icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

pragmaticka
10. apr 2013

Ahojte babenky...dlhsie som tu nebola,takze vitam zaroven aj vsetky nove clenky. Ja idem zajtra na prve vysetrenie tak dufam ze dopadne vsetko dobre..nielen na gynde ale aj na stitnom oddeleni...Inak od vcera mam hrozny herpes na ustach, uz som si co o tom precitala, tak dufam ze to dietatku neuskodi (posledny som mala v novembri). Mate vy s herpesmi nejake vlastne skusenosti, pocas tehu?? Inak sa mam fajn, len unavena a prsia bolia. Obcas zapicha na lavo, ci na pravo. Vobec mi nebyva zle, tak sa tesim ze to prve tehu tak dobre znasam.. 😉

danteska
10. apr 2013

@bokroska no ja som uz pisala ze mam bruko..ale pride mi to skoro,aj ked-pri prvom to tiez neja skoro vyhuplo...
@perlla bolesti mozu byt pri uhniezdovani,aj ja som mala,take jemne akoby pri mrche...
@emode kavca mi nechutila pri malom,vobec som nepila a teraz zatial je to ok 🙂 tak jednu rano si dam-ale len nescu mliekom a druha ktoru som bezne pila mi uz ani na rozum nepride,ale zvyknem si robit Caro...

bokroska
10. apr 2013

@danteska @emode tak aj mne kava nechuti,nie ze by mi z nej bolo zle,ale akosi mi vobec nechuti.spravim si rano nescu s mliekom a dopijam ju este poobede.a poobedna mi rovnako ani na rozum nepride a ked tak si dam tiez caro.ale to je vynimocne,lebo by som musela este aj vonku behat cikat a hladat kricky ako taky pes to sa mi zrovna nechce 😀
Baby,co idete zajtra k doktorovi drzim palce a urcite dajte vediet.a aj foto,ak budete mat.

danteska
10. apr 2013

@bokroska no ved ani neviem ci je ta kava zdrava,ale mna tak mota neskutocne...mam nizk tlak..tak snad to neuskodi.

zuzi241
10. apr 2013

@marhulka13 drzime,potom daj vediet ako si dopadla 🙂

bokroska
10. apr 2013

@danteska citala som,ze kava sposobuje potraty.ale zase druhy nazor,ze ked je telo zvyknute,tak by bolo horsie tu kavu nedodavat,len znizit davku.a teraz si vyber.ale telo si samo rozumie,ked kava chuti menej,tak jej asi tolko nepotrebuje.

danteska
10. apr 2013

@bokroska no pekne...ale pila som 2 denne tak ranajsia snad neublizi..ale to mas pravdu-vetk vyskumy ine a vyber si..to je ako s farbenim vlasom v tehptenstve-niekto napisal ze nie,nemoze sa a druhy ze moze sa..a vyber si..a to je tak fakt skoro so vsetkym..

bokroska
10. apr 2013

@danteska vidis to.ja som si robila melir asi dva tyzdne pred porodom a chytil uzasne.tak to bude asi zo vsetkym,telo si povie samo co mu chuti a treba mu to dodat a co mu nechuti to si nevypyta.moje telo asi momentalne nepotrebuje nic,lebo mi nic nechuti a do jedla sa musim nutit.uz si pripadam ako moja mala,tiez je problem do nej dostat jedlo 😒

povuma
10. apr 2013

ahojte...možem ku vám? ja už čakam druhé, moc sa mi do toho nechcelo, ale nech syn nie je sám, a teraz som už nadšená...a MM velmi túžil po druhom.... 🙂 termín som si kdesi vypočítala na 5.12. ...už ste boli u lekára? 😕 mne sa zdá skoro, i ked vzhladom k veku by som asi mala íst,
@vroni, ja som 1975, som rada, že su tu aj "staršie" maminy...schválne dávam do uvodzoviek, ja sa cítim v ideálnom veku na dieta, ale lekári predsa len nie su nadšení, aspon ten moj 😒 uvidím, čo povie , ked nabehnem, chystám sa tak koncom apríla 🙂

danteska
10. apr 2013

@bokroska jaaaj tak o jedle by sme mohli popisat cely roman-myslim tym ze aj moj maly je velky bojkot do jedla.. 😒 a to od prvych prikrmov.. 😒 pri druhom musim byt mudrejia ale ani neviem kde som urobila chybu..vlasy som aj ja farbila..a bolo vsetko ok..

povuma
10. apr 2013

@danteska ja tiež kávičkujem zrána, podla mna všetko s mierou, aj šampus som si deci dala, ja nie som taká poplašená zo všetkého ako niektoré, čo písu na fore 😝 ...a jest mi chutí neskutočne, sa musím krotit, aj tri obedy by som si dala, pri prvom som mala nechutenstvo, schudla som 5 kil na začiatku, teraz bude asi opak 😖 😖 😖 😖 😖

danteska
10. apr 2013

@povuma ja jem zatial normalne.nejak extra sa neprejedam,ale pri malom mi strasne chutilo..tiez by om bola aj 3 obed dala a aj som jeden mesiac 4kg pribrala,sestricke skoro oci vypadli.. 🙂

chani
11. apr 2013

Ja odvcera kavu nemozem a uz par dni mi je total zle zo vsetkeho. Po miniporciach sa nutim jest, ale musim byt v pololahu, inak ma napina bez prestavky ☹☹ Len silou vole negrcam 10x denne . Hadam to coskoro prejde

mamamonika
11. apr 2013

Ja sa zatial potichucky pridavam, zajtra mam dostat menzes, ale dnes uz mam pozitivny test. 🙂 Termin vychadza na 20.12.Kedze som v januari tento rok prekonala Missed abort v 9 tt , tak preto tak opatrne, Je tu nejaka kocka, co mala tiez predtym Missed abort?

bokroska
11. apr 2013

@povuma
@danteska ja dnes kavickujem asi tak,ze furt mam v salke polku kavy od rana,nejak mi nebere.tiez som toho nazoru,ze vsetko s mierou,co mi chuti to si doprajem.pri prvom tehu som este nevedela ze som a mali sme v praci rozlucku s rokom a veru aj nejake poldecaky padli 😀 a bolo vsetko v pohode.ale vtedy mi aspon chutilo jest,jeden mesiac som pribrala tiez naraz 3kg a to ma doktor skoro prizabil 🙂 no co uz.inac u nas je konecne slnecno,tak sme boli doobeda vonku naberat energiu.

perlla
11. apr 2013

@tamarar ďakujem, ja som si robila test v deň vymeškania mesiačikov. vždy mám menzes na 28. deň cyklu a nič neprišlo celé doobedie, tak som už nevydržala a bolo to tam 🙂

danteska
11. apr 2013

@bokroska ja ked som sa vydavala tak som bola tehotna asi v 4 tyzdni a ani som to netusila a tiez bol pripitok pri prichode,priptikov v restike a rano som uz nechcela pretoze som mala dostat mrchu v den svadby a mne to chodilo na den a hodinu prene 🙂 a uz mi to bolo podozrive ze nic 🙂

chani
11. apr 2013

Tak srdiecko bije, 6,7mm mame, 6+2tt. 23tieho idem na prvu poradnu a zajtra rano na odbery

usacek79
11. apr 2013

@mamamonika vitaj, ja mam za sebou styri potraty 😅 3x MA a jeden krat mimomaternicove... takych sa nas najde vzdy dost, jeden MA nie je nic neobvykle a vobec sa kvoli tomu netreba znepokojovat teraz 😉 drzim palce

mamamonika
11. apr 2013

@usacek79 To je mi velmi luto,aj Ti nieco zistili s krvou alebo stitnou zlazou?Ja uz mam dcerku a mala som v pohode tehotenstvo,tak ma ten januarovy MA zaskocil,aĺe v poslednom obdobi je toho velmi vela bohuzial.Tak si budeme 😉 drzat palce.

usacek79
11. apr 2013

@mamamonika nuz to nie je v poslednej dobe, mala som v ruke statistiku od roku 1960 a v podstate sa to vobec nezmenilo, vzdy zrhuba stvrtina tehu skoncila potratom, len teraz sa o tom viac hovori, preto mame pocit, ze je toho viac..

no mam urobene vsetky testy, co existuju a nic zasadne mi nezistili - mam sice jednu trombofilnu mutaciu, ale prave taku najbeznejsiu (ma ju vraj 60% populacie), ktora na potraty nema vplyv a este mi zistili mierne zvysene hodnoty v istej imunologickej veci, ale tiez by to nemala byt pricina potratov, kazdopadne mi uz preventivne dali fraxiparine injekcie na riedenie krvi a slabucke davky prednisonu na znizovanie imunity, ale ako lekari povedali, nic relevantne nezistili, lieky mi dali len "keby nieco", nie na zaklade skutocnej diagnozy..
ono niekedy to je holt zasah vyssej moci, naozaj netreba nad tym nariekat, priroda robi to najlepsie, co vie 🙂
lepsie potrat v prvom trimestri, ako neskor, resp. postihnute/chore dieta...
a jeden MA je fakt nic, nejaka zla spermia alebo neporiadne vajicko, ktore neboli zivotaschopne, alebo nejaka viroza, ci milioooon inych veci, ktore mohli prispiet ku koncu.. netreba riesit, treba pozerat vpred a verit 😵
a kedze uz dcerku mas, zrejme to u teba boli prave taketo nejake okolnosti, ze to skoncilo a uz sa to NIKDY nemusi zopakovat 😉
veru, drzme si palce 🙂

marhulka13
11. apr 2013

tak napokon som bola na gyn, takze som v 6 tt, termin vychadza na 7.12., no kvoli CS ma upozornil, ze to bude este koncom novembra. Mam vraj lepsie jest, lebo ze syncek sa narodil malinky a teraz, ked budem rodit skor, ze nech ma babo aspon 2,5 kg :P
Inak mam prist buduci tyzden, ze mam zapalene sitie a nejake bakterie, tak mam teraz obavy, nech sa nam babenko udrzi 😒

bobozoziliny
11. apr 2013

Ahoj tehule, Pridávam sa k vám.. a dúfam že to všetky dobojujeme do úspešného konca. Momentálne som na konci 6tt.
K Dr. som objednaná až o 2 týždne, tak dúfam, že vsetko bude tak jak ma 🙂

pragmaticka
11. apr 2013

babenky, ja mam prvu kontrolu za sebou. Malinkemu bije srdiecko ako o dusu... 😀 velmi sa tesime!!! Nooo a inak som uz oficialne v 6+0 a termin na 05.12. Dalsia kontrola o tri tyzdne. Inak mi brali krv aj ster, tak dufam ze bude vsetko ok...

kajuska09
11. apr 2013

Tehulky zlate, vsetkym Vam veeelmi drzim palceky, aby ste to dotiahli do uspesneho konca 🙂 Ja som takto tehulkovala presne minuly rok 😉 predtym som 3 krat potratila, ale na 4.krat to konecne vyslo a teraz mi v postielke krasne spinka skoro 5 mesacny Samko 😉 ale to letiii.....a @usacek79 si tu prosim udrzte, je uzasnaaaa 😉

usacek79
11. apr 2013

@kajuska09 jeeezos, ty mi tu nerob take promo, sa pyrim 😀 😀

tamarar
11. apr 2013

@mamamonika ahoj, ja som mala 3.1. MA. A teraz cakam....ci mrcha pride, ci nepride....

reginka1981
11. apr 2013

ahoj baby, ešte som nestihla prečítať všetky vaše príspevky, ale aj k tomu príde. Dnes som testíkovala a // takže juchúúú len dúfam že endokrinologička nebude mať žiadne námietky, tak držte palčáky na budúci týždeň k nej idem.

kajuska09
11. apr 2013

@usacek79 zasluzis si take promo 🙂

danteska
12. apr 2013

dobre rano tehulky,pekny den vam prajem 🙂 chcem sa spytat-mam dilemu,neviem ci maleho dat alebo nedat do skolky ked budem na MD s dalsim dietatom..viem ze potrebuje kolektiv e ze nebudem mat cas sa mu uz tak venovat,ale zas ked si pomyslim na vsetky tie skolkarske choroby...ja som s malym doma este stale,v CR mam RD na 4 roky..takze prejdem z jednej RD do druhej vlastne.