Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@usacek79 fuuu...ja som to asi uriekla, ze mi nic nie je.. prave som slavnostne videla druhy krat veceru 😠 😠 😠 😠 ale normlane som rada...uz som sa zlakla, ze som nejaka cudna, ze nevraciam 😵 😵 😵 ale raz denne by mohlo stacit 😀 No ja som tie hodnoty mala 6tt+5 , tak ale pevne verim, ze mas pravdu a bude tam, kde mu je najlepsie..Nespinim, nekrvacam, nic ma neboli, tak verim, ze ideme podla planu 🙂 mne vychadza hranicny termin tusim nejakeho 28.dec 😀 😀 a ty ako? v ktorom si tt?
@11miuska11 uuplne vyborne hcg na ten tyzdne - nebude to mimon, ani dvojicky (zrejme 😉 )
no ja som nevracala nikdy v tehu, ani teraz, vobec to nie je nutne, mam pocit, ze je to tak 50na 50 grcajuce verzus negrcaujce tehule 😀
ja som v 9tyzdni podla ms 😉 konrektne 8+1dnes 🙂 termin mam 3.12, ale bude to zrejme podla velkosti plodu o par dni neskor , tak asi 7-8.12 😉 ale aj tak to je irelevantne, lebo ved babo sa moze narodit kedykolvek v rozpati 4tyzdnov okolo tohto terminu a bude to ok 🙂
@danteska krasne, krasne, tak som tu tvoju fotecku (bo ja zatial nemam este ziadnu), ukazala mojmu chlapovi, ze takto to vyzera teraz u mna, lebo ja som dnes 7+7 🙂 nechcel tomu verit ze to je take malicke.. 😉
@tigriatko mna tiez kozy nebolia
@usacek79 no, ja dufam, ze to len to kysle jablko, co som prave dojedla, mi zatazilo zaludok 🙂 Ale to s tymi tyzdnami ma zaujalo...takze ja ked som 7 tyzden plus 4 dni, tak to uz som v 8tt? 😕 😕 ja som to nejak cudne potom ratala...ja som si myslela, ze sa to rata, ze zaciatok 7 tyzdna a skoncim ho vtedy, ked zacne 8tt...cize ako to teda je? Ovulaciu som mala podla BT 22.marca. v ktorom som teda tyzdni? uplne som mimo teraz...hmmm
@pragmaticka Ved toto aj ja sa bojim,aby sa to nezopakovalo,no nepripustam si to a ani to aj tak nevieme ovplyvnit. MaA som mala cca v 7tt.Tak super,ze babu uz bilo srdiecko ,no som zvedava ako ja dopadnem. 😉
@usacek79 já teda nemam absolutne ziadne priznaky,nevracala som pri tehu nikdy,co má tesi,neviem ako by som zvládla behat na wc a upratovat po malej. Robi strašný bordel.
@11miuska11 ano, to je ako s narodeninami - vzdy, ked oslavis napr. 20te narodeniny, tak od toho dna uz zijes 21vy rok svojho zivota. Takze ak si 7+hocico, uz vlastne tahas osmy tyzden 😉
takze ak si ty 7+4tt si v osmom tyzdni, ja som 8+1tt takze som v deviatom tyzdni 🙂
ale ovulaciou sa cas trvania tehu nepocita, potrebujem vediet prvy den poslednej menstruacie 🙂
@danteska uzasne kvalitna fotecka 🙂 krasa!
ale teda mas tam napisane, ze plodik ma podla velkosti 5+2tt... videli ste uz bijuce srdiecko?
@usacek79 Ok, tak ti poviem ten datum poslednej MS 😀 😀 😀 14.februara 😀 😀 😀 ovulaciu som mala 37DC 🙂 takze ja som trosku iny pripad, ako pre kalkulacku 😀 😀 lekar povedal, ze mam k ovulacii pripocitat 14 dni a to budeme uvadzat ako datum poslednej MS. Cize okolo 8.marca je moja fiktivna posledna MS 😀 😀 😀 Inak ja som pocas mojho cyklu bola na sone 13DC, 19DC a 6DPO a vzdy mi lekar povedal, ze nemam dominantny folikul a ani ovulaciu 🙂 cele moje tehotenstvo je jeden velky zazrak 🙂 lebo aj cukrovanie sme zanedbavali - 7 dni pred ovu a potom 1DPO v noci...takmer 2DPO 😀 😀 😀 😀 Ale BT som si poctivo merala uz 2.cyklus, takze podla toho viem, kedy bola ovu 🙂 z tohoto mi vies povedat, v ktorom som? 😅
@pragmaticka nooo malunkate 🙂 a mne to doktor poslal mailom-on je fakt super-tak to mam tak pekne 🙂
@11miuska11 no tak kukam do vesteckej gule po zadani tvojho komplikovaneho vzorca a teda budeme sa radsej drzat toho 8. marca 😀 v tom pripade si cca 6+5tt, takze si podla mna kdesi v siedmom az osmom tyzdni hadam 😉 no nemas to lahke s tym terminom 😀 ale meranie NT, ktore ti budu robit kdesi medzi 11-14tt da jasnu odpoved, nim sa v podstate stanovuje "pevny" termin 🙂 nakolko rozne zeny maju rozne cykly a rozne skoro ci neskoro sa im mohlo oplodnene vajicko uchytit, takze ten termin podla ms je casto fakt len orientacny 😉
@usacek79 Ok, takze som v 7tt, tak ako som si aj myslela 😀 Oki, no ved uvidim, co povie v piatok lekar na sone, mozno aj podla toho sa bude dat nieco urcit 🙂 hlavne, nech je vsetko v poriadku 🙂 aachhh tesim sa 🙂 dakujem pekne za vysvetlenie 🙂 takze som v tom tyzdni, co som si myslela, len sa to ina pise...cize nie 7tt+5dni ,ale 6tt+5dni a uz mi to krasne dava zmysel 😀 😀 😀
@zvedavasom A kto si? 😀
Ahojte, tak sa pripajam 🙂 sme 5+4tt cca.. 🙂
ahojte, tak sa po dlhsej dobe opat ozyvam ... neprispievala som, lebo zatial nemame nic nove ... dnes poobede idem konecne k dr tak som trosku nervozna, ci bude vsetko ok ako ma byt ... podla MS by som mala byt 7+2tt, ale kedze mavam nepravidelny cyklus, bude to asi menej ... priznaky zatial celkom v pohode, ziadne nevolnosti, len troska unava, viac zjem a castejsie som hladna, prsia mam stale citlive, ale uz nebolia tak velmi ako pred dvoma tyzdnami, sem tam pichanie a tlaky v podbrusku 🙂
no som zvedava, snad bude vsetko v poriadku a vecer sa k vam budem moct uz oficialne pridat 😵
Ahojte pripájam sa k vám... včera som bola u dokyho podľa sona som 8+4 tt, podľa poslednej ms som mala byť 10+5 tt, ale tak ja stále trpím nepravidelným cyklusom tak snáď je všetko ok 🙂
@usacek79
trochu som sa zasmiala nad tým mňam 🙂 Čiže to je v poriadku ak mám biely výtok? Nemám sa vyplachovať? Aký máš na toto názor? Aj ak špiním, na intimke síce nič nie je... ale občas pri vypláchnutí bolo, také kúsky hnedkavé... Ale to až odkedy beriem duphaston, predtým to bolo aj na nej....
ahojte chcem sa spytat ako je to s velkostou gestacneho vaku, lebo ja uz nicomu nerozumiem...pri prvom tehu bol gest.vak 5mm velky a zodpovedal velkosti 5+1, tak som aj bola...a teraz mal gest.vak 9,3mm a zodpovedal velkosti 4+5, ale som 5+3...fakt neviem mensi vak zodpoveda vacsiemu tyzdnu ako vacsi vak 😕 a to mam toho isteho lekara...nerobim si z toho hlavu, len mi to matematicky nevychadza, podla coho hodnoti tu velkost
@meggie.sk vsak to je spravne, ze zalezi od ovu, tu aj viem kedy som mala, nejde mi o velkost vzladom k tyzdnu, ale to, ze 9,3mm je 4tt+5 a 5mm je 5tt+1...vies co myslim?...takto som to mala u neho podla jeho utz...ako mu moze ukazovat pristroj taketo hodnoty pozri si to lepsie, toto mu ukazalo pri prvom a potom pri druhom tehu...ten pristroj je blby, lebo matematika nepusti, vsak podla jeho pristroja asi priama umera neexistuje, alebo zalezi od nastavenia pristroja
Mne je posledne dni krasne na figu, vcera som mala horucku (chlap doniesol z roboty nejaku pliagu), dnes ma chytila migrena na zbesnenie (super, panadol nemozem, na brufeny som alergicka, tak pobehujem ako indian olepena migrenovymi naplastami), zajtra mam termin u doktorky (na tehu knizku) a okolo 15. maja by som mala presvietenie sije (teda nie ja ale ditko), keby bolo po mojom, ani nevystrcim nos z domu..... Sa divim, ze chlap este neutiekol, taka som momentalne mila 😀 😀 😀
@meggie.sk preboha vyplachovat sa nemas ani ked si zdrava - netehotna! to je jedna z najvacsich chyb, ktoru zeny robia! 😖 vagina si prirodzenymi vytokmi sama reguluje prostredie, ake potrebuje, NIKDY (okrem samozrejme chorobnych vytokov - zelenych, smradlavych, zrazeny tvaroch..) sa nevyplachujeme, a aj pri infekciach NIKDY vodou, ale ked, tak liecivymi roztokmi (tantum rosa napr., alebo bylinkove odvary)
no a v tehotenstve uz vobec, prosim ta nic nevyplachuj, nechaj to uplne, ako to je, telo si robi prostredie, ake potrebuje..
a husty biely vytok byva velmi casto v tehu, to sa tvori hlienova zatka, ktora uzavrie krcok maternice az do tehu (cosi, ako korkova zatka vo flasi 🙂 )
spinenie neries - ak o tom vie doktor a je toho malicko a je to hnede, tak je to zvacsa v poriadku 🙂
@viviem co sa tyka gestacneho vacku, je to velmi jednoduchy vzorec - od 4tt (teda presne odo dna ocakavanej ms) rastie milimeter kazdy den - takze ked si dnes 5+3tt, tvoj gestacny vacok by mal mat rozmer cca 10mm 🙂 lebo je desat dni od meskajucej ms 😉 takze 9,3mm je uplne idealnych - plus minus mikrometriky su uplne OK 😉
takze predtym teda neviem ako ti to lekar pocital, ale zjavne nejako z brucha, lebo naozaj ta velkost 9,3mm urcite nesedi na 4+5tt...
@vroni ejha a tie migrenove naplaste co obsahuju? mimochodom chvalabohu, ze si na brufeny alergica, lebo tie sa ozja neodporucaju v tehu!
na bolest v tehu je idealne zatat zuby 😅 ale ked uz, tak anopyrin alebo paralen, inak sa v podstate NIC neodporuca 😖
ja mavam teraz sialene migreny aj dva dni do tyzdna a nedam si radsej nic, prave teraz, v prvom trimestri si fakt treba radsej dat roubik do ust 😀
@usacek79 dakujem za odpoved 🙂 , lebo fakt mi to nesedelo, ze dnes mi povedal, ze to vyzera na 4+5, ale som 5+3 a ta velkost podla mna zodpoveda, ale podla neho, ze je mensie na den, ale vraj to moze dohnat a dorast neskor,.. iba co ma stresuje...asi vidi extremne velkosti, tak moje mu pripadalo malinke 😀

dobry vecer tehulky,tak sa hlasim po poradni-som 7+6,termin zatial 7.12. aj krv mi hned zobral,dalsia kontrola ak bude vsetko v poriadku je 22.5. tak snad bude vsetko tak ako ma byt.. zle mi uz tak nie je a ajest zacalo chutit az moooc 😀 zatial som nic nepribrala ale pri tom apetite co nastal neviem neviem 🙂