icon

Babuľky zo Švajčiarska ozvite sa

liana111
15. nov 2011

Sťahujeme sa do švajčiarska, tak by sme potrebovali trošku poradiť 😉 sme vďačný za každú radu 😀

Strana
z7
nurili
15. nov 2011

Pekne vitam....my byvame vo Svajci tak este raz pekne vitam..... 😵

liana111
autor
28. dec 2011

@nurili jeeej ďakujem aj my 🙂

elephant
28. dec 2011

Ahoj dievčatá! Máme uzavretú švajčiarsku diskusiu, tak sa ozvite @mywiel a ona vás k nám pridá! 🙂

theress82
1. jan 2012

Ahojte baby, ja som tiez vo Svajci aj s mojim 2rocnym synom a zatial tu nikoho nepozname. Tak si hladam aspon takto nejaku virtualnu kamosku pre poradenie a tak... ozvite sa mi, prosim 🙂

ludka77
14. feb 2012

ahojte dievčatá , aj my sa chystáme do Švaj. dúfame, že do nejakých 2 rokov tam už budeme normálne fungovať 🙂 v akých mestách bývate? a čo hovoríte? vrátili by ste sa ešte sem, či nehrozí??
@nurili
@liana111
@elephant
@theress82

nurili
14. feb 2012

@ludka77 no ja som tu tri roky a este take 2 rocky a idem spät.....mam super zazemicko ale rodina mi chyba.... 😉

liana111
autor
14. feb 2012

@ludka77 ahojik, nam sa tu zatial paci 🙂 my tu planujeme ostat ,,navzdy,, 🙂 ja by som sa nevratila a ani mm nie, uvidime ako bude 🙂

liana111
autor
14. feb 2012

@theress82 ahojik, kde ste? my sme v kantone Graubünden,,

bambi2
14. feb 2012

@liana111 ahoj ja som v Zürichu, troska dalej od teba.. skoda... ☹

liana111
autor
14. feb 2012

@bambi2 ahojik, no my si tam teraz hladame nieco ... hlavne koli tomu ze si tu neviem najst robotu 😖 ako to tam je?

bambi2
14. feb 2012

@liana111 no bude to asi vsade rovnake, neviem... kedze je malo pracovnych miest a vela uchadzacov o pracu... a vobec, cudzinci to maju trochu tazsie ako domaci. aj na to dost pozeraju. niektori ale chcu zase lacne pracovne sily. myslim, ze niekde v restike casnicku alebo nieco take by si nasla. alebo vysoko kvalifikovani ludia tiez maju dobre sance...

liana111
autor
14. feb 2012

@bambi2 myslela som to tak ze tu robota proste nieje 😒 sme zasity v takej dedinke a tu neni nic 😠 ako dlho ste uz v Zurichu? a paci sa vam tam ? 🙂

elephant
14. feb 2012

@ludka77 My sme pri Bazileji, manžel má v Bazileji prácu. Sme tu zatiaľ cca pol roka, páči sa nám a dúfam, že tu ostaneme aspoň niekoľko rokov. 😀

@liana111 Manžel prišiel za konkrétnou prácou, ja som tu prácu ešte nehľadala, tak neviem..

bambi2
14. feb 2012

@liana111 tak v malej dedinke urcite vela toho nenajdes. treba ist niekde do väcsieho mesta. myslim, ze su tam lepsie sance... ja som tu uz dlho.. tusim 15 rokov 🙂 😵 tu kde byvame sme teraz pomaly 4 rok v oktobri.... mne sa tu paci, ja by som nemenila... 🙂

ludka77
14. feb 2012

@liana111 tak to je super, aj my to tak plánujeme, že už keď tam odídeme tak už sem späť neprídeme. Hlavne kvôli malej, to tu nemá zmysel, Slovensko ide do prdele :(

ludka77
14. feb 2012

@nurili hmmm rodina je rodina to je pravda, ale zas dnes je toľko možností kontaktovať sa (skype, mobil...)

ludka77
14. feb 2012

@bambi2 jeeej ahoj, my sme sa už v nejakej téme stretli, mám pocit, že v tej nešťastnej :(

ludka77
14. feb 2012

@elephant super, vy ste predtým žili na Slov. a od tadeto ste odchádzali už aj s detičkami??

Ešte otázočka baby, všetky ste vedeli nemecky???

bambi2
14. feb 2012

@ludka77 hej vo viacerych... 😉 aj v tej nestastnej... ale uz iba v stastnych sa budeme stretavat ok 🙂

bambi2
14. feb 2012

@ludka77 ja som mala uz na zs nemcinu..

elephant
14. feb 2012

@ludka77 Nie, ja som sa vydala do ČR, žila som tam od roku 2000. Do CH sme šli s 3 deťmi, a ja tehotná 😀 Deti nevedeli ani slovo, ja s manželom sme mali chabé základy (veľmi chabé) 😀 Učím sa spolu s deťmi, ale mám strach, že najstarší ma už predbehol... 😎

ludka77
14. feb 2012

@elephant no my akurát riešime ako to urobiť, ja chcem druhé dieťa a manžel teda chce aby sme do pôrodu ostali na SK, a kým bude mať malé aspoň 1 rok, mňa to neuveriteľne rozčuluje, dobre tehotenstvo, ok aj to prvé bolo zlé, rizikové, teraz v novembri sme o druhé prišli tak ok to tu prečkám ale prečo čakať do 1 roka to ma vytáča 🙂) ako dlho trvalo deťom kým sa naučili?? moja malá má 2,5 roka a kuká RTL v pohode ani ju neťukne že to nieje po slovensky 🙂 ale neopakuje
@bambi2 ja som mal nemčina na strednej 2 roky, ale vystriedali sa pri nás 3 profesori! tak ale základ mám 🙂) a rýchlo sa učím, ale musím byť vhodená 🙂 do prúdu 🙂

ludka77
14. feb 2012

@bambi2 tak to verím, že len v šťastných sa budeme stretávať, vy sa už aj snažíte? či zle si pamätám??

liana111
autor
14. feb 2012

@ludka77 my vsetci sme vedeli nj, maly sice pomenej, ale ucime sa 😉 uz mu to ide celkom dobre 😅

ludka77
14. feb 2012

@liana111 no ja by som malú aj niekde na nemčinu prihlásila, že by som sa pri nej niečo aj naučila 🙂) ale v tomto našom zapadákove nieje šanca

liana111
autor
14. feb 2012

@bambi2 to si ma potesila, lebo som pocula ze Zurich s detmi nieje nic moc 😒 tak som rada ze na tom predsa nic nebude 🙂

liana111
autor
14. feb 2012

@ludka77 tak to je blbe... no ale ked uz by ste tu boli, by ste si ho hned privlastnili 🙂 inak zaklady nemcini si drobec privlastnil prave na rtl 😀

ludka77
14. feb 2012

@liana111 no veď na to sa ja spolieham 🙂 že keď budem už tam tak už sa to na mňa nalepí 🙂) ale fakt sa rýchlo učím 🙂) v apríli tam ideme ja s malou na mesiac, no neviem či sa mi bude chcieť ísť späť sem 🙂) akurát, že muž tam bude s nami len nejakých 5 dní 🙂)

liana111
autor
14. feb 2012

@ludka77 tak to mas super ked sa rychlo ucis 😅 uvidis, ze sa vam tam budem pacit 😉 kam presne idete?

ludka77
14. feb 2012

@liana111 Biberist, to je pri Solothurne

Strana
z7