Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@natalitimk tak to gratulujem 😀 trpezliva mamina 🙂 u nas ani gatky nefungovali, ked ju posadim na nocnik tak sa vycura ale inak sa pocika. Povie si aaa fuj a uz to tecie, ani mokre gate nevadia 😖 tak sme to na chvilu vzdali. Ale u nas sa inak vsetko velmi polepsilo, dufam ze nie len docasne. Mala uz neplace za vsetko ako predtym a dnes dokonca rano sa vypytala sadnut si za stol na stolicku a prvy krat slusne ranajkovala. Som teda zirala 😀
@natalitimk super, gratulujem🙂 nasej nohavicky tiez nepomohli, tesi sa im velmi ale ona povie az ked sa pocika🙂 no co uz hadam to uz nebude dlho trvat🙂
Ahojte zeny! ja som tu tak dlho nebola,ze neviem ci tu dakoho este pozname! 😀 My sa mame vcelko fajn, sico bol maly chory v januari,ale teraz uz dobre. Stale s nim treba chodit von,lebo doma je neznesitelny...vsetko rozhadzuje,nudi sa,liepe sa po mne...nepocuva, uplne naschval robi veci co vie ze nesmie. Uz asi mesiac si haldam robotu,lebo som z neho na prasky... 😀 lenze ma silnu separacnu uzkost,takze mozno tak po 2.narodkach sa mi to splni. 😝 Na serbel nehrozi...nepyta sa, ale uz vie ze by to nemal..Rad cita, uz od 15.mes vie vsetky zvieratka tak sa ucime pocitat a farby. Nic pri com sa sedi ho nezaujima,takze uz chodi aj so sestrinym kocickom,co ma pre malu odlozeny ked je u nas 😀 @katarina6 moja uplne ta chapem..sa citim nemozna ze som si este nezvykla robit pri malom veci... chcem mu dat vsetko ako aj ty urcite a nevies jej povedat nie na natiahnute ruky...preto prave rozmyslam,ci ist do roboty,nech sa dam dokopy alebo dalsie...tiez som chcela maly rozdiel medzi detmi.Len my teraz kupujeme dom a bude vela roboty na nom a uz stihnut to s malym a neviem si predstavit tehotenstvo....tak sa drzte kocky!! budeme na vas mysliet. 😉
@dadulajda no uz je to lepsie, ale nechcem nic hovorit, zaviedla som zapisovanie kazdeho dna, kto co robi, aby boli dokazy kto co spravil v domacnosti.... a muz teda maka, pomaly ale polavuje, tak uvidime..... ale teda fakt soky, ze uvaril steaky :-O a salat spravil taky uzasny spenatovy ze ho pytam jest kazdy den uz je zo mna na nervy ale takyyyy dobry je!!! :-O
vcera spravil dezert taky zdravy kolacik, a tiez som cumela!!! chutny a dobry!!!! :-O tak som rada, ze ho to motivuje a vzdy pride s niecim novym! 🙂 no fakt soky, z nicoho nic zacal sa motat v kuchyni, ale aj riady umyva.... no ale nebudem hovorit, aby to hlavne vydrzalo......
baby, chcem vam dat tip na super rozpravku pre decka 😀, moja mala je do nej zblaznena je to ruska rozpravka: masha a medved..... ale je strasne vtipna, ja pozeram tie diely so zatajenym dychom.... strasne mi pripomina moju Taliu, je uplne presne taka hyperaktivna, otravna 😀DD, nezbedna... a ten medved je moj muz 😀DDDD.
tu si kliknite na toto a prejdite na minutu 1:00 a tam si vyberte ktory chcete diel:
ja mam najradsej tento diel Masha a kasa - my sme s muzom plakali od smiechu 😀DDD:
alebo tuto ako ju medved uci 🙂:
boze ja budem mat taku dceru v skole uz to vidim 😀DDDDDD
Mame prepojeny pc s tv, a tak spustam cez youtube a vidime to na obrazovke TV, mala to fakt zerie, a to inak pri tv nevydrzi vobec, ziadna rozpravka, film nic ju doteraz tak neuputalo!
Je to fakt negycova, krasna rozpravka, ktora ma prvky aj ruskej tradicie, ma perfektnu grafiku, skleny pohar tam je vykresleny ako zivy..... a co je na nej to co najviac priputava, je genialna hudba, ozvucenie, to proste nie je len nejakych par zvukov, je tam cely orchester, jednoducho ako keby ste pozerali take velkofilmy ako Hlada sa Nemo, atd. a la americke trhaky.... ale toto je v ruskom prevedeni, je tam menej gycu, fakt sa mi paci..... ma to styl! 🙂 a muzovi sa tiez paci, to je co povedat, ten frfle na vsetko 😀......
Pozor je to silne navykove!!! 😀 a rytmus tej hudby si budete pospevovat cely den! 😀
@katarina6 nas na tom fici uz niekolko mesiacov , uz som bola v stave ze ked som pocula zvucku , vybehli mi sliny 😀 , pozeral to na pocitaci , potom som zohnala dvd , tak uz v telke ...strieda to s vlkom a zajacom a krtkom ....ina rozpravka u nas nehrozi - ani spievankovo ho nechytilo , na masu hladi a preziva to ,, aj rukami si niekedy oci zakryva ,, 😀 niekde sa uz dopredu uchechtava ked vie co nasleduje .... 🙂
@katarina6 u nas masha fiči už dosť dlho ale pozera ju Erik Nelka len zvučku ona fiči na spievankove mame 1 aj 3.to popozera cele ja rychle navarim a ideme von. 🙂
@natalitimk ahojte, nasa ties fici len na spievankove. Ona rozpravky kde nie je hudba nechce pozerat, no co uz s nou🙂 ale spievankovo ide vkuse jeden diel v telke, druhy v noteboku atd. Najprv son sa tesila ze son nasla nieco pricom chvilu posedi, ale uz mi z toho pomaly zacina hrabkat🙂🙂🙂
tak a mame chripku ktora sa komplikuje-aj Erik aj Nelka takže cely den beham s teplomerom vreckovkami po byte nam rozvoniava cibulovy sirup 😝 .Raz mam na rukach Nelku potom Erika a ako zazrakom maju teploty v ten isty čas ☹ .Už nech je vonku mraz alebo nech už začne jar. 😒
Caute baby, citam vas stale, ale nestiham pisat.
@natalitimk skore uzdravenie zelam, aj nam mala sopli 😒 Tiez u nas frci Spievakovo, skriatok Tralala ju moc nezaujal.
@katarina6 ta Masha je super rozpravka, mne sa to hrozne paci, malu to zatial neberie. Ale ani teletubies ju najskor nezaujali, a teraz ich pozera so zatajenym dychom 🙂
Inak sa mame dobre, krpana chce robit vsetko sama, vsade musi byt, vsetko vidiet. Vonku sa jeduje, ked jej nedovolim skocit do kazdej mlaky, ktoru mame po ceste. Vsetkych zdravi cauko, papa, ahoj...krici po detoch v skolke halooo detiiiii.
V noci vstava stale rovnako, kazde 2-3 hodiny. Rano nam zacina den okolo 7:30, comu sa hrozne tesim, lebo boli casy, ked vstavala o 6tej 🙄
Uz sa veru tesime na jar, to uz sa bude dat frcat na odrazadle, takze nam cesta do obchodu bude trvat mozno kratsie ako hodinu 🙂
@krhlicka Dorotka uz tiez tak krasne rozprava ? sikulka ...Kubo partizanci 😝 aspon nepapuluje 😀 ...
@katarina6 odrazadlo mu najlepsie ide dozadu 😀 dopredu velmi pomalicky ale myslim ze vonku sa rozbehnu ---hlavne ked to mame dole kopcom 😀
Dnes som napocitala Jakubkovi 16 zubov a ja ze co stale prebalujem ....
@katarina6 cauko, jasne, ona na nom fici ako raketa🙂na peso chodime skor slimacim krokom, zastavi sa a 5 minut kuka na holuby, alebo vrany😉
@mima1311 zlatusik, pockaj, ved on vas prekvapi rovno vetami🙂co sa bude namahat s hatlaninou.A to si trafila s papulovanim, odpoved na kazdu moju otazku je ne🙂rebelka jedna
@1katkas Ahote , tak ako na kontrole?? my uz sme zdrave , dali sme si tri dni dietu a bolo to v poriadku 🙂 len dufam , ze sa to nevrati , neznasam ten pohlad ked viem , ze je malej zle a ked ju vidim vracat .... :-/
Dufam , ze toto dnesne slniecko uz vydrzi a ze uz bude len pekne , lebo je to strasne s tymto pocasim , mala sa len tacka po byte a stale vymysla .... 🙂 Novinka , mame dalsie akvarium , manzel sa tomu venuje , tentokrat dovliekol take metrove 🙂 strasne to s nim .... 😀
Ze akeho vyscanca ja mam doma 😀 😀 😀 chcel zdrhnut dole ku svokrovcom , viac x som ho vratila , tak hladel na telku , ja som umyvala riad , pocula som ho ako cupka , periferne som ho videla ako nakukol do kuchyne , potichuuuuuuuucky prstami sa zakvacil do dveri - ramu skla a dvere pritiahol aby som ho nevidela - rozumej zavrel ma v kuchyni, potichu otvoril dvere na schodisko a uz sa aj smykal po riti dole schodami ...otvorila som dvere , zvysila hlas , nahodila prisny pohlad, ruky v bok a pytam sa ho ,, JAKUB KDE IDES ? ,, a on ,, baba - dodo ,, zakyval mi a smykom dole , len mu tak plienka po tych schodok nadskakovala 😀 😀 😀
@katarina6 tomu by som neverila kebyze nevidim - nezazijem ....som sa este o hodinu smiala ked som si na to spomenula 😀 ...rozpravat teda nic - moc , nocnik - tazka ignoracia ...no Filip mu zrejme nechyba 😀 😀 😀
Baby ja som vcera ked sa maly straaaaasne smial zistila ze uz ma 16 zubov , uz len tie vzadu chybaju .
Co u nas stale pretrvava je ze uplne odmieta mäso , uz som to aj dr. spomenula , vravela ze ak do mesiaca - dvoch nezacne , zoberie mu krv ...nezje ho ani ked ho pomixujem do natierky ☹
maminky potrebujem radu-kto je zbehli. chcela by som malej kupiť teraz neviem či to dobre napišem ale take niečo ako treningove nohavičky.doma sa mi už pekne pyta tak už by som jej plienku nedavala ale ked pôjedeme von alebo do auta tak by som jej dala len tie nohavičky.kedže mi je ľuto vyhodiť plienku kde je len raz čurknute.A čo sa tyka odražadla tak nešej som ho tiež dala dnu kedže vonku sa na nom teraz neda tak skuša už vie do predu do zadu ked sa chce otočiť tak si ho zdvihne 😉 tak hadam do jari jej už to pôjde a prechadzky budu rychlejšie.to sa zas nabeham.maly na bicykli Nelka na odražadle a maminka jazyk po kolena 😝 inač chripka stale trva už ju mem aj ja ☹
@mima1311 cisielko male, presibane 😀 aj Dorotka ma 16zubkov, dufam, ze uz si daju na chvilu zuby prestavku, lebo tie noci boli desne. Masko mi nechcela donedavna ani ona, vzdy vytahovala len zemiaky, zeleninku...teraz je to presne naopak, prve, co vyjeda je masko, a malicko poje zeleniny. Uplne prestala jest cestoviny a brokolicu!co doteraz zboznovala pluje na 3metre, este aj povie fuj 😀
Co sa dochvilky moze stat ? Boli sme na navsteve - uz sme sa chystali na odchod a maly hodil sipku na vankus na zemi a hlavou nabural o stenu 😖 ,ten zvuk mam stale v usiach ako to luplo , do par sekund mal neuveritelnu hrcu velkosti pinpongovej lopticky aj ked som hned prilozila kus snehu 😢 , nema to rozbite len skrabnute - uz to odpuchlo, ale strasne sa bojim ze co ak nahodou to moze byt nieco vaznejsie . Som do rana na neho hladela , Som myslela ze sa zblaznim , uz mam svoj vek aj 3 deti ale toto som fakt este nevidela aby hrca ,, to je slaby vyraz,, navrela priam sekundovou rychlostou do tak extrem rozmerov , to mal akoby koleno na cele obrovske 😲 , uz sa to vstrebalo uz je len hrca ale este teraz sa mi ruky trasu ...Kedze nezvracal aj oci - zrenicky boli OK, drzala som ho bez spanku ale potom uz chudak odkvecol , dnes uz zas lieta a ja mam zimomriavky po chrbte 😢
@bejka82 no co ti poviem , ja si este uzijem 😲 ...dnes tu bola rano naneho pozriet kolegynka u ktorej sme boli ked sa to stalo - vravela ze sa do rana vsetci doma modlili , fakt strasne aky bol spuchnuty - no a ked ho videla co robi , kym sme vypili kavu , prebehol z izby do izby prisaham , som to ,,letmo pocitala ,, jednym okom vyse 50 x , vravela ze ani tu kavu vypit nemoze ze radsej ide lebo sa na to divat nemoze , ze si zas nieco spravi 😀 , za ten cas sa 6 x rozplestil na zemi ako zaba ked sa mu smyklo 😝 .....
Baby, to aj vase deti ked sa na niekoho velmi tesia a pride, tak nechcu ist spat? Nasa herecka, riadne cvici somnou🙂 cez vikend prisla sestra s rodinou aj babka s dedkom (su od nas 300 km) a mala mi nechcela vnutri zaspat aby jej nahodou nieco neuslo, nieze odidu. Tak som ju brala do kocika lebo uz ledva videla. A to som len otvorila vchodove dvere, ovalil ju studeny vzduch a uz spala🙂🙂 ech to je opica

tak holky hrdo hlasim že mala sa mi už sama pyta čurať.A to po tom čo som jej kupila gaťky ved ked jej už nedavam plienku tak nech jej dam gate našla som pekne havkove kedže ona tych psoch žerie 😀 😀 a dala jej ich na zadok a povedala že havka teraz nesmie počurať.No nechapačka od vtedy to je už 4 dni a mala sa mi pyta dokonca z vonku pride sucha na obed vstava sucha tak ja nechapem.ešte stale čakam že to len take prechodne že sa to pokazi ale zatiaľ to je super tak sa tešim.Išlo to rychlejšie ako som myslela 😉 ale ten cumeľ doma musi byť 🙄