Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
Dievky, pytam sa dokiho, ci nemam drzat nejaku dietu typu ovocie zelenina, menej chleba a sladkeho...Ze v ziadnom pripade, ze neskor by mi to mohol chrustik vycitat, ze som mu v brusku nedopriala, vraj potom by to dohanal. Asi na tom nieco bude, my sme boli obaja s bratom nad 4800g pri narodeni a to bolo nase jedine "tucne " obdobie. Tukove zasoby si nase tela nevytvaraju - ak neratam teraz tehu 🙂 🙂
@siskurka musíš myslieť pozitívne 😉 aj keď asi viem ako ti to podvedomie pracuje, ja si po pravde vôbec tehotenstvo neužívam ako niektoré maminky, celý čas sa bojím, aby všetko bolo v poriadku...a pritom si stále hovorím "mysli pozitívne" .... tak teraz si si už zvykla na bruško 😉 bude ti ešte aj chýbať... tak je dobré, že sa cítiš dobre 😉 to je hlavné...strašne rýchlo to celé prešlo... ani mne sa nechce veriť, že už bude malé škvrňa na svete čoskoro.... tak to už naozaj finišuješ aj s prípravami 😉 tak ja celkom OK... ale už som ťarbavá, neviem si poriadne sama ani ponožky dať... ale tak snažím sa aspoň niečo robiť (po sediačky čo sa dá)... len poslednú dobu zle spávam, takmer každé 2 hodiny som hore, asi sa už moje telo pripravuje na bábätko a kojenie 😀 ktovie .... a vy ako v nemecku? prší vám tam, či?
Dievky, ako velke mate babatka a v ktorom ste tyzdni?
@20iffka Ono je ta vaha furt s odchylkou cca aj 500 gr. Kedy ako sa babo hybe a v akej polohe ho zachyti UTZ. Mne pri prvom babe tvrdili, ze bude mensie, do 2800 gr a narodilo sa dva tyzdne pred terminom s vahou 3300, takze miery su orientacne. Ale hlavne, ze su v norme. Tiez stale cakam, kolko nameria 🙂
@zanetka0310 Aky elegantny kociar🙂 Bude chalan, ci dievka?
Caute baby. Tak ja som bola vcera v poradni a vraj vyrazna zmena oproti minulej kontrole. Dnes mam presne tri tyzdne do porodu, tak dr. vravel, ze aspon do piatku aby som vydrzala, kym ukoncim 37, tyzden. Inak mam ist nabud. tyzden do nemocnice na prietoky a ctg, tak dufam, ze mi tam povedia aj vahu dietatka kedze vcera ma dr. len pozeral, nerobil sono a zobral vyter na streptokoka. Takze teraz len lezim a lezim, aby sme potiahli co najdlhsie. Paradoxne je, ze sa citim tak dobre, aj v pohode vladzem, ziadne problemy a doktor ma takto prekvapil 😖
@lalalolo diky.bude chlapcek 🙂
Tak my sme boli dnes v nemocnici na kontrole. 37tyzden a nasa kraska ma 2800g............. tato pani dr. mi povedala, je taka mensia, drobnejsia..... tak nevim moja pani dr.ma celu dobu strasila ze aka je len velika prevelika....... 🙂 ale zatial vraj som ako prvorodicka..... krcok zatvoreny na dve sto zamkov..... 🙂prajeme vam krasny den mamicky
@lalalolo ahoj ja praveze vyhladavam olej, na ranajky okrem masla si davam aj lyzicku olivoveho k rajcine a namacam si do neho chlieb. Alebo tekvicovy je vybornej chuti, aj avokadovy sa da (maju v DM stoji do 10€ 250ml flaska). Zaujimave je, ze ten avokadovy kazal pit doktor muzovi kvoli kolennym chrupavkam, ma artrozu. A makovy olej obsahuje vela vapnika. No a slaninka s horcicou mnam. Pri prvom tehotenstve som pribrala do 12 kg a nakoniec som schudla este aj z povodnej vahy 3 kg, holt dojcenie je narocne. Dieta malo 3200 g. Cize v norme.
Tak nam dnes doktorka v 38 tt povedala,ze mame cca 3 kg 🙂
tak ja mám dnes tiež po kontrole (objednaná na 9:30 a vzali ma okolo 12tej 😀 ) tak maličká je o 2 až 3 týždne väčšia než by mala byť, rodiť budem pravdepodobne o nejaké 2 týždne skôr než máme termín (o 2 týždne budem vedieť presnejšie) a cisárskym.
Tak ja som bola dnes na mojej poslednej prehliadke. Do terminu este 3 tyzdne ale vsetko je v poriadku podla doktorky tak uz to ocakavam kazdu chvilku.
Kacko12, tu v Nemecku fakt tomu vela nedaju, trosku som z toho nervozna, vsetky tu pisete, ake mate velke babatka, mne ho merala len raz. A tie prietoky, to co je? To mi asi ani nerobili🙂 len ma vzdy ubezpecia, ako je vsetko v poriadku .
20iffka
Ja tomu nemozem uverit, ze uz finisujeme, ved len teraz sme si pisali, ze nam len bruska zacinaju rast.
20iffka , ty si podla mna tak optimisticky clovek, akeho som este nestretla. V kazdom tvojom prispevku pises pozitivne. Mala by som si od teba brat priklad.
Dievcata, planuje tu davat niektora aj normalne plienky ci vsetky len jednorazovky?
@siskurka snažím sa myslieť pozitívne, ono to lepšie vplýva aj na mňa 😉 ale neboj nič, nie vždy to ide 😉 neskutočne rýchlo to zbehlo... ináč mne tiež pri tejto kontrole ani nepovedal, koľko váži maličká atď... ale ja si to vybavím u druhej doktorky 😀 ona je max. ochotná na všetko... ja osobne plánujem dávať jednorázové plienky, ty ideš dávať normálne? 😉 ja som to raz zo srandy mamine povedala a ona, že či som sa zbláznila... :D že ona sa toľko naprala, radšej budeme výživy domáce variť a do takých vecí investujeme čas 😀 tak hovorím, že dobre... ale ináč klobúk dolu pred všetkými ženami, čo dnes ešte používajú normálne plienky.. určite je to náročnejšie... obdiv 😉 a ty sa držkaj 😉 možno ešte budeme spolu rodiť, teda v jeden deň, ktovie 😀
@20iffka kedy mas Termin? Ja ofizialne 9.8. tak uvidime.
Ja planujem pampersky ale rozmyslam ze by som to tak prestriedala. Vyskusala, neviem, ja co mozem si ulahcim. Tiez obdivujem Nase maminy, ze vyvarali a zehlili... tak ale nemali inu moznost. A ani Internet a modry konik nebol, tak mali dost casu😂😂😂 ja som rozmyslala, ze by som obcas dala bavlnene, aby som si pracku naplnila a videla som na nete, ze su take gacurky, ze len tu plienku tam vlozis a sa mi to paci, take kadejake vzorovane, uz si predstavujem male batola na travniku v takych gacurach😂 ja sa strasne bojim babatiek. To je take male, mäkke. Sestrine som ani na ruky nechcela, az od nejakeho 4.teho mesiaca, mojmu sa nevyhnem😂 ale uz chcem aby bolo vonku a zas na druhu stranu, nech este vydrzi. Cela som taka nesvoja akasi. Na nevydrzanie so mnou momentalne.
@siskurka Ahoooj, no ja pouzivam len bavlnene plienocky. Prveho uz som na nich odchovala a nedam na ne dopustit.... je to robota navyse to je pravda... a to dost roboty, ale ja nechcem malej davat na ritku tu chemiu..... ale tak to je len moj nazor 🙂. Aj sa mi maly rychlo od plienok odnaucil lebo sa mu nelubilo mat mokro... takze my sme od 10.mesiacikov bez plienocek. Jednorazovky beriem len do porodnice lebo tam byt musia...... a tie gacury tiez pouzivame a je to parada..... takze na striedacku preco nie.... 🙂
Viete mi povedat ako sa volaju tie gacury? Aby som si to vedela vygooglit,lebo ja som o tom este nepocula 🙂
@siskurka Ano, ano to su ony. Ja pouzivam este klasicke latkove stvorce.... to je este uplne o niecom inom.... ale tieto mame ked volakam ideme.... je ich viacej druhov 🙂 kukni toto video je to tam pekne porozdelovane...
https://www.youtube.com/watch?v=uDAPSHDbJB4

Ja zacinam 37. tyzden a nase cica ma zrejme cca 2700g 🙂..... a ja sa priznavam, ze jej dohovaram, ze kludne uz aj moze von :D nech uz to mame za sebou, hlavne v tych horucavach..... ale evidentne sa jej nechce :D.... krasny den mamicky vam zelame 🙂