icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

usacek79
29. apr 2013

@ribelina ach boze, to si rychlo vhod z hlavy, ze by sa nesmela jest surova zelenina! detto ta sunka! to su strasneeeee blbosti! by som dala po papuli tomu, kto to vymyslel 😠
surova zelenina je top skvela - samozrejme, ze je nejeme vybratu z hliny (aj ked aj hlina je dost vyzivna 😉 ), ale ze by v nej boli bakterie!! normalne ma dvihlo zo stolicky 😠
a sunka co ma preboha s toxoplazmozou?? kde by sa tam vzala? ze by som ju najprv dala poulicnym mackam lizat a potom zjedla jedine 😠 sunka je tiez vyborna v tehu - vseobecne my tu na Slovensku mame velmi bezpecne potraviny (ak neratam obcas tie polske lahodky 😀 ), vsetky tie listerie, botulotoxiny, salmonely atd sa tu vyskytuju veeelmi vzacne, to by v tom musel byt cert, aby sme prave my mali taku smolu 🙄

usacek79
29. apr 2013

@tiumen no viac pi v kazdom pripade - idealne VODU s citronom 😉 no on zvysuje zrazanlivost - prave preto sa dava pri spineni, posilnuje steny ciev, aby nepraskali atd 😉

tiumen
29. apr 2013

@usacek79 vodu s citronom som pila od začiatku tehu - som chudla 😀 až po kým som nezistila že som tehu.. tak ked prídem domov hned si spravím plný pohár 😀

tiumen
29. apr 2013

@ribelina ja niekolko dní fičím na cherry paradajkách 😀 a toxoplazmoza sa predsa prenáša z mačacieho trusu !!!

ribelina
29. apr 2013

@usacek79 no niekedy stačí sa riadiť vlastnými chuťami si myslím 🙂 ja napríklad kávu milujem ale teraz ju nemôžem citít a surové paradajky moc nemusím ale teraz mi naopak chutia 🙂 a super nám to vyšlo že budeme celé leto a jeseň tehule keď je najviac čerstvej zeleniny a ovocia. To ani tak veľa nepriberieme :D

ribelina
29. apr 2013

@tiumen no to je jasné 🙂 to ja len tak na inšpiráciu že aké všelijaké hlúposti na nás číhajú :D ja tiež milujem cherry 🙂 mnam 🙂

zlatat
29. apr 2013

@tiumen myslíš na Duphaston? Áno zhusťuje - síce mne to nikto z Dr. otvorene nepovedal, ale čítala som to na MK

zlatat
29. apr 2013

@tiumen mne gyndoš kedysi veľmi dávno povedal, že toxoplazmózu môžeš dostať aj z nedostatočne umytej zeleniny - tiež som čumela ako mucha puk, ale ja som ju pri mladšom synčekovi dostala, aj som brala ATB ... vtedy mi to povedal, lebo doma sme mačky nemali

tiumen
29. apr 2013

@ribelina ja som sa dočítala že sa nemôžu grilované a opekané veci, a môžu sa, pokial je maso dobre prepečené 😀

ribelina
29. apr 2013

@tiumen no tak jasné že vyúdené špekáčky nad pahrebou nie sú boh vie čo :D ale mnam teda dala by som si. Ale také ražniči v alobale si asi urobím 🙂

tiumen
29. apr 2013

@zlatat nie duphaston, ale ascorutín. možno preto z neumytej zeleniny lebo mačky sa všade dostanú ked sú vonku 😀

gorka
29. apr 2013

@usacek79 a sardinky sa mozu?viem,ze tuniak by sa nemal,ten zboznujem 😝

tiumen
29. apr 2013

@ribelina mne nejak nechutia varené jedlá, dám si pár lyžíc a som plná a je mi zle... alebo mi začalo byť zle z jedla v obchode a cestou domov som skoro označkovala auto 😀

zlatat
29. apr 2013

@tiumen ascorutin? O duphastone som vedela, že zhusťuje krv

zlatat
29. apr 2013

@ribelina si mi spravila chute s tým ražniči v alobale 😅

1katulka
29. apr 2013

@gorka fuuuha prečo by sa nemal tuniak?...ja som spráskala odkedy som tehu asi 5 konzerv, stále mám na neho chuť 😀

tiumen
29. apr 2013

@zlatat tak aspon viem že aj duphaston zhusťuje 😔

ribelina
29. apr 2013

@zlatat veď aj sebe 🙂 musím nejako vydržať a po robote vykúpim celé potraviny a budú hody 🙂 ja som vždy málo jedla ale od kedy som tehu tak mi omnoho viac chutí, zjem toho určite viac.

zlatat
29. apr 2013

@1katulka ajj amám rada tuniaka a s cviklou a cibuľkou 🙂

1katulka
29. apr 2013

@zlatat ja ked si teraz predstavím chlieb s "čerstvým" maslom, tuniakom a cibuľkou...vraždila by som za neho 🙂 a zarazilo ma že by sa nemal v tehotenstve, lebo som o tom ani netušila

povuma
29. apr 2013

@1katulka ja som si dnes tuniakovú natierku spravila 😀
@gorka kludne si daj tuniaka, ja jem všetko, niekedy až moc 🤐 treba mi hubu zalepiť 🤐 😀 v sobotu sme mali na chate guláš, opekačku, som fučala ako slon 😝 😝

vanda8
29. apr 2013

Ahojte zienky. Uz dlho si vas tu citam, len som sa volako nemohla odhodlat sa sem pridat .. Ze aby som nieco nezariekla 🙄 . Som 7+2 tt ale myslim ze podla ovulky je to viac asi 7+5. Ale to urci az sono. Dnes som si volala obvodakovi ze pridem . tu v uk sa ide najprv k obvodakovi a potom okolo 10 tt alebo 11 objedna na krv. a v 12t sa ide na prve sono. Inak jedno decembrovciatko uz doma mam 🙂 a teraz duuufam ze bude aj druhe . Trosku mam obavy po jednom potrate ci bude vsetko ok, ale snazim sa nemysliet na zlee. uz ked bude po prvom sone, uz budem pokojnejsia 🙂 Tak co prijmete ma medzi seba 🙂 🙂 ?

pirhina
29. apr 2013

@vanda8 jasne vitame ta musime mysliet len pozitivne a spolu to zvladneme 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

vanda8
29. apr 2013

@pirhina Dakujem kraasne za privitanie 🙂 a pekne slova 🙂 Veriiiim ze to tu vsetky dotiahneme do decembra 🙂 a doma sa pri stromceku budeme tesit s uzlicka 🙂 je to krasne mne sa dcerka narodila 19 dec a vten den sme uz boli doma. 🙂 Takze sme s muzom mali krasne vianoce . Tieto vianoce co budu, uz dufam ze nasa mala bude hojdat surodenca v kolisocke. 🙂 Co to bude neviem, hlavne nech je zdrave. Aj pri malej mi midwife povedala ze ona si mysli ze chlapec. potom na prvom sone v 12t to este nebolo vidno a v 20t bolo posledne sono a tam mi povedali ze to bude 50 % dievcatko.. no a vsetky babky \indky ma presviecali ze bude chlap.. Tak som si to tak nejak vsugerovala a bola v sladkom nevedomi ze co to vlastne bude 🙂 a ked sa mala vysupla von, mm mi hovori- vies co mame???? Dievcatko.. No tak ja neviem nedam uz na pocit 🙂 haha ...bude co bude. NO ak bude dievcatko , nemusim si robit starosti s vybavickou, lebo vsetko bude sediet vekovo na zimu a leto .ked ze to bude znovu decembrovciatko 🙂 Ak bude chlapcek ..nevadiiii uz teraz sa tesiiiim 🙂 juuup ale som sa rozsupla 🙂

tiumen
29. apr 2013

@zlatat @usacek a ked sa budem akoze snazit zriedit krv , neznizi to ucinok duphastonu alebo ascorutinu ?

slniecko612
29. apr 2013

Ahojte baby, tak aj ja sa pridavam k vam. Terimin porodu podla menstruacie mi vychadza na 17.12. Tak dufam, ze na vianoce uz budeme styria. Neviem si to zatial nejako predstavit, asi mam z toho strach, lebo pri mojom malom to bude teda riadna fuska. Chcem sa baby opytat, chystate sa niektora na dovolenku do zahrania? Lebo my sme mali na plane ist v juny do Turecka, ale ked som otehotnela, tak asi sa bojim. Tiez som uz jednym potratom presla, tak sa bojim, aby sa nestalo to iste, ked budem na dovolenke. Tak neviem, celkovo by ma zaujimalo, co kupanie na verejnych kupaliskach, mozu to vlastne tehotne? Maly sa mi narodil v july, tak v tedy som kupaliska neriesila, ale teraz koli malemu asi budem musiet.

usacek79
29. apr 2013

@zlatat nie, myslela ascorutin 😉 ale ano, aj hormony zhustuju..

usacek79
29. apr 2013

@tiumen ani nahodou 😉

usacek79
29. apr 2013

@zlatat ano, samozrejme - ak ju ocurala macka atd... preto treba samozrejme vsetko umyvat 🙂

zlatat
29. apr 2013

@usacek79 veď to mi bolo divné, lebo ja som vtedy všetko na kompletku umývala a aj tak som tú potvoru dostala - no našťastei to bola reinfekcia, takže malý ohrozený nebol