , aj sestricku dobru lebo to je tiez dolezite 😀 tak si dobre vyber , drzim palce .... a malemu sa uz aj snazite nejak vysvetlovat , ze bude mat surodenca?? 🙂
Ahoj mamky, tak vam oznamujem ze 18.1. sa nam narodil chlapcek- Matusko, s mierami 3780g a 54cm. uz sme doma uzivame si prve dni, starsi su chori, kaslu, teplotuju, no proste super podmienky, ani nevedia ze ho mame, kedze ho od nich izolujeme...dufam, ze to nejako zvladneme, malicky je zatial zlatucky
@ninuska8 gratulujeme k drobčekovi, nech je hlavne zdravučký 🙂 a maminke želáme pevné nervy 🙂 neboj, zvládneš to ľavou zadnou 🙂
@tintus jeeejo takze nie som sama augustovka 2011 a septembrovka 2013 super tesim sa s tebou a gratulujem 🙂 my sme planovali, ale aj tak ma to zaskocilo ked som nasla dve ciarky na teste 😀
@bejka82 dakujem 🙂 ja som rada, ze budem mat teraz druhe, lebo medzi deturencami bude rozdiel 2 roky co nie je ani malo ani vela tak akurat 🙂
@1katkas katuška a aké meno si vymyslela pre babu??? taká som zvedavá 🙂
@tintus
@1katkas
Baby co to coto? :-O Vy uz ste znova v tom? 🙂)) Joooj ale vam zavidim 🙂, tiez som tak chcela mat uz druhe, ale kvoli manzelovej lenivosti mi pomahat to posuvame na neurcito..... ja nezvladam sama jedno dieta, a nie este dve..... takze dokym nezacne makat, nebude dalsie..... on by len chcel plodit deti, ale nie sa o ne starat...... velmi som si priala mat tiez 2r. rozdiel, ale bohuzial, nechcem dojst do takeho extremu, ze budem totalne na dne, uplne vycerpana, a stala by sa nejaka nehoda a potom by to bolo peklo..... mozno prehanam, ale ja som poriadne vystavena uz teraz, vela som schudla, vela je u mna 3kg, lebo uz tak som chuda, tak mam podvahu, a tazko sa mi naberaju kg, ked nemam klud sa normalne najest, mala mi nedovoli, sa po mne liepe, alebo jeme ze jednu lyzicku ona, potom ja, no dlho nevydrzi v stolicke...... no prosto som z nej ustvana ako taky pes....... takze ja to nezvladam..... a teda v takomto chaose byt tehotna a byt na dve deti sama, ked je manzel totalne lenivy, to odmietam........
@ninuska8 drzte sa! vy to budete mat teda pekne pestre 🙂 deticky po roku! 😉 no ale nejako to zvladnete 🙂, strasne moc drzim palce, ja si to neviem predstavit. hlavne sa snaz oddychovat aj ty kazducku minutu co sa len da......
@1katkas @tintus : dievcata wow, mate moju hlboku poklonu, ja si neviem predstavit ani nahodou, ze by som bola tehotna. som asi slaboch, ale aj napriek uzasnej manzelovej podpore a pomoci si na druhe dieta netrufam. drzim vam palce, vela oddychujte, nestresujte sa a nech vsetko dobre dopadne 🙂
@katarina6: vobec ti nezavidim Kati. ja by som bez manzelovej pomoci a podpory bola asi uplne stratena. A ked sa takto vyjadrujes o manzelovi, neda sa to nejako vyriesit? vy dve mu nestojite za to, aby sa rozhybal a zacal nieco so svojim zivotom robit? prepac, ale z tych slov, ktore citam, mi to pride ako vrchol nezodpovednosti z jeho strany. Drzim ti palceky, nech sa vsetko na dobre obrati...
inak sa vam musim pochvalit, uz tyzden nekojime, maly zaspava sam vecer pri citani rozpravky a cez den vedla mna na velkej posteli. Do 10 minut je v risi snov 🙂 vobec to tak nebolelo, ako som si myslela, povazovala som ho za prsofila a mamickara a on to zvladol bravurne. Na 4 dni som isla s maminkou a s Dankom na chalupu, davali sme ho do postielky bez didky a sice chvilku plackaval, ale po 2 dnoch ho to preslo. Teraz som konecne stastna a spokojna mamina, mozem si uz vyjst kam chcem aj cez obed a nemusim sa bat, kto mi uspi dieta :D Danusko je kupodivu tiez taky spokojnejsi, dokonca spava o hodinu a pol dlhsie rano ako zvykol! vecer mame presne rezim, ze o pol osmej kupeme, pred osmou citame rozpravku a do osmej uz spi. cize ziadne natahovacky a strachy, ze kedy mi vecer zaspi, ci mi zaspi na prsniku a podobne... proste uzasny pocit 🙂
no a dokonca zacal pit mlieko! to u neho dlho, dlho nehrozilo, ale normalne rano dostane prevarene kravske mlieko s troskou granka a sup, vypije skoro 3 deci mliecka. Ked sme pri tom, myslite, ze je este stale lepsie davat umele alebo moze byt plnotucne prevarene kravske?
🙂 ej ale sa tu niekto rozpisal🙂🙂🙂🙂
Blahozelam k odcickovaniu🙂🙂🙂🙂 nasa tiez nechcela mlieko takye dostavala UM. A pravarene norm. Ml. Uz vobec nie, ale za to z krabice pije jedna radost, tak ja jej obcas ked to vypije davam neprev. Norm. Mlieko....no co uz. Som rada ze aspon tak lebo ja vobec nevypijem mlieko a som myslele,ze aj ona bude tak.
No a aj ja zdielam nazor, ze ak by mi manzel nepomahal s malou od prveho dna tak by som asi uz min.bola na liekoch ona je zlata krasna vsetko len straaaaaasne akcna🙂
A to by som mu 100% pilila usi kazdy den ze mi nepomaha a pod. Urcite by som to tak nenechala, to je aj jeho dieta! Tak drzim palceky aby to katkinmu manzelovi doslo co najskor🙂
@susanq A ja gratulujem k odcickovaniu 😀 To je pocit, super. No ja mozem povedat, ze v den ked som malu prestala kojit uplne som otehotnela 😀 😀 😀 Viem, len nahodicka ale stalo sa to tak. Nasa mala tiez od noveho roka nie je kojena a je to ine dieta. Teraz uz sama vlezie do postele vypije flasu mlieka a do 5 min je v risi snov a to i cez obed. Neverila som, ze sa toho dockam🙂)
Ja by som tiez bez podpory manzela bola v .... Ja tym chlapom niekedy nerozumiem 😠
@ninuska8 Gratulujem k drobcekovi, vela zdravicka hlavne 🙂)))
Vcera sa mojej kamoske narodil chlapcek a mal 4900g a 57cm, az mi slzy vbehli do oci ked si predstavim ako sa natrapila. Ale su zdravi a mamicka stastna🙂 Aj som sa pytala doktorky ako sa da trochu ovplyvnit vaha babatka a povedala mi, ze teraz je strasne vela velkych babatiek kvoli tym vitaminom, co mamicky poctivo uzivaju cele tehu. Ale inak to zase treba nahradit v strave.
Pekny den kocky 🙂))
@katarina6 @susanq mne manzel nema kedy pomoct lebo chodi robit do ciech, ale zvladnem hadam aj dve, v septembri bude mat nikolaj uz dva roky a mesiac len to neviem ako pojdem po ulici, lebo drzat za ruku ma vobec nechce zavidim tym mamickam ktorych deti idu krasne s nimi za ruky🙂 jaj ale tak ci tak sa tesim na druhe 🙂 splnil sa mi sen, ze moje dieta nebude jedinacik
@tintus ja som otehotnela popri kojeni, ale to som kojila len v noci trosku.. hned ako som si nala pozitivny test, tak som prestala s kojenim bala som sa ako si nikolaj zvykne, ale zvladol to a ovela lepsie spi
@vanillashot chcem dat netradicne meno ktore v kalendari nemame a pozeram ze @katarina6 ma tiez netradicne meno tak by som sa ta katka chcela opytat, neboli ziadne problemy ked ste ju s manzelom dali zapisat na matrike? bez problemov zapisali?
@tintus holky ja som mala obe deti veľke a vitaminy som nebrala môj manžel to mal v rodine on mal kg ked sa nar. A gratulujem čakajucim mamičkam.ja mam 3r rozdiel medzi detičkami a musim povedať že druhe je už oveľa ľachsie vychovavať to sa vam už zahraju spolu.Mne sa moje deturence už v pohode aj 30min zahraju sami
no ja ked som naposledy otehotnela este som styri mesiace dojcila Martinka aj pocas tehu, to mi moja babka kazala nech uz prestanem lebo vraj male v brusku bude "zadojcene" a to sa narodil skoro 4kilovy a ziadne vitaminy som nejedla takze je to asi individ.🙂 a velke gratulacie vsetkym novym tehulkam, ten rozdiel dva roky je super, ja to mam teraz dost perne ale spolieham sa ze ked prezijeme prvy rok uz bude len dobre, len moje nervy si to odnesu a usi tiez, aj vasi drobci su teraz taki hlucni a ukecani? MAtko ked sa zobudi tak sa mu pusa nezavrie a to keby aspon rozpraval normalne ale hatlanina nenormalna🙂peknu nedelu 🙂
čo sa to deje ešte stale spí-už od .12.00. sa normalne už nudim.inač zubky sa nam už konečne rozbehli tak teraz každy tyž. 1 zubok von.plienku mame už len na spanie a ked ideme von tak raz denne to obsiahnu aj teplačky ale už ked sme začali tak to už zvladneme do uspešneho konca.
@natalitimk fiiiiha, tak to si super zvladla s plienkami🙂 nasa by to uz tiez zvladla len mne sa akosi nechce☹ ale uz sa dotoho musim pustit🙂
@bejka82 -pusti sa do toho naša sa kakať pyta už dlho tak som sa nebala že budem musieť hovienka utierať po nožičkach 😝 a čo sa tyka čurania tak to ju po takych 20 min. intervaloch davam na zachod a poviem Nelka čuraj a stale sa vyčura potom si zatlieska.A ked sa počura tak sa sama pozoblieka kočica nechce byť počurana vtedy chodi ako tučniak na siroko 😀 Erikovi to nevadilo on mohol byť počurany aj hodinu.Teraz riešim dilemu čo z cumlom kedže ho začala strasne cumľať vonku na navštev ani k lekarke ho nenosime ale akonahle prekroči prah našich dveri už si pon leti do spalne srajda jedna.tak neviem že čo teraz Erik už v jej veku cumeľ nemal jemu som ho vzalaked mal 1rok.bolo to lahsie vtedy si jeho potrebu až tak neuvedomoval.Tak jej ho ešte necham ked sa tak ukludni ked ho ma. 😒
@natalitimk 🙂🙂🙂no dnes som sa do toho pustila a herecka jedna mi to zrusila dovtedy dupala pri gauci a natriasala plienkou ze jej ju mam dat az som to vzdala. Hovorim jej sofi si velka kocka uz sa naucime byt bez peluchy. Pohotova odp. ,,nie plie tjeba,,🙂🙂🙂
A scumlom to iste teraz sa tak rozdudlovala ze az, to bude drasticke oducanie🙂🙂 ale uz jej vravim ze to dam susede maju male babo a ze on to potr.viac. Tak vtedy dobre ze tie cumle niede poschovavat🙂🙂🙂🙂
Dnes bola poradna a uz krasne bolo pocut srdiecko. Slavnostne som teda zacala 7. tyzden a termin mame 2.10.2013. Trosku sa to teda podalo ale hlavne, ze je vsetko OK. Akosi mam vacsi strach teraz ako pri Kristínke 😒
My uz iez pomaly odplienkovavame ale nechce sa mi to tak velmi strazit. Kakat sa pytame uz tiez davno no a to cikanie tiez pomaly pojde. To by bola aka parad 1,5 roka a bez plienok 🙂) No ved o chvilu ma caka klasika plienky zasa 😝
A baby rozmyslali ste uz nad skolkou???? U nas tu beru aj take mensie deticky ked je miesto aspon na 4 hodky a aspon by mala spolocnost mala. Ale ma teraz odradza, ze budeme mat zase male babo a zo skolky sa nosia vselijake pliagy stale 😖
@tintus no ja uz veru nad skolkou od septembra rozmyslam, mne by maleho zobrali aj 2rocneho, ale on nic nemluvi a nocnik a zachod nechce ani vidiet, takze nam sa to asi nepodari, ibazeby sa dovtedy este rozhybal, o com pochybujem...plienky by u nas az tak nevadili, aj by ho tam poprebalovali, horsie to je s jeho komunikaciou, sama hatlanina, nijake normalne slovo:( a mne by tak pomohlo kebyze obaja nastupia do tej skolky...ale na druhej strane ako pises, bojim sa tych chorob a mozno by som ich mala castejsie doma ako v skolke, prvy rok je vraj vzdy taky a navyse sa vsetko dovlecie domov a na maleho, takze to asi necham tak🙂
inak blahozelam k srdiecku, nech pekne malinke rastie🙂

@mima1311 -naša už tiež dosiahne na kľučku a otvori si dvere sama už je dosť vysoka a schodiky zjazdi na zadku 😀 už len čakam kedy otvori vchodove dvere 😝