Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
@20iffka tak to je super, ze ta pustili, doma je len doma 🙂 budes sa o seba pekne starat a nic sa nezhorsi, neboj nic. No ja tiez hned ked pridem domov na Svk, tak si pokupim veci a nachystam tasku do porodnice. Nieze to nestihnem ako pri prvom 🙂 A potom sa pustim aj ja do triedenia tych pigi veciciek a prania. Nech je uz vsetko nachystane.
Takze mozno budes prirodzene rodit, nech je ako chce, hlavne aby vsetko dobre dopadlo.
To skor ja by som mala vediet viac ako muz :D on sa spolieha len na to, ze som povedala, ze mam take tusenie na chlapca. Ale nie som este stotoznena s tym Marekom. V podstate zo ziadnym muzskym menom, zatial. Niee, ja si v pohode oddychnem aj tu, ale len cez tyzden ked maly spi. Cez vikend sme viac rozbehani ked je aj muz doma. Ideme na nakup, von, k tomu sa este nieco neplanovane pritrafi. Aj vcera, isli sme sa kupat, no v tom meste bola akurat vonku vystava aut. No pre muza raj na zemi :D tak tam sme sa motali asi dve hodiny a ja som uz mala vecer dost.
Zvedavy je, ale keby aspon trosku posluchal... Na neho ziadne nono a ine vystrahy neplatia. Ani po riti ked mu clovek da. Len sa smeje a mna ide porazit. Ale ako hovori muz, chcela si mat loptosa, tak ho mas 🙂
@kacko12 tak to hej, aj keď v nemocnici sa o mňa starali ako o princeznu 😀 zlatí boli všetci (doktori, primár, sestričky 😉 ) no mne teraz nejak všetko dlho trvá, hneď sa unavím, takže postupne veci robím.... tie pigi večičky sú stobodové 😀 hehe... uvidíme ako bude, už keď to na mňa príde, tak aj uchom porodím, ak by sa to dalo 😀 myslím si, že v tej chvíli je už žene všetko jedno, len nech rodí 😀
takže manžel verí v tvoju intuíciu 😉 tak chlapčenských mien je veľa pekných, známa má Marka, to je tiež pekné, Šimon... si ešte vyberiete určite 😉
tak cez víkend sa snažíš všetko všetko spraviť to ti verím, my sme všeobecne tiež tak fungovali s manželom, že cez víkendy čo najviac poriešiť (nákupy atď.) takže tvoj drahý je taký autičkár? si mu mala naložiť také to oblečenie, čo napodobňuje tehotné, aby sa cítil ako ty, možno by to skrátil aspoň o polovicu 😀 hehe...
si užiješ s malým 😉 a keď na neho zahráš, že si smutná? to nefunguje?
@20iffka Ja ked som lezala v nemocnici, tiez to bol taky full servis. Jedlo na izbu, nemusis umyvat riad, lezkas si... ale aj tak doma je najlepsie 🙂 Hej, hej, take tie ultra malinke, to je take zlate. Ja som tomu nemohla chvilu ani uverit, ze budem pravat take mini veci, ze budeme mat miminko 😅
No nieco budeme musiet vybrat, Simon sa mi paci, ale to maju susedia oproti svokrovcom, tak to nemozeme dat, vies ako 🙄
Snazime sa cez vikendy spolu poriesit veci a potom hlavne ked je pekne, nesediet doma. Dnes je tu konecne slnecno, tak ked sa maly zobudi, pojdeme von. Doobeda som si lahla, ze si oddychnem pri krizovke a akosi viem, ze som sa len zrazu zobudila 😀 ale fajne som si oddychla.
Manzel je konstruker dizajner pre BMW a ine znacky, tak vsade studuje ako su urobene dvere, tesnenia a podobne zalezitosti. Ale tak vcera sme nahodou pozerali nejake rodinne auto. Ja mu vzdy vravim aka je to zataz a on ze ja viem, vsak ja som tiez pribral 😝
Nachvilu to zaberie. Dnes som sa s nim nerozpravala, potom za mnou stale vsade behat a knucal. Ale si pochopil 🙂 Uvidime.
A mala slecna je uz pekne otocena hlavickou dole?
@kacko12 Tak to s tebou plne suhlasim.... akurat sa mi posledne moj muz smial, ze aka som smiesna, ked sa vrtim na posteli :D..... velmi smiesne, som mu vravela, si to pod skusit.... ale tak hadam uz to tusim zvladneme 🙂 vratit sa to uz neda a predsa len ta vascia cast je za nami :D :D :D
@20iffka Vobec nevadi, ze si sa zamiesala :D :D :D ved to je v pohode. Ano, ano aj mne este iny dr. (kamarat)vravel, ze tomu sa neda nijako zabranit. KAzdy uz sme proste nejaky. Baby si proste zoberie co chce a potrebuje 🙂 a ja som rada, ze to vsetko ma a je toho dostatok. 🙂
Inak nech sa ti doma dari( teraz sa zas zamiesam je) 🙂, je dobre ze si z nemocnice doma. Ozaj budes mat cas vsetko pomalicky nachystat 🙂
Ja vobec neviem kedy tie vecicky chystat, mam pocit, ze sa stale motam v jednom kole s nasim malym a nasimi vecami. Tak rozmyslam ci si na Slovensko nepozvem moju zlatu mamicku :D :D :D.
@misah2o len to človeku zle padne, keď ho doktor pucuje za niečo, čo sa vlastne ani nemá, ja si tiež zvyknem informácie overovať (neviem, či som dobrý pacient 😀 ale keďže aj v rodine máme doktorov, tak keď mi niekto niečo povie a nesedí mi to, si to overím 😀 dôveruj ale preveruj) 😀 akurát gynekologičke maximálne dôverujem a ešte pár doktorom 🙂 hlavne, že sú zdravé, na ničom inom nezáleží 😉
Ďakujem... tak ja ani dieťa nemám a nejako sa mi zdá, že nestíham 😀 všetko tak na viackrát robím (napr. dnes lekvár: včera som časť jahôd obrala, dnes zvyšok, ľahla som si, zaspala, šla som odstopkovať, ľahla, a potom varila už aj s maminou) 😉 tie naše maminky sú na nezplatenie 😉 a ako vidím, tak aj u teba 😉 je to dobré, že ich máme, si ju kľudne pozvi 😉 oni to majú radi 🙂 teda aspoň na mojich rodičoch vidím, aký sú sťastní, keď mi môžu s niečim pomôcť, a prosím ich o pomoc (sa cítia tak "viacpotrební" alebo ako by som to nazvala) 🙂 a potom si stihneš aj všetko nachystať... a ja ti aj závidím, že sa máš už okolo koho motať 😉 deti sú úžasné, bez nich by to bolo ako bez farieb na tomto svete 😉
@kacko12 v niektorých nemocniciach je to fakt ako na dovolenke 😀 aspoň čo sa týchto vecí týka... a tak ja sa tiež teším na tie malé vecičky, zatiaľ ich mám podľa veľkostí potriedené a teraz prať a žehliť... dnes ideme postieľku poskladať, tak uvidíme.... to je to, že človek vyberá meno aj podľa situácii a okolia, ja mám tiež mená, ktoré by som zo zásady nedala a také čo sú v rodine/susedia tiež nie, aj keď sme v podstate blbé, lebo s tým menom bude naše bábätko chodiť po svete 😀
to je najlepší oddych, ku ktorému ani nevieš ako si prišla 😀 niekedy stačí aj pár minút spánku a pomôže to...tak manžel pracuje aj cez víkendy 😀 len v oddychovom režime a v takom, čo ho baví, ale od práce sa neodpútal 🙂 ešteže doma je "len" váš.... a to počasie je teraz aj tu pekné, oplatí sa byť vonku..tak chlapi to niekedy nechápu... môjho manžela som tiež tak postupne učila všetko, ale on si zvykol postupne už keď sme spolu chodili, že mi býva niekedy zle, keď mi klesne cukor (kvôli cukrovke) a tak nemôžeme neviem čo riešiť a musíme ísť rýchlo na obed alebo tak.... a myslím si, že sa to teraz aj do tehotenstva prenieslo, že keď mu poviem, že už mám dosť, hľadá už aj sám lavičku alebo ideme do auta a domeno 🙂 ale tak si mu mala povedať, že on nepribral všetko v priebehu pár mesiacov... že máš na vrch 😉
maličká bola zadočkom otočená ale už sa pretáča podľa posledného sona, a v pondelok by som mala ísť do poradne, ale ešte mi doktorka bude asi volať, kvoli tomu rizikovému oddeleniu v BB, ma tam posiela na vyšetrenie, ale musí to vybaviť .... tak uvidíme, ako sa malá skrúca 😀 a tvoje? ako priberá? ako sa točí?
@20iffka Ja som bola spokojna aj v porodnici. Vela bab sa stazuje na stravu a pod. Ale vsak kde su, v hoteli? 😝 To, ze maju susedia take meno ako ja chcem, to by som neriesila, to by som pokojne dala. Akurat ked poznam nejaku osobu, co mi nesedi, tak to uz nie. A pritom je to taka sprostost. Ale aj moj muz tak selektoval mena, takze nebude to len 'zenska' zalezitost 😀
Ved konecne je aj tu pekne, ale vyzera to tak, ze posledny den 😒 od zajtra ma uz aj prsiavat. A vytrep sa potom s dietatom von, ked ho ledva vladzem nachystat a zacne prsat...
Nastastie, muz si domov robotu nenosi, akurat dvakrat do tyzdna chodi este na nemcinu, tak pride o deviatej. No ak stihne prist este pred zaciatkom kurzu, tak je este aspon trosku s malym. No uz aj on dava na mna pozor, vkuse mi rozprava aby som si sadla ked ideme okolo nejakej lavicky 🙂
Male snad pribera pekne, 26. idem k dr., tak uvidime, ci bude robit aj sono. No uz je pekne otocene hlavickou dole 🙂
siskurka, ty sa ako mas? Vsetko v poriadku? Uz si asi spat v DE, ze?
@kacko12 ja sa tiež v nemocniciach na stravu nesťažujem... veď to, ja pre toto nemusím meno Veronika, pritom je to pekné meno, ale 3 baby nezávisle od seba boli Veroniky a hrozné boli ... tak proste nie 😀 ono mi sme meno rýchlo vybrali, najväčší problém sme celkovo mali s kočíkom a momentálne som si jednu cestovnú deku kúpila a je roztrhnutá, tak to reklamujem a nejako to pomaly ide :-/ ale meno vybrať, to sme mali už keď sme sa o deťoch rozprávali 😀 a to aj môj muž spája mená s osobami, takže máš pravdu, je to aj záležitosť chlapov 😉 u nás až od štvrtku... tak mi povieš, čo príde k nám od vás 😉 v byte sa malý asi nudí, čo? v kočíku ti vydrží? on je už v športovom, že? tak by to aj malo byť, aby na nás davali chlapi pozor 😉 tak to je dobre 😉 len nech sa pekne pripravuje 😉 ja som sa minule ráno s malou v brušku rozprávala, že keď už uvidí svetielko na konci tunela, nech sa nezdržiava a nepremýšla ako tam bude, a či ísť/neísť ale rýchlo von 😀 😀 😀 to bola moja prvá vážna debata s dcerou 😀 hehe... sa manžel smial na mne... lebo kamoška mi písala, že 10 hodín "rodila" teda kontrakcie mala a neotvárala sa... ty si na tom ako bola?
@20iffka Mne sa tiez paci meno Veronika. Ale kvoli jednej osobe by som to meno tiez nedala... Paci sa nam Matko, no muzovi sa nepaci Matej ani Martin 😒 Takze sme sa zase nepohli 😝 Pri prvom som bez vahania chcela Miska, muz suhlasil, este sice trosku vystrkoval rozky ci nebude po nom alebo po dedkovi. No odolala som naporu 😀
Tak to ste mali teda riadne vaznu debatu s dcerkou 😅 Som zvedava ci da na tvoju radu. Vsak potom urcite napises 😉
Doma maly len vymysla, kde co odlepi, strhne, vytrhne... 🙂 v sportaku vydrzi, ale uz sa dost pyta von. Uz chodi naozaj dost dobre, tak nechce len tak sediet. Vsak zbierat spacky, kamienky a pojedat piesok je predsa len lepsie 😀
Tak dnes od skoreho rana prsi, tak o dva dni to bude aj u vas 😝 tak si este uzivajte slniecko. Aj ked vcera tu bolo asi 26 a este o nejakej pol siestej bolo tak teplo, ze som ledva fucala vonku.
Fuuuha, 10 hodin? Tak to nic moc. No ja som rodila na vyvolavacku na 3. dni po termine, Na termin som bola na 1 cm otvorena, v den ked som rodila na 3 cm a dr. mi vravi, ze doobeda urcite porodim. O pol desiatej mi prisiel pustit plodovu vodu, kontrakcie neprisli, tak zhruba o hodinku mi cosi pichli do zily, kontrakcie prisli, no tiez som sa nevedela otvorit na jednej strane. Stale to bolo len tie tri cm, nakoniec sme sa konecne pohli na 5 cm a potom zase nic. Sestricka mi vravi, ze uz to bude, o chvilku pojdeme tlacit. Tak jej hovorim, ze to mi rozprava uz vyse hodiny a viem, ze tlacit budem moct az ked budem zhruba na 10 cm otvorena. Muz vravi, ze som jej vraj vynadala 😔 No mne to neprislo tak, ze by som bola hnusna, drza alebo co. Normalne som jej to povedala. Vsak naco ma klame, ked viem, no nie? 🙂 a ked ma uz snad len udrzbar nepozeral, tak som bola ledva na 7 cm a potom volali mojho doktora. Takze od kontrakcii od tej asi pol jedenastej, sa maly narodil 12:25. Takze dr. mal takmer pravdu, ze porodim doobeda 😅
@kacko12 no to budete mať ešte zaujímave 🙂 tak si prejdite kalendár a škrtajte, hádam k niečomu spoločnému dospejete 🙂 tak uvidím, či počúvala, dám vedieť 😉 hehe...
tak malý je už malý objavovatel... 😉
tak ja si myslím, že tie sestričky sú zvyknuté a vedia, že ženy sú emotívnejšie a v tých bolestiach nerozmýšľame nad tým, čo je vhodné/nevhodné povedať... oni to podľa mňa kriticky neberú.... som ešte kdesi čítala, že v tej chvíli pôsobí adrenalín na ženy...
Ahoj te. No ja uz som 3 tyzdne v Nemecku, zda sa mi akoby som doma ani nebola. A strasne rychlo cas leti. Doma som si bola vybavit vodicak, tak uz soferujem jak drak, vcera 1.pokuta za parkovanie😁 snazim sa co najcastejsie, teraz sa moc nebojim a dufam, ze za 2 mesiace budem dostatocne v pohode aby som sa nebala aj s babynom v autosedacke.
Zacala som chodit na tehotensky kurz. Ja som si hovorila uz v 3.mesiaci ze zacnem s nejakou tehotenskou jogou ale akosi som sa K tomu nedostala🙈
No ale na tom kurze som zistila, ze v Nemecku babatka nekupu.
Sestru uz v porodnici ucili, ako sa má babatko kupat a ona dovtedy kupava asi kazdy druhy den. Rebeka ma teraz 6 mesiacov. Ja som bola celkom v soku, ze tak casto, som myslela ze v nedelu staci.
A tu mi Hebamme rozprava, ze najlepsie prvych 6 TYZDNOV vobec nekupat, ze len tak opucovat, ritku, a tak handrickou ale nekupat. Ze ta kozicka co maju na sebe ja nejaky ochranny plast a cim dlhsie vydrzi, tym lepsie. Ze generacia nasich rodicov, same kozne problemy, alergie a zevraj z casteho kupania. Ja teda nepoznam nikoho s alergiami. Co si o tom myslite?
A inak sa mam super, zacalo sa mi snivat o porode, tak sa zacinam bat. Mam 72 kg , takze som 11kg pribrala za 3 mesiace. Gynekologicku mam podla segry na hovno, mna sa aj zda, ze som tam strasne kratko ale ona mi len povie, ze vsetko je super, tak idem spokojna domov.
A chodim 2 krat tyzdenne plavat a sestra mi vravi, ze pomalicky s tym koniec. Ja som myslela ze kvoli podchladeniu mlieka a ona ze nie ale mozem byt uz otvorena, dostat infekciu alebo tak. Ona bola od 8.mesiaca na 1cm otvorena. No moja doktorka sa mi na susku ani nepozera, len urobi Sono bruska, neviem ani vahu ani velkost, len ze je vsetko ok. Odovzdam moc, krv, popocuva srdiecko.
Tak dufam, ze bude naozaj vsetko ok. No a stale nemam meno.
Vy tak krasne chystate a mba absolutne nic nic nic nebere,ale ze ani slamku prelozit,ja po x hororoch,chcem.len prezit a aby sme.boli ok,nic ine neriesim,a ani.len jednu vecicku neriesim,vobec ma to nebere,neviem preco
@siskurka tak blahoželám k vodičáku 😉 a veľa štastných kilometrov, ja šoférujem už dlhšie, ale neznášam šoférovanie a hneď ako môžem, odovzdávam kľúče manželovi 😀 takže v tichosti obdivujem všetkých, čo si šoférovanie užívajú... čo sa kúpania týka, tak na to sú rôzne názory a podľa mňa je na každej mamičke čo si zvolí, ale tiež som od viacerých mamičiek počula, že sa bábätká nemajú nejako drhnúť a parfémovanými mydlami atď. umývať... s tými kilami si na tom veeeeľmi dobre 😉 ja som pribrala už 17... a ešte to na 20tku podľa mňa potiahnem (aj mamina aj segra popriberala temer 30 kíl) tak uvidíme...
čo sa doktorky týka, podľa mňa má tá tvoja sestra pravdu 😉 lebo mala by ťa skontrolovať, či sa otváraš aj od spodu podľa mňa - teda mňa vždy poprezerá, stery vezme, teraz sa jej nezdali nejaké veci u mňa (tlak, opuch nôh atď. ) tak som bola 4 dni v nemocnici "pre istotu" a vyšetrovali ma... ale to je extrém, podľa mňa by ťa odspodu mala vyšetriť... ktovie čo ti ostatné baby napíšu... ale ak je všetko OK ako píšeš, tak je všetko ok a len sa držte až do úspešného ciela 😉 aby ste boli obaja OK 😉 veľa šťastíčka
@20iffka vsak este mame trosku casu, urcite nieco vyberieme. A ked uz budem moc zufala, tak dame meno po muzovi, Tomasko. To sa mi paci.
No maly je uz velky objavovatel. Vcera sme kupili novu mikrovlnku a muz dal staru do krabice od tej novej. No bol uz vecer, tak to nechal v obyvacke. Rano vyjdem z kupelne a maly uz sedi v krabici na mikrovlnke. Ale ani za svet neviem prist na to, ako sa tam vysplhal 😅
Tak urcite su zvyknute na vselico, ale naozaj si nie som vedoma, ze by som jej akoze vynadala 😎
Inak vsetko ok? Zostavas dufam doma do porodu 😉
@kacko12 segra išla do pôrodnice s tým, že to bude Anetka, prišla som potom k malej, že Anetka a ona, že nie, ona je Tamarka 😀 takže pohoda 😉 a Tomáško je pekné meno... a muž sa asi tiež poteší, že? ;)
tak má chlapské gény 🙂 ja som sa zľakla, že napíšeš, že vyložil mikrovlnku, reku to ako? 🙂 dobre som ja už blba 😀 tak keď si nie si vedomá, tak to ani nebolo 😉 ja som tak kožnej vynadala, keď som mala bola, a vypaľovala mi kurie oká 😀 a v 25tke som k nej znovu šla, tak som sa jej ospravedlnila a sa len smiala 😀 uvidíme dokedy budem doma, podľa zdravotného stavu, v pondelok idem do poradne, vo stvrtok do BB do tej rizikovej na nejaké vyšetrenia, som zvedava, čo mi tam povedia, zase budem mať hlavu ako balon... :-/
a ty už balíš pomaličky kufre?
@siskurka Ahooj, tak to si dobre zacala s pokutou 😅 ale vsak tu v Nemecku pokuty ani nedavju, teda aspon tu v nasom okoli. Len ta napomenu a ides dalej. No tam u vas je to asi prisnejsie.
Ja chodim tiez na plavaren, 1x-2x do tyzdna. No ked som u dr., tak sa ho vzdy spytam, ci mozem chodit este plavat. No tvoja gynekologicka by ta mala hlavne zdola pozerat, ci sa neskracuje krcok, nemakne alebo ci sa nebodaj uz neotvaras. Ja toto absolvujem vzdy ked som u svojho doktora. Na zaklade toho robi aj zaznam do tehotenskej knizky. Sono nerobi vzdy, ale aj tak castejsie ako by sa malo. No som od kamaratky Slovenky nepocula dobre veci na tehot. prehliadky, preto som ani nechcela rodit v Nemecku. Sono jej robili v piatom mesiaci a az vtedy zistili, ze nie je vsetko ok. Nakoniec ju nechceli ani porodit v krajskom meste, musela obehavat kliniky v Mnichove, kde by boli vobec ochotni porodit ju. Zial, babo nebolo dobre vyvinute a kratko po porode aj zomrelo. No po cely cas tam s nou okrem manzela nebol ziadny zdravotnik. Ked muz isiel za doktorom, ze zena uz rodi, tak mu povedali, ze musia vydrzat lebo sa menia smeny. Nakoniec ju porodil muz a sestricka sa prisla na nu pozriet asi po 10 minutach ako uz porodila. A pritom mali pre nu pripravenych niekolko krvnych konzerv, lebo jej hrozili zdravotne komplikacie. To bolo ked som cakala prve dieta. Tak som si povedala, ze tak teda ani nahodou nebudem rodit v Nemecku. Niekomu mozno vyhovuje ze nechodi tak casto k dr., nerobia babe sono a pod. Ked rodila pred pol rokom dalsie babo, vsetko dobre dopadlo, no ked rozpravala ako to prebiehalo a nieco okolo toho, tak si hovorim, ze coooo?? Vsak taketo nieco sa ani na Slovensku nemoze stat. No ona bola spokojna. Ja by som rozhodne nebola. Dalsia Slovenka, ktora tu rodila dve deti, si pochvalovala. Takze zavisi aj od tvojej doktorky a ostatnych dr. aky maju pristup. Urcite sa to neda brat vseobecne.
Mne v porodnici hovorili, ze babo kupat max. 2-3x do tyzdna. Len s cistou vodou. Vo vanicke ti stacia 2-3 cm vody, to ho budes naozaj len oplachovat. Po takych 2-3 tyzdnoch uz umyvat aj jemnym mydlom, penou... a olejcekovat.
Ked na zaklade sona dr. vravi, ze je vsetko ok, tak urcite je, neboj sa. No ja by som si hladala asi inu gynekologicku...
My sme meno este tiez nevybrali 🙂 Vy cakate dievcatko?
@20iffka Tak muz uz pri prvom spekuloval, ci nebude po ockovi. No nebol 😝 Vcera vecer sme sa akurat bavili o menach a padli mena Filip, Marek, Matej/Martin alebo muz navrhol este Oliver. Mozno to bude baba a to uz mame tak viac-menej poriesene 🙂
Zase az taky valibuk maly nie je, ale sily ma dost. Niekedy sa fakt cudujeme ako moze zdvihnut napr. velky box plny hraciek, vedro ovocia alebo len tak jednou rukou preklada svoju stvorkolku kovovu 😎
To my sme boli s malym na kardiologii ked mal par mesiacov, ma slaby selest, to som aj ja mala a aj brat. A stale tam robi ta ista mrachta. Raz som jej zaklopala so snimkom, nic, zaklopala som hlasnejsie a vyletela jak jezibaba z dveri ze kto jej to chce rozbit dvere. No na male dieta so selestom takto vybehla 😅 No a ked sme tam boli s malym, tak mi vravi, ze si ma pamata 😝
Urcite bude vsetko ok a budes moct zostat normalne do porodu doma 😉
Ja uz mam kufre na Slovensku, minule som brala, lebo som nevedela ci ma este dr. pusti cestovat. Tak teraz tu mame s malym uz len par veci. No ked prideme o tyzden na Svk, tak si planujem uz tasku do porodnice nachystat. Ty uz mas cosi pokupovane do porodnice pre seba?
No ja som chcela gynekologicku uz na zaciatku zmenit, ale nie je to lahke. Tie s paradnymi recenziami uz neberu novych pacientov a zas aby som nesla z blata rovno do kaluze. Tato moja ma vyhodu, ze ma ordinaciu ani nie 50m od nasho domu.
A nevieme co to bude, nechame sa prekvapit. Vy tiez?
Cele tehotenstvo ma to akosi nezaujimalo ale teraz uz by som sa aj spytala. Len mi zas luto je, ze by som to teraz nevydrzala🙂
@kacko12 Filipa by sme mali aj my, keby bol chlapčisko 😉 to sa manželovi páčilo, ale všetky mená čo si spomínala sú pekné, takže chválim výber 😉 svaly mu asi úmerne rastú k tomu, čo má okolo seba (najskôr dvíhal ľahšie a počkaj, keď bude veľký bude teba nosiť na rukách 😉 )
tak taketo "super" sestričky ja zbožňujem 😉 hlavne keď po deťoch vybehnú, alebo keď sa čudujú, prečo po hodinách v čakárni nie sú kľudné a nečakajú s rukami na kolenách .... tak načo to robia, keď to nechcú robiť (tú prácu)... ja tak postupne nakupujem, keď chodím k doktorke, aby som nechodila "len" kvôli nákupom (lebo to by ma nebavilo a som rada, keď mám gaučovú kultúru 😀 ) ale už pomaly chystám, lebo človek fakt nikdy nevie, a aj dnes som si chcela popôrodné vložky kúpiť a nemali, takéto veci sa mne často stávajú a v tescu mali v akcii pampersky (v 101 tke boli za dlhodobo zníženu cenu a skoro 14 eur a v tescu za 9,90 a ešte som mala taký kupon na minutie, tak reku nejdem špekulovať, lebo ma to bude mrzieť... tak neviem či som dobre kúpila ale asi ano) :D a dnes som bola pri doktorke a všetko je ako má, trošku je väčšia (to už ostane do pôrodu) a uvidíme čo bude, vo štvrtok idem do BB na vyšetrenia, sa neteším.. už len tá cesta ... bleeeee :-/
a vy ako?
@kacko12 ja od zaciatku hovorim, ze to bude chlapec. Uz aj okolie to tak berie aj ked zas vsetci na zaciatku hovorili, ze to bude dievca. Len to meno pre chlapca je tazke. Pre dievca mame Elisabeth prichystane ale chalanske neviem, ziadne sa mi na 100% nepaci. Teda nemecke sa mi velmi paci Thorsten, ale zevraj to je taky typicky outsider vo vysokych pokozkach s vyrazkami. Dalej sa mi paci Achim, co mi tiez zamiestli, ze to je ako nas Janko. Tak mi ostala este Valentino (muz je Tino) a Adam. Alen to sa tiez paci len mne😂 stale tak dufam, ze ked mi daju babatko do ruk, tak ma osvieti.
No a ten pocit mam, viem kedy sme ho spolodili, tak som si to nejako vypocitala. A chodim na Geburtsvorbeireitungskurs, tak aj tam baby co ocakavaju chlapca maju take podobne mne brusko. Mensie, nizsie, gulatejsie😀 ale uvidime. Ja by som sa podstate tesila rovnako.
A ty uz si na Slovensku?
Baby poslucha? Mne dava posledny tyzden
riadne zabrat.
@20iffka a tie dve, nad ktorymi najviac uvazujeme, som zabudla napisat 😀 RIchard a Simon. Uz mi to zacina byt aj jedno, hlavne, aby bolo vsetko ok a babo vydrzalo v brusku co najdlhsie.
To po mne tak vybehla rovno doktorka 😝 to je pristup, detska kardiologia a oni tam ziapu na deti. No akurat v pondelok tam ideme s Miskom na kontrolu. Ale pred rokom sa mi uz zdala milsia o kusok. Vraj ma aj novu sestricku, tak aspon jedna z podareneho dua vypadla 😎
Ja som v podstate este ani nic nekupila... jedine v sobotu som si nakupila kozmetiku do porodnice, take tie male balenia, nech tam netrepem kopu zbytocne tazkych veci. Tie poporodne vlozky si musim este aj ja kupit. Vraj tie z tesca su dobre. No minuly rok ich mali stale vypredane. Tak nakoniec som mala nejake z lekarne. Tie plienocky si dobre kupila 😉 este aj tie musim kupit.
Ked je vsetko ako ma, tak je super, to nevadi, ze je trosku vacsia 😎 bude to riadna babizna 😅
Postielka uz stoji? 😉

@kacko12 už nie, v sobotu ma pustili, čakala som už len na výsledky... nie sú uplne super, ale sú v norme...dohodli sme sa tak, že ak sa niečo zhorší, znovu ma vezmu späť a tak pomaličky... ale radšej už idem poprať vecičky (doma sa ako na potvoru pokazila práčka 😀 ) a aj postieľku, ak by ma náhodou už nechali v nemocnici, aby som to mala pripravené... a ešte ťažko povedať, podľa toho ako malá narastie, ale vraj by som aj nemusela... takže to sa už len tesne predtým asik dozviem...
tak keď si je istý 😉 chlap určuje pohlavie 😀 tak možno vie niečo, čo ty nevieš 😀 hehe... a Marek je tiež pekné meno 😉 to má také obdobie zvedavosti podľa mňa 😉 to ho prejde... a bude poslušný bráško, ale sa nachodíš pri ňom riadne.... to máš ako domáce fitko .... a oddych??? či už bude až potom keď prídeš na Slovensko? 😀