Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
A ako je to s cvičením v tehu? behanie som zavrhla hneď nakoľko moje ťažké bolestivé prsia určite behať nechcú ale keď budem takto polihávať len tak budem ako slon.
@vroni noo ja byvam na severe takze uvazujem nad SMZ Ost - aj ked som pocula uz vela zleho co sa personalu tyka, osobne som tam ale este teda nikdy nelezala, Korneuburg alebo Mistelbach...uz by som sa mala rozhodnut, gynda mi robi stresy ze nedostanem miesto.. kedy ti vychadza termin?? este aby sme nerodili v rovnaky den 😉 ja mam na 05.12.
@tiumen Aj ja beriem dufaston od nedele,ale ak nieco porobim alebo dlhsie stojim tak spinim trochu.Citala som v pribal.letaku,ze ked to beries mozes prve mesiace spinit.Baby aky je rozdiel medzi dufastonom a tym utrogestanom?
@pragmaticka, SMZ Ost je uplne posledna nemocnica, kam by som sla, je este horsia ako AKH a to uz je co povedat. Este aj lekari maju hrozu z toho, ze ich tam "prevelia". A ak nehovoris plynule turecky ci srboschorvatsky, tak sa na izbe nedohovoris.... Fakt si to neurob!!!! Na Korneuburg som pocula dobre referencie, na Mistelbach uz menej. Ale super porodnica je aj v Klosterneuburgu, to by si mala tiez relativne v dosahu.... Ja som vo stvorke, pod nosom mam Rudolfstifftung, ale nejako to referenciami aj vlastnou skusenostou stale u mna vyhrava ten Semmelweiss. Este si chvalia Göttlicher Heiland, ale to je 17., to tvoju dilemu riesit nebude 😉 Ja mam termin 4.12., veru do toho v jeden den spadnut mozme 😀
@vroni noo ja som tiez pocula ze v SMZ Ost je vzdy dolezite pri prihlasovani zadat VS titul, ze potom ta daju max. na trojku , s ostatnymi VS zienkami, kt. su teda povacsine neni turec. ci juhoslovanskej narodnosti ( teda aj ked ja osobne proti nim nic nemam) a ze potom dostanes aj trosku lepsiu starostlivost...ale aj tak asi len predsa pojdeme do Mistelbachu..boli sme tam pozriet a vyzera to tam velmi fajn, aj ked je to teda trosku dalej od ruky..kuknem este na ten Semmelweiss. a maju tam aj special. novorod. oddelenie, keby nahodou s malickym nieco bolo, nech mi ho neprenesu do inej kliniky...??
@pragmaticka, nuz, ja proti nim tiez nic nemam, ale proti celodennym navstevam ich blizkeho i sirokeho pribuzenstva na izbe veru ano..... VS titul je vzdy plus, Rakusania su cely pokakani z titulov, ja svoj zasa zatajujem, na oslovenie "Frau Magisterin" som doslova alergicka 😀
Oddelenie patologickych novorodencov ma len AKH a SMZ, neonatologiu a pediatra by mala mat kazda porodnica. Ono tu je v principe dost iny system starostlivosti o deti (v niecom lepsi, v niecom nie, ale rozhodne iny), cisarsky, nizke Apgarskore a ine prevadzkove drobnosti sa riesia na mieste, vazne pripady sa prevazaju do dvoch velkych nemocnic, ale zle (lekarske) jazyky tvrdia, ze interne prelozenie z jedneho oddelenia na druhe trva dlhsie, nez prijem z inej nemocnice (mama Natalkinej najkamosky je doktorka, uz roky nas zasobuje pikoskami a informaciami z prostredia bielej mafie 😝 )
@hunka Ja som mala tiez takuto nespavost pri prvom. Rano som sa zobudila o 2-3 hod, a do siestej som knihy citala, dokonca ani tie ma neuspali skor. A este len som znova zaspala, uz som aj do roboty musela vstavat. Ale teraz to nemam, teraz vecer niekedy nemozem zaspat. Niekedy zaspim uz o desiatej a niekedy az o jednej. A este som pri prvom mavala, ze som sa v noci budila na hlad. Pri posteli som mali piskoty a ked som sa zobudila, musela som si hned dat 2-3 piskoty inak som umierala od hladu. Ale pri tomto tehu to tiez zatial nemam, vlastne nemam asi ziadne priznaky, az na to ze mi kava prestava chutit. Jem kazdu chvilu ale v malom mnozstve, normalnu porciu do seba nedam.
Baby, neviete ako to je s materskou? Teraz som na rodicaku, a chcem sa opytat,ked pojdem na matersku s druhym, z coho mi budu vyratavat matersku? Viem, ze prvy krat ked som isla na matersku v roku 2011, tak matersku mi vyratavali z odpracovaneho roku 2010. A teraz mi ju ako vyrataju? Alebo mi daju tu najmensiu matersku, lebo som na rodicaku? Som z toho debil. Ja viem ze to je este daleko, ale som zvedava ako mi to chcu vyratat.
@mamamonika v podstate ziadny, je to ten isty hormon, len trosicku ina jeho synteticka verzia.. a hlavny rozdiel je v tom, ze utrogestan sa dava do vaginy a duphaston do pusy 😀
@slniecko612 myslim, ze je to na to samostatna tema na konovi -
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/mate-narok-na-opatovnu-matersku-dovolenku/
tam sa dozvies urcite vsetko 😉
@ribelina cvicenie v tehu je uplne v poriadku, ALE nemalo by to byt cvicenie, pri ktorom sa "naraza" nohami na zem - teda ziadny beh, skakanie, aerobik, nemalo by sa prepinat brucho, ani cvicit s tazkymi vahami... 😅
takze ostava mozno nejaky ten elipticky trenazer, spinning zlahka, ale uuuplne TOP je v tehu plavanie 🙂 to je naozaj odporucane aj vo vyssom stadiu, ked je brusisko, pomaha uvolnovat svalstvo stuhnute aj chrbtici ulavuje 😉
samozrejme toto vsetko plati pre nerizikove tehule, nespiniace atd 😉
@usacek79 a myslis ze ak pravidelne cvicim zumbu a vynecham tie skoky a prudke pohyby, bude to problem? Ja si neviem predstavit necvicit :/ ozaj, gyndos ma dnes objednal tak o dva tyzdne na uzv :D tak sa tesim 🙂 ja to mam tak medzi januar-december,,,,malu som porodila o tri tyzdne skorej ako bol datum porodu,,,tak uvidime ake bude toto,,,,,no a este som sa chcela opytat,,,mate uz niektora brusko? Lebo ja nechapem ci to je tym druhym alebo co,,,ale mne vyskocilo hned a neda sa stuhanut :D :D :D ked to takto pojde dalej tak neviem ako dlho to ostane tajomstvom 😉
@kuko7 je to urcite tym druhym babom, skoro vsetkym druhotehuliam vykuka brusko dost rychlo, nakolko vazivo, ktore v prvom tehu povoluje len veelmi pomaly a je to tam vobec cele take "tuhe" , je pri druhom tehu uz "vytahane" a pusti brusko jedna radost 😉
ja teda okrem pneumatiky nemam nic 😅
no urcite vynechaj "doskokove" kroky a ani sa prilis nevycerpavaj, najma teda v prvom trimestri by clovek mal byt o nieco opatrnejsi - ale zas ak mas za sebou bezproblemove tehu a aj teraz je vsetko uplne ok, tak zlahka ci zazubmovat hadam mozes 😉 ale pocuvaj svoje telo - akonahle budes mat pocit, ze ti nie je najlepsie, ze si nejako viac zadychana, alebo cosi kdesi pichne, radsej prestan... 😅
@slniecko612 asi si podobný prípad ako ja. Ak si stále zamestnaná, tak účtovníčka ti napíše pravdepodobný príjem, ktorý by si mala, keby si pracovala a materská sa ti vypočíta z toho, t.j. mala by si dostať takú istú materskú ako predtým. Ak však už zamestnaná nie si, nesplníš podmienku 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch a dostaneš materskú iba v minimálnej výške.
baby, vrelo odporucam, najdite si chvilku na pozretie - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095690193-...
ale este ovela viac odporucam toto - pozrite si aj s muzom, budete dojate a budete mat nad cim premyslat -
na tomto linku je klik na stiahnutie filmu -
http://www.ulozto.cz/xmWjAdV/orgasmicky-porod-o...
Ahojte ja som tiez tehotna ale chcem sa opytat zacala som krvacat ale nie velmi len to nejak nechce prejst uz piaty den lezim sice v nemocnici ale na to dost znepokojuje kedze to nechce prestať a beriem 2x2 utrogestan 3x2 ascorutin a uz som mala aj 3 injekcie na zastavenie krvacania podla sona tam tehu je ale ze hcg trochu kleslo nema niekto podobne skusenosti? ?
@usacek79 ja aj tak pockam az do konca 3 mesiaca a potom sa uvidi co a ako 🙂 Inak ma niekedy podbrusko pobolieva, ale to je pre zaciatky normalne 🙂 aj pri malej som to mala,,,,no a rano mi je tak mdlo,,,,nevraciam ale je mi tak plano,,,,a straaaaaaasne mi chuti slane :D :D :D to sa musim krotit :D
No baby tak po obede mám brucho ako balón, musela som si rozopnúť rifle lebo ma pobolievalo podbruško a už je dobre, nechápem to ako takto skoro môžem mať brucho. Zajtra ma čaká ultrazvuk tak držte palce.
Ahojte, tak po par dnech odmlceni se vracim. Jak jsem vzpominala v praci to nakonec bylo velmi dramaticke. Nechteli mi vubec uznat potvrzeni lekarem o gravidite a uz vubec jsem nepochopila jak si mohl napsat nejake kazenske ked uz jsem sedela na personalnim o odevzdala jsem i PN...no bylo to drama.
Nekdo tu vzpominal brusko. Asi 2 dny dozadu my trosilinku vyskocilo podbrusko a mam ho tvrdsi a posledni dny tam citim jine tlaky take jako natahovani tak si myslim ze vazivo povoluje a zacneme se kulatit. 😀

@usacek79 ale tak ked beriem duphaston to stačí.. Hádam 🙂