Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@viviem ako uprimne, aj keby si bola podla ms 5+3tt a podla velkosti gestacneho 4+5tt (co ale zjavne nie si), tak si nic nedeje 😉 je uuuuplne normalne, ze sa tieto dva udaje presne nezhoduju, tyzdnovy posun je uplne bezny (vacsinou smerom dozadu, tj plod velkostne zaostava oproti ms), nakolko jednak ovu mohla byt neskor, no najma je velmi individualne, kedy sa oplodnene vajicko uhniezduje - rozpatie je od 7 dni po ovulacii (to je asi najskorsi mozny termin) az po cca 12/14 dni po ovulacii - preto niektorym babam vyjde pozitivny tehu test aj 8DPO a inym ledva v den meskajucej ms 😅
tieto udaje z prveho utz ale netreba nejako vazne riesit - VZDY je dolezite druhe meranie, teda narast od toho prveho merania, to uz vypoveda o vitalite plodu 😉
@vroni ahaaa, tak dik za tip v tom pripade 😀 to je ozaj dobra rada, take naplaste ani nepoznam, priznam sa 😅
ano, presne taku migrenu mam aj ja, od 12 rokov... branie antikoncepcie mi to brutalne zhorsilo, potom sa to nastastie zlepsilo na cca 4dni mesacne - jednoznacne podla splnu (menstruacie..) a zmien pocasia v mojom pripade 😅
a kedze dnes je navyse zatmenie, je to uplne na prd, dnes ma sice hlava neboli, ale co robi moje podbrusko je hruuuza, sa modlim, aby sme tento den v zdravi prezili 😅
@usacek79, tieto tu: http://www.naplast.eu/Chladici-gelova-naplast-K...
Tiez reagujem na mesiac (vcera v noci som mu bola vynadat, ale evidentne som ho nevydesila 😠 ) a zmeny pocasia - paradoxne na oteplenie horsie nez na ochladenie, ale vyzera, ze tentokrat bude migrena len jednodnova (a nie dvoj az trojdnova ako "normalne")
A dieta (to nenarodene) tiez "kopalo" o dusu spasenu, evidentne sa mu cosi nepacilo....
Atk som nebrala, bola som ubezpecena, ze pri mojej (stabilne skoro neexistujucej) hladine hormonov je tehotenstvo vylucene... (a zozrala som im to uz druhy krat, evidentne som nepoucitelna)
@usacek79 ved jasne ani nejdem nad tym mysliet, kedze nic nie je idealne, hlavne, ze nieco bolo na utz, lebo ma strasil, ze mam mimomaternicove, aj som bola na dvoch odberoch na hcg a uz ma videl v nemocnici, tak dnes bolo rozhodujuce sono ci tam nieco bude, inac ked som bola v 4tt a nic nevidel, jedine zvysenu sliznicu, tak vraj uz tam ma byt nieco, fakt neviem komu vidno tak skoro na utz...a to este od 5dpo spinim, len malinko a to vraj je iba pri mimomat.tehu...takze dnesne sono ma veeelmi potesilo 🙂 ...a este v prvom teh som rodila na termin a maly mal 2800g a 48cm, takato hmotnost podla ich pristrojov utz zodpoveda na 37tt, ...to su len pristroje, ktore beru do uvahy priemer, statistiku
@viviem no teda, nejako ma nepresvedcil ten tvoj doktor 😀 fakt to je uplne degenske takto strasit, TAK SKORO! 🙄
na zapade sa na prvy utz chodi az v cca 10-12tt, u nas dajme tomu ten 7tt je uz ako tak rozumny, lebo dovtedy je to len stres, nevidno hento, potom tamto, potom srdiecko este nie je a mamicka si to moze zo stresu a behania po utz hodit 😅 😠 dobre to beries, vsetko bude ok 😉
@vroni este raz dakujem za tip 😉 no u mna je to skor to zhorsenie pocasia, ale uz som mala aj pri zlepsovani... ja mam dost nizky tlak, takze ked sa este znizi ten atmosfericky, koniec, plazim sa 😅
no prave ma ako tak prestalo boliet, dufam, ze to uz bude ok, o polhodinu je to zatmenie, tak snad budeme do rana v poho 😵
@usacek79 si zlata 🙂 vies ako doktori, oni maju radi krv, kde sa cosi deje a preto vyhladavaju katastroficke scenare, lekar rovna sa masiar v dnesnej dobe....ale to je jedina vec, co ma na mojom gyn zaskocila, tato jeho reakcia, inac je to super clovek aj lekar...len asi nechcel aby som sa tesila priskoro a preratal sa nejako, len niekedy taketo nevinne vyjadrenia mozu uskodit zene a od strachu aj potrati...keby si bola gyn, tak ostatni pridu o pracu, lebo by vsetky zeny chodili len k tebe 🙂
jupiii ... fazulka je tam 😵 ... podla utz sme 6+2tt a meriame 4,9 mm ... skoda, ze som si zabudla spravit fotku ... ale hlavne, ze vsetko je v poriadku, dalsia kontrola o mesiac a potom dostaneme aj knizku 🙂 ... velmi sa s drahym tesime
taka otazka na vas ... kedy planujete novinku oznamit rodine a v praci? 😨
@lada750 urcite ano - ono mohlo to byt napriklad najprv 3,8 mm a narast na 9,7mm - ak povedal lekar zaokruhlene mm 🙂
ale ak by aj nie, tak vzdy je lepsie, ak rastie o nejaky milimetrik rychlejsie, ako pomalsie 😵
@slawenka gratulacie! 😵 no ja to budem vsetkym oznamovat asi az v kdesi zaciatkom 4.mesiaca, mozno az v jeho polovici... a teda kazdemu sa odporuca to oznamovat az po prvom trimestri, nakolko je potom mrzute, ak to nahodou skonci, to vsetkym vysvetlovat... 😕 a zial v tom prvom trimestri je ta obava opravnena, po prvom trimestri uz klesa riziko potratu na malicke percenta 🙂
ale tak najblizsej rodine sa to zvacsa hovori skor, no moj pripad to urcite nebude - okrem muza a sestry to proste nepoviem az do 4mesiaca nikomu 😅 jaj a pardon, vie to sefka, nakolko som jej musela povedat, preco nebudem dva mesiace v praci 😉
@usacek79 dakujem pekne za nazor 🙂 ... ja sa nejak neviem rozhodnut ... najradsej by som to hned vsetkym vytrubila, ale na druhej strane by som radsej pockala, kym prejde toto rizikovejsie obdobie ... no uvidim este co na to manzel, ked sa mi vrati z nocnej ... najblizsie tri tyzdne su trochu prepchate oslavami, tak som zvedava ako to poriesime, aby sme sa nepreriekli 😀
ci k tomu mohli pomoct lieky utrogestan dik za odpoved.. 🙂
@slawenka nuz ja som to dva krat vytrubila a dva krat som potom musela vysvetlovat, ze nic z toho... takze dalsie dva razy som uz mlcala a bola som aspon usetrena lutostnych reci a pohladov, ktore totaaalne neznasam 😕
@lada750 no to skor nie - utrogestan ci duphaston berie kazda druha tehula (vratane mna...), nemyslim, ze by urychlovali rast, oni len stimuluju telo, aby sa deifinitivne "preplo" na tehotenstvo, niektore zeny totiz mozu mat nizsiu hladinu progesteronu, ktory je za udrzanie tehu zodpovedny a teda telo moze trosicku blbnut v snahe vratit sa k normalnemu cyklu.. Takze tieto umele hormony tieto neziaduce pokusy proste dorazia a podporuju vsetky pochody, ktore su dolezite, aby tehu prosperovalo. Aj ked, samozrejme nie su zarukou, ze tehu dopadne dobre, napr. na zamlknuty potrat vplyv v zasade nemaju.
Ale kazdopadne naozaj ten tvoj narast nie je nijako enromny, je to uplne v norme a netreba sa tym zaoberat 😉
ono tie tabulky su VZDY len o priemere, kazda sme ina a kazde tehu je ine, toboz v tomto prvom trimestri je to take divoke a neda sa jednotne o niecom hovorit, ze "takto to musi byt a dovi" 😉 a najma co sa tyka gestacneho vacku - uz presnejsie na odhad trvania tehu su miery plodiku 🙂
no ved prave ze jeden zamlcany som uz mala..preto sa bojim..
no ved prave ze jeden zamlcany som uz mala..preto sa bojim..obdivujem ta ako to zvladas..
ahojte,
dlho veľmi dlho som uvažovala, či sa k vám pridať alebo nie ... TP mi vychádza podľa PM na 20.12.
Ale ... neviem či sa strachovať, alebo je to ešte OK ... pred týmto tehu som mala 3 potraty, z toho posledný bol MA v 17tt .... takže každá odchýlka od normálu ma vystraší.
Včera som bola na gynde kôli tomu, že som v utorok trochu zakrvácala hnedou krvou - nebolo toho veľa, viacmenej jednorázové, ael dosť na to, aby ma to vyplašilo.
Dr. mi spravil sono, ale žiaľ videl len plodový vak ( ani ho nezmeral, ale zdal sa byť dosť veľký ) včera som bola 5tt + 6 ... dlho, predlho hľadal plodík, no našiel len 1,3 mm základové tkanivo alebo tak nejak to nazval. Vravel, že týždňový posun je OK.
Takže mám prísť o týždeň a uvidí sa, čo bude ďalej.
Mám trošku strach, ale verím, že to malinké dobehne a o týždeň už bude fazuľka vo vaku ... včera večer som prvýkrát zvracala, tak snáď je to dobré znamenie
inak gyndoš mi nedal ani duphaston, ani utrogestan, tak snáď to bez nich zvládneme ... papám vitamín B6 ten vraj priamo vplýva na tvorbu prirodzeného progesterónu - tak dúfam, že pomôže
Ahojte tehule, ja som dnes trošku nepokojná, včera ešte podbruško aj prsia boleli (moje jediné príznaky) a dnes ako keby utlo. Kedže už som po potrate (spontánny, kyret robiť nemuseli) tak už si predstavujem ako mi tam pláva mŕtve bábo ☹ . Stalo sa Vám to niektorej? Inak toto materstvo je plné paradoxov, zároveň najnádhernejšia a najhroznejšia vec. Bojíme sa o detičky odkedy vieme, že sú v nás, až do našej smrti, no konštantné obavy a strach, ale tak to má asi byť, zostáva len dúfať, že všetko dobre dopadne 😀 .
@katiehotmess aj mňa podbruško a prsia raz bolia, potom prestanú, potom zase na chvíľku trochu zabolia, potom zase prestanú ...
Ja sa upokojujem tým, že keď grciam, tak je bábo OK ... aj keď možno zaostáva trochu ale verím,ž e to dobehne
@zlatat tak aspoň vraciaš 😉 , ja by som tiež najredše vracala a vedela, že všetko prebieha ako má, ale ja som nevracala ani jediný raz, mna len tak napne a je mi zle od žalúdka. Manžel hovorí, že mám byť rada, ale nie som lebo.....
Jasné, že všetko dobehnete, v tomto obdobý aj po pár dňoch vidieť obrovskú zmenu. Bábo bude rásť doslova každou hodinou.
@katiehotmess och dúfam, lebo keď som tam videla prázdny vačok, spomenula som si na situáciu spred 2 rokov, kedy som mala anembryomolu 😖
Ale vtedy mi vôbec nebolo zle
Inak doteraz - teda do ukončeného 6tt ani men nebývalo zle - sem-tam mierna nevoľnosť a to bolo všetko - až včera po tom, čo som preplakala pár hodín, keď som sa vrátila od Dr. som prvýkrát mala pohovor s WC misou - tak som sa ukľudnila trošku
pekne piatkove dopoludnie zelam 🙂
vcerajsia akcia srdicka potvrdena 🙂 sme v 7t+1t 🙂 dalsia kontrola cca 10dni prva poradna 🙂 podla PM sme otehotneli neskor ako zvycajne na 24den oplodnenia tak uvidime ako sa bude hybat termin porodu, je to este skoro o tom hovorit moze sa to este menit 🙂 zaludok mam ako na vode , dufajme, ze to nebude horsie ...
zelam krasny dnik aj cely vikendik
baby a ako vas boli to podbrusko? ja mam skor stale pocit pravej strany-pichanie, palenie-tahanie.
@katiehotmess ja som mala presne to isté, zo dňa na deň ako keby uťalo prsia prestali bolieť, od žalúdka mi prestalo byť zle, únava žiadna...strašne som sa vydesila už som rozmýšlala že pôjdem na pohotovosť nech mi spravia utz, ale tak zatial je všetko ok, predvčera som bola u lekára a srdiečko bilo...ale zvlástne že ked ostatným tehulám začína byť zle, tak mne už prestalo...mala som nejaké predčasné nevolnosti 🙂
@zlatat Neboj, musíš mysleť pozitívne, ale aj mne to ide ťažko. Ale v tomto štádiu je ešte skoro, aby bolo niečo vidno, ja som preto ešte u Dr. ani nebola, chcem ísť až v ku koncu 7t, aby mi vedela povedať je tam bábo alebo nie je, bije srdičko, nebije srdiečko. Verím, že tentokrát nám to dobre dopadne. Ale zvláštne, že ti nedal Dr. duphaston, moja keby vedela, že som tehu tak by mi predpísala rovno 3 krabičky, ale ja na to moc neverím. Brala som ho aj minule a nepomohlo, keď je bábo silné tak vydrží. Pre svoj lepší pocit beriem Femibion 800 (tam by malo byť všetko).
@1katulka Tak to je super, aspoň si budeš môcť užívať tehu naplno. Dúfam, že u mňa to tiež tak bude. Chcela by som plávať na tehotenskom obláčiku a doplávť až k pôrodu, ktorý si momochodom prdstavujem tak, že zatlačím a bud vonku 😀
@katiehotmess ja som Dr. zmenila nedávno ... môj bývalý mi okamžite predpisoval Duphaston, no ani raz nepomohol - všetky 3 posledné tehu nedopadli dobre a navyše ja som ten Duphaston veľmi zle znášala - vraj to bolo so mnou na nevydržanie 😝
Tiež som sa čudovala, že mi tento nový nič nedal, ale asi to berie tak, že to necháme čisto na prírodu - neviem ... a keby som nešpinila, tak mu ani nevolám a nešla by som k nemu, ale moc som sa zľakla ... pôvodný termín na vyšetrenie som mala 6.5 to by som bola na začiatku 8tt - to by bolo tak akurát.
Ja femibion nemôžem, lebo mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy a endokrinologička mi zakázala všetky tehu vitamíny, ktoré obsahujú jód ... takže ja papám len materskú kašičku ako zdroj vitamínov a potom B6, kyselinu listovú ( z tej teiž nie veľa, mám Jamieson, tak si dávam polovičku, lebo na hematológii mi Dr. zistila, že mám nadbytok kyseliny listovej ) a to je asi všetko.
No a porom už len Anopyrin a Fraxiparín pichám

@usacek79, tie naplaste obsahuju len cisty mentolovy gel, lepia sa na celo (ved hovorim, ako indian 😀 ) a funguju na podobnom principe ako studeny obklad, len su skladnejsie a prilepene 😉 a dlhsie sa neohreju, takze si ich nalepim, na hodinu zalahnem a potom je par hodin lepsie. Anopyrin a paralen su na migrenu slabe (ja mavam naozajstnu migrenu, s mihotanim pred ocami, stracanim rovnovahy, vracanim a neznasanlivostou svetla) a zase vrazit si cele balenie naraz som nechcela 😉 Ale inak suhlasim, ja sa snazim vyhybat akymkolvek umelinam ci tabletkam, ale niekedy si fakt uz so sebou neviem rady 😠