icon

Češky v Žilině nebo někde na Slovensku

saallen
31. jan 2012

baby už tu žiji 3 roky aráda bych se s někým takovým seznamila. 😀

saallen
autor
24. júl 2012

Jej tak to je potom jina,ja jsem ji potrebovala. 🙂

mataharyy
24. júl 2012

@saallen No já když jsem jí začala potřebovat, tak jsem to začala řešit, do té doby jsem to nechávala tak... 🙂

lehys
25. júl 2012

presne tak ja ji potrebovala az kdyz jsem zacala pracovat, ani jsem nevedela, ze neco takoveho existuje
holky a jak je to kdyz se vdam...porat potrebuju tu kartu? co se pro me vlasne zmeni? teda krome prijmeni 😝

saallen
autor
26. júl 2012

@lehys no kdyz se vdas,tak se ti zmeni jenom to prijmeni,nic jine a tu kartu budes potrebovat stale,jedine v cem te to zvyhodnuje je to,ze pokud by jsi chtela sk obcanstvo,tak tym ze jsi vdana si o nej muzes zazadat uz po peti letech,coz chci ja,pze vim ze do cech se nevratim a nechci tu stale zit jen jako cizinec.🙂

mataharyy
26. júl 2012

Tak páá páá a držte nám palce, ať přes čáru projdeme bez úrazů 😀

lehys
27. júl 2012

@saallen hele a kdyby jsme meli veselku v CR, tak pak to normalne plati i tady, ze jen budeme muset nekde na urady nahlasit, ze jsme manzela a udelat si nove obcanky....tak kdyz tu budu pet let a vdana za Slovaka, muzu pozadat o obcanstvi...nic jine neni potreba?

saallen
autor
27. júl 2012

@lehys presne tak,jen nevim,jestlit si nebudete muset nechat vystavit soaasny list i na slovensku,ale to uz by vam. Rekli na urade.ale jinak pokud by jste se brali v CR,tak s tvojim pritelem povedou nejake spravni rizeni,protoze je cizinec a slovensko nevydava osvedceni o zpusobilosti uýavrit manzelstvi..no a kdyby jste se brali na SR,tak ty si zajdes do CR na matriku,kde mas trvaly pobyt.tam ti to osvedceni vydaji na pockani,pred tremi roky stalo myslim 600kc,ale plnost ma jen 3mesice.to odevzdas na slovenske matrice kde mate termin svadby.za svadbu s cizinkou je poplatek nejakych 60eur.no a kdyz uz mate sobasny list,tak pujdes zase do cech na matriku,aby ti vydali cesky oddaci list to trva maximalne tri mesice. A potom si teprve muzes zacit vyrizovat nove doklady v cr a na sr,bez toho to nejde.

voskovaeva
28. júl 2012

@lehys musis si zazadat o slovensky oddaci list bez neho pak nevybavis nic

voskovaeva
28. júl 2012

@saallen jak dlouho jsi na slovensku??mne dali obcanstvi uz po 3 letech 😉

saallen
autor
29. júl 2012

@voskovaeva ale nerikej?no na slovensku ziju od ledna 2009 s muzem jsme se vzali v rijnu 2009a malemu jsem ani nenechala dat cesky rodny list,pze jsem vedela ze zustaneme na sk,tak at potom nemusim vybavovat papiry jeste jemu.takton je cisto slovak?jakto ze uz po 3letech?ja se na to ptala a ze pry si muzu zazadat az po tech 5letech.tak nevim.

voskovaeva
29. júl 2012

@saallen nevim ja jsem tu od 2004 a hned jak som si tu vybavila trvaly pobyt tak som si zazadala o obcanstvi a po trech letech mi ho dali.nevim jestli k tomu nepomohlo aj to ze muj tatka je slovak a mamka češka. 😉 a to jsem uz byla tehu s prvym synom tak som sa pytala , ze jake maji obcanstvi tak mi rekli ze i česke i slovenske tak ako ja 🙂 a kde jsi se ptala ??mne to vybavovali v Ziline

voskovaeva
29. júl 2012

@annie321 a odkud jsi z Moravy???

saallen
autor
29. júl 2012

@voskovaeva v ziline,protoze tady mam trvaly pobyt.

voskovaeva
29. júl 2012

@saallen zkus sa este raz spytat viem ze jak mi to vybavili tak sa nejako menili zakony mozno sa daco zmenilo 😉

saallen
autor
29. júl 2012

@voskovaeva no jasne,az pujdu do zilinx,tak se tam zkusim zeptat.🙂

lehys
30. júl 2012

boze to je nejake moc slozite s tim chozenim po matrikach na Slovenku a pak v Cechach, ze se asi raci ani vdavat nebudu 😀

saallen
autor
30. júl 2012

@lehys no to mas pravdu,strasne patalie.ze evropska unie ale nijak zjednodsene sa mi to nezda.

lehys
31. júl 2012

nokdo uz ma v EU k sobe bliz nez Cech a Slovak, proc to proste nejak neudelaji...me ty natahovacky vubec nebavi i to s tim cestovim pasem uz vidim jak nekdo za rok pozna na fotce malou, ktera tam ma 3 mesice 😝

saallen
autor
31. júl 2012

@lehys no co uz nadelame,musime to nejak prezit.🙂

mataharyy
23. aug 2012

Ahojte,
tak já se hlásím už z Prahy 🙂 Jak se tu máte?

saallen
autor
23. aug 2012

@mataharyy ahoj vsechno dobre tady u nas,ale tz se pochlub?jak je v praze?co prace? Uz sewpodarilo neco najit?

mataharyy
23. aug 2012

@saallen No není čím se chlubit, žijeme zatím u máti, já práci nemám, neb nemám hlídání, ale manžel už maká od prvního, tak uvidíme jak to vše bude 🙂

saallen
autor
24. aug 2012

@mataharyy ale tak hlavne ze ma manzel praci,.. 🙂nevim sice kolik let maji deti,ale vsak si jich jeste uzij dokud se to da... 🙂

voskovaeva
30. aug 2012

caute baby 🙂 tak ako ste prezili prazdniny???Ja uz sa tesim na zari az pujdou krpci do skolky 😉 uzivajte este zbytok peknych dni

saallen
autor
5. sep 2012

@voskovaeva
@mataharyy
@lehys

Ahoje,tak dnes jsem mela byt stastna prestastna namisto toho smutek. Vcera mi doktorka zjistila,ze miminko se nevyviji a zastavilo se mu srdicko. Mela jsem byt 12+1,ale plod zoodpovedal jen 8+6,tak hned nasledoval kyret. Je mi dost na nic. Snad se mate lepe.

voskovaeva
5. sep 2012

@saallen moja to je mi luto chapem tvoje pocity i ja si to bohuzial prozila ☹ , ale musis to brat pozitivne lepsie teraz jako keby sa to mala narodit postihnute a bolo by to este tezsi jak pro tebe tak pro detatko 😉 prajem ti starsne vela prijemnych ludi kolem sebe aby ti pomoohli se s tim co nejrychleji vyrovnat 🙂

mataharyy
6. sep 2012

@saallen To mě moc mrzí 😔 Držím palce, ať se z toho co nejrychleji dostaneš a to jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Drž se a odpočívej.

saallen
autor
6. sep 2012

@voskovaeva
@mataharyy
Dekuji,mam toho naj muze na svete. Pomaha mi jak jen dokaze.

mataharyy
6. sep 2012

@saallen Tak to je důležité, držím palce, ať se z toho co nejdříve dostanete. Až se vybrečíš, tak to ber tak, že co se má stát se stane. Je to smutné, ale teď už to nezměníš, tak s hlavou vzhůru vstříc lepším zítřkům 😉

lehys
26. sep 2012

@saallen jejda to je mi hrozne lito, co se stalo :( ale jak rika mataharyy co se ma stat se stane...ja jeste rikam, vsechno zle je k necemu dobre, jen ted to jeste nevis...hlavne, ze te tvuj chlap podrzi...neboj urcite bude mit brzo dalsi miminko...