Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
je taaaaaaam! ♥ ♥ ♥ ! 😵 bije 125bpm ♥
meriame 7,7mm, gestacny 21,6mm, co zodpoveda 6+5tt, sice som podla ms 7+3tt, ale to je nic, take male omeskanie 🙂
som velmi, velmi, velmi stastna 😵
dakujem vsetkym babam za pozitivne myslienky, nech nam to vsetkym ide takto dobre aj nadalej! 😵
@meggie.sk ved sa snažím ležat, ale ked ja to moc neviem 😅, moj muž vraví, že mám vrtulu v zadku 😀 ...ale zasa nejak sa nenatahujem,max naložím riady do myčky, aj v prvom tehotenstve som takto párkrát špinila, takže to poznám...ak by to do stredy neprešlo, možno aj mne niečo predpíše, i ked ja som dost odporca liekov, je to chémia, ja ani vitamíny umelé neberiem 😝 s tou pečenou som aj ja mala problém v prvom tehu, mala som zlé pečenové testy, aj som chodila na kontrolu na gastro a brala som na to tabletky, ...prvé, čo sa ma pýtali, že ci som brala antikoncepciu, vraj to taký bordel narobí s pečenou, že až.. 🙄
Ahojte zienky, pridavam sa k vam. Termin mi vychadza na 21.12. Pozitivny test nas s mm prekvapil, ale aj velmi potesil 🙂 Tesim sa na prve sono a verim, ze vsetko bude ok. Drzim palce vsetkym tehulkam. 🙂
@usacek79 gratulujem k srdiecku
a samozrejme aj vsetkym ostatnym mamickam.
Mna caka sono v utorok,uff, s malou dusickou,ale verim ze bude vsetko OK.
Vsetky z vas bolia prsia?
@zvedavasom ahoj.mna tede bolia prsia paradne,normalne ani utekat nemozem a ked idem dole schodmi,tak si ich musim drzat 😀 pri prrvom tehu som to vobec nemala.a narastli tak,ze budem musiet nakupit vacsie podprdy.jedine moj manzel ma z toho radost,za mi narastli,len kedy ma aspon na dotyk neboleli.....
@zvedavasom dakujem, drzim palce v utorok 🙂 ja som sa v cakarni na gynde skoro posr.. od stresu, uz som lamala palicu 😅 o to stastnejsia som o chvilu bola 😵
bolia ma dudy strasne, ale najma od poobedia do noci, rano a doobeda je to trosku lepsie vzdy, asi nejako kolise hladina hormonov pocas dna 🙂
Ahojte, menštruácia mi mešká asi 7 dní a stále uvažujem, či sa testnúť alebo to odložiť ešte o pár dní. Veľmi by som sa tešila vianočnému bábätku. Inak gratulujem všetkým tehulkám a prajem bezproblémové tehotenstvo. 🙂
@skusihu no po siedmich dnoch meskania uz naozaj nie je dovod cakat 🙂 to bude test ako hrom 😵 drzim palce a dakujeme 😵
inak baby, strasne cosi sa mi deje... som NON STOP hladna! ale tak, ze naobedujem sa a do 10 minut mi skvrka v bruchu! proste furt! myslim len na jedlo, to som v zivote nezazila, je to sialene a moj muz je zdeseny, ked si predstavi tie nasledky 😀 ale to som aj ja.. teda snazim sa krotit a jem "len" 5x denne, tak normalne, ale trpim od hladu medzi chodmi 😅 ale ako hovorim, najedenie mi tiez nepomaha... ach jo, no co uz, snad to rychlo prejde 🙄
Ahojte kocky, pridavam se a doufam ze vsechno dobre dopadne a v decembri si doneseme nejkrasnejsi vanocni darecek 😉 . No zatim jsme na zacatku..teprve 5+3 a v utery sono tak jsem trosku nervozni aby bylo vsechno o.k. Bolave prsa, sem tam me pichne , vsechno citim vyrazneji, nechuti mi sladke....ale zmrzlinu bych ted mohla porad 😀
pekny vikend maminy..mne je tak zle ze ani chodit nevladzem..jem veeeelmi malo a a aj to nasilu..tak snad to prejde..a som si myslela ze mi ni nebude tak ako pri prvom..
@meggie.sk ja som bola pred tyzdnom na usg a nebolo nic vidno, hcg bolo 945 o 3 dni skoro 3000..na dalsie usg idem az vo stvrtok, tak dufam ze bude aj ♥...podla ms by som mala byt uz v 8tt, ale mala som predlzeny cyklus a neskor ovulaciu..tak dufam ze to bude ok...priznaky mam, nespinim, nekrvacam, tak dufam ze bude ok...dnes mi dokonca zacal smrdiet aj sifon v kuchyni..taky smrad som citila len pri prvom tehu, nikdy predtym ani potom..az dnes 🙂
@zvedavasom kazde tehu je ine, su tu maminy,ktore uuplne inak prezivali kazde tehu, aj moja mama napr. so mnou idylka, so sestrou des 😀 takze to moze byt aj tvoj pripad, a najma- co nie je, moze byt onedlho 😉
@usacek79 bodaj by som bola usetrena vsetkych tehu bolesti a priznakov 😀 pri malej akosi nemam cas behat casto na wc, ci pozorovat sa ako predtym....i tak som na heparinovej liecbe, uzivam aj lieky na stitku ,tak mi to musi stacit.
Ahojte kocky,peknu nedelu prajem.tiez sa hlasim,aby ste vedeli,ze som ok,len mi byva tak zle,ze ledva zijem.bojim sa aj vstat z postele,aby som niekde neodkvicla.uz min.tyzden bolo celkom fajn a od piatku este horsie ako bolo,nech uz sme vsetky po 12tt a mozme si konecne vychutnavat tehu 🙂
@gorka Ahoj gorka, citim sa podobne ako ty..neustale unavena a neustale mi je na vracanie.. ☹ ja len dufam ze od toho 12t sa to zmeni k lepsiemu, bo som citala uz aj take komentare kde nevolnosti u niekt. tehulkach pretrvavali cele tehu..
@pragmaticka..ahooj.. o jeee, no tak prinajhorsom aspon vela nepriberieme🙂..ale robim si srandu..ja som v prvom tehu mala len pocit na spanie a bolest klbov a to preslo v 13tt a zrazu som mala tolko energie potom..tak dufam,ze ta nevolnost prejde tiez tak.Mas aspon nejake chute?lebo mne je cudne,ze ja nemam na nic
@gorka ja som toto mala v prvom tehotenstve, nič mi nešlo na chut, aj som schudla trochu, aspon som po tehotenstve hned mala povodnu vahu...ja len dufam, že nepriberiem moc, tých 8kg, čo som pri prvom pribrala, by mi stačilo 😅
až sa hanbím napísat, že mne nič nie je, ani nevolnosti, ani nechutenstvo, tak snad to bude takto pokračovat, klop klop 😎
@gorka Chute nemam vobec na nic. Akurat ze ked jem tak sa citim lepsie, takze sice mi nic nechut , ale jem casto na silu, bo aspon pocas toho jedenia a chvilku na to sa mi ulavi - ale tak davam pozor a jedavam hlavne ovocie ci nakrajanu mrkvu a pod...
@povuma 8 kg pribrat to by bola parada!! Dost sa totiz obavam ze si znicim postavu, moja segra pribrala napr. 20kg a nie a nie sa tych kil zbavit.. ☹
@pragmaticka mne nik nechcel verit, že idem rodit, ja som mala také minibrucho, malý mal nepriek tomu vyše 3.5kg..a to som dost vysoká 175cm.........nijak to podla mna neovplyvníš, každá máme ten metabolizmus v tehotenstve inak nastavený, ale napr. moja sestra pribrala 25kg a mala bábo 2.9kg...moja mama ma 150cm a pribrala tiež vyše 20kg, bola ako gula, opuchnutá, a po porode odpuchla, proste jej organizmus vela vody zadržiaval...ale to mna neštve, hlavne nech je bábo zdravé 😎
@povuma ja mam tiez 175cm (segra je mensia odomna), tak si mi dala nadej.. 😉 Ale to ti asi fakt cele tehu nechutilo jest??? Ci jedla si viac-menej normalne??? Ja napr. na sladkosti ani nepomyslim-vobec mi nepride na chut nic sladke, tak to ma aspon trosku utesuje, ze ak to takto pojde cele tehu, tak bez sladkosti by som tolko nemusela pribrat..ved jem iba ovocie, zeleninu, obcas pizzu, ci pastu, alebo zemiaky. Mäso len maaalokedy bo mi nechuti. Skor lososa casto..
@pragmaticka presne ako ty, sladkosti ani vidiet, skor surová zelenina, ovocie, šaláty...ale po prvom trimestri to prešlo a jedla som normálne, tak ako dovtedy, proste mi len mierne nebiehali kilá, neviem to vysvetlit, ale podla mna je lepšie, ked velmi nepriberieš, ja sa aj dost hýbem, možno tým to bolo...ale to brucho som mala fakt malé, ked sa porovnám s inými, ja som mala ako v štrvtom mesiaci niektoré...stala sa mi aj vtipná príhoda, jedna známa mi ponúkla tehotenské veci, že ona už porodila a mne si by mohli zíst, to som už bola týžden pred porodom, tak som odmietla 😀
aj ja aj ja 🙂
@povuma 😀 😀 tak to s tou pirhodou bolo fakt dobre...dufam ze aj mne sa nieco podbone prihodi.. 😉 aku mas vlastne vahu na tvoju vysku, resp. kolko si mala kg pred prvym tehu, skor nez si nabrala 8kg?
@pragmaticka 70 kg som mala pred prvým tehu,pred desiatmi rokmi, teraz mám o 5kg viac 😖

@povuma len oddychuj, moc to špinenie nepodceňuj, mne dala lekárka na to duphaston, tak sná´d to zaberie