Češky v Žilině nebo někde na Slovensku
baby už tu žiji 3 roky aráda bych se s někým takovým seznamila. 😀
My jsme se seznámili na hřišti u hospody, když jsem mu nedopatřením rozkopla pivo 😅 No a o necelého půl roku se zjevil na prahu našeho domu, protože přes vánoce jeho spolubydlící nezaplatili nájem a když byl doma tak ho vystěhovali, máti mu nabídla že může bydlet u ní, no a po roce jsem se s ním stěhovala pryč 😀
Jo jináč jsem se nastěhovala 9. ledna 2009 a mluvím jako prase... Česko slovensky... A já chci zpátky do Prahy!! 😵
@czechzuzanaba Mě se vůbec neukázala notifikace 😠
@czechzuzanaba dohromady nic,ted ,byla jsem s malým nacvili venku,.Teď čekám až usne a pujdu vařit.a co ty?
@klarabell a odkud jak smím vědět?a neříkrj,taky máš doma takového malého ďáblíka?
@mataharyy tak,takvždyt moje tchýně prosím tě ze začátku nemohla zkousnout,že Patrik ji ťíka baba,pže ona přece není žádná baba,ale starka,no a teď jiříká "babika" a už to je asi celkem v pohodě.Ale na otázku jak se jmenuješ neodpoví...jenom jak se voláš.tak bude sranda .za rok jde do školky.tak jsem zvědavá.Máme prostě československý déti. 😉
@saallen Moje tchýně měla/má problém skoro se vším, teď už mi to ale neříká 😝 😀 Akorát předevčírem mi volala, tak jsem říkala že mladší už začíná chodit (starší začal po roce), tak mi řekla že starší byl línej Čech a mladší je šikovnější Slovák... 🤐 Ona hlavně neprodýchala do dnes že si její syn vzal Pražačku 😝 😀 Má to ale pech... 😀
@klarabell škoda že tak daleko...ale nevadí,nám povyprávej neco hezkýho o sobě
.
@mataharyy no tak to mi ani nemusíš říkat,přesně vím o čem mluvíš.dělám všechno špatně a tak dále nejhorší je ,že kdysi to bylo celkem fajn a jsem řikala že ja budu mít v pohodě tchýni,jen se to všechno nějak začalo otáčet proti mě když jsme se s manželem vzali a narodil se Patrik.....a mám ještě tu smůlu,že s ní ještě bydlíme. ☹ tak doufám,že se to zlepší až tu nebudeme.
Tak vidim, ze to tu od rana zije 🙂 My sme byly v MC, byla tam prednaska o kung fu, celkem se mi to libilo. Asi se na to dam 😀
@saallen No, tak to si užiješ... Já taky říkala že mám fajn tchýni, pak jsme se vzali, já otěhotněla a když jsme šli sem, tak jsme bydleli u nich, než si něco najdeme (peklo na zemi by byl ráj...), tak jsem si říkala no nastěhovali jsme se do zajeté domácnosti, lezeme si krkem, každý máme jinou představu o životě... však až se odstěhujeme bude lépe, odstěhovali jsme se a bylo to ještě horší 🙄 Jednou jsem s ní měla výměnu názorů na téma "marmeláda a meruňky" pak dlouho nepřišla, teď chodí jen když je doma manžel, na chvíli a jen občas 😵 Takže pohoda, pár hodin o víkendu jí vydýchám, ona si užije vnoučat a máme zase všichni klid 😵
@czechzuzanaba Jo kung fu po porodě 😀 v rámci odtučňovací kůry... Pak dej vědět 😀
@czechzuzanaba 😀 😀 😀 😀 😀
@saallen co bys ráda?
ahoj nie som s čiech ale zo žiliny takže akby ste baby zo žiliny niečo potrebovali ukázať a navigovať kde čo dajte vedieť 😉 ja som žila tri roky v čechách 😉
@mataharyy no já taky doufala,že to bude jen nachvíli.,než se dáme dohromady a tak,jenže pak jsem otěhotněla a bylo to všechno v prd....a už tu s nimi jsme tři roky 😀
@czechzuzanaba to není zlej nápad.. 😉
@saallen môj manžel má super zubárku aj decká k nej chodia má super prístup tuším 37rokov sme to tam v minule akurát čítali čo je dobre má dosť skúseností ale aj modernejší prístup. So synom sme tam boli 4 krát kým otvoril ústa a dal si urobiť jeden kaz a ona sa stále usmievala je blízko polície ak budeš chcieť tak ti pošlem kontakt a akby si potrebovala len detskú tak aj tú poznám jednu.
@mata1826 je to budu velmi rada,protože ,u zubara uz jsme dlouho nebyla a bych ho i potrebovala jen vetsina nebere nove pacienty.a ja jsem z Višňového a co mám etu vedle v dedine zubarku tak tam nechci.protoze pry stoji za prd a je hrozna.A od kolika let by vlastne meli deti chodit k zubari ani nevim.
od pol roka my sme boli s drobcom sa len spýtala či má zuby, druhý krát aj otvoril ústa tak len letmo pozrela to je kôli poisťovni lebo raz ročne treba prehliadku. ona má tiež plno ale je zlatá až dojde manžel s práce tak ti napíšem číslo aj on chodil k takej čo mu do dvoch rokov každá blomba vypadla ale teraz je spokojný. ja neviem posúdiť som u zubárky nebola 15rokov teda bola ale neotvorila som ústa panický strach z minulosti ☹ ale už som sa nad ňou zamýšľala tiež.
@saallen My jsme se stěhovali když jsem byla těhotná... Jenže pak to došlo do takové fáze, že už se to fakt nedalo, já jsem tam s nimi byla sama, manžel na týždňovkách... Tak jsem koncem léta řekla že do konce roku, nebo utíkám zpět do Čech a 17. prosince 2009 jsme se stěhovali 😀 Ale i tak, chceme jít do Prahy, tady je to s prací na ... A až mi skončí rodičák, tak nevím co tu dělat... A manžel sice vydělává dost na to aby jsme poplatili co třeba, ale asi by jsme se museli jít pást... Navíc jsem tu nějak nezapadla, prostě chci domů 😅
@mata1826 super budu rada a teda jestli muzu poprosit i na tu detskou bych tam vzala syna,preci jen uz ma dva rokya zuby uz skoro vsechny... 😀
@mataharyy jaj tak to me mrzi,s tou praci to mas pravdu.ja vlastně když to tak vezmu,tak musím práci začít hledat už snad radši někdy v září at si nějakou stihnu najít než mi skončí rodičovská,tak sna dněco najdu.že si nezapadla to je mi líto.já zase s tím že bych nějak nezapdla problém nemám,kamarádek ,že fakt kamrádke tak tu mám 3ale díe má jen jedna a t už ted nastoupila do prace ,skončila i rodičovská a ty dalši dvě děti nemají to mi nevadí,ale taky pracovně vytížene ,takže většinu času jsem sama ,takže taky nic moc,ale zas domů mě to taky netahá.
Ahoj kočky, tak já jsem taky z Čech (tade přesněji z Moravy), ale už tu žiju od roku 2005, takže většina lidí si myslí, že jsem Záhoračka.....teda jazyk nic moc, vždycky když přijedu domu, tak se mi všichni smějí, že je ze mě Slovena. A v práci už plynule po slovensky ☹
@saallen Tak já bydlím na vesnici a tu má dost lidí stejný postoj jak moje tchýně 😝 Navíc jsme se tu v jedné vesnici sešli dvě Pražačky, tak to je totálně rozebralo 😀 a ještě tu mám jednu kamarádku, to je Slovenka, ale taky nezapadla, tady všeobecně nemají rádi přistěhovalce... 🙄

Ahojte, tak z Prahy k Prievidzi 😀