icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

little84
27. jan 2011

ahojte,som tu po dlhsom case,ale zas sa mi vratili nevolnosti,cez vikend mi bolo tak zle,ako este nikdy ☹ tak som na nete ani nebola..uz neviem co by som jedla,nechuti mi skoro vobec nic,ani sladke,co jedine som doteraz mohla zjest ☹ lekar mi predpisal Torecan,len neviem ci to pouzit,citala som o tom aj negativne nazory..ale hlavne je ze vcera som bola na kontrole a vsetko je v najlepsom poriadku,tak to ma tesi 🙂 a vraj tie nevolnosti okolo 16 tyzdna prejdu,dufam 😠

europa2
27. jan 2011

@gmartina tak to je pekny zazitok 😀 😀 😀 ,,,super som zvedava ci moje bude hore alebo tiez spinkat 😀 😀 😀 ,,,,no pockaj a ked sa nehybalo srdiecko bolo vidiet ci? A co su to sa vysledky na ktore cakas????,,,Inak dneska mam dost blby a pochmurny den 😒 😒

gmartina
27. jan 2011

@europa2 no tak aspoň som ťa pobavila... a trochu rozveselila...a to som ešte zatajila, ako som sa vydesila, keď som videla 3 ruky...a hold, ono si len tak blbo chytilo snuru, že to vyzeralo, že fakt má tri ruky 😀 😀 ...keď doktor povedal, že sa nehýbe, tak ja som srdiečko nevidela, hold naozaj toho bolo vidieť malo 🙂 neviem, či je to fakt tou placentou, ale hodne blbo sa aj meralo, takže som bola rada, že vidím dieťa, srdce bolo na druhom mieste 🙂 ale dožduchal ma teda poriadne, potom to už bolo ok, videla som aj žaludok a pustil mi krvný obeh... inak čakám na výsledky krvných testov a prvého triple testu - prví zisťovanie genetických vývojových vad. To PAPP je nejaká bielkovina na základe nej sa určia tie poruchy..vraj omnoho presnejšie ako potom druhý triple test v 16. týždni...takže sa to pre istotu kombinuje.
A prečo máš pochmúrny deň? niečo v práci? zlostia ťa tam? alebo to pomaly ubieha? 🙂

europa2
27. jan 2011

@gmartina 😀 😀 😀 😀 s tebou je zabava,,,,,,3 ruky?????,,,,,,,,,to si uz ani ja nepametam co bolo v danom tyzdni vidiet pri krpcoch,takze ked to teraz uvidim 😀 😀 😀 ,,,,no v tej praci mi nedaju pokoj,asi im nestaci potvrdenie,potom od personalnej,ze nemam co robit a stale ma chce niekam posielat,zatial s nim jednam slusne ale ma nastve a poslemho ja!!!!!!!!potom mam byt kludna a ked som znovu odmietla tak mi zrusil kamosku co je tehotna,totiz je z inej linky,chodila za mnou a spolu sme si skracovali cas a teraz nemoze ist nikam este aj na wc sa musi hlasit!!!!!!!! no co na to povies a firma,ktora sa medializuje kolko ludi zamestnava aky dava plat a vseliake moznosti pre zamestnanca a jedine co vedia je vyjebavat s ludmi!!!!!!!!

majka1987
27. jan 2011

@gmartina ahoj, prepac, ze ta obtazujem, ale ja idem zajtra na prvé krvne testy, a chcela som sa ta spytat, ci treba prist na lacno? velmi pekne dakujem za odpoved 🙂

gmartina
27. jan 2011

@europa2 no to vieš, keď ultrazvuk trvá 40 minut, tak si už namýšľaš riadne hovadiny...a neuvažovala si nad tým, že sa necháš vypísať na nemocenskú? už len pre kľud duše ako toto znášať? lebo to je jednanie je fakt hnusné, akože sama som zažila také jednanie, kým ma vykopli, riaditeľ bol do toho všetkého riadne vulgárny a to čo robil už hraničilo so sexuálnym obťažovaním! hlavne sa drž, a nejak to tam zvládni, meter už máš, tak nech ti z neho čo najskôr ubúda....

gmartina
27. jan 2011

@majka1987 ahoj, čo si, aké obťažovanie? 🙂 neblázni, rada pomôžem keď viem 🙂 ale tu práve neviem...ty si v 8. týždni, keď dobre vidím, takže tam mám pocit, že sa robí základný krvný obraz (mne totižto prvé krvné testy robili až teraz v 12. týždni) a nalačno som musela kvôli triple testu. takže nie som si istá, či musíš aj ty, ale keď tak uvažujem, tak sa robí základný KO + glukóza a po jedle sa glukoza zvyšuje, takže asi by si mala byť nalačno...držím palce, nech je zajtra všetko v poriadku a potom sa ozvi, ako ti rastie drobec 🙂

blueskyka
27. jan 2011

@baronka222 tak ja som doma na PN, jest teda mozem kedykolvek a aj tto robi, lebo ak by som nejedla kazde 3 hodky, tak mi je zle od hladu a chcem sa toho vyvarovat....ja obleciem este vsetko, co doposial, zatial nemam ziadne tehotenske veci, ved ani brusko nemam ziadne...hroza...dnes som aj ja pozerala kociare..bol tu nejaky prispevok jednej mamicky-cakatelky a velmi sa mi kociar, ktory si kupila, zapacil..je to Tako Warrior..urcite si aj ja taky kupim... 🙂

europa2
27. jan 2011

@gmartina 😀 😀 samozrejme ze som uvazovala o PN,ale vies pokial mi nic nie je skoda prist o peniaze co patria mne,takze............ale povedali sme si s partnerom,ze len odtial potial,,,,,,,,,,,,,a dnes sme skrtli dalsi den a si mi dala chrobaka vcera,ze klko dni mam do porodu a ked si to dobre pametam,tak okolo190,,,,,,,,veeeeela

gmartina
27. jan 2011

@europa2 no do porodu sa blbo počíta, hlavné je odísť z práce 😀 inak, ja mám dnes presne 190 dní do porodu, chodí mi sem tam taký mail a tam sa mi to počíta 🙂 a tehotná som 73 dní ....tak to mám ušetrené a počítať nemusím ..kedy máš termín ty?

europa2
27. jan 2011
gmartina
27. jan 2011

@europa2 ja som mala 8.8, dnes mi to prepočítal podľa utz na 5.8. takže v tom prípade máš 194 dní 😀 do veľkej udalosti...sranda takto počítať, keď vraj viac ako 90% žien neporodí v termíne

europa2
27. jan 2011

@gmartina 😀 no sranda si aj na fb?

majka1987
27. jan 2011

@gmartina nie nie, ja som uz v 11 tt, len som si to zatial nezmenila v profile 😉 ....... u svojho gyn. som bola uz 2 krat, ale na ten KO ma poslal prvykrat a to zajtra, a bojim sa ze musim byt nalacno, lebo rano to mavam dost ,,tazke,, bez papanicka 😖

gmartina
27. jan 2011

@majka1987 ja som tiež bola teraz tretíkrát, a prvá krát na KO ..no a ideš aspoň ráno? nepomôže ti, keď si dáš len vodu? ja chvalabohu tieto problémy nemám, takže mi to nerobilo problémy, dala som si len pohár vody a v pohode....držím palce, nech to zajtra zvládneš

gmartina
27. jan 2011

@europa2 áno som 😀 fb je zázrak 😀

majka1987
27. jan 2011

@gmartina ja to radsej vydrzim, potom mi bude luto, ked mi neurobia niektore vysetrenie. Ved idem hned rano. Tak ti dakujem, uz sa zajtrajska neviem dockat a prajem ti dobru nocku 🙂

gmartina
27. jan 2011

@majka1987 čistú vodu môžeš, tá ti nijak hodnoty nezmení a krv lepšie tečie 🙂 takže to je v pohode...a ja som bola na 8., a potom som si hned niečo zobla, takže v pohode...dobrú noc a zajtra sa ovzi 🙂

europa2
27. jan 2011

@gmartina a ako si tam rada by som si pisala tam stebou hoci ta nepoznam 😀

gmartina
27. jan 2011

@europa2 hodila som ti to do sukromnej pošty, nech to tu príliš nezverejnujem 🙂

okana1985
27. jan 2011

@gmartina ahoj mohla by som sa ta spytat ked si bola na sone kolko meralo tvoje babo moje malo 5cm a som v 12tt aj dva dni

gmartina
27. jan 2011

@okana1985 hovorí sa, že optimálna veľkosť bábatka je v 12. týždni 5-7 cm, takže si v úplne v pohode v norme ...moj drobec má 6 cm, je trochu väčší, ale aj tie menšie to rýchlo dobehnú... že bolo krásne? 🙂 ej to radosť vidieť ho 🙂

okana1985
27. jan 2011

@gmartina mne povedal ze ma 5 a uz som na ihlach potom si to tak beriem k srdcu ze preco druhe maju viac vies potom sa len trapim a je to krasne

gmartina
27. jan 2011

@okana1985 vobec sa netráp, tým mu škodíš ešte viac...neboj, dorastie, aj keď sa ti zdá menší....a kedy ideš na ďalšiu poradnu?

okana1985
27. jan 2011

@gmartina 16.2 ale doktor nic nevravel ze je maly tak asi je vsetko je ok

gmartina
27. jan 2011

@okana1985 no vidíš, presne to som chcela povedať...ak by mal nejaké podozrenie, tak by si ťa isto pozval skor...takto to máš normálnu kontrolu, takže všetko je v poriadku...a možno mi potom ešte napíšeš, že ten tvoj drobec je už väčší ako môj 🙂 len sa nič neboj, keby nebolo niečo v poriadku, už to rieši ...tak sa teraz teš, ako ti pekne rastie a rastie 🙂

okana1985
27. jan 2011

@gmartina si zlata nech sa ti dari a hlavne nech su tie nase drobce zdrave dam ti vediet tak pekny vecer a dakujem ze si mi odpisala aj ked sa nepozname paaaaaaaaaaaaa

gmartina
27. jan 2011

@okana1985 kedykoľvek, od toho predsa všetky debatujeme na týchto stránkach...nabudúce trebars poradíš ty mne...presne tak, hlavné je, nech sú zdravé, a je jendo, či majú o cm viac alebo menej...daj mi potom vedieť a ahoj zatiaľ

europa2
28. jan 2011

Ahojte baby už nech mi neska padne,sa teším zase víkend🙂 ,,,pôjdeme popzerat nejaké vecicky pre mimco

europa2
28. jan 2011

@smiesna Ahoj vítaj,prečo mas take obavy veď za chvíľu budeš z najhorsieho vonku a môžeš byt pokojná a užívať si rast babatka