icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ninuska8
5. mar 2013

@katarina6 ahoj, no na masi ficime aj my🙂 mamevelmi radi tu so skuskou orchestra, aj tu s tou kasou, perfektna aj pre dospelych veru🙂

@dadulajda no, nas matko je asi na tom rovnako ako tvoj maly, vkuse na mne a za mnou a reve ked ho necham u nasich, proste des, a vystupnovalo sa to este s prichodom surodenca, ale aj dovtedy bol taky...
inak nam idu ocne zuby, mam pocit ze vsetky styri naraz...ako to vasi robci znasali? my sme sa zacali v noci budit so strasnym revom a aj cez den namiesto dvojhodinoveho spanku sa budi uz po pol hodine so strasnym placom, moze to byt zubkami alebo co to za kriza?🙂

krhlicka
5. mar 2013

Caute kocky, nasa mala zacala vyvadzat pri obkiekani, vyzliekani...vsetko chce sama, nemozem sa jej ani chytit 🙄zeby zacal vdor?Zabera iba, ked odidem z miestnosti, alebo odputam pozornost s nejakou hrackou. Vsetko je nieeeeee.
@bejka82 jasne, ked mame navstevu, tak just nespi, vsak by jejnieco uniklo 😉
@ninuska8 ocaky nam tiez isli naraz a tie noci boli katastrofa☹tieto zubky nas potrapili najviac, o stolickach som ani nevedela.
.

bejka82
5. mar 2013

@krhlicka nam sa tlacia ocaky, aj stolicky naraz 😝
A to obliekanie, tak ona mi skor vzdy uteka a chce aby som ju nahanala a naaaaaramne sa na tom bavi, opica jedna🙂
Ale je neskutocne ukecana, cely den sa jej pusa nezavrie a uz povie vsetko. A ked opakuje co pocula od nas ked sa hrame tak sa idem popucit.... Som rada ze mi uz tak keca a povie co chce este aj tak s stane ze jej nieco nerozumiem ked ma nove slovo. Sestrin je starsi o 3 mes. A este nehovori, tak to chudak ma co robit aby vysvetli co chce....
A ozaj som sa nepochvalila ze sme v piatok boli na zapise do skolky, som sa toho aj bala ale super skolka tak sa mi ulavilo a herecku sme z tade nevedeli dostat, tak sa jej tam pacili🙂

natalitimk
6. mar 2013

caf baby-tak hrozna noc za nami.mala nespala od 01.00 do 05.00.nevedela som čo sa deje stale to plakalo vrtelo 5min. spala a plač nervozna.hrôza.len ukazovala na zuby a že auuu.tak jej pozriem do pusi a že všetky očaky naraz sa tlačia.dnes už aj teplota.tak sa tešim na dalšiu noc.naša sa tiež chce sama obliekať ona povie že ja Nena.a začala nam pisať po stenach 😒

krhlicka
6. mar 2013

@bejka82 @natalitimk nech sa vam rychlo zubky prerezu, ti nasi drobci si vytrpia a my s nimi, kym to vsetko vylezie 🙂
Aku velkost teraz nosia vasi krpci, lebo nase slonica uz nosi 98, topanocky 22 😕

natalitimk
6. mar 2013

@krhlicka dakujeme tak teraz spi len čakam kedy zamrnči a už končí môj oddych a utekam.tak naša teraz nosi v.92-98. ale nôžku ma asi väčšiu.teraz som jej ju merala kôli topanočkam na jar tak mala 14cm. tak to je taka 23.myslim.zimne čižmičky ma 22 ešte su jej dobre aj na hrubu ponožku.a včera som ich važila tak Nelka ma 12kg.ale tak ona je taky papkač stale len chodi a ham ham.tak mam stale poruke kukuricu alebo fazuľu uvarenu aby nechrumala sladkosti a hrozne im chuti mrkva a jablko nastruhane.

krhlicka
6. mar 2013

@natalitimk tak len nech spi, aspon do 7:00,aby si mamina aj stihla oddychnut 😉 vidis, aj nozky musim zmerat, zimne topanocky nosime este 22, ale len tak tak, dobre, ze zima konci. Tebe sa Nelka pyta na nocnik, a nasa sa prestala 🙄V pohode nalozi do plienky, ani nemukne, ze jej treba. Uz je to docela zaberak umyvat ju v umyvadle, teraz ma 13,5kg. Nelka ma miery modelky, pri takej zdravej strave sa nedivim, drzi si liniu 😎

natalitimk
6. mar 2013

@krhlicka 😀 😀 😀 že do 07.00. to ešte ani raz nebolo tak 1x za noc vstane stale.čo sa tyka pytania čurať tak ešte to funguje stale aj čurať aj kakať.tak dufam že to už tak ostane.naša spotreba plienok 1 za den na obed vstane sucha.tešim sa. 😵

krhlicka
6. mar 2013

@natalitimk parada, je to sikulka, ze vydrzi so suchou plienockou 🙂 Uz aby to aj u nas bolo, lebo je to fuska, nahanat ju, aby som jej vymenila plienku. Rano ma nacikane tolko, zeby som tou plienkou muzovi aj ublizila 😀 A to ju aspon raz prebalime aj v noci, ak nie 2 krat fesandu.

bejka82
6. mar 2013

@krhlicka no tak dufam, ze co najskor vykuknu🙂 nasa nosi tiez 92-98 velkost a topanky ma 22. Tiez je riadny papkac, moze byt napraskana az na puknutie ale ako nahle niekto ide papat tak sofi musi byt pri nom a samozrejme musi ochutnavat🙂🙂 vazi cca 13,5 musim ju odvazit.

katka121
7. mar 2013

@krhlicka no u nás vzdor tiež, minule sa mi vyváľala v takej kaluži čiernej - humus a kým som zbehla po kočiar hodila tam dalšiu šípku - komplet čierna, z čiapky jej kvapkala šedá špina, premočená - topánky vrchom pretečené - do večera vrčala práčka.... topánky vev oblečenie a moja bunda.... všetko čierne ako som ju rýchlo niesla domov - manžel mi ju zobral z rúk v bielom tričku - a to sa ani nevypralo..... skúsim odfarbiť Savom........

bejka82
7. mar 2013

@katka121 paraaaaada🙂🙂🙂🙂 vidim ze si to herwcka uziva plnymi duskami🙂🙂🙂 nasa chvala bohu ma respekt pred mlackami a inymi pod. Vymyslom🙂, zatial.....

krhlicka
9. mar 2013

@katka121 😀 verim ale, ze pre teba to najskor velmi zabavne nebolo, hlavne po pol hodinovom obliekani, obuvani....teda sudim aspon podla nas, kym sa vychystame von, tak zo mna leje 😉

krhlicka
9. mar 2013

@bejka82 ale dokedy Bey, aj nasa mala respekt, a teraz skace ako male kozla kade tade 😉 Alebo doma, aka som bola spokojna, ze mi nevylieza po nabytku...a uz to tu mame, skusa liezt, kde sa da. Ale aj to musi byt, nech skusa, co dokaze.

krhlicka
12. mar 2013

@gabika84 @katarina6 kocky ako sa mate?pozdravujeme vas s Dorotkou, aj vase krasky 🙂

vanilashot
13. mar 2013

Ahojte maminy 🙂
Ja som tak rada, že aspoň občas sem dokážem nakuknúť 🙂 Naša Domča mi totiž vypĺňa všetok čas 🙂 Máme za sebou od vianoc 2xbratie krvi, vyšetrenie u imunoalergologa, na pľúcnom so záverom - všetko v poriadku 🙂 klop,klop 🙂 ako tak čítam, vaši drobci vystrájajú riadne lotroviny, ako aj tá moja hviezda 😀 ráno ešte len oči rozcapí, a už si berie clin do ruky a ide utierať stôl, varí si v kuchynke o dušu, - minule som jej tam našla salámu pomiešanú s cornflakesami, vonku beháme jedna radosť, kočík u nás už zrejme nehrozí...tiež vyhľadávame mláčky, a najväčšiu radosť nám robia holuby 🙂 rozprávame si svojou hatlaninkou, ale pomaly začíname opakovať, ale len začiatočné slabiky - balon - ba, káva - ka...večer si čítame, to musí byť - už vie, čo je na nasledujúcej strane, ale aj tak si večer vyberie stále tú svoju oblúbenú knižku...Minule som skoro zinfaktovala....mm nechal na chodbe rebrík, ja som bola v kuchyni, malá ticho...išlo som ju pozrieť kde je, a ona herečka už vylezená na rebríku....no krvi by ste sa nedorezali v tom okamihu vo mne....a ona koza krpatá, rehotala sa mi do očí, že čo dokázala 🙂 čo sa týka šerblíku, tak kadíme pekne do neho každý deň, ale s piškaním máme problémy. ale šak to sa naučíme ešte. Spinkáme krásne celú noc, od osmej do cca osmej, pol deviatej ráno... cez deň však nespíme

krhlicka
14. mar 2013

@vanilashot 😀 fiha, taky recept sme este neskusali, ze salama s kornfleksami. Ale ty mas aku pomocnicku, parada, Dorotka tiez upratuje. Potom si vsimnem, ze vsade po zemi je spenat, ktory sa jej prilepi na papucku a mame ho potom po celom byte. Alebo zameta s malou metlickou a potom ju schutou zasa vysype, aby mohla znovu zametat 😉Tie nase kocandy maju este aj citanie spolocne, nasa by tiez stale citala dokola tu istu knihu - Gulka Bombulka. Uz som ho odlozila na neviditelne miesto, tak teraz mame pre zmenu Pingu a jeho rodina. Co chces citat Dorotka?:,,Piguuuuuu" 🙂Domca je takato sikovnica, ze ti tak super spinka. To si ani neviem predstavit, ja asi buchnem 2 flase sampanskeho, ked budeme spat celu noc - 3x hore, ako hodinky. Ale nestazujem si, bolo to horsie, ked isli ocaky.
Drzkajte sa a pridaj nejake cerstve foto nasej horolezkyne 😀

bejka82
14. mar 2013

Ahojte🙂 tak mi mame move, ze uz druhy den sme cez den bez plienky a to zacala sama od seba. Tak sa tesim ze to prislo tak samo. Aj ked spinka cez den ma suchu plienocku. A v noci jej to asi vadi lebo nad ranom dost mrnci tak musim skusit ju dat vucikat a uvidime. A ono to je fakt pravda ze deti si to curkanie zacinaju uvedomovat, ked uz vedia chodit pi schodoch. Aspon u nas to tak vyslo🙂 no tak tolko novoty u nas🙂 aha no lenze mi zacala behat po schodoch v byte a to su tie tocene, takze musime nieco vymyslet.....

krhlicka
14. mar 2013

@bejka82 wow, gratulujem, Sofinka je sikulka 🙂Cakam, kedy u nas nastane ten cas bez plienky. Herecka velmi dobre vie, kedy jej treba, aj mi to ohlasi, ale uz naklada do plienky. Najnovsie si dokonca vypyta cistu plienku 😕 pride za mnou, stahuje gate a ze ,,dolu penku". Ked sa jej spytam, ci chce plienocku, tak hlasne anoooo. Nasi maju doma docela strme schody, mala ich vide sama, ale sa bojim, aby nespadla 😔

mima1311
15. mar 2013

@bejka82
@krhlicka baby no neviem , moj tiez si to fesakuje hore schodami po svojich - aj ked rukou jednou sa pridrza a nekladie nohu zo schodu na schod ale priklada nozku ku nozke na schod ...URCITE MI ROZUMIETE 😀 😀 😀 to sa uz pocita ze sam chodi - ci to musi uplne ako dospelak ...dole tiez vie tak ale to saliem strachom , no a dole poväcsine zdrha tak to chce byt rychly az ho nechytim tak to dava smykom po zadku 😝...no ale plienky nosime stale a vobec mu ani nevadi ze ich ma az od naloze pod kolenami - ked sa ho spytam co urobil ,, podla smradku ,, tak povie ze ,,aaa,, a funguje s kludom anglicana dalej ...sadnut na nocnik ci wc NEHROZI ...
No a este som tu zabudla napisat minule ze nam OTVORIL dvere na aute pocas JAZDY 😲 zas mam o 10 rokov zivota menej ....

mima1311
15. mar 2013

Uf-uuff-uuufff ....drak sa hral 😠

bejka82
15. mar 2013

@mima1311 no tak to uz ano, tak nejak to vyzera niekedy aj u nas🙂🙂🙂🙂 len ma to nenapadlo odfotit, ale urcite to zvacnim aj ja🙂🙂🙂🙂 ale uz ju ucim ze max moze mat vonku 2-3 hracky a ked chce druhu musi odlozit ostatne atd. Celkom to funguje ale obcas sa tvari ze ma nepocuje🙂🙂🙂🙂
Mne ona vobec nechcela tak po schodoch, ze nozka ku nozke aj ked som ju tak ucila ona to hned zobrala po jednom, co sa bude zdrziavat...🙂🙂
No a vcera ked vyletela po ty h nasich super schodoch, tak som ju zobrala za rucku a ucila ju ako ma ist a samozrejme som dodala ze len somnou, no a mm ked to videl som myslela ze dostane infarkt🙂 ale vsak musim ju to naucit, nie??
Dnes som vybehla nachvilu hore a tom som jej pustila spievankovo a celu dobu som kricala dole ze ona nemoze sama, tak to este nejak zabralo som zvedava dokedy, uf.

bejka82
15. mar 2013

@mima1311 a vidim ze mate tu skakaciu loptu, hra sa ti s tymmaly?

krhlicka
15. mar 2013

@bejka82 @mima1311 ze drak sa hral 😀 aj u nas to sem tam tak vyzera, hlavne ked sa krpana hra s tatom. Inak mame podobny system, ako vy Bey, ze odkladame priebezne.Tu skakaciu loptu mame, ale zatial mi skor zavadzia. Mala s nou iba posiluje tak, ze ju vlaci z izby do izby. Mozno neskor vyuzijeme u babky na zahrade.
Mimus s tymi otvorenymi dverami na aute, hroza, az ma zamrazilo. A ako ste zareagovali, zastavit alebo co robit?

mima1311
15. mar 2013

@krhlicka @bejka82 no takto to u nas este nevypadalo , ale mama si dnes dala pauzu a potrebovala suuuuurne vybavit nieco na PC tak sa robila ze nevidi a nepocuje ...ver ze som o nom ani nevedela 😀 😀 😀 , az realita ked som chcela vojst do izby bola kruta ....no coooo , puboska ma trest , tak az si ho chce vyzehlit - s radostou poupratuje 😝 😀..
Inak sa hrame systemom takym ze si berie j1-2 veci ku mne do kuchyne ci obyvacky a tam sa s tym hra , potom menime ...takze asi ako u vas 🙂...lopta bola este pubertakoch , Jakub ju gula z izby do izby - cielene sa s nou este nehra a neviem veru ci aj bude - bojim sa tych jeho akrobatickych sklonov ....
@krhlicka ...soferoval chlap , ja ked som pocula ten zvuk cvaknutia dveri , som vykrikla a chlap skocil na brzdu ...hned zastavil a na ceste za plneho provozu sme blokovali dvere az sa uz neotvoria ....uz to tak musi ostat , lebo nic ine nerobi len na klucke majstruje....doteraz si ich ani nevsimol ...

natalitimk
15. mar 2013

@bejka82 -naši maju tiež tu skakaciu loptu Erik skače a Nelka na nu ľahne a hlavou do predu po nej sklzne a len čakam kedy do steny narafe 😲 a fešande gratulujem že je bez plienky našej som teraz kupila nove gate(mali v tescu 5ks. po 1,70 tak som neodolala) tak rano ked vstane plienku taha dole a uteka do skrinky po nove gate 🙂 darmo paradnica už od mala 😉

bejka82
16. mar 2013

@natalitimk ja som nasej tiez kupila tinohavicky, no ale trosku som sa sekla. Kupila som 2-3r. A nasej malej bruchani sa to zarezava🙂🙂🙂🙂 tak jej musim kupit iny strih🙂🙂🙂 zatial nosi tie co mala na plienky, tie su jej pohodlne🙂

katka121
18. mar 2013

@bejka82 syn dostal skákaciu loptu - nafúkali sme - nasadol a po 20 sekundách si tresol hlavu o roh steny - bulva nabehla obrovská - skončili sme na pohotovosti..... u týchto lôpt je podstatné aby deti dočiahli pri sedení nožičkami na zem pevne - a aj tak je to podľa mňa dosť nebezpečná zábavka v byte

bejka82
18. mar 2013

@katka121 🙂 dakujem za info, asi stym este hodnu dobu pockam🙂 nasa aj tak dost pada, to mapo mne ja tiez zakopnem aj o vl. Nohu🙂🙂🙂🙂

ninuska8
20. mar 2013

ahojte baby, potrebujem radu. Nas Martinko ma uz mesiac vkuse nocne place, nikdy to nemaval, v podstate pekne spinka od narodenia, aj zuby pekne presli, len akurat sa nam prerezavaju ocaky, moze to byt z toho? asi o 22.00 sa prebudi a reve a neda sa utisit, ani na nasej posteli...neviem ci to je fanta, alebo ho nieco boli, dnes som bola u dokyho po sacky na moc, ze ci ho neboli ked sa popiska nahodou, neviem, alebo je to len take obdobie a prejde to? vasi to nemali? potom oklo pol noci tvrdo zaspi a spinka az do rana, dnes vyspaval do deviatej...ja uz som zufala, len co zaspim tak on je hore a neviem mu pomoct, aj nurofen vzdy pred spanim dostane... 😢