Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
Kočky ja som bola včera u ženskej. Ale psotupne, včera som mala ešte len dostať mrchu, ale tri dni predtým také čudné špinenie, tak som si robila test, bol pozitívny. Tak som jej volala pre istotu a dala mi duphaston. Včera ma pozeala na UZV ale ešte nevidela gestačný vačok. KEdy to je vidno najskôr?
Ahojte.tak som bola dnes u doktora,vsetko je tam kde ma byt 🙂 som 7+2tt babo ma 10,8mm a srdiecko krasne bilo.termin mi este nedal,idem za tri tyzdne na prvu poradnu+krv a moc a tam sa uvidi ako babo rastie a az potom urci presny termin.ked mala zaspi hodim aj fotecku.
@meggie.sk hadam nikomu nevideli nic v den meskajucej sm, to je strasne skoro. najskor o tyzden gest. vacok a najskor o dva tyzdne srdiecko, ale to je velmi individualne, pokojne moze byt vsetko az o dalsi tyzden neskor...
a ze si spinila pocas ocakavanej ms je uplne normalne, tretina zien spini v uvode tehu a nic zle to neznamena 🙂
@marhulka13 srdiecko ma byt vidno, ked ma plod (nie gestacny vacok!) 5mm, takze ak bol mensi, je to v poho, moze byt len o par dni oneskoreny, niekedy staci aj 24 hodin a srdiecko sa rozbucha, ten rast je teraz sialeny, babo fakt rastie obrovskym tempom, niekedy to je fakt smola, ze ides napr. v utorok na utz a nic a pritom stacilo by ist vo stvrtok a uz by to tam bilo 😵 v maji bude vsetko ok 😵
jeeej, vy uz mate fotecky, to ja este zatial nic..druhy termin mam 02.05. tak to si uz vypytam a s fotkou to potom oznamim rodicom a surodencom...jeeej, to bude radosti.. 😀 a svokrovcom sa to chystame povedat az o mesiac..to uz budem na konci prveho trimestra...Zatial nikto nic nevie, ale uz sa neviem dockat to kazdemu povedat..ako to je u vas? uz vedia?? Inak my uz mame aj meno vybrate-chlapcenske..obaja totiz citime (a aj cinsky horoskop potvrdil) ze to bude chlapisko.. juchuu..ja som dnes 7+0. 🙂
@meggie.sk ja som tiez spinila...asi tri dni pred terminom menzesu (to som si myslela ze som to dostala skoro) a potom asi 3-4 dni pocas terminu kedy som mala dostat menstruaciu, noo a bolo toho celkom dost...aj napriek tomu je vsetko ok.. takze urcite to bude aj u teba v pohode.. 😉
@usacek79 ked si rovnako ako ja,tak uz urcite bude srdiecko.ja som ratala ,ze to bude menej,dnes by malo byt 7+0 podla ovu,lebo keby ratam podla menzesu,tak som uz aj 9tt,lebo mam dlhsie cykly a ovu bola az 20 den cyklu.ale je to dobre ako to je a som stastna,ze je aj srdiecko a drobec v poriadku.
@usacek79 aj ja som bola 7+2tt na kontrole a srdiečko bolo tak bude aj u teba držím palce
@meggie.sk stačí ísť 2 týždne ako ti mešká vtedy je plod cca 4 týždne starý ak máš OVU v polke cyklu
@meggie.sk aale ake mimomaternicove 😅
v takom skorom stadiu by sa ani mimomat. nehlasilo nijako specialne, hadam aj minimalne polovica matiek, co su tu, zazila sponenie, je to uuuplne normalne, a nielen okolo ms, niektore spinia aj cely trimester 🙄
pricin je milion, barsjaka prasknuta cieva, kedze maternica a vsetko tam dole je poriadne prekrvene, alebo telo este nie je hormonalne uplne upratane a mysli si, ze by malo menstruovat (je nejeden pripad, ked zeny veselo normalne menstruovali a az nahodou kontrolou u lekara zistili, ze su v tretom mesiaci 😀 )
samozrejme, ze to moze predznamenat aj potrat a vynimocne aj mimomaternicove, no treba tiez mysliet na to, ze mimomaternicove je dost vzacne, len cca 1,5-2% tehotenstiev su mimomaternicove, takze na to naozaj netreba ani mysliet, v konecnom dosledku aj tak to nijako neovplyvnis... 😅
ale najma, ty si este v tak skorom stadiu, ze naozaj najskor o tyzden by som zacala vobec brat vazne, ze som tehotna, ono fakt aj polovica tehu odide este s prvou ms a keby sme netestovali ako najate, tak to ani nevieme... 😅
takze skus na to nejako nemysliet (tazke, viem..) a bud v pohode, vsetko bude tak, ako ma byt 🙂
@katarinkam dakujem, no zas iste nie je nikdy nic 😅 on ten plodik moze byt aj tyzden (prip. az dva) oneskoreny niekedy, takze cisto teoreticky srdiecko nemusi byt kazdemu vidno v rovnakom termine, no ale samozrejme, to nebude moj pripad 😉
joj tehulky tak gratulujem 🙂 ja sa chystam v pondelok k Mudr.. tak snad uz bude vsetko ako ma byt..
Ahojte. Tak sa oficialne od dnes pridavam k Vam. Bola som dnes u dr. a vsetko v poriadku. Babo ma 0,59 cm. Mala by som byt 7+2 ale velkostne zodpoveda 6+3. Prve tehotenstvo som mala rizikove, mala som placentu praevia marginalis, tak dufam, ze tento krat bude vsetko v poriadku. Aj dr ma utesovala, ze raz stacilo.. Tak nam vsetkym drzim palce. Pekny dnik
@pragmaticka Kiež by bolo, lebo na sone mi ešte ani gestačný vačok nevidela :(
@katarinkam ja som išla kvôli tomu, že som sa zľakla toho krvácania ☹ a presne pred rokom som mala tiež poslednú MS v rovnaký deň, nerada by som aby sa zopakoval potrat
baby ja mam dnes cely den dost intenzivne bolesti ako pred menstruaciou a vkuse chodim cikat...trosku mam koli tomu obavy.... ☹
@meggie.sk ja tiež trochu spinim, dal mi lieky tak to trochu prešlo mám zrazeninu. Ale našťastie ďalej od placenty, pondelok idem na kontrolu, tak uvidíme. Radšej ísť 100x ako raz neskoro.
@katarinkam tiež vravím, že radšej viac krát a zbytočne ako raz a neskoro. Radšej nech je všetko v poriadku a Tebe nech to tiež samozrejme dobre dopadne
vdaka za podporu, velmi si to cenim a presne ako vacsina pise, do 21.5. urcite nevydrzim, tak som uz objednana o 2 tyzdne na kontrolne sono. musim vediet, na com som 😝
@usacek79 no s tou velkostou mas pravdu, navyse ja nemam cyklus 28 dni ale 31-35 dni a tak aj lekar teraz presne nevedel, kedy prislo k oplodneniu. No ale aj tak dost stresujem. pri prvom som zistila tehu az v 12 tt, tak tohto som bola vtedy usetrena 🙂 🙂
ahojte ja sa nesmelo pridávam5 tt+6. v piatok 12.3 na sone nebolo nič vydieť v pondelok 15.3 4 mm gen vačok. kontrola 2.5. dúfam že bude byť srdiečko ako zvon..predtým prvé tehu bezproblémove.Pri druhom po chrípke skritý potrat v 8-9 týždni až na sone na to prišiel doktor že to je týždeň odumreté ako keby mi facku trelil aj to by bolo príjemnejšie. tešila som sa po 9 rokoch od prvého tehu.potom tehu po pol roku síce s krvácanim kôly hematomu do 20 týždňa potom v poho,teraz mame rok a pol ročneho Tobka. Samo aj 12 ročného Majka.a teraz síce nečakane ale aj tak sa teším a zároven bojím. Dr. vravel že bola asi neskôr ovu. tak dúfam mam ale bolesti v krížoch síce nie také sílne neúrekom ako pri tom potrate ale aj tak strach je a ešte som mala včera taký silný kŕč ako by som mala riadny menzes ale po 5-10 min to prešlo. volala som dr vravel že ked nekrvácam že sa mi pravdepodobne rozťahuje maternica ak sa to bude opakovať mam prísť,ale neopakovalo sa to.čo myslíte mam pre istotu zajtra ísť k dr.?
tak je to ok..vacok mal byt tych 8 mm+- 1mm abol 10mm len tak dalej ..😉
pekný slnečny den prajem...ja som dnes bola na krvi,, dopichala mi nervozna sestrička obe ruky 😒 😒 , v stredu idem na kontrolu a po tehotensku knižku...
druhý den trošku špiním, nič strašné, ale tak radšej polihujem, snád to prejde 😎
tak ja som bola u dr kvoli svrbeniu, dal mi macmiror, a pozrela uzv, srdiecko uz krasne bilo. kontroal o 4 tyzdne. inak problemy skoro ziadne jedine sa mi ozyvaju hemoroidy, a pri kaazdom sedeni citim akoby sa mi hybalo vsetko dole.ale to bude asi aj zvysenim prekrvnenim.

@zuzu9906 ja pojdem na sono az na ten dalsi tyzden, zistit, ci bije srdiecko, tak som celkom napata 🙂 budem ti drzat palce, nech je vsetko OK a sme stastne decembrove mamy 🙂