icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

bokroska
5. máj 2013

@usacek79 aspon,ze tak uz som sa zlakla...... 😀

gorka
5. máj 2013

@tuqanqa tuha a dlha zima bola 😀

evellin26
5. máj 2013

@marhulka13 no dakujem za info, mne uz 2x brali krv po tri ampulky aj moj dr a aj v nemocnici takze ma to caka zas :( uff tazko mi je teraz chodit na lacno ku dr, byva mi strasne zle od hladu 🙂 na mna sa uz asi vsetko nalepilo v poslednych dnoch len sa bojim ze skoncim na infuzkach ak mi bude stale takto zle... no uviidime 🙂
@pirhina no ale co mam v okoli kamosky a maju tiez prve tehu tak oni beru pre istotu prve tri mesiace, tak ja neviem preco mne nic nedal ked som zacala krvacat a prestalo to, aspon preventivne mi mohol dat, teraz sa bojim aby sa to nevratilo, no nastastie som stale PN takze oddychujem 🙂

meggie.sk
6. máj 2013

@mamamonika tak to ste šikovní, mne kázali čakať pol roka

meggie.sk
6. máj 2013

@zlatat ja ani tú jednu. Mám byť v kľude úplnom! Tak mi bolo povedané. Inak máš aj ty nádherné dielka, už mám stránku medzi záložkami 🙂

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk mne 3 mesiace - ale ja som mala MA v 17tt .. no aj tak som Dr. neposlúchla a po 2.MS sme na to išli, no zadarilo sa až na 7.cyklus

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk dík ... no aj ja mám nakázaný kľudový režim, ale cítim sa dobre - až na tie nevoľnosti, tak som si povedala, že jednu skúsim - uvidím, ako to budem zvládať ... ale ťažké neberiem, len také malé.
Doteraz som vlastne nemala žiadnu - teda odkedy som zistila, že som tehu, ale už sa mi ozývajú známi, čo chcú bezlepkové a tie ja neviem odmietnuť - viem, som blbá 😖

hunka
6. máj 2013

ahojte baby, ozaj ste sa zas rozpisali 🙂 mala som co dohanat 🙂 boli sme vcera na usg a male malo krsne 2,2cm a srdiecko bilo nadherne 😀 pridavam foto 🙂

poppy1
6. máj 2013

ahojte. potichucky sa k vam pridavam 🙂 tehotenstvo mam zatial potvrdene len z krvi, na ultrazvuku este nebolo nic vidiet, bola som v nejakom 3-4 tyzdni. teraz mam ist 14teho, to uz by mal byt cca siedmy tyzden, tak som zvedava. mala som velmi posunutu ovulaciu... dnes som musela volat do prace ze idem na Pn, lebo som nebola schopna vstat z postele ako zle mi bolo. snad to coskoro prejde!

lille59
6. máj 2013

ahojte baby, mozem sa ku Vam pridat? citam Vas od uplneho zaciatku, len strach mi branil sa medzi Vas zaradit. poslednu menstruaciu som mala 26 februara. v sobotu som bola 1x u gynekologa, a vsetko je v poriadku. maly cervik sa hybal o sto sest, aj srdienko sme poculi. Dr mi vyratal termin 15 decembra, tak uvidime.
@zlatat neboli sme vlani v spolocnej teme??? februar 2013 .. mame na seba stastie.. 😉

zlatat
6. máj 2013

@lille59 áno, môj anjelik mal byť februárovčiatko 2013 😉 teda to je skvelé, gratulujem ti 🙂
Mne Dr. termín ešte nepovedal - to len čo som si dala vyrátať tehu kalkulačkou, tak mi vychádza na 20.12.

lille59
6. máj 2013

@zlatat teraz uz bude vsetko ok uvidis!!! ja som podla menstruacie mala koncit uz 10ty tyzden, ale lekar mi ten termin posunul, mavam dlhe cykly tak asi pre to.

jajka78
6. máj 2013

@januska555 ahoj, prosim ta, ked si mala ten hematom, ako sa ti stratil, teda z coho. davali ti dajake lieky alebo len si vkuse lezala. ja mam malinky e.o. hematom-krvna zrazenina, cosi hvoril ze to suvisi este s uhniezdovanim, mam klud.rezim, je mimo babatka.
a este uzivate daktora acidum folicum?

lille59
6. máj 2013

a toto je moje mimco... zoznamte sa prosim!!! 😉

meggie.sk
6. máj 2013

Kočky tak ja dnes po poradni, máme 7+0, podľa sona 6+5. Po štvrtkovom krvácaní som sa bála ako čert kríža. Srdiečko nám pekne bije. Zatiaľ..No som asi aj pesimista. Dnes som odtiaľ odchádzala s tým, ža som mala držať radšej hubu! Prepáčte za výraz.. Ale teraz by som nemusela byť v napätí. :( Tak si idem k Vám vyliať srdiečko:( _Viem, ešte je skoro na závery....Po sone som sa pýtala lekárky či je malinké v poriadku, na to zobrala ceruzku a išla mi niečo ukázať na monitore. Ukázala mi mimi a z vrchnej časti taký hrubší biely pás.Vraj to môže byť šijové zhrubnutie ale vraj aj placentou.Povedala, zrejme aby som moc nestresovala, že to sa ukáže až o také 2-3 týždne.Že možno som krvácala práve kvôli tomu, ak by to mimi nebolo ok,že sa telo snažilo vysporiadať s tým. A my sa to naopak snažíme udržať duphastonom. Povedala, že teraz sa mimi hlavne meria a pozerá srdiečko. Ale to ma teda moc do kľudu nedostalo :( Tento týždeň má dcérka sv. prijmanie, tak sa modlím aby som nedeľu nepreležala a mohla ísť aspoň vtedy do kostola. Počas týždňa sme to vyriešili babkou, bude pre ňu behať na skúšky...
Juj babule jak sa bojím.... Odchádzala som dnes síce s tehu knižkou, tak to mi trošku dodalo nádej keď mi ju dala do ruky....Lekárka bude mať teraz dovču, aspoň, že keby treba tak jej sms môžem napísať. Ak by bolo moc zle tak na urgent, toť boli moje inštrukcie.
Ešte aj zamestnávateľ mi má volať tento týždeň lebo mi o mesiac končí rodičák, viem, že ma čaká výpoveď. Bavila som sa aj o tomto s ňou. Vraj ma kľudne dá na PN 🙂 ale asi bez vychádzok, nevadí, prežijeme, možno ju časom ukecám aj na tie, hlavne nech je všetko v poriadku. Tak mu mám oznámiť že som PN a dôvod mu zatiaľ nemusím oznamovať. Tak to tak asi aj urobím. Či máte niektorá s týmto skúsenosť, máte nastúpiť, čakáte výpove)ď a vy im dáte PNku?

meggie.sk
6. máj 2013

@zlatat Ja by som tiež mala, teda babka chcela ale bude ju musieť urobiť priateľ 🙂 Tak to si pozriem 🙂 Aspoň bude sranda 🙂

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk to ma mrzí, že ťa Dr. naplašila, ael treba veriť pozitívne a ja verím, že tentokrát ti to výjde a bábo bude OK.
A s tou výpoveďou a PN - ja som na tom bola rovnako - v okt. mi končila RD a čakala výpoveď, doki mi PN predĺžil, takže som bola na nej do cca polky marca potom som sa už výpovedi nevyhla - ešte som vyčerpala dovolenku, takže od 20.3. som nezamestnaná a ako na potvoru, 27.3. sme zamiesili na malinké a 8.4. som mala // - takže stačilo, že by mi doki ešte 2 týždne potiahol PN a už by mi šéfka výpoveď nemohla dať 😖
No čo už 😒

meggie.sk
6. máj 2013

@zlatat no tak kto by to vedel. Ona vravela, že s týmto nemá problém hlavne po tomto všetkom, hydropický abort, predtým dcérka polydaktýlia, syndaktýlia, teraz špinenie a aj krvácanie.... dúfam fakt, že to bude placenta a nie zhrubnutá šija. Aj keď ja dám na akýsi vnútorný hlas.... pred oltárom vravel nerob to, skončilo to rozvodom, potom ešte viackrát, potom pri minulom tehu, tušila som, že to nie je OK a nakoniec som potratila...keď sa nám narodila mladšia dcérka, to už s priateľom...bola ako anjelik, dobručká, také dieťa som nevidela, vravela som viackrát, že to nám ju ten hore nadelil preto takú aká je lebo nám má vynahradiť niečo čo nás čaká..... v posledných týždňoch som si na tieto slová spomenula a obávam sa, že na tom niečo bude

meggie.sk
6. máj 2013

@zlatat myslíš, že bude odo mňa fér, že im hneď neoznámim že som PN? Až keď budem istejšia, že je všetko OK...lebo majú volať kvôli tomu či nachystať tú výpoveď... o toto mi ide...

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk hmm neviem ... tak počkaj tie 2-3 týždne a potom im to povedz. Veď papiere sa dajú rýchlo skartovať, toľko roboty im to zase nedá

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk daj na svoj vnútorný hlas ... verím tomu, že niečo ako intuícia je, veľakrát mi napovedala ...

meggie.sk
6. máj 2013

Práve som sa vrátila z wecka, na intimke trochu krvi, nie je to hnedé ale ani úplne červené, myslím také čisté. Môže to byť tým dnešným UZV odspodu?

januska555
6. máj 2013

@jajka78 no kedze moj bol obrovsky tak cast sa vstrebala a cast sa spinenim vyplavila. Davali mi duphaston, ascorutin a v este nejake infuzie na akoby zastavenie krvacania kedze sa stale zvacsoval, no a samozrejme som mala kludovy rezim.

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk môže byť, aj ja som mala také ružové na toaleťáku keď som bola v ten deň na sone ale potom to prešlo a viac sa nezopakovalo

meggie.sk
6. máj 2013

@zlatat no len toto ružové neni, skôr do červena ale pôjdem o cvíľku kuk, uvidíme, nechcem hneď volať lekárke.

usacek79
6. máj 2013

@jajka78 asi vsetky uzivame nejaku formu acidum folicum alias kyseliny listovej 🙂 je to vitamin zo skupiny vitaminov B a je dobry ako prevencia razstepov u plodu 🙂
@lille59 ahoj, tak to sme menstruovali naposledy spolu 😉 ja mam zatial termin 8.12 podla velkosti plodu, podla ms by to bolo 3.12, zajtra ideme na kontrolny utz, tak uvidime, ci sme dorastli, alebo ostaneme na 8.12 alebo co 🙂
@meggie.sk ju, no teda drzim ti velmi palce, to cloveku neprida na nalade, taketo info od lekara 😕
velmi ti drzim palce, aby to bola placenta - ono v takomto velmi skorom stadiu to je naozaj vemi tazko rozoznatelne, takze vobec ze nieco zhrubnute videla je uz na povazenie 😅 takze to rovnako moze byt aj uplny omyl a je vsetko v pohode, samozrejme moze to byt aj inak, ale s tym nic nenarobis, tak teda skus verit intuicii, to je nasa zenska zbran, ktora malokedy sklame 😉
a to spinenie moze byt rozhodne s vaginalneho sona - myslim, ze vacsina zien trosicku pospini po tomto, takze by som az tak nestresovala, ak sa to ovsem nezosilni a nezmeni na krv..

usacek79
6. máj 2013

@poppy1 vitaj 🙂 ale nie si ty nahodou skor januarovka? ci este stihas december? 😉 😵

poppy1
6. máj 2013

@usacek79 noo uvidime, na ultrazvuk idem az 14teho, ale myslim, ze to bude koniec decembra... 🙂 ja uz jedno decembrovciatko mam, takze by som bola rada, keby to bol opat december 😉

meggie.sk
6. máj 2013

@usacek79 To máš pravdu, nepridá. Drobček má 9mm, čo je vraj ok. Spolieham sa na názor, že je ešte skoro, hovorím si to dokola a verím, že to tak bude a bude to len placentou

jajka78
6. máj 2013

@usacek79 kys.list.beriem i ja, takze ok. predava sa acidum ako zvlast vitamin. ale kysel.lst.bude stacit
@januska555 tak super, mne povedal ze sa uvidi, je dajaky malicky ale i tak...ja som nemala ziadne spinenie tak duphaston ci ascorutin asi netreba