icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

silviw
2. máj 2013

@tiumen sikulka aj mne to tak vychadza🙂

januska555
2. máj 2013

Neviete ako je to s tou sukromkou a tabulkou?

mamamonika
2. máj 2013

@zlatat Super tesim sa s tebou! JA idem na sono az v utorok to budem 7+4 tak dufam,ze tiez uvidi srdiecko a dnes som uz nespinila a trosku som aj viac chodila,aj pozehlila,tak dufam,ze mi to vydrzi.

tigriatko
2. máj 2013

@vanda8 ahoj, ja som zila v irsku a pol roka stacilo... presne viem, o com pises a xcem ta povzbudit, ze ja som doma veeelmi spokojna a uz by som sa nikdy nevratila... zelam stastny navrat a samozrejme pokojne tehu.... kde planujes rodit? este v UK?

tigriatko
2. máj 2013

@januska555 ahoj, minule padlo, ze so sukromnkou este pockame tyzden-dva a @usacek79 sa nevyjadrila, ci by sa tej tabulky nakoniec ujala 😉
@zlatat vyborne sprave, gratulujem, len tak dalej 🙂

kuko7
2. máj 2013

Baby aj vy badate na sebe nejake hormonalne zmeny co sa nalad tyka? Ja som neskutocne nervozna :/ a niekedy sa mi chce plakat,,,toto som pri prvom nemala :p nechapem a zaroven si to uvedomujem a smejem sa sama na sebe, ze to co toto.... no sila :D si to so mnou robi co chce 😅 😅 😅

pragmaticka
2. máj 2013

baby tak som sa prave vratila z vysetrenia , mam dobru a znepokojujucu spravu. Ta dobra je ze babatko spinkalo, srdiecko bije, a mame prave 23mm. Inak podla menzesu som dnes 9+0, podla ultrazvuku sme dnes 8+4. Noo a ta znepokojujuca sprava je ze pred tromi tyzdnami som bola na vysetreni stitnej zlazy. Moje TSH je 3,9. Myslela som si ze z tej kliniky poslu vysledky na gyndu a ta ma v pripade potreby upozorni ze si mam prist po recept. Lenze moja doktorka si myslela ze tie vysledky s receptom som dostala od tej kliniky. Takze uz tri tyzdne som mala brat hormony na stitku a nebrala som ich... Doktorka povedala ze to nevadi, ze si ich mam hned nasadit a bude to ok. No ja sa obavam, predsa len som uz v 10. tyzdni, dufam ze nedostatkom vyprodukovanych hormonov som zatial babatku nejako neuskodila. Mate s tym niekto skusenosti z predoslych tehu?? Dakujem..

usacek79
2. máj 2013

@tiumen lebo v momente, ked si 7+ hocico, tak si uz v OSMOM tyzdni - teda uz ti plynie osmy tyzden 🙂
to je ako s narodeninami - sice si oslavila 19te, ale odo dna narodenin uz zijes 20ty rok svojho zivota, ktory skonci dnom jeho oslavy 🙂
takze ti to dobre ukazuje - ja som dnes 9+2tt a som tym padom v desiatom tyzdni 🙂

usacek79
2. máj 2013

@zlatat juchuuuu, tesim sa s tebou 😵 to si mala skoro presne taky rozmer, ako ja na prvom utz 🙂
ja teraz v utorok verim, ze bude mat valibuk hadam aj 3cm 😉 alebo aj 2,5cm beriem 😀
je to super, ze zatial tu mame tak vela uspesnych tehotenstiev, cim menej strat, tym lepsia nalada 🙂

usacek79
2. máj 2013

@pragmaticka v prvom rade gratulujeeem 😵
v druhom rade teda netusim, cim sa riadi tvoj lekar, ale 23mm je UPLNE PRESNE, ale ze na milimeter presne 9+0tt
nuz ale kazdopadne, je to vyborne 😉
s tou stitkou ti ale neporadim, to som nikdy neskumala, kedze sa ma to netyka 😕
ale urcite je tu na mk na to tema samostatna...

usacek79
2. máj 2013

@tigriatko no pokojne mozeme ist do toho 🙂
ak baby pockaju do utorka, tak ak moj utz dobre dopadne, v utorok vecer slavnostne zalozim sukromku a zacnem robit aj na tabulke 😵
len mi posli ten vzor, ked uz to mas hotove 😀

tiumen
2. máj 2013

@usacek79 už treba poslat udaje do tabulky ?

tigriatko
2. máj 2013

@usacek79 super, poslem .. 😉

usacek79
2. máj 2013

@tiumen no poslat mozes - ale pockam s tym do utorka, aby som mala istotu, ze medzi vas budem patrit aj nadalej 🙂

pragmaticka
2. máj 2013

@usacek79 dakujem..noo tak super, uz som si myslela ze sme par dni mensi ako by sme mali..neviem cim sa riadila doktorka, napisala mi to aj do pasu, ved uvidime...s tou stitkou som uz googloval a zacinam neznasat ten strach vo mne ze nahodou dietko nebude zdrave..uz jednoznacne nejdem nic viac citat - zmenit to uz tak-ci-tak nemozem.. ☹

tiumen
2. máj 2013

@silviw len 4 dni si popredu 🙂 ale ešte sa to pomení..

gorka
2. máj 2013

Babulky babulky rastie ma 2,9 cm,som taka stastna.dostala som knizku,takze pripajam Foto drobatka.hadam bude dobra kvalita fotky

usacek79
2. máj 2013

@pragmaticka presne tak, ale malo by ta upokojovat, ze tvoje babo ma dokonale rozmery, takze nevyzera, ze by nejako "stradalo" 😉

pragmaticka
2. máj 2013

@usacek79 ved si hovorime aj s priatelom, kolko je takych matiek co bud vobec nevedia ze su tehu, alebo aj vedia a piju alkohol, fajcia a pod. a narodia sa im zdrave deticky..tak preco by sa prave mne co si fakt uz pomaly uplne na vsetko davam pozor, malo narodit chore??? noo a ked ma aj dokonale rozmery tak super.. dakujem za tu info, idem to hned povedat priatelovi 😉

bokroska
2. máj 2013

@gorka kraaaaaasa.super,ze rastiete.a kolky si tt?

tiumen
2. máj 2013

@usacek79 ja sa stale bojim že sa niečo stane.. A kedze k dr idem až v juni tak nebudem vedieť či je všetko ako má byť ☹ tak potom napíš čo všetko treba do tej tabulky 🙂

usacek79
2. máj 2013

@gorka fiiiha, ved to je obor 😀 krasa 😵 to uz si tiez v 10tt? 😉

usacek79
2. máj 2013

@tiumen no to sa uz budes o neho bat az do smrti, aj ked sa narodi 😀 bud rada, ze ides az v juni, babo ma svaty pokoj a moze veselo rast 😉

gorka
2. máj 2013

@bokroska som 9+4drobatko je o den mensie,ale to hadam dozenieme..

tiumen
2. máj 2013

@usacek79 ale s drahym si robime srandu že ak je po nom, tak sa tam nechtami drží riadne 😀

usacek79
2. máj 2013

@gorka no tak opat... 29mm je rozmer na 9+5tt, takze opat neviem, cim sa riadi tvoj lekar 😅
ale teda den hore dole NIE JE ziadne meskanie ani predbiehanie, to sa ani neberie do uvahy, nema co dohanat 😉
ani 4dni hore dole sa nerataju za meskanie alebo predbiehanie - akekolvek plus/minus v ramci jedneho tyzdna je absolutne v poriadku a absolutne nic to neznamena, to su milimetrove udaje, ktore mozu byt skreslene hoci aj nepresnostou merania - ved ako tam ten lekar cvakne barskam, ked meria - od oka, naozaj tie milimetre NIC neznamenaju 😉
ono sa za presne meranie povazuje az NT screening, ktory sa robi medzi 12-14tyzdnom - vtedy sa uz podla velkosti stanovuje aj realny termin porodu, nakolko vsetky udaje dovtedy, vratane utz a terminu podla ms su LEN orientacne 😉

gorka
2. máj 2013

@usacek79 ano vyzera,ze budem rodit medzi prvymi.no,ale ak to bude taky lenoch ako moj prvy,tak budem prenasat.ale radsej prenasat akoby sa mal pytat skor 🙂

gorka
2. máj 2013

@usacek79 dakujem moja,si ma potesila.ja neviem aku to ma dr smernicu.no ja by som sa zas stresovala.mala som ma v 12 tt pred troma rokmi a tam bola prave ta velkost.o tyzden menej. ☹

bokroska
2. máj 2013

@gorka tak ty nam porodis prva a ja a @usacek79 ta budeme asi tesne nasledovat,sme 9+2.ale aj ja som prenasala,keby bolo na malej,tak je v tom brusku asi doteraz 😀

usacek79
2. máj 2013

@gorka ani vtedy si sa nemusela stresovat - ved ten termin podla ms nic neznamena... uz som to pisala - ovulacia moze nastat neskor a uhniezdenie sa deje NAJSKOR cca 7 a najneskor dokonca az 12dni (extrem 14dni) - to je obrovsky diapazon, kedy mozu dve baby s menzesom v ten isty den mat rozdiel vo velkosti plodu takmer 3 tyzdne! (hovorim o extremnom pripade 😉 )
ale teda tie mm co hovorim ja, sa zhoduju vo vacsine tabuliek, ktore som nasla - a teda myslim tabulky z medicinskych odbornych publikacii, nielen nejake blaboly z netu 😅