icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

kuko7
1. máj 2013

@usacek79 pri prvom sme tiez uplne ok mali sex 🙂 tak si myslim ze to bude ok aj pri tomto tehu :D aj ked u lekara som este nebola, chystam sa buduci tyzden :D

gorka
1. máj 2013

@danteska ach moja napodobne,naposledy bol maly dva dni chuda zavrety doma,ale ja som fakt nevladala..som rada,ze muz ma dnes volno a su spolu od obeda von

lada750
1. máj 2013

to ja sa tiez premaham ale aspon na pol hodky sa snazim sa s malym prejst.a zajtra ultrazvuk tak tiez stresujem..

kuko7
1. máj 2013

Ja zasa mam zo vsetkeho nervicky :D az sama zo seba nechapem,,,a normalne sa mi nechce zajtra vstavat, tak serem na to a ani nedam malu do skolky, som grogy :/ ledva chodim,,,,je toto normalne? sa citim ako po preflamovanej noci :/ Snad ma v piatok objedna aspon na krv 🙂 som zvedava co a ako :D

povuma
1. máj 2013

@vanda8 ja si tiež kávu dám, ale ide mi len tak jedna denne na chut, ráno mám nízky tlak, tak musím, a poobede si dávam Caro s mliekom 😉 ja som nič okrem alkoholu neobmedzila, aj kofolu si dám, dnes sme grilovali, tak som mala nealko radler..
sex máme ako doteraz, akurát pri špinení sme asi týžden potom počkali...MM je vytešený, lebo mám viac chut ako doteraz, aj Dr. vravel, že je to všetko viac prekrvené, tak preto je vačšia chut...ale ak by som špinila, asi by som sa bála, ale inak si pamatám aj z prvého tehotenstva to zvačšené libido 😝 😝 hlavne v druhom trimestri, brucho ešte nebolo velké a nebolo mi už zle, tak sme si užívali 😎

ribelina
1. máj 2013

baby je mi zle zo všetkého na čo nemám chuť, môžem zjesť len to na čo chuť mám, ak teda mám. úplne pokazený žalúdok 😝 nechu už je toto obdobie za mnou. Nič zdravé mi nechutí len hlúposti by som si dala. hrozné.

tiumen
1. máj 2013

@gorka a ten utrogestan je asi na predpis, že? A pomohol- zmierni špinenie?

pragmaticka
1. máj 2013

@vroni ja som si az teraz vsimla ze ty si vo viedni!! Uz si sa nahlasila do porodnice?? Ak ano do ktorej?? Ja uz mam papier od gyndy asi tri tyzdne, no stale som sa ako prvorodicka nerozhodla kam ist rodit...kde si bola s prvou dcerkou??

vroni
1. máj 2013

@pragmaticka, este nie, az o dva tyzdne sa idem prihlasit (hned pri merani sijovej vrasky) Aj pri Natalke som bola v Semmelweissovi, chcem ist aj teraz...

skusihu
1. máj 2013

@marcovka1 áno, prvého mám chlapčeka. Tak dievčatko by potešilo. 🙂

danteska
1. máj 2013

@gorka no dedo dosiel a ja som veru aj zaspala...a super mi to padlo..
@ribelina aj mne je zle a nevladzem..dnes som obedovala suche cestoviny..a vecer len maslovy chleba s rajcinou..inak co zjem je mi tazko..jako nevraciam ale je mi tazko uz len pri pomysleni ze idem otvorit chladnicku..

ribelina
1. máj 2013

@danteska No mne je úplne ako keby som mala pokazený žalúdok po chorobe alebo po opici. sotva niečo zjem pijem džusy riedené vodou tak to ma aj zasýti. a dokonca mám aj bruško, z čoho som šokovaná že tak skoro.

danteska
1. máj 2013

@ribelina aj ja mam brusko..rano nic skoro ale staci ze zjem jeden rohlik a vypijem caj a je to tam 😀 no presne,tak nejak je aj mne..zaludok jak na vode,staci ked sa postavim zo sedacky..a nemam vobec energiu..s malym chodim von lebo musim..inak by som najradsej prelezala cely den v posteli..

usacek79
1. máj 2013

no baby priadavam sa medzi zaludkarky 😅 je to uz par dni hruuuuza, ked som hladna, je zle, ked sa najem, este horsie 😖 sice negrcam, ale je to ten pocit, ze "uz - uz" - cely den som v takom stave 🙄 a teda aj zavrate som dnes mala sialene, isla do obchodu a myslela som si, ze spat uz nedojdem, som musela rozdychavat, ma v tom obchode isli uz ratovat 😅 ale teda ako som uz spominala, tesim sa z toho paradoxne - este v ziadnom tehu som taketo poriadne tehu stavy nezazivala, tak to velmi posilnuje moju vieru, ze to tentokrat dokazeme 😵

@tiumen utrogestan aj duphaston su na predpis a su urcene aj na to, aby zastavili spinenie - su to umele hormony, ktore pomozu dvihnut hladinu tvojho vlastneho progesteronu, ktory je zodpovedny za udrziavanie tehu 🙂
myslim, ze ak povies gynekologovi, ze chces duphaston alebo utrogestan, urcite nebudem mat problem ti ho predpisat..

usacek79
1. máj 2013

@danteska ach, no ja mam akurat tak pneumatiku ako fras, uz som pribrala takmer 4kg, som zdesena...
ale uplne to chapem, robim vsetko pre to 🙄 - prestala som zo dna na den uplne cvicit a zacala som jest barsco, narozdiel od predtehu stavu, ked som sa vzdy fakt snazila jest velmi zdravo a striedmo 😅 teraz akurat tlacim cokotortu, az sa hanbim 😅

bokroska
1. máj 2013

@danteska
@ribelina takk brusko mam uz aj ja,rano take malicke a vecer sa ani ohnut nemozem.boze baby,o musi byt hrozne take navolnosti .ja furt nic a dufam,ze sa uz ani nedostavia.asi to bude zase baba,lebo takto "dobre" mi bolo aj pri malej.

danteska
1. máj 2013

@bokroska no mne bolo super pri malom...energie na rozdavanie,hladna stale,stale chute,jedla som vsetko a moc....teraz to nejak zle znasam...
@usacek79 no ano,stavy ze uz uz to pride...a ja sa branim 😀 predycham..ja som nepribrala,naopak,mam 2kg dolu...jem malo..ale ked sa mi polepsi tak to pojdu kila rychlo hore..a kasli na kila-jak prisli tak odidu-s malym som pribrala skoro 18kg a vsetko slo dolu..teraz by som t ak narast nechcela,zatial sa mi vdaka nevolnostiam dari 😀

usacek79
1. máj 2013

@danteska no ved hej, len sa trochu potim z toho, ze uz do tehu idem s 10kg nadvahou 😅 to sa mi podarilo potratmi nabrat, ked som vzdy potom vzdy na mesiac vypla a blba so sladkostami ako liekom na nervy 😅
no ale tak co uz, snad to moj muz rozdycha, ze ma doma velrybu 😅
ale ako kukam na tvoje foto, ty si uplne chuducka, tak to sa s lepsim svedomim pribera 😉
my mame v rodine nastastie to, ze deti matky uplne vycicaju - aj moja mama aj jej sestra boli vzdy do roka po porode este ovela chudsie, ako pred nim, tak sa na to spolieham, lebo teda necitim sa dobre v tomto tukovom obleku 😖 😀

bokroska
1. máj 2013

@danteska energie mam dost,vsak aj musim mat,ved kto by mi behal za malou? Ale jest mi nechuti,ani pit.dokonca ani chipsy a cokolada mi nejde na chut,co mi je divne,lebo sladke som mala rada.a vam zaludkarkam nezostava nic ine len to vydrzat a potom uz bude dobre 🙂

usacek79
1. máj 2013

jaj a teda neviem ci niektore z vas alebo kto mi poslal tento tyzden viacero srdiecok, ale tak teda aspon takto anonymne dakujem pekne 😵

bokroska
1. máj 2013

@usacek79 nic sa neboj,ten tuk ako prisiel tak aj odide.ved ked uz budes mat babo v naruci,tak tii budu kila uplne ukradnute a pri behani s kocikom pojdu sikovno dole 🙂

usacek79
1. máj 2013

@bokroska no u mna to nikdy nie je take lahke s tym tukom, som typ, co zje cukrik a hned sa zmeni na tuk 😀
ale teda cely zivot makam, aby to nezaslo daleko, prave ta aktualna bezmocnost ma trochu desi, ze proste sa nemozem ist znicit do posilky, co uplne milujem 😵
no ale ved vykojim, vynosim, vykocikujem 😉 dufam 😅 😀

danteska
1. máj 2013

@usacek79 no chuda som,ale to som tak pri malom pochudla..ale som na povodnej vahe ako ked so otehotnela s malym..a neboj,muz to prezije,hlavne ze drobcek bude v poriadku.. a ked to mate tak nejak geneticky dane ze chudnete tak sa neboj..mna zas nebolia prsia a teda nezväcsili sa ani o milimeter..to ma hneva pretoze pri malom to bolo tiez tak a ja som vobec vobec nekojila a ked si spomeniem ako si spolubyvaju spala v porodnici,citala casopisy a ja som odsavala,davala si budeik a odsavala a prikladala a nic z toho,nekojila som ani jeden jediny den tak ma chytaju mrakoty...vsetko ma bolelo..takze kila ma az tak netrapia,skor mam nocnu moru z tohoto.. 😖
@bokroska chute tiez nemam..nadychnem sa,otvorim chladnicku a zistim ze mi aj tak nic nechuti 😀

bokroska
1. máj 2013

@usacek79 ved aj ja sa pozriem na kus cokolady a uz ju citim na riti ako kus tuku 😀 ale sak co uz,nebudem slintat zbytocne nad kusom cokolady.posilku si uzijes aj potom,teraz radsej oddychu,nech sa babu u teba paci.

bokroska
1. máj 2013

@danteska
Ja som mala zase opacny "problem" pri malej.prsia nikde ani trosku neboleli a po porode sa naliali jak besne a mala nestacila pit.a kedze spavala v noci aj sest hodin tak som mala v prsach hrce jak kamene a mlieko striekalo vsade,len som sa dotkla prsnika.a kojila som ju rok.a mam strach zase z tohto isteho a este z rozkusanych bradaviek az do krvi.

usacek79
1. máj 2013

@danteska no tak teda ja mam normalne dudy velkosti 5, teraz mi uz ale lezu z podprdy riadne a bolia stale 😅
fakt mam obavy, ze sa prepracujem k regulernym vemenam takymto tempom 😖 😀
ach, no to mi je luto s tym kojenim, tak ja ti pokojne budem posielat moje mlieko, lebo teda nam v rodine doslova strieka... si pamatam mamu, ked sa narodila sestra, mama chodila furt s obrovskymi flakmi na satach, hoci si do podprdy aj vlozky davala a ked isla kojit, tak jej to vystreklo aj do 2metrovej vzdialenosti, sestra bola cela zastriekana, kym jej do ust bradavku vlozila 😅 no hnusilo sa mi to vtedy dost, som mala 7 rokov 😅
ale fakt je, ze to je asi lepsi pripad, ako ked sa kojit napokon maminam nepodari 😕

danteska
1. máj 2013

@bokroska
@usacek79 pre mna to bolo trapenie a ked sme isli z porodnice tak moja prva zastavka bolo Tesco kde som uchmatla nutrilon a sli sme domov..v porodnici maleho prikrmovali,schudol,koli vahe nas nechceli pustit dom..chcela by som aspon chvilu kojit..ono vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody-ked zena koji je doslova priviazana doma,pretoze niektore deti papaju aj kazdu hodinu-dve,ked nekoji tak UM sa dava lazde 3-3,5hod takze medzitym je klud,ziadne bolave prsia,rozkusane bradavky,moze nechat dieta na chvilku varovat pretoze UM zarobi s vodou kazdy..ale UM lezie do penazi.. to je take ze kazde ma svoje plus aj minus....

bokroska
1. máj 2013

@danteska presne tak kojit aj nekojit ma vyhody aj nevyhody.ja som bola prikovana stale doma,aj na blbe urady som musela bezat medzi dvoma kojeniami.nastastie pytala kazde 2-3 hodky,tak som stihala.ale UM kupujem doteraz,pije ho v noci.

danteska
1. máj 2013

@bokroska mne od 2 mesiacov maly v noci nepapa...len prve 2 mesiace som vstavala v noci na krmenie..druhe si dufam tiez vezme priklad 🙂 a zle je aj to ze ked som povedala ze nekojim tak na mna pozerali ludia tak divne..ale mne to je jedno,maly este ani raz nebol chory,takze sme to nekojenie pekne dobehli..

hunka
2. máj 2013

ahojte baby, tak dnes ste sa zase rozpisali 🙂 aspon som mal co robit v takuto "nocno-rannu hodinu" mne tie nevolnosti uz ako tak presli, ak sa nepriblizujem k chladnicke, ci nemyslim na kuracinu, ale co ma trapi viac, uz skoro cez 2 tyzdne je tato nocna nespavost...noc co noc sa budim okolo1 v noci...a su 4 a este sa prehadztujem, je jedno, ze odidem z postele a vratim sa...mam z toho dnes uz poriadne nervy... 😖 spat sa mi straaaaaaaasne chce,ale nic z toho..tak si tu dnes konikujem a o chvilku pojdem skusit spanok znova...
nemate s tym niektora skusenost? vsetky rady rada odskusam..mlieko s medom nezabera.. 🙂
tak teda krasne ranko prajem 😀