icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

ribelina
29. apr 2013

Tehule začiatočníčky aj vás bolieva podbruško ako na mrchu? mňa skoro stále mám obavy.

ren76
29. apr 2013

Ahoj. Mňa tiež pobolieva podbruško... Už si bola u lekára?

gorka
29. apr 2013

@usacek79 doteraz som nemohla syry ani mlieko citit,ale uz mi ide na chut,tak to skusim dohnat,dakujem za tabulku,si poklad!

11miuska11
29. apr 2013

@vroni aky cinsky kalendar? Co je to zac? 🙂 gratulujem silnoooooo!!! 🙂 tak bojujeme 🙂

ren76
29. apr 2013

@ribelina Ahoj. Mňa tiež pobolieva podbruško... Už si bola u lekára?

11miuska11
29. apr 2013

@usacek79 ja sa mlieka neviem dopit 😀 A vyvary jedavam...ine mi moc nejde 🙂 snad sa to zmeni coskoro 🙂

mamamonika
29. apr 2013

@meggie.sk ANO, druhe cakam. 🙂

usacek79
29. apr 2013

@ribelina asi vsetky nas viac ci menej pobolieva 😉 to je jeden z najbeznejsich priznakov, spravidla sa to okolo 9-10tt trosku uvolni, ale niektore pobolieva aj cele tehu 😅
roztahuje sa maternica, natahuju sa vazy - upony, je to bezne a normalne 😉 az velmi silne krcovite bolesti v spojeni so spinenim by som brala ako hrozbu..

ribelina
29. apr 2013

@ren76 áno už som bola dva krát predpísal mi kyselinu listovú ale keďže mi ani nevzal krv ani nič tak som odišla od neho preč, len ma nastrašil že nevidí plod ale podľa mňa bolo ešte skoro, v piatok idem už k novému doktorovi tak som zvedavá čo bude, hlavne či už uvidí bábetko v brušku.

ren76
29. apr 2013

@ribelina Ja idem až na budúci týždeň, tiež som zvedavá, čo mi povie... Podľa menštruácie mi to vychádza, že som v 6. týždni...

ribelina
29. apr 2013

@usacek79 ďakujem za info, pár krát som mala aj kŕče ale to trvalo tak 10 minút a stalo sa mi to asi tretí krát tento víkend, zaujímavé je že sa mi to nestane pri námahe ale naopak keď si poobede ľahnem alebo v noci som sa na to zobudila.

ribelina
29. apr 2013

@ren76 ta to už by si mohla vidieť bábetko 🙂 mne to vychádza podľa MS 8 tt ale ja som mala ovulku niekedy 30DC. takže si myslím že tiež ten 6tt by to mohol byť. tak držím palce.

usacek79
29. apr 2013

@gorka jaj a este denna odporucana davka pre tehu je 1500mg 😉 takze naozaj staci poriadny pohar mlieka (idealne plnotucne..), kus syra na chlebik, nejaky jogurt na ranajky, pripadne si urobit mnam sardinkovu natierku a zobkat k tomu mandle a hotovo 😀 vapniku az az!

usacek79
29. apr 2013

@ribelina no v takomto skorom stadiu naozaj este aj tie menstruacne bolesti sa mozu prejavovat a nic zle to neznamena, teraz sa tam deju najdramatickejsie procesy 😉

ribelina
29. apr 2013

Baby a aby som nezabudla 2 vlašské orechy denne na posilnenie maternice 🙂 škoda že už týždeň ich neviem zohnať ani v jednom obchode :D

pragmaticka
29. apr 2013

@usacek79 myslela som ze tehule nemozu jest rybicky z konzervy..(sardinky a pod..)

ribelina
29. apr 2013

@usacek79 ďakujem 🙂 ukludnila si ma, je to hrozné keď sa nemám ani koho opýtať, 24.4. som bola vyradená z evidencie u gyn. a 1.5. patrím k novému a tých pár dní som bola bez lekára a najviac vecí sa udialo ešte že existuje MK inak neviem 🙂

ren76
29. apr 2013

@ribelina ďakujem, potom dám vedieť... 🙂

tigriatko
29. apr 2013

@zlatat o tom nepoxybuj! 😉 🙂 😵
@usacek79 noooo, ja teba povazujem za "sefku" tejto skupiny 😀 urcite budes mat precitany kazdy jeden prispevok a nic ti neujde 😉 podla mna, keby si xcela, tak by si mohla robit tabulku... mozem ti pomoct, dat instrukcie, pripadne predlohu... urcite mas viac casu ako ja pri malej a predsalen - "prve" tehu je prve 😉 /vies, ako to myslim/

tigriatko
29. apr 2013

@ribelina @ren76 ahojte, tak mna v predoslyx tehu pobolievalo podbrusko dost... v tom uspesnom az do nejakeho 17tt... doki povedal, ze je to ok

usacek79
29. apr 2013

@pragmaticka uprimne povedane, nevidim dovod, preco by sa nemohli... menovite sardinky patria medzi top odporucane ryby, sice konzervovane su o nieco menej hodnotne, ale urcite nemozu uskodit.
je to zrejme kvoli obave, ze by konzerva mohla byt pokazena a tvoria sa v nej uz nejake bakterie, ale teda nepamatam si pripad na Slovensku, kedy by sa take nieco stalo a teda dost sledujem (aj kvoli praci mojej..) spravy zo Statnej veterinarj a potravinovej spravy aj Uradu verejneho zdravotnictva, takze bat sa jest konzervy kvoli nejakemu 0,00000000001% potencialnej hrozby, naozaj netreba 🙂 urcite sa nimi netreba ladovat, ale raz za tyzden si pripravit zo sardiniek natierku a potom ju postupne papkat nic nepokazi, naopak 😉
trosku sa to prehana s tym "co sa moze a co nie", tehotenstvo nie je choroba a je naozaj len veeeelmi malo veci, ktore sa fakt neodporucaju, ako napr. surove maso, nepasterizovane mliecne vyrobky a pecen v akejkolvek podobe..

ak nejeme nic fanaticky (teda ze denne by sme sa ladovali tym istym 😀 ), tak mozeme jest vsetko - v tehu obzvlast plati - vsetko s mierou a co najpestrejsie 🙂 tym nic nepokazime a telo bude spokojne aj babu sa dostane siroke spektrum zivin 😉

usacek79
29. apr 2013

@ribelina aaano, vlasske orechy su uplne TOP v uvode tehu - su zazrakom pre rozvijajucu sa nervovu sustavy atd 😉
ja "ranajkujem" za hrst, mnam 😵

ribelina
29. apr 2013

@usacek79 No dnes už musím zohnať aj keby čo bolo 🙂 aby bolo bábetko spokojné 🙂 v noci sa mi snívalo že som na sone videla guľky :D tak ktovie možno to bude chlapček :D

vroni
29. apr 2013

@11miuska11, kuk sem: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=p... alebo sem: http://najmama.aktuality.sk/cinsky-kalendar-poh...
Zarucene nezarucene vypocty 😀 😀 😀

@usacek79 , ziram obdivom, ako vsetko stihas!!!
Inak mne kazala doktorka pecen dlabat (isteze tepelne upravenu) kvoli zelezu (mam ho malo a tabletky neznesiem). Ale ja uplne slintam po tataraku, plesnivom syre a trescej peceni (chlap skoro prisiel k urazu, ked sa nevinne spytal: "Ty co vlastne budes v tom Francuzsku v lete jest?"- lebo spravidla som vtedy mesiac na plesnivych a nepasterizovanych syroch), aj ked zatial uspesne odolavam.....

usacek79
29. apr 2013

@ribelina no vdaka orechom bude najma muuuudre ako radio! plus este ten jod treba pre IQ 😉
jeej, no to je super, ze sa ti snivalo, na taketo veci ja verim, takze mas to jasne 😀 😵

usacek79
29. apr 2013

@vroni no nakolko som doma na PN, tak som tu furt 😀
no tak ak lekarka zvazila, ze pecen ok, tak naozaj kvoli zelezu je to vyborny zdroj, ona sa neodporuca kvoli vysokemu obsahu vitaminu A, ktory moze mat v uvode tehu neblahy vplyv na babo...
ale ako hovorim, tak ak sa tym neladujes denne, tak vidis - aj inak zakazana pecen sa predsa len da vydrzat 😉
no inak to ta pekne tyra tvoje telo takymito chutami 😀
ale ono fakt treba si davat zvyseny pozor na veci v tom prvom trimestri, potom uz je to trosku lepsie s tymi hrozbami, takze nejaky kusok plesniveho syra si trescej pecene ta nezabije 😀

11miuska11
29. apr 2013

@vroni no tak tam mi vyslo dievcatko 🙂 tak to mam zase 50:50 🙂 ja tiez milujem plesnive syry a hermelin...wuaaaa....akurat v den, ked mi vysiel pozit test. mi muz priniesol z obchodu velikansky kral syru hermelin!! tak som ho zjedla, az sa po nom zaprasilo a povedala som si, ze to bola rozlucka na 9 mesiacov, ze potom sa k nemu vraatim 😀 😀 a ako sa zatial mas? Nevolnosti ta obchadzaju? Mne pomaly prechadza nechutenstvo a zacinam tuzit po veciach ako udeny losos, melon, tuniak, sunkovy chlebik s maslom a paprikou...mnaaaaam....od zac. 7tt do dnes som len mlieko, susienky a vyvar, a kapustnicu mohla jest...na ostatne som ani pomysliet nemohla 🙂

ribelina
29. apr 2013

@usacek79 No snívalo sa mi ešte dva dni pred tým ako som čo i len tušila že som tehu že mám dve čiarky na teste 🙂 tak ja som asi nejaká veštica :D a možno moje telo vie skôr ako ja čo sa v ňom deje.
A počula som že sa nesmie jesť v tehu surová zelenina kvoli baktériám a šunka lebo z nej môžem dostať toxoplazmózu. Keby som všetkému verila tak som načisto hladná :D o chlebe a vode :D

zlatat
29. apr 2013

@usacek79 aj ja si dávam každý deň orechy, mandle 🙂 a aj med

tiumen
29. apr 2013

@usacek79 čooo ???zhusťuje ??? to aby som začala viac piť 😕