icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

pirhina
28. apr 2013

@usacek79 baby ved ja to myslim obrazne 😀 😀 😀

zlatat
28. apr 2013

@pirhina aj ja som si dnes pichla 21.injekciu 😅

pirhina
28. apr 2013

@zlatat tak sme na tom rovnako 🙂 😉

zlatat
28. apr 2013

@pirhina s týždňami nie, lebo ja som si ho začala pichať už na 12DPO kedy som si našla // 🙂

pirhina
28. apr 2013

@zlatat a v ktorom si tyz?

usacek79
28. apr 2013

@pirhina
@zlatat no tak ja som si pichla 35 injekcii v tomto tehu 😅 zacala som pichat den pred ocakavanou ms - tiez 13DPO, bo som uz mala pozitivny test a lekarka mi povedala, ze mam zacat hned, ako budu dve ciarky 😕
ja sa stehien bojim, neviem preco akosi mam lepsi pocit z brucha, no mozno po case prejdem na stehna aj ja..
esteze mam toho tuku barskde pozehnane 😀

barborka30
28. apr 2013

baby možno blbá otázka - na čo je ten fraxiparine? len som o tom ešte nepočula, tak zo zaujímavosti...mne dr. nič nespomínala, jediné čo beriem sú vitamíny 🙂

danteska
28. apr 2013

@barborka30 Fraxiparine je pripravok ktory sa picha hlavne pri podozreni na tromboembolicku chorobu,pri hlbokych zilovych trombozach,prevencia zrazania krvi,antikoagulacna liecba..podava sa aj po porode aby nedoslo k pripadnej embolii a aby sa netvirili zrazeniny v krvi..

danteska
28. apr 2013

@bokroska jej tak to ste mali super,ked sa mal kto postarat o malinku 🙂 a mas pravdu-po dedine idu take reci ze "sa musia brat" ako keby ta nevesta je postihnuta...a ja si vravim-radsej tehotna a mat svadbu ako potom cakat roky na dieta..

barborka30
28. apr 2013

@danteska ďakujem ti za info

danteska
28. apr 2013

@barborka30 za malo 🙂

usacek79
28. apr 2013

@barborka30 danteska to popisala vyborne, ja uz len dodam, preco ho berieme my, niektore tehule 🙂
pichame si ho v drvivej vacsine tie, ktore potratili (najma viacnasobne), jedno zo zakladnych vysetreni, ktore sa po opakovanych potratoch robi, je skumanie, ci clovek nema niektoru z trombofilnych mutacii - sklon k tvoreniu zrazenin v krvi, hustejsia krv, vyssia zrazanlivost - prirovnam to k tomu, ze akoby sa babo v brusku snazilo pit cez tenku slamku veeelmi hustu paradajkovu polievku, ktora ma navyse kde-tu ryzu 😅 takze sa moze stat, ze babu sa privod zivin proste zapcha alebo sa mu dostava nedostatocne, kvoli tej nasej hustej krvi a ono umre "od hladu"..
preto si "musime" pichat rozne typy (fraxiparine, clexane atd atd) injekcii na riedenie krvi, je to v podstate heparin...
tych mutacii je vela, niektore su relativne neskodne a bezne (napriklad moja - ma ju vraj az 50%populacie), niektore su dost "skodne" nielen pre babo, ale aj cloveka samotneho, kedze vlastne zije s rizikom trombozy, najznamejsia je napr. plucna embolia, ale aj mrtvica je nieco na ten sposob..

patusha282
28. apr 2013

@tuqanqa mäso a sladké ani ja nemôžem ani cítiť..ale každy večer mi je strašne zle...neviem ako to napraviť ale to sa asi nedá

adamedik
28. apr 2013

Ahojte tehulky, mam otazocku od zajtra zacinam 6 tyzden a moja gynekologycka mi zatial kazala prist 7 maja na potvrdenie tehu, myslite, že by som už mohla dostať tehu knižku? A este jedna otazocka ohladom tych trombofilnych stavou a fraxiparine, minuly rok som bola liečená na trombozu a potom mi zistili myslim ze mutaciu heterozygot. Mam ist na hematologiu už teraz čím skôr, alebo až keď budem mať tehotenskú knižku??? ďakujeeem 😀

barborka30
28. apr 2013

@usacek79 veľmi pekne ti ďakujem, super vysvetlené. Som si povedala, že nepôjdem na koníka, lebo tu vždy niečo objavím o čom neviem alebo čo by som mala robiť a nerobím a potom stresujem 🙂 ale nedalo mi... Do ukončenia prvého trimestra o tom nechcem veľmi hovoriť, tak aspoň tu si môžem pokecať, nakoľko je to prvé tehotenstvo a nechcem urobiť chybu. Ale podarilo sa mi dostať v poslednom týždni do takého relatívneho kľudu, povedala som si, že budem myslieť pozitívne, zdravo sa stravovať a proste všetko ako má byť a ostatné je jednoducho príroda. Všetky vyšetrenia mám v podstate už za sebou, akurát ma čaká prvé sono v 12. týždni, to je jediné, čo mi robí ešte občas malú vrásku, ale tak proste MUSÍ to byť ok aj keby čo bolo 🙂

danteska
28. apr 2013

@adamedik na hematologiu by som isla hned,pretoze Fraxiparine sa ma pichat hned po zisteni //..ako to uz bolo spomenute..a mala si podla mna upozornit aj gynekologa ze mas zaky problem aby ta vzal cim skor,nie az 7.5. ..

adamedik
28. apr 2013

@danteska ja som uz na gynekologii bola, tam mi tehotenstvo ako tak potvrdila len mi povedala ze to je este malicke tak ze mam prist neskor..... Podla vsetkeho asi na tu hematologiu behnem v utorok, vtedy tam je moja pani doktorka. Dakujem za odpoved, len v podstate uz som mala vysledky dobre a dr na hematologii mi povedala ked budem tehu mam sa hlasit, tak som to asi pokaslala, no co uz hadam bude vsetko v poriadku... a možno ten fraxik ani nebudem zatial potrebovat... :D

danteska
28. apr 2013

@usacek79 veru tak,trombofilia je zavazne ochorenie a sposobuje aj potraty...a je velmi dolezite vysetrenie protilatok-ci matka netvori protilatky proti plodu,tie sposobuju tvorbu krvnej zrazeniny v cievach pplacenty..preto zena ktora potratila by mala hned sledovat // na teste a cim skor utekat na gynekologiu a Hematologiu..

adamedik
28. apr 2013

@danteska Tak teraz som z toho v riadnom strese.... ☹ predtym som nebola tehotna vobec takze som nemala ani potrat.... hmmm....

danteska
28. apr 2013

@adamedik nepokaslala ale chod sa tam aspon spytat..aj sama hematologicka ti povedala ze sa treba hlasit..takze sup sup zajtra na hemacku 🙂 nejde len o raxiparine ale mozno koli tym protilatkam co som spominala vyssie v prispevku.. a za opytanie nic nedas-ved ti kazali prist 🙂

danteska
28. apr 2013

@adamedik no tak to som nehcelaaaa,to nemusis byt v strese..ved si v zaiatku tehotenstva,len sa proste skoc spytat.. ale u teba nejde o potrat ale o to ze si brala Fraxiparine-liecba trombozy,takze to treba skontrolovat prave koli tomu ze si tehotna..mozno lekarka ta vysteri a nic ti ani neda a bude ta len sledovat..

usacek79
28. apr 2013

@adamedik heterozygot nie je mutacia, je to len ze tvoju mutaciu (ktoru si neprezradila), si zdedila LEN od jedneho z rodicov... kazda z mutacii - spomeniem MTHFR, protrombin, Leidenska moze byt vo forme heterozygot (od jedneho rodica a to je ta lepsia moznost..) alebo homozygot (od oboch rodicov, horsia moznost..)
ak ti hematologicka naozaj dorazne nepovedala, ze sa mas okamzite hlasit, ako budes tehu, tak je mozne, ze mas tu najbeznejsiu mutaciu - MTHFR heterozygot, ta je najmenej skodliva, v podstate drviva vacsina ludi ani nezisti, ze ju ma a vacsina tehul takisto, nakolko donosia uplne v pohode aj bez injekcii 🙂 ale teda ak si uz bola liecena na trombozu, tak to moze byt aj uuuplne inak a teda naozaj radsej chod hned k hemato, nech mas odbornu odpoved 🙂
drzim palce 😵
@barborka30 no inak pri prvom tehu, ked som este nic netusila, tak ti poviem, ze som preklinala den, ked mi napadlo ist na konika 😀 na kazde pichnutie v zadku tu najdes milion diagnoz a z toho vacsina zarucene smrtelnych 😀 som bola v jednom obrovskom strese, tak som si teda az potom postupne zacala zistovat veci sama..
ale aj tak - sladka nevedomost, fakt, myslim, ze na jednej strane je konik ok, pokecame tu a tak, ale na druhej strane, stastne to zeny, ktore ani netusia, co vsetko im moze hrozit a tehu si proste normalne uzivaju 😵
drzim ti palce 🙂 a v ktorom si to tyzdni?

adamedik
28. apr 2013

@danteska no fajn, ale obavy mam, lebo babatko mame veeeelmi vytuzene a dufam ze aj donosim a budem sa tesit zo zdraveho drobčeka....
@usacek79 ďakujem trošku si ma upokojila.. Lekarka mi to nepovedala tak dôrazne že okamžite ako zistim, že čakam babatko aby som tam išla... tak som to brala tak, že keď mi to gyn. potvrdi tak tam staci ist ked budem mat aj tehu knižku.... Tak nič v utorok sa tam vyberiem a budem aspon vedieť na čom som.... 😉 dakujem dievčatá 🙂

barborka30
28. apr 2013

@usacek79 tak to si napísala krásne s tými diagnózami, sa tu rehocem 😀 práve preto si už selektujem, ktoré témy si na koníku budem čítať, už len pozitívne....niečo typu "pichlo ma v bruchu, čo to môže byť?" už ani neotváram 🙂 Psychika je úplný čarodej, všetko sa dá vsugerovať.
No ja by som oficiálne mala byť od zajtra v 9. tt ale doktorka keď ma vyšetrovala, tak mi jeden pridala, čiže v 10. tt. Vlastne mi potvrdila, čo som si aj ja myslela. Otehotnela som pár dní po MS a nie v strede cyklu ako bývajú zvyčajne plodné dni. Aj som to cítila, aj kvôli príznakom aj test sa mi ukázal pozitívny veľmi skoro. Ale tak všetko sa uvidí až postupne ako bude bábo rásť, aj termín pôrodu sa môže o pár dní posunúť.

usacek79
28. apr 2013

@danteska no ja mam vsetky tie vystrenia za sebou, asi vsetky, co existuju... 😕
ale tie ohladne roznych protilatok proti roznym stadiam plodu sa nerobia spolu s trombofilnymi mutaciami, nesuvisia spolu, a je tam toho strasne vela a teda tak fakt komplexne sa to robi na Slovensku malokde 🙄
s trombofilnymi mutaciami suvisi sledovanie hladiny homocysteinu, ak je vysoka, robi to spolu s mutaciou este vacsiu zlobu 😖

danteska
28. apr 2013

@adamedik ja som ta nechcela vystrasit..ako pise usacek-mozno ti ani doktorka nic neda..bud v klude,iba sa pre istotu chod informovat...a vsetko je v poriadku,nic sa nedeje,na Vianoce bude babatko zdrave krasne 🙂

danteska
28. apr 2013

@usacek79 ved ano je toho vela..a maloktory lekar si da tu namahu aby do detailov vsetko vysetril 😖 ale u nas sa to vysetruje-resp.ked som tam robila sa to vysetrovalo..ale uz som 8 rokov prec tak neviem 🙂 a protilatky sa vysetruju aj v pripade KS Rh negat..to sa musi tiez kontrolovat ale teda nesuvisi to s tymto co sa tu bavime 🙂

tiumen
28. apr 2013

nemáte náhodou niektorá problém so špinením ? Prvé mi začalo deň po 1.ultrazvuku a mala som ho skoro 2 týždne, na 2 ultrazvuku bolo všetko ok aj srdiečko , takže asi to nieje problém.či? Dr zakázala sex, no práve deň po ňom mi špinenie prestane a to ma sere 😀

usacek79
28. apr 2013

@danteska no tie vysetrenia su drahe... preto cakaju aspon na dva potraty, kym vobec nieco budu riesit (co sa ani necudujem..) a idu od tych najbeznejsich, k tym protilatkam sa pristupuje zvacsa az fakt po tretom potrate, lebo to je fakt velmi specificke a ako hovorim, u nas je len par labakov, kde to robia, vacsina zien chodi do Prahy..

@tiumen no spini hadam kazda druha tehula, uz sme to tu aj rozoberali 🙂 aj ja som spinila este do minuleho tyzdna..
po utz je to normalne, nakolko cele tie organy nase su v tehu velmi prekrvene a teda rypanie utz barsjaku cievku zasiahne, barsco tam praskne, porani sa a nic sa nedeje 🙂
po sexe ti spinenie prestane...? neprestane nahodou preto, ze sa vymyje aj spolu so semenom a teda potom par dni nie je..? lebo teda sex ma podobne ucinky ako ten utz - co sa tyka drazdenia krcku maternice 😖
naozaj treba trosku zvolnit, obmedzit sex, ono sa to da do toho 12tt vydrzat 🙂 spinenie moze byt uplne OK, ale moze to byt aj uplne zle, to je naozaj veeelmi individualne, ako to skonci napokon - kym je len take hnede, je ho malo a nesprevadzaju ho bolesti ci krce v podbrusku, tak je to ten lepsi pripad 🙂
aj ja som v minulom tehu srdiecko raz videla, a na druhy krat uz nie, to tiez nie je istota, ze ked uz bije, tak je to istotne OK..
ale nechem ta strasit, vzhladom k tvojme veku je vysoko pravdepodobne, ze to bude OK 🙂

tiumen
28. apr 2013

@usacek79 tak ja dúfam že to bude ok 😀 hádam k tomu teda dopomôže aj môj vek 🙂 veď asi som v decembrovkách najmladšia 😀