Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
Neviete ako je to s tou sukromkou a tabulkou?
@zlatat Super tesim sa s tebou! JA idem na sono az v utorok to budem 7+4 tak dufam,ze tiez uvidi srdiecko a dnes som uz nespinila a trosku som aj viac chodila,aj pozehlila,tak dufam,ze mi to vydrzi.
@januska555 ahoj, minule padlo, ze so sukromnkou este pockame tyzden-dva a @usacek79 sa nevyjadrila, ci by sa tej tabulky nakoniec ujala 😉
@zlatat vyborne sprave, gratulujem, len tak dalej 🙂
Baby aj vy badate na sebe nejake hormonalne zmeny co sa nalad tyka? Ja som neskutocne nervozna :/ a niekedy sa mi chce plakat,,,toto som pri prvom nemala :p nechapem a zaroven si to uvedomujem a smejem sa sama na sebe, ze to co toto.... no sila :D si to so mnou robi co chce 😅 😅 😅
baby tak som sa prave vratila z vysetrenia , mam dobru a znepokojujucu spravu. Ta dobra je ze babatko spinkalo, srdiecko bije, a mame prave 23mm. Inak podla menzesu som dnes 9+0, podla ultrazvuku sme dnes 8+4. Noo a ta znepokojujuca sprava je ze pred tromi tyzdnami som bola na vysetreni stitnej zlazy. Moje TSH je 3,9. Myslela som si ze z tej kliniky poslu vysledky na gyndu a ta ma v pripade potreby upozorni ze si mam prist po recept. Lenze moja doktorka si myslela ze tie vysledky s receptom som dostala od tej kliniky. Takze uz tri tyzdne som mala brat hormony na stitku a nebrala som ich... Doktorka povedala ze to nevadi, ze si ich mam hned nasadit a bude to ok. No ja sa obavam, predsa len som uz v 10. tyzdni, dufam ze nedostatkom vyprodukovanych hormonov som zatial babatku nejako neuskodila. Mate s tym niekto skusenosti z predoslych tehu?? Dakujem..
@tiumen lebo v momente, ked si 7+ hocico, tak si uz v OSMOM tyzdni - teda uz ti plynie osmy tyzden 🙂
to je ako s narodeninami - sice si oslavila 19te, ale odo dna narodenin uz zijes 20ty rok svojho zivota, ktory skonci dnom jeho oslavy 🙂
takze ti to dobre ukazuje - ja som dnes 9+2tt a som tym padom v desiatom tyzdni 🙂
@pragmaticka v prvom rade gratulujeeem 😵
v druhom rade teda netusim, cim sa riadi tvoj lekar, ale 23mm je UPLNE PRESNE, ale ze na milimeter presne 9+0tt
nuz ale kazdopadne, je to vyborne 😉
s tou stitkou ti ale neporadim, to som nikdy neskumala, kedze sa ma to netyka 😕
ale urcite je tu na mk na to tema samostatna...
@usacek79 dakujem..noo tak super, uz som si myslela ze sme par dni mensi ako by sme mali..neviem cim sa riadila doktorka, napisala mi to aj do pasu, ved uvidime...s tou stitkou som uz googloval a zacinam neznasat ten strach vo mne ze nahodou dietko nebude zdrave..uz jednoznacne nejdem nic viac citat - zmenit to uz tak-ci-tak nemozem.. ☹
@pragmaticka presne tak, ale malo by ta upokojovat, ze tvoje babo ma dokonale rozmery, takze nevyzera, ze by nejako "stradalo" 😉
@usacek79 ved si hovorime aj s priatelom, kolko je takych matiek co bud vobec nevedia ze su tehu, alebo aj vedia a piju alkohol, fajcia a pod. a narodia sa im zdrave deticky..tak preco by sa prave mne co si fakt uz pomaly uplne na vsetko davam pozor, malo narodit chore??? noo a ked ma aj dokonale rozmery tak super.. dakujem za tu info, idem to hned povedat priatelovi 😉
@gorka no tak opat... 29mm je rozmer na 9+5tt, takze opat neviem, cim sa riadi tvoj lekar 😅
ale teda den hore dole NIE JE ziadne meskanie ani predbiehanie, to sa ani neberie do uvahy, nema co dohanat 😉
ani 4dni hore dole sa nerataju za meskanie alebo predbiehanie - akekolvek plus/minus v ramci jedneho tyzdna je absolutne v poriadku a absolutne nic to neznamena, to su milimetrove udaje, ktore mozu byt skreslene hoci aj nepresnostou merania - ved ako tam ten lekar cvakne barskam, ked meria - od oka, naozaj tie milimetre NIC neznamenaju 😉
ono sa za presne meranie povazuje az NT screening, ktory sa robi medzi 12-14tyzdnom - vtedy sa uz podla velkosti stanovuje aj realny termin porodu, nakolko vsetky udaje dovtedy, vratane utz a terminu podla ms su LEN orientacne 😉
@gorka ani vtedy si sa nemusela stresovat - ved ten termin podla ms nic neznamena... uz som to pisala - ovulacia moze nastat neskor a uhniezdenie sa deje NAJSKOR cca 7 a najneskor dokonca az 12dni (extrem 14dni) - to je obrovsky diapazon, kedy mozu dve baby s menzesom v ten isty den mat rozdiel vo velkosti plodu takmer 3 tyzdne! (hovorim o extremnom pripade 😉 )
ale teda tie mm co hovorim ja, sa zhoduju vo vacsine tabuliek, ktore som nasla - a teda myslim tabulky z medicinskych odbornych publikacii, nielen nejake blaboly z netu 😅

@tiumen sikulka aj mne to tak vychadza🙂