Dátum pôrodu apríl 2018
Ahojte baby, ktorá sa pridá 🤰😉? ❤
@misenka777 ahoj! my ju ideme kúpiť asi pozajtra a cez víkend asi poskladame. Ako nechcem čakať, čo ak sa narodí skôr... 🙂
@misenka7 ja už mám postavenú, len matrac mi treba dokupiť. Myslím, že je to individuálne, základ že ju máš ☺ a je na tebe kedy si ju pripravíš ☺ Ja sa chystám v sobotu kúpiť matrac a tesne pred termínom si ju "obliecť" - myslím plachtu, hniezdo a baldachyn, aby na to nesadal prach. A keď nestihnem, zvládnem to aj keď prídem domov z pôrodnice, veď to je rychlovka ☺
Ďakujem za vaše odpovede. Ja ju mam doma len tiež nechcem aby na to zbytočne nesadal prach. Takže asi ju poskladame a veci do nej dame v polovici apríla. Už teraz sa teším
My mame postielku po prvorodenej dcerke. A vobec sa s jej skladanim neponahlam. Ved aj keby som porodila skor, manzel ju posklada kym budem v porodnici. PLachticku, hniezdo a pod. samozrejme poperiem dopredu ale tiez staci navliect a pripravit az ked budem v porodnici ;) Nerobila by som si s tym take starosti ;)
Ahojte, najnovsia dilema...manualna alebo elektricka odsavacka mlieka? a teplomer aky? chcela by som bezdotykovy ale pocuvam len zle ohlasy,ze tieto teplomery su velmi nepresne... 🙏
@zuicy a ktore su presne? Naj boli ortutove. My ked sme kupovali, pytala som sa dr a ona sama povedala, ze tie bezdotykove su nic moc. My mame microlife a ujde, aj ked niekedy odmera blbost.
A odsavacka aj mna zaujima. Pri prvom som mlieko nemala, potom som si zohnala manualnu, mlieko som si roztahala, ale uz bolo neskoro. Mala ho nechcela. Teraz by som si ju kupila hned na zaciatku
@zuicy ahoj, ja by som manualnu nechcela. Kedze som porodila teraz skor a akutnou sekciou, mliecko sa mi spustalo pomalsie. V nemocnici mi pozicali rucnu odsavacku avent ale velmi tazko to s nou slo a este ma to aj mega bolelo. Spolubyvajuca mi pozicali avent elektricku a s nou mi slo viac mliecka, len nakoniec som bola nutena si zohnat na doma nemocnicu medelu lebo potrebujem co najlepsiu odsavacku kym je Vikinka v nemocnici. Takze za mna urcite ist do elektrickej 😊 ja mam inak aj operovany karpal na oboch rukach a s manualnou by som to dlhodobo ani nezvladala
Ahojte baby ráno som vstala s postele a gaťky som mala mokré ..šla som na wc a po chvíľke som ich mala zas mokré ..myslíte že je to plodová voda alebo únik moču ? Ako to zistim ?
@michaellka1 daj si cistu vlozku (vraj najlepsie poporodnu, tie neskresluju vysledok) a ked sa to zopakuje, zajdi do nemocnice, tam spravia test ci ide o plodovu vodu
A ako zistím na vlozke ak to bude trebárs priesvitné že čo to je ?
@michaellka1 je roztok, ktory sa kvapne na vlozku a ak ta sa zafarbi tusim namodro, ide o plodovu vodu. zatial som nenarazila na domaci test, ktory by sa dal kupit v lekarni, neviem ci taky existuje
@michaellka1 ahoj. ja mám napríklad zas také výtoky už dosť dlho, aj také ako voda. Výtoky sú vraj v tehotenstve normálne mi doktor povedal, že čím ďalej tak to je intenzívnejšie. tak verím, že je to ok.
Ahojte baby, som tu nová a necitala som úplne celu diskusiu, tak neviem, ci ste sa už o tom bavili. Ja mam termín 1./8.aprila, teda hneď na začiatku. Kedy plánujete ísť s bábätkom na prvú prechádzku, po akom čase?
A čo hovoríte na tie hniezda do postieľky, čo v nich detičky spavaju? Veľa báb to kupuje alebo dáva sit, zas iná ma odhovarala, že to je nebezpečne. Babo ma vraj saci reflex a môže sa udusit. No ale na návštevu napr k svokre by som aj niečo potrebovala, kde ho uložím spinkať, keďže ona nebude mat postieľku.
Vďaka za rady 🙂
Ahojte, momentálne som v 34 tt a včera som mala každých 40 minút kontrkacie. Neboli silné, dalo sa to v pohode vydržať...len sa bojím že je to dosť skoro.
@alzbeta222 ahoj ja som min tyzden bola 34tt a od 10 vecera do 4rana som mala kontrakcie kazdych 5-12min a rano som bola u doktorky a vsetko ok a to som tretorodicka tak neboj
Chodíte niektorá na hematologiu kvôli krvnému obrazu?
@spajky ďakujem za info 🙂
Ale to kontrakcie sa nepripisuju k tomu ked mi bábätko tlaci na nejaku stranu ne? To je skor take tvrdnutie bruska aj bolesti v krizoch a podbrusku?
A to aj vasim bábätkám v brusku sa tak casto čikuta? Bo mojej aj niekedy 2krat za den? A to ked sa jeje zacne cikutat tak je to na dlhsie. Teraz v poslednych dnoch to zacalo. Robim si trosku starosti ci to nieje nic take vazne?
Ahojte baby. Tak mne tvrdlo brucho tiez.. uz mam makky krcok. 3 cm ma. Dostala som antibiotika Sumamed, 6tbl denne Magnerot, zelezo a Utrogestan 2tb vecer vaginalne. Som 34tt. A kludovy rezim...
AHojte 🙂 Chystáte sa niektorá rodiť na antolskej a plánujete sa ísť pozrieť ako to tam vyzerá? Neviete náhodou kedy je najbližšie predporodna konzultácia/debata? Môj lekár chce aby som k nemu chodila až do porodu, tak neviem ako to vôbec v nemocnici funguje...ako a kedy treba oznámiť, že chcem manzela pri pôrode? Potrebujem výmenný lístok aby som mohla absolvovať poučenie o epiduralke?? Ďakujem krásne

@andy175 ja tiez mam termin koncom aprila 🙂