Češky v Žilině nebo někde na Slovensku
baby už tu žiji 3 roky aráda bych se s někým takovým seznamila. 😀
presne tak ja ji potrebovala az kdyz jsem zacala pracovat, ani jsem nevedela, ze neco takoveho existuje
holky a jak je to kdyz se vdam...porat potrebuju tu kartu? co se pro me vlasne zmeni? teda krome prijmeni 😝
@lehys no kdyz se vdas,tak se ti zmeni jenom to prijmeni,nic jine a tu kartu budes potrebovat stale,jedine v cem te to zvyhodnuje je to,ze pokud by jsi chtela sk obcanstvo,tak tym ze jsi vdana si o nej muzes zazadat uz po peti letech,coz chci ja,pze vim ze do cech se nevratim a nechci tu stale zit jen jako cizinec.🙂
Tak páá páá a držte nám palce, ať přes čáru projdeme bez úrazů 😀
@lehys presne tak,jen nevim,jestlit si nebudete muset nechat vystavit soaasny list i na slovensku,ale to uz by vam. Rekli na urade.ale jinak pokud by jste se brali v CR,tak s tvojim pritelem povedou nejake spravni rizeni,protoze je cizinec a slovensko nevydava osvedceni o zpusobilosti uýavrit manzelstvi..no a kdyby jste se brali na SR,tak ty si zajdes do CR na matriku,kde mas trvaly pobyt.tam ti to osvedceni vydaji na pockani,pred tremi roky stalo myslim 600kc,ale plnost ma jen 3mesice.to odevzdas na slovenske matrice kde mate termin svadby.za svadbu s cizinkou je poplatek nejakych 60eur.no a kdyz uz mate sobasny list,tak pujdes zase do cech na matriku,aby ti vydali cesky oddaci list to trva maximalne tri mesice. A potom si teprve muzes zacit vyrizovat nove doklady v cr a na sr,bez toho to nejde.
@lehys musis si zazadat o slovensky oddaci list bez neho pak nevybavis nic
@saallen jak dlouho jsi na slovensku??mne dali obcanstvi uz po 3 letech 😉
@voskovaeva ale nerikej?no na slovensku ziju od ledna 2009 s muzem jsme se vzali v rijnu 2009a malemu jsem ani nenechala dat cesky rodny list,pze jsem vedela ze zustaneme na sk,tak at potom nemusim vybavovat papiry jeste jemu.takton je cisto slovak?jakto ze uz po 3letech?ja se na to ptala a ze pry si muzu zazadat az po tech 5letech.tak nevim.
@saallen nevim ja jsem tu od 2004 a hned jak som si tu vybavila trvaly pobyt tak som si zazadala o obcanstvi a po trech letech mi ho dali.nevim jestli k tomu nepomohlo aj to ze muj tatka je slovak a mamka češka. 😉 a to jsem uz byla tehu s prvym synom tak som sa pytala , ze jake maji obcanstvi tak mi rekli ze i česke i slovenske tak ako ja 🙂 a kde jsi se ptala ??mne to vybavovali v Ziline
@annie321 a odkud jsi z Moravy???
@voskovaeva v ziline,protoze tady mam trvaly pobyt.
@saallen zkus sa este raz spytat viem ze jak mi to vybavili tak sa nejako menili zakony mozno sa daco zmenilo 😉
@voskovaeva no jasne,az pujdu do zilinx,tak se tam zkusim zeptat.🙂
boze to je nejake moc slozite s tim chozenim po matrikach na Slovenku a pak v Cechach, ze se asi raci ani vdavat nebudu 😀
nokdo uz ma v EU k sobe bliz nez Cech a Slovak, proc to proste nejak neudelaji...me ty natahovacky vubec nebavi i to s tim cestovim pasem uz vidim jak nekdo za rok pozna na fotce malou, ktera tam ma 3 mesice 😝
Ahojte,
tak já se hlásím už z Prahy 🙂 Jak se tu máte?
caute baby 🙂 tak ako ste prezili prazdniny???Ja uz sa tesim na zari az pujdou krpci do skolky 😉 uzivajte este zbytok peknych dni
Ahoje,tak dnes jsem mela byt stastna prestastna namisto toho smutek. Vcera mi doktorka zjistila,ze miminko se nevyviji a zastavilo se mu srdicko. Mela jsem byt 12+1,ale plod zoodpovedal jen 8+6,tak hned nasledoval kyret. Je mi dost na nic. Snad se mate lepe.
@saallen moja to je mi luto chapem tvoje pocity i ja si to bohuzial prozila ☹ , ale musis to brat pozitivne lepsie teraz jako keby sa to mala narodit postihnute a bolo by to este tezsi jak pro tebe tak pro detatko 😉 prajem ti starsne vela prijemnych ludi kolem sebe aby ti pomoohli se s tim co nejrychleji vyrovnat 🙂
@voskovaeva
@mataharyy
Dekuji,mam toho naj muze na svete. Pomaha mi jak jen dokaze.

Jej tak to je potom jina,ja jsem ji potrebovala. 🙂