Babuľky zo Švajčiarska ozvite sa
Sťahujeme sa do švajčiarska, tak by sme potrebovali trošku poradiť 😉 sme vďačný za každú radu 😀
baby... ja neni som tam len by som chcela vediet ze ako je to tam s detmi....
nasa znama tam zije a ze vraj tam take vsetko drahe ze si nemozu dovolit mat dieta....
je to pravda???
@monika15 Tak to nevim kde a jak zije,ale ja jsem si dite dovolit mohla pracuje jen manzel mame 150metrovy byt,auto,4xza rok jsme v Cechach a dvakrat za rok na dovolene a mala si taky nemuze stezovat ze by neco nemela
@evicka1971 hej, vraj mal zly den.. aj ja mam zle dni ale nemlatim zato deti 😖
sme sa strasne povadili lebo u neho je to normalna vychova toto... u nas sa to inak robi.. uz mi je jasne preco jeho deti placu aj 20x za den... ☹
dobre rano dievcata 🙂
no to by aj mna zaujimalo,ze co vsetko dostavaju,ake podpory.tu u nas su vätsinou tak,ze muzi su na invalidnom napisany 😒,najdu sa aj taki,co este tu v CH nepracovali ....a zeny,tie sa nevedia po nemecky ani pozdravit....takze tie si urcite pracu nenajdu 😒 pracovat chodia vätsinou mladsi...no,ale to uz neni nas problem,nie?? 😕
prenajmy na dedinach nie su vysoke,ale tyka sa to starych domov a bytov.novostavby idu napr 3 a pol izbovy od 1700 hore a plus este NB.a to je na dedinu kur.a dost. 😖
@evicka1971 super budeme susedy 🙂 no len momentálne tehulkujeme teda sa nám odchod asi trošku posunie, ale drahý vymýšľa, že by sme tam odišli už v septembri a odrodili to tam (v decembri) no neviem niesom o tom presvedčená,
@ludka77 ahojky ja bych si radsi pohla bo to fakt ted Svycari omezuji v tech povolenich a odrodit to muzes tady aspon bude mit maly nebo mala hned stejneho doktora od narozeni a ty sveho gynekologa ktery bude i s tebou u porodu
@evicka1971 citala si nieco o tych obmedzeniach? ja iba na SME co je stranka a ine clanky nejako nemozem najst. hlavne o to mi ide ci sa zmenil ten pocet pristahovalcov ktory bude mat povolenie na zitie tam, alebo aj podmienky celkovo. a hlavne kde zacat s vybavovanim. my sa chystame tak v novembri. no rozmyslam ci by nebolo lepsie po novom roku 😕
@bambi2 mna zaujimaju vsetky informacie co vies. ohladom byvania a zhanania roboty a skol popripade. myslim skoly pre mna 😀 . ake drahe su tam jasle.
@lubik78 tu v IE su vsetky domy tak "profesionalne" urobene ze by som asi v CH brala aj stary dom. nam zo vsadial fuka teraz ked mame take veterne pcasie. manzel uz pozatesnoval vsetko co sa dalo a tak vyzera ze to ide z podlahy. no hruza. clovek plati otrasne velky najom a vsetko si musi urobit sam. mne sa velmi pacia CH byty aj domy. take utulne.
inak baby ja som rozculena ze tu v IE je materska "iba" 6mesiacov a citam ze v CH o polovicu menej. to som nevedela. no dobre je na praci tiez ze zamestnavatel vam odvadza nejake to sporenie kazdy mesiac ktore ak odidete z prace zinkasujete. no neviem ci to tak robia vsetci zamestnavatelia.
a tie co zijete v Zurichu, chodite na sk omse?
@lubi takze najlepsie by bolo ak by si manzel nasiel pracu, lebo neviem ako to je ked pracu este nema... najlepsie je najst si zamestnavatela, ktory sa postara o papiere a vsetko potrebne. bez toho by som ja veru do svajcu nesla. pretoze ak nebude praca neviem ci vam daju povolenia... ☹ jasle su drahe, existuju iba sukromne a zalezi kolko krat do tyzdna chces dieta dat.. na pol dna ja platim 25chf, vlastne 2a pol hodiny...
@lubi bez prace ale nedostanete povolenie na pobyt. treba najprv najst pracu inak vas poslu domov... oni su v tomto opatrni, nedaju pobyt bez prace, maju dost socialnych pripadov... a inak ono nema vyznam hladat najprv byt. najprv najdi pracu a potom hladaj byt. lebo neni jasne, ked najdes pracu, ze vam daju aj povolenie... byty najdes najlepsie na www.homegate.ch
@lubi myslim, ze bez prace nebudete mat sancu ani byt najst, lebo si nebudu isti, ci to budete zvladat platit a myslim, ze ich pri prenajme bytu zaujima aj plat a neni som si ista, ci nepotrebuju aj zmluvu od zamesntavatela... asi ako kde a ako kto. zacni tou pracou, dam ti jeden link, kde mozes skusit nieco najst, je to take nieco ako urad prace u nas... existuju aj agentury ale tu je asi najviac tych ponuk... mrkni na to, mozno tam nieco najdes. a co by si chcela v akej oblasti pracovat??
Ahojte babenky. Poradte prosim, kde je pekny vyber detskych kociarov? 😉 Zatial som presla len Mac Baby ale nic som nenasla..... 😝
@nurili ono mas tu vo svajci vsade to iste.. akurat, ze v kazdom mas mozno ine farby. ja som kupovala kocik v Dietlikone vo Wehrli, maju tam velky vyber a hlavne, tie co su vystavene, mozes hned kupit. inak ked objednas inu farbu cakas aj 3 mesiace... akurat tie ceny 😖 v nemecku je to o nieco lacnejsie... treba pozret na nete nejake obchody a behnut tam... alebo este ma napadlo, skus mrknut na www.ricardo.ch tam mas tiez niekedy dobre ponuky za dobre ceny..

@bambi2 Tak to je hulvat zrejme nejaky zakomplexovany co si na nekom potreboval vybit zlost.Doufam ze jsi mu neco rekla