Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
Ahojte dievčatá, termín pôrodu mám 23.8. Bude niektorá z Vás rodiť v Dolnom Kubíne?
Ahojte,pridavam sa k Vam 🙂 Termin mam 31.8. Pre babo este nemam kupene absolutne nic,ale stale si hovor ze mam cas 🙂
Ja uz som kocik kupila,a to som pred tydnom ziadny nemala 🙂
Termin mam 1.8. 🙂 a nakoniec vyhral camarelo carera. Zapacil sa mi na prvy pohlad a tak je nas 🙂
Ahojte Augustovky, ja mám termín 15.8.2016.
Bude niektorá z Vás rodiť v Hainburgu v AT?
Pekný večer 🙂
@nika_17 tak to máš hneď na začiatku 😉 tak si šikovná, no čo ti poviem, ja som prezrela všetky možné stránky, recenzie a mne sa nič nepáči na 100 % (čo sa asi ani nebude) 😀 alebo som náročná 😀 ale už som si povedala, že jednoznačne vyberiem čo najväčšiu vaničku a širšie nafukovacie kolieska, a potom uvidime 🙂
Caute baby, tak sa pridavam k vam, ja mam termin 3.8.
Citala som, co ste si pisali o kocikoch. Ja mam doma 10 mesacne babo, takze nie je to tak davno, co sme riesili vyber kocika. Mne sa tiez strasne pacia tie polske kociky, krasny dizajn, milion farieb... Chceli sme velku vanicku, nakoniec sme vybrali Cam linea sport /muz bol proti polskemu kociku/. Ale to je len hlboky kocik. Drahy, no my sme ho kupili za velmi vyhodnu cenu. Nelutujem. Perfektne velke kolesa, ktore zvladnu kazdy teren a velka vanicka. Moj maly je vyssi ako priemerne deti a do 8 mesiacov sa vozil v hlbokom kociku. Bolo to v zime a on bol pekne vo fusaku a v teplucku. Potom sme zacali riesit sportak, no vedeli sme uz, ze cakame dalsie babo /chceli sme 🙂 / tak sme sa poobzerali po obchodoch. Momentalne zijeme v Nemecku, manzel tu pracuje a tu maju povacsine len nemecke znacky v predajniach. Ked som vyskusala Hartan, Teutoniu a Gesslein, uz by som nechcela ziadny iny kocik. Ked raz dobre zainvestujete, kocik menit nebudete aj ked budete mat 4 deti. Hartan je fakt drahy, nad tym sme neuvazovali, na Slovensko k babke sme kupili pouzitu Teutonku straru 4-5 roky za 50 eur a som velmi spokojna. No a sem do Nemecka sme si kupili tiez pouzity kocik, ale Gesslein, ten je stary len rok, len par mesiacov pouzivany a s tym som spokojna maximalne. Stal 300 eur s fusakotaskou a kompletnou vybavou. Ovlada sa jednou rukou, lahky, naozaj velika fusakotaska. Nemam mu co vytknut. Takze po skusenostiach som uz za kvalitny znackovy kocik, v pohode pouzity, vydrzi vam peknych par rokov a nebudete vymienat kocik pri kazdom dalsom dietati.
Sorry za dlhsi prispevok 😉
@kacko12 ahoj medzi nami 😉 mne osobne vôbec tvoj dlhý príspevok nevadí..... ono tie kočíky, to je dilema, niektoré mamičky resp. budúce mamičky sa dobre, že nepohádajú, keď im niekto oponuje... ale podľa mňa je to o tom, že každému vyhovuje niečo iné (podobne ako s autami, niekto nedá dopustiť na audi, iný na fabiu) a zároveň je to trošku podľa mňa aj o šťastí, lebo ak budem mať šťastie nikdy nič riešiť nebudem..... segra sa mi pýtala na camarelo, ktorý je teraz veľmi často predávaný, a v predajni je jej známa a povedala jej, že majú veľa reklamácii (je pekné, že to prizná aj keď časté môžu byť aj tým, že sú najčastejšie predávané, takže ja ich neodsudzujem, lebo pokaziť sa môže hociktorý kočík). My sme si kočíky premeriavali (vaničky, a hoci sa na niektorých zdá veľká vanička, je to len optické, lebo je mohutný kočík a naopak, niektoré kočíky vyzerajú malé a pritom mali obrovské vaničky). Ja tiež uvažujem nad niečim nemeckým alebo talianskym, manželovi sa na CAM kolieska nepačili (ale videli sme len jeden model - neviem aký), lebo u mojich rodičov je len panelová cesta a tak hlavne pozeráme na tie otrasy bábatka, radšej budem mať "škaredý" kočík a odpružený s veľkou vaničkou, ako naopak... ja osobne na kočíku šetriť nebudem, tak neviem či dobre rozmýšľam 😀
@smrndo23 jej ja mam 16teho, ale rodit budem normalne na sk. v at rodila moja svagrina v lete a podla rozpravania to neni zas az taka vyhra.
@kacko12
@20iffka riesite co najvacsie vanicky a ked kupite, dieta tam aj tak ani za svet nebude chciet byt 😀 teraz nic v zlom, len sa nad tym usmievam, mam doma totizto dva take pripady. podla mna riesit vanicku je uplne zbytocne, pokial nebudete mat obrika, do jari vo vanicke vydrzi a potom ked sa otepli aj tak date dieta do sportiaku nech ma rozhlad. detom sa to viac paci jak lezat a pozerat do striesky.
@mychaella (ja viem, že nič v zlom 😉 ) segra mala dve baby a ta jedna vôbec v hlbokom nechcela byť, takže mám vedľa seba príklad 😀 ... len do jari budem potrebovať aj fusak natrepať do kočíka, tak je to podľa mňa skôr také logicko-praktické 😉 že chcem väčšiu, a nepríde mi to veľmi zbytočné ... pred narodením aj tak nezistím, či bude chcieť byť veľa v kočíku, alebo nie, to zistím až potom, ale keď kúpim menšiu vaničku, už to potom riešiť bude pozde... 😀 tak len preto
@20iffka ale jasne, ja do toho nechcem kecat, 🙂 aj tak si kazdy sam podla seba musi urobit, len mi to prislo usmevne, 😎 ja mam obidve deti letne,(29.7 a 3.8) a obidve v pohode vysli s fusakom do jari. svagrina detto tiez ma 29.7. a este teraz ako dala prec fusak, tak sa jej mala vojde do vanicky, preto som to napisala, ze augustove deti by mali v pohode vyjst do jari vo vani... 😝 ale uz tam vemli nechce byt. jasne ze nezistis kor kym porodis, 🙂 moja opica nebola v kociku vôbec, len sa manducovala, ako nahle som ju polozila, zacala jacat, jak keby sme ju z koze drali, cize pri nej sme kocik vyuzili minimalne 😅 az na ''stare'' kolena tam zacala spavat, ako 2a pol rocna si spomenula, ze jej kocik treba vyuzit 😀
@20iffka Nam tiez v jednej predajni pani povedala, ze maju vela reklamacii na Camarelo. Inde nam rozpravali, ze nieeee, to sa vobec nekazi 😀 kazdy sa moze pokazit.
My mame CAM linea sport, ten ma vsetky styri kolesa rovnako velke, nie je to kombinovany kocik. Ale je naozaj dobre odpruzeny. My sme s nim chodili aj po kamienkoch, po trave, v lese a maly bez problemov spinkal. Naproti tomu u toho Gessleinu citit ten nerovny teren. Ten ma odpruzene len zadne kolesa a predne su mensie.
Ako som uz pisala, ja som uz radsej za kvalitny kocik aj ked pouzity. Predtym som taku moznost ani nepripustala. Tiez tie fusakotasky na nemeckych kocikoch sa mi nepacili. Stale som si myslela, ze dietatku tam bude v zime zima 🙂
@mychaella veď jasné, každá rada drahá (aspoň ja to tak beriem 😉 ) presne ako keby si o neterke písala, len čo sme ju položili krik. Komické bolo kočíkovanie: ju sme mali na rukách a kočík sme tlačili 😀 hehe.. a tá druhá bola v kočíku vkuse... akoby od jednej mamy neboli 😀 len o to ide, že niektoré vaničky sú fakt malinké, čo som od známych počula (keď majú viacero kočíkov odskúšaných)... tak niektoré deti ako rastú sú viac deti ako keď sú malé 😀 neterka sa tiež teraz radšej varuje na rukách a predtým by len lozila a ruky nič 😀 každé dieťatko je iné... a pekne sa to číta od teba...aké máš krásne ratolesti 😉
@mychaella Nas maly ked bol uz mal takych 5 mesiacov, tiez sa stale dvihal z kocika a nechcel tam len tak lezat. Nastastie ten Cam ma polohovatelnu opierku, tak sme mu ju zdvihli a bolo vsetko ok 🙂 kazde dieta je ine, no dopredu sa neda vediet ci tam bude chciet byt alebo nie, ci bude vacsie... mna sa brat tiez pytal, ci ocakavam, ze sa nam narodi obor ked hladam velku vanicku. Oni maju dievcatko a maju Casualplay. No mala sa tam zmestila dlhoo. No ked sme skusali, nas maly sa tam nevosiel ked mal 4 mesiace 😅
@kacko12 mne sa páčia tie teutonie na fotkách (manželovi sa aj v obchode páčili - jemu to už nedalo, bol obzrieť 😀 )... a hlavne to, ako majú aj systém výberu, na stránke si vyplníš dotazník, aký si typ človeka (športový - sedavý atď.), či si na dedine alebo inde a to je podľa mňa dôležité, lebo ak niekto žije v meste, tak mu to môže byť jedno, ale my sme často na dedine a je jasné, že mne sa skôr môže pokaziť niečo ako niekomu, kto brázdi ulice mesta (aj keď aj tie ulice su niekedy tiež ako terén 😀 ) ... všetko na 30ke vyperieš...a potom si tam vieš kompletne farebne zvoliť všetko, vnútro, opierky atď. čo je príjemný bonus, a tiež si dodatočne vieš všetko dokúpiť (nechcem kopu zbytočností, keď neviem, čo využijem :D ) ešte by ma zaujímalo či v Nemecku nie sú lacnejšie ako u nás (chodievame tam). Ja použitý teraz nechcem :D (ženská ješitnosť), segrin mám ešte doma keby som chcela :D
@20iffka no jasne kazde dieta je ine a este aj to jedno dieta moze byt kazdy den ine 😀 mozes si naplanovat vsetko dokonalo a dieta sa postara o opak 😎
dakujem.. 😉
@kacko12 aj nas sa skoro rozculoval, ked bol vo vanicke, ja som ho od troch mesiacov vozila na striedacku, ked som vedela, ze bude spat, tak som ho supla do vanicky a ked sme sa isli prejst a nemal spat, tak som ho dala do sportiaku, ale to som mala super kocik, len som preklikla sportiak a vanu.
myslim, ze aj na tych teutoniach sa to da len tak prekliknut. kamoska mala teutoniu a bola spokojna odvozila jej dve deti a synovca a este je v peknom stave. to len taka mala referencia 🙂
@20iffka My sme tiez hladali taky terenak kvoli tomu, ze nesedime doma a vela chodime na prechadzky, vylety, do lesa, k jazeru... Ked to mozem porovnat, tak ta starsia Teutonia sa mi zda lepsia do horsieho terenu ako ten novsi Gesslein. Ma take vacsie a hlavne hrubsie kolesa. Aspon ten starsi model.
Neviem posudit, ci si lacnejsie v Nemecku, nemam napozerane ceny na Slovensku. No tu maju casto akcie a aj take modely, ktore na Slovensku len malokto ponuka, resp. objedna. Maly detail a hned to vyrazne zmeni cenu. No ak mas cas, popozeraj ceny u nas a porovnaj s nemec. strankami. Tu je link na shop teutoniu http://www.babyonlineshop.de/kinderwagen/Teuton...
Neviem ktory model ste pozerali.
Tak ten camarelo vobec neodporucate?
@mychaella neďakuj, veď sú to vaše deti, ja v tom prsty nemám 😀 😀 😀 a je pravda čo si napísala, každé dieťa je iné, každý deň... uvidíme, čo bude. A keď ťa tu mám, skúsenú maminu, tak ja osobne neplánujem kupovať (ani časom) - prebaľovací pult, ten typický detský nábytok (s macíkmi a neviem čím), bežku - čo si o týchto veciach myslíš, využívala si ich pri deťoch?
@nika_17 ja by som to takto nenapísala, ono dizajnovo má camarelo toľko variácii atď. čo veľa mamičiek upúta ... a veľa z nich je podľa mňa s týmto kočíkom spokojná... ja som dlho uvažovalo, je síce poľský (ale manžel sa smeje, že veď čo sú poľské deti iné? 😀 ) aj okolo mňa je veľa týchto kočíkov a sú fakt pekné... ja osobne ho ale nechcem, ale ako tu už veeeeeľa mamičiek písalo, každej vyhovuje iné (veľa mamičiek vyberá kočík skôr pre seba 😀 ) a zase každé dieťatko je iné... ja som aj o teutonii čítala, že zbytočne vyhodené peniaze, alebo že dieťatko nejak padalo v tom športovom kočíku atď. ale všetko má svoje plusy a mínusy. To je len na tebe 😉 osobne mám vyskúšaný Chicco (segra mala trojkolesový) a mne nevyhovolo práve to, že má 3 kolesá... zle sa mi manévrovalo...
@kacko12 ďakujem pekne, zlatá si 😉 ...však to, my aj na ryby chodíme a po takých poľných cestách... tak tiež tak ako ty, niečo terénnejšie 😉 aj ten Gesslein som pozerala (zatiaľ len na nete) a tiež sa mi pozdáva, len chcem vidieť naživo, kým objednám/kúpim... veď doteraz som bola len v 2 predajniach... aj to bolo bez zámeru kupovania 😀 ja som pozerala ten model Mistral P, http://www.teutonia.com/sk/mistral-p-v4.html tá bordová veryia by sa mi páčila ak by sme mali dievčatko (čo ešte nevieme 😀 )
@20iffka dakovala som za pochvalu, som slusne vychovana 😀 😀 😀
no ono to je individualne, niekto rad meni nabytok a paci sa mu to ale ak neplanujes tak si nemyslim, ze sa niecim ukratis, detsky nabytok sme nemali a dietatu je jedno v com ma veci ulozene, pri prvom som kupila komodu a tam mal veci, postielku sme mali este po mne, pult som nemala, dala som podlozku na pracku a bolo, bezku ani pri jednom, dieta same vie kedy sa zacne stavat a vtedy je aj istejsie, pri dcere sme mali akurát taky ten kocik od fisher price, akoze na podporu. pri dcere som kupila pult ale len ten obyc ikeacky neviem ci nestal nejakých 20e ale to sme uz byvali inde kupavala som ju v inej kupelni, kde sme nemali pracku, tam sa hodil a dole som mala veci, pyzama, plienky a nemali sme vanicku, kupala som v umyvadle.
detske izby sme kupili kazdemu ked mali 2 roky, ale uz take, ze budu nastalo...ziadne maciky a blbosti a aj tak vecne pridu do spalne spat 😀
@20iffka Nie je za co 😉 Tak tento model sa pohybuje od tych 700 eur vyssie na nemec. strankach, aj podla toho aku chces vanicku.
Hlavne vsetko dobre popozerat nazivo, vyskusat si ako ide, ako sa sklada a dolezite ci sa zmesti do auta 🙂 My mame klasicky sedan a teutonka tam vosla aj s kolesami, pricom z Gessleinu musime davat zadne kolesa dole... No to robime max. 2x za tyzden, takze nam to nevadi.
@mychaella vidím a je to pekné, vždy sa mi páčili ľudia, čo prosia, ďakujú, ja aj v obchode, ak nič nekúpim poďakujem a muž, že načo ďakuješ, ešte aj hnusná bola na teba a ja, že lebo ja som slušne vychovaná 😀 tak ja byvam u rodičov kým nedostaviame dom (budúci rok, tento sa to asi nestihne), takže skrýň máme kopu 😀 a potom tiež hned neplánujem, nech si časom vyberie, čo chce... a hračky to som veľa aj čítala aj minule v dámskom magazíne hovorila taká pani, že deťom stačia guľičky (loptičky), lebo sa učia uchopovať a také hrkajúce (štoplíky dala do fľaše) a rozprávala o tom... ono aj tak rodina pokúpi 😀 keď prídu na návštevu 😀 aspoň si myslím 😀 a to s tým umývadlom si mala zaujímave, to je ako vana pre deti ;) milé mi to príde... a čo hovoríš na tie vybrujúce sedátka pre deti? už som videla aj také čo sa dajú zložiť a vytvorí sa z nich postieľka (síce malinká) ale predsa...

@siskurka a nechces od segry kocik?