icon

Augustovky 2016

gulisko
27. dec 2015

Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹

kacko12
18. máj 2016

@misah2o Jeeej, to je take zlate 😅 deti su strasne vnimave. Takze dnes ma rok a pol, tak to si vobec neoddychnes ked nespi. Urcite vsade beha, vsetko chyta. Nas maly sa zacina osmelovat a sem-tam uz spravi sam 2-3 kroky. No v stvornozkovani je majster sveta. Ked chcem niekde zavriet napr. dvere, aby tam nesiel, hned to zbada á mam problem prist k tym dveram prva 😅 Spava este 2x denne, tak raz si vzdy lahnem aj ja do obyvacky a odduchujem.

kacko12
18. máj 2016

@20iffka Ja som to ockovanie neriesila. Proste ockuje sa, tak aj moje dieta je zaockovane. Moj muz sice dost o tom cital a kadejako zacal spekulovat /lebo ma kolegu, ktory nedal ockovat deti/, no pediatricka ho hned sfukla, ze vela cita 😝 Mozno to nebol najlepsi pristup od nej, keby mu to vysvetlila bolo by lepsie. On sa strasne boji o maleho. Ja mam tiez obavy, ale pozitiva su podla mna vacsie ako prip. negativa. Nie kazdy s tym bude suhlasit, no je to moj nazor. Davali sme ockovat len ten zaklad, nic navyse. Maly bol dvakrat ockovany, vzdy poobede dostal teplotu okolo 38-39, nedavali sme mu nic na znizenie horucky, az pred spanim dostal capik, aby sa vyspinkal. Na druhy den mal doobeda este teplotu a poobedu uz nie. Muz a aj ja zastavame nazor, ze telo musi same bojovat s teplotou aby si vytvorilo imunitu. /Moju mamu islo porazit, ze mu nic nedame, ze ho trapime.../ Tu v Nemecku je dost trend neockovat deti, no tie deti su vkuse chore a stale dokola sople, kasel, dva tyzdne je vsetko ok, potom zase sople, kasel, vysoke horucky... ale kazdy si spravi tak, ako uzna sam za najvhodnejsie.
Vybavicku treba mat hlavne tie mensie vecicky, ktore budes obliekat ked pridete z porodnice a od rodiny, kamaratov toho dostanete urcite vela. Nam nosili hlavne plienky a oblecko od tych 3 mesiacov. Tak postupne som si len pozerala coho mam menej a dokupila. V porodnici mal maly ich kosielky, ja som mu davala akurat ciapocku ked ho brali na vysetrenie lebo na chodbach fuka. A kym maly nebol riadne obratny, mozno do tych 5-6 mesiacov som vyuzivala hlavne body a na to dupacky. Potom uz bol problem pri prebalovani, ze vzdy kopal, neskor uz zdrhal 😅 , tak vtedy som uz davala len teplaciky. Tie mu lahko stiahnes na clenky a potom hned vytiahnes, nemusis zapasit s dietatom a s cvokmi 🙂 Napr. dost malych rifli sme dostali. Tie som az donedavne vobec nevyuzivala. Pre miminko podla mna uplna zbytocnost.
My to uz tiez budeme s bratom tak robit, ze na Vianoce budeme len detom kupovat 🙂
Chces monitor dychu? My sme nemali. Prvych par mesiacov sme mali zapnute male svetielko. A ty aj muz budete vzdy v takom pohotovostnom rezime 🙂 moj sa aj teraz v noci niekedy budi a kontroluje ho alebo sa mna pyta, ci pocujem, ze dycha. Keby mi ta vecicka zacala pipat, asi by som infarkt dostala. Ale urcite je to dobra vec. A vo vasej porodnici nepoziciavaju? Lebo v nasej vraj na pol roka pozicaju.

nika_17
21. máj 2016

Ahojte,prave riesim jednu dilemu..chcem sa Vas spytat ako casto chodite k lekarovi na poradnu.vraj by som mala chodit kazde dva tyzdne,ale lekarska ma objednava vo vacsich odstupoch a neviem co to s nou riesit alebo je to ok...

misah2o
21. máj 2016

@nika_17 Ahoj, to aj zalezi, ktory si tyzden.... ja som 29. a chodievam kazde tri tyzdne, kedze sme v poriadku 🙂. Ako ostatne babulky, neviem.... 🙂

slniecko1270
22. máj 2016

@nika_17 ja chodím na kontroly každé 4 týždne takže je to naozaj individuálne 😊

nika_17
22. máj 2016

Ja som v 30 tt,ale vystrasila ma svagrina,lebo,ze ona chodila castejsie a ze by sa aj malo..tak ste ma aspon trosku ukludnili..

20iffka
23. máj 2016

@kacko12 tak ja som tiez asi toho názoru ako ty.. ten základ v očkovaní tiež, ale tiež rešpektujem mamičky alebo budúce mamičky, ktoré majú iný názor 😉 a s tými ATB sa tiež zhodneme, ja som tiež za prírodnejšiu liečbu, prípadne hneď nepchať do detí všetko možné, keď ich len pichne alebo tak... aj v práci, ak deťom bolo zle, vždy som si zistila, čo a ako bolo v skutočnosti (či náhodou nebude písomka), aspoň pocitovo teplotu, šla som s nimi, aby s napili, najedli (niektoré deti vôbec neraňajkujú), zavolala som domov rodičom, povedala som im ako to vyzerá, a väčšinou sme sa dohodli že ešte jednu hodinu nech počkáme a div sa svete po tej jednej vyučovacej boli v poriadku 😉 a netrebalo hneď hysterčiť...
my sme tiež nejak nenakupovali ... časom dokúpim, čo sa nám osvedčí... plienky som kupovala a dnes mi akurát prišla posteľná bielizeň aj s hniezdom... takže podľa teba sú rifličky zbytočnosť? dobré vedieť (nemáme ani jedny, ani som neplánovala, ale človek nikdy nevie, čo ho v obchode zvedie 😀 ) ináč budeme mať dievčatko 🙂 takže bude Nina 😀 sa smejem na tom, lebo neterka, keď boli včera u nás, tak sa lúčila so mnou, že nech je to dievčatko, aby sa mala s kým hrať 😀 hehe... myslím, že požičiavajú, ešte som neriešila... a pravdepodobne si pôjdem poležať do nemocnice, na nejaké vyšetrenia (kvôli tej mojej cukrovke), tak si to nechávam na potom, sa tam popýtam, či sa to oplatí a či to majú, požičiavajú atď. 🙂
a vy ako? ako ste víkendovali?

20iffka
23. máj 2016

@nika_17 ja chodím každé 3 (ale predtým som každé 4), lebo mám nejaké problémy, ale všetky ženy okolo mňa chodia každé 4 a posledný mesiac častejšie, keď je všetko v poriadku... ja osobne dôverujem svojej lekárke... lebo okolie vždy špekuluje a zneisťuje 😉

kacko12
25. máj 2016

@20iffka Ty si ucitelka? 😅 Ja si myslim, ze sa netreba zbytocne napchavat chemiou...
Takze budete mat dievcatko? aspon bude mat moj maly frajerku 😀 V mojom okoli maju vsetky baby chlapcov. Nina je pekne meno, mne sa tiez paci, no muz stale vytrvalostne omiela len tu Kristinku 🙂 a ake ma slecna miery? My dnes cestujeme na Svk, zajtra skocim k svojmu dr., bude aj ultrazvuk robit, tak som zvedava ake velke je nase babo. Dufam, ze bude vsetko v poriadku.
Uz vies aj kedy pojdes do tej nemocnice? Ale to len na nejake 2-3 dni, nie? Jasne, popytaj sa na vsetko, aspon ten monitor by si nemusela kupovat. U nas sa poziciava na pol roka a tusim okolo 15-20 eur to stoji.
No my sme tie pigi mini riflicky teda fakt nevyuzivali. Takemu 3-4 mesacnemu babu sa skor hodia dupacky ako rifle, teda aspon podla mna. Rifle nosime teraz. A uz bezkame 😅 😅 😅

20iffka
25. máj 2016

@kacko12 hej som 😉 všade okolo samí chlapi 😀 aj kamošky čo budú rodiť/rodili 😀 bude asi na roztrhanie :D si guľomet zabezpečíme 😀 hehe dĺžkovo neviem, ale má 1433 g (čo je príliš, teda o cca 3 týždne by mala mať toľko) ale tak vraj tým, že už mám dlho tú cukrovku tak to býva a že nech sa neobávam... ale neskutočne mi bruško za posledný mesiac narástlo (predtým mi ani vidno nebolo - aj doktorka hovorila). tak nech vám aj cesta rýchlo ubehne 😉 a hlavne bezpečne 😉 a daj potom vedieť, ako dopadnete, ale určite dobre 😉 držím palce 😉 a potom uvidíš aj to, či sa ešte vrátiš s manželom, že?.... tak v piatok budem volať, lebo idem do BB ešte k doktorke a aj s tou prekonzultujem tie moje dávky (momentálne konské) inzulínu atď. a potom volám svojej gynekologičke a dohodneme sa... uvidím koľko, ak bude treba, pre mňa za mňa aj do pôrodu, len nech je všetko ok 😉
rifličky sú chutné, ale asi aj ako píšeš fakt nepraktické.. mne osobne sa páčia také tie tepláčiky trakové (keď je už dieťatko väčšie), čo sme kedysi aj my nosili... nepadá to, driečik nemá holý atď... ale to aj body zabezpečí... mne sa veeeeľmi páči, keď sa napr. deti a mamičky rovnako oblečú, napr. tepláky rovnaké atď... ale to až keď sú väčšie sa to dá, len je málo takých vecí, si zvyknem stránky uložiť, keď niečo také nájdem 🙂

kacko12
25. máj 2016

@20iffka Manzel je uz na ceste domov z prace, takze uz nestiham odpisat. Ozvem sa zajtra uz z ,domu, 🙂 tak sa drzte so slecnou a davaj na vas pozor.

20iffka
25. máj 2016

@kacko12 kľúúúúúdne 😉 veď teraz aj tak nemám nič lepšie na práci ako čakať a ležať 😉 držte sa a dávajte si na seba pozor 😉 my si budeme 😉 papa

kacko12
26. máj 2016

@20iffka Tak my mame 1704 gramov, vraj tak akurat, tak som rada, ze je vsetko v poriadku 🙂 A uz som zacala asi 31. tyzden, aspon tak mi doktor napisal do knizky. Nadalej sa mam setrit, ale este mozem vycestovat na taky mesiac. No o take dva tyzdne prideme a uz radsej zostanem na Svk.
Jasne, kvoli babatku mamina spravi vsetko, ked treba, aj v nemocnici polezi. Ale dufam, ze budete ok a nepobudnes tam dlho.
Mne sa inak tiez paci, ked drobci maju take kadejake gatuse na traky. Take rozkosne to je 🙂
A co ucis, ak smiem vediet? Da sa to nejako vydrzat s tymi deckami?

misah2o
28. máj 2016

@kacko12 Jeeeej, to je paradne. Normalne si ma potesila. Mne dr.pred dvomi tyzdnami povedala aka je mala velika a to mala 1180g a ze vraj ma vela..... a vy mate viacej a sme od sebe kuscek. TAk som rada, ze teda sme v norme 🙂, dakujem. 😉

kacko12
30. máj 2016

@misah2o No ja som sa pytala dr. ci nie je velke a on nieeee, take akurat na tento tyzden 🙂 Tvoja mala teda dva tyzdne dozadu rozhodne velika nebola. Vy mate kedy termin? My 3. augusta.

20iffka
30. máj 2016

@kacko12 tak keď doktor povedal, tak to tak bude 😉 to je super... tak som rada aj za vás 😉 takže už budeš tu? tak sa doma potešia, že ťa tu budú mať 🙂 no uvidím, zajtra idem ešte k doktorke a potom volám gynekologičke a uvidím čo mi povie- kedy a čo bude... ja učím biologiu a chémiu 😉 a vydržať? tak ja som od malička chcela učiť a robiť s deťmi, takže sa mi splnil sen a som s deckami veeeeeľmi rada, aj teraz mi zvyknú napísať keď som doma 🙂 proste deti sú naozaj zázrak, každé je iné, ale je potrebné si vytvoriť s nimi vzťah a tak.... mam svoju prácu veľmi rada, niekedy som workoholik, ale moje bábätko ma pred workoholizmom zachráni si myslím 😉 lebo do ničoho sa viacej neoplatí investovať ako do vlastného dieťatka (a nemyslím tým finančne investovať 😉 )

misah2o
30. máj 2016

@kacko12 Vies co, nemyslela som to nejako zle, len teda ze, dr. mi dohovarala.... jasne bola som rada, ze malucka je zdravucka, len som si vravela, ze je to cudne, ze je taka velka... tak som fakt rada, nemyslim to nijako v zlom. Len nech su zdrave tie nase babulatka 🙂.
My mame termin 4.8. 🙂 takze sme hned za Vami 🙂 V stredu idem na poradnu ako 31.tyzden, tak uvidim aku vahu povie a napisem 🙂.

Dufam, ze se mate vsetci dobre 🙂... uzivajte slniecko baby...

kacko12
31. máj 2016

@20iffka Ja som strasne rada, ze je vsetko ok, clovek sa stale boji o to miminko v brusku. Este take 2-3 tyzdne budeme s manzelom v DE a potom uz zostavam doma na Slovensku. To bude mat drobcek akurat rok, tak budeme mat zaplavu rodiny doma 😅 Mamine sa zase nebude chciet chodit od Miska do roboty, ako vzdy 🙂
A ako u dr., dufam, ze vsetko ok. Inak sa ako citis?
Ale ty musis byt velmi oblubena ucitelka 😎 alebo profesorka? Uz vidim, ze ty dietatu ani zlu znamku nevies dat 😅
S poslednou vetou na sto percent suhlasim 😉

kacko12
31. máj 2016

@misah2o Mna ani nenapadlo mysliet si, ze si to myslela v zlom 😉 Mne vobec nepride tvoja bambulka nejako velika. Vsak uvidis zajtra, urcite sa ozvi, budeme cakat 🙂 Ja som bola skor prekvapena vahou svojho miminka, kedze teraz vraj by uz tie pohyby mali byt obmedzenejsie kvoli mensiemu priestoru v brusku. A to moje kope den-noc a riadne udery rozdava 😅
Este sa budeme pretekat ktora skor porodi 😎 hlavne aby bolo vsetko v poriadku.
Ja si uzivam zase dazd po krasnom vikende na Slovensku. Aspon sme nabrali trosku bronzu 🙂

20iffka
31. máj 2016

@kacko12 však to, aj ja sa bojím o maličké a čím ďálej tým viac :-/ tak sa jej nečudujem, že sa jej od Miška nebude chcieť, veď to je taká radosť a osvieženie doma... dieťa všetko tak rozjasní, to aj segrine baby, kým ešte jedna bola, tak bola všade plný dom a teraz dve, tak dvojnásobná radosť, a keď odídu, zrazu také ticho :-/ až nezvyk...zajtra ma berú do nemocnice, mám prísť ráno, a uvidíme čo bude ďalej.... puchnú mi tie nohy a zase som mala vyšší tlak, brutálne dávky inzulínu mám, tak ale uvidím, čo mi povedia.... v BB mi doktorka hovorila, že by ma v 30týždni prijali už aby som tam bola, ale keď som si predstavila, že to je 10 týždňov do pôrodu, to je veľmi veľa a aj tu v RS ma doktorka vezme a mám to bližšie. takže by som sa mala ešte aj domov vrátiť, tak uvidíme... vydržíme a bude 😉 tak snažím sa ako viem, ale vieš, nikdy nevyhovieš všetkým (na ZŠ sú ešte detičky také šibalské a pubertiaci začínajú vymýšľať).... niekto ma má rad a niekto nie, to je už prirodzene, ale snažím sa 😉 a tak sa len drž a oddychuj... Miško sa ako drží aj so zúbkami? ináč moja malá kope len keď si ľahnem a som v kľude... ale si to maximálne užívam 😉 tvoj bude asi väčší kopkoš ale tak keď je chlap, tak môže 😀

kacko12
31. máj 2016

@20iffka Bojime sa vzdy, ale je pravda, ze pri druhom dietatku to uz vnimas inak. Aspon ja. Uz nepozeram kazdy tyzden co babo vie v brusku, ako rastie, kolko ma vazit, merat, ake su kontroly... ale v podvedomi je vzdy strach o toho krpceka.
Aj my ked prideme k svokrovcom, tak je rozdiel ci su tam krstne dcery alebo nie. Ked nie, tak je az take nezvycajne ticho 🙂
Tak sa drz v tej nemocnici, dufam, ze ta este pustia domov. V nasej nemocnici pustaju aspon na vikend. To by ste aspon s manzelom boli vtedy spolu. Do Bystrice to mas daleko... a u vas v Lucenci nie je porodnica?
Jaaaj, mamina, vsak hadam len nechces len tak oddychovat 😅 Pekne sa treba prechadzat a miminko hojdat 😀 No my nevieme ci to bude chlap, ale mam taky pocit... 🙂
Misiacik sa teraz drzi, sice sa mu tlaci dole dalsi zub a hore ocny, ale je to v pohode. Akurat niekedy nechce sam odhryzat alebo hryzt masko, asi ho to vtedy boli.
Tak sa opatruj, davaj na vas pozor a ked sa ti bude dat, urcite sa ozvi. Budem na teba mysliet 😉

20iffka
31. máj 2016

@kacko12 aj segra mi to hovorila, že pri druhom sa už tak nebála ako keby... ono človek už asi vie, do čoho ide a teraz skôr riešim či je to alebo ono normálne.... 🙂 ale už podľa mňa začína materinská láska tým, keď žena zistí, že je tehotná 🙂 a toho súčasťou je aj strach... deti fakt vedia zaplniť dom, ani suveníry netreba 😀 budem sa snažiť 😉 a v LC je, ale ja to mám momentálne do RS bližšie a je tu podľa mnohých lepšia nemocnica ako v LC... ale ja som to nejako ani neriešila, keďže som pri rodičoch momentálne, tak to mám bližšie aj doktorov mám všetkých v RS 😀 som si už takých "svojich" našla 🙂 ale pediatričku chcem z LC už mám vyhliadnutú 😀 jaj, takže zatiaľ "len" pocit ? 🙂 no daj vedieť, keď budeš vedieť... určite sa ozvem, si vezmem PC... aspoň niečo aby som robila 😀 lebo by som sa scvokla... ale aj učiť sa plánujem 🙂

kacko12
31. máj 2016

Ked som cakala Miska, tak sme s manzelom isli za mojou maminou do prace, ze jej to hned povieme. No bola tam este chvilu aj jej kolegyna, tak sme pockali kym odide a az potom to povedali mamine. Mamina prisla z prace, ze hned ako sme odisli, dobehla za nou ta kolegyna, ci cakame babo. Lebo ze som mala taky stastny, ale ustarany vyraz 🙂 No, uz je to raz tak 🙂
Jaaj, tak to tam pre teba nebude take cudzie. A ked si spokojna s doktormi, tak nie je co riesit. Hlavne mat dobreho gynekologa ktoremu veris.
My nechceme vediet pohlavie, tak to dam vediet az po porode 😅 😅
No jasne, bez netu ani na krok 😀 knihy, krizovky, nejake dobra 'spolubyvajuca' a prejde to raz dva 😉

misah2o
1. jún 2016

@kacko12 Ahoooj, tak my dnes zaciname 31.tyzden a mame 1720g. Z nasej pani dr.uz si vobec nic nerobim, ale mi opat dnes vykladala, aka je mala velka a ze budem rodit 4kg babo a bla bla bla. Tak som sa jej spytala, ze nech mi teda poradi co mam robit, zdravo sa stravujem, neprehanam to s jedlom..... s malym mam pohybu, ze neviem kam skor. Pribrala som zatial 7kg tak to mi nepride vela...... pozerala na mna a hovori: no to neviem, co mate robit..... :D tak to som chcela pocut..... mudry vedia byt vsetci ale poradit nevie nikto.... a vravim jej: no a je zdrava, chyba jej nieco alebo nieco jej hrozi? dr. ze: ano, nic jej nechyba, je zdrava a nic jej nehrozi.... moja odpoved: tak co riesime pani dr.? :D :D :D

kacko12
2. jún 2016

@misah2o Ahooj, tak to ste na tom s tou vahou velmi podobne ako my. A mne doktor povedal, ze to je akuratna vaha na dany tyzden. No tak si potom vyber, ktoremu doktorovi budes verit 🙂 Hlavne ze su deticky zdrave, my tiez. Ja som pribrala 6 kg doteraz, tiez sa za malym nabeham, stravujem sa zdravo, niekedy aj cokoladu a ine sladkosti zosrotujem... 😅 Vysledky mam vraj vzdy ukazkove. Ale si dobre zotrela tu doktorku 😎 Ku koncu tehotenstva uz nemusia byt prietoky take volne a babo nemusi byt uz tak dobre vyzivovane. Tak nechapem naco take zbytocne strasenie 😝
Inak uz citis aj poslickov sem-tam? Ja som naposledy asi tak 2-3 tyzdne dozadu citila, odvtedy nic.

misah2o
2. jún 2016

@kacko12 Ahoj, no poslickov som zatial nepostrehla, ale priznam sa, ze sa fakt moc nestiham s nasou malou strelou sledovat..... ale asi by som ich uz poznala. No dr. sa len zasmiala, ked som jej tak povedala, a v podstate ze mam pravdu. Ja uz som ale naozaj nevedela inak co jej povedat..... to aby som sa tam bala kazdu navstevu ist, ze kolko ma mala..... Inak aj ja vysledky vzdy na jednotku 🙂 Ale uz sa jej bambulky mojej neviem dockat..... hlavne teraz ked su take horucavy, tak si uz hovorim, nech len je to uz za mnou ......... hlavne to mega brusko :D :D :D keby som sa vydala na kupko, este by mohli volat greenpeace, ze vyplavala velryba 😀 😀 😝

20iffka
3. jún 2016

@kacko12 no takýchto zvedavých ľudí ,čo to až preháňajú ja nemusím. Ja som to nechcela nikomu najskôr povedať a potom sme rodičom a svokrovcom a už to šlo lebo nikto si to nenecha pre seba..nabudúce ak bude čakať, tak si to necháme pre seba 🙂 tak tu mi je to bližšie ale aj zeny z LC (niektoré) chodievajú rodiť sem, teraz som sa s jednou rozpravala a prvé rodila v LC a druhé tu a povedala, ze sa to ani porovnať nedá, sestricky milsie, doktori.... Takze nemam co riešiť. Jaaaj som zabudla,že nechceš vediet...😉 tak sa potom budem tešiť 😉 v nemocnici je zatiaľ fajn...kazdy den mám nejaké vyšetrenie ale zatiaľ je všetko v poriadku uff...a vy ako?

20iffka
3. jún 2016

@misah2o sa vám do toho zamontujem...ale netráp sa, moja malička je tiež väčšia a som hovorila doktorovi, ze sa snazim stravu upravit a povedal mi, ze aj keby som nejedla toto neovplyvním.... 😉

kacko12
6. jún 2016

@misah2o No mne zacalo posledne 3-4 dni tvrdnut brusko 😒 v piatok som sa musela natahovat s malym a cez vikend si neoddychnem. No aspon sme sa vcera vyblaznili na plavarni, teda aspon maly. Dnes uz musim zase polezat, este tie dva mesiace treba vydrzat 🙂
No ja sa citim ako velryba hlavne v posteli, ked sa chcem prevratit z jedneho boka na druhy a nie a nie to spravit na jeden sup 😀

kacko12
6. jún 2016

@20iffka A este si stale v nemocnici? Pustia ta este domov ci tam budes musiet vydrzat do porodu? No hlavne, ze ste obe v poriadku 🙂 A uz aj vies, ci budes musiet rodit cisarskym?
Nooo, bude prekvapko. Posledne dni muz vymysla, ci nedame synovi meno Marek. On si je isty, ze to bude zase chlapcek, som zvedava ci mu to vyjde 😝
Maly mi dava posledne dni zabrat, stale len kable taha, do zastrciek chodi, tapety strhava... A nijako sa nanho neda 😕 som zvedava kedy take dieta zacne posluchat. Lebo toto moje ma k tomu pekne daleko.