icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

emode
6. máj 2013

@meggie.sk držím palce 😕

usacek79
6. máj 2013

@meggie.sk 9mm je 7+0tt, takze rozmer ma uplne dokonaly, co by som brala ako veeeeeelmi pozitivny ukazovatel, nakolko ak by to naozaj bol nejaky "nepodarok", tak by podla mna mal tendenciu zaostavat...
nuz ale jeden nikdy nevie, co osud chysta, verim vsak, ze to bude OK 🙂 taka blbost, nejaka biela ciarka.. na keru mariu ti to vobec hovorila. Ja chapem, ze je mile, ze lekar zdiela s pacientom info, ale mal by tak robit v pripade, ze vie on alebo pacient nieco ovplyvnit a najma v pripade, ked je to co najviac iste, a nie v pripade, ked je to len akasi domnienka, ktora moze a nemusi nic znamenat - 50:50... Akurat ta vysetresovala a pritom si sa mohla LEN tesit, nakolko rozmer je vyborny 😉 ach jo, no co uz s nimi, tak skus si to nejako vytlct z hlavy a neriesit tuto neistu info, ale tes sa z tej ISTEJ info, ze babo krasne rastie a bije mu srdiecko 😵

ditezka
6. máj 2013

Ahojte baby 🙂 Aké vitamíny beriete? Mne dnes akurát končí listovka, tak idem kúpiť ďalšiu a neviem, či aj nejaké ďalšie vitamíny. Vy ste ako na tom?

usacek79
6. máj 2013

@jajka78 kyselina listova a acidum folicum je presne to iste, len to je po latinsky 😅
zentiva to predava pod latinskym nazvom, ale presne tak isto by to mohlo byt nazvane vitamin B9 a je to stale presne to iste, len inak napisane 😉 ta od zentivy je vsak len na lekarsky predpis, lebo je to velmi vysoka davka - 12x vyssia, ako je odporucana v tehotenstve (snad 30x vyssia, ako pre netehotnych ludi 😀 ) a ta sa predpisuje zvacsa len ludom s roznymi hemato specifickymi stavmi, beznej tehuli uplne staci barsjaka, aj v nejakom mulitvitamine, ako femibion, materna, calibrum, elasitq atd atd 🙂

usacek79
6. máj 2013

@ditezka no ak jes dost ovocia a zeleniny a mas pesru stravu netreba brat ziadne, ani lekari tomu zas tak nefandia, je to relativne zbytocne a naopak niekedy to ma dokonca opacny efekt 😕
ale ak uz chces, tak si kup jednu zo zmesi tehotenskych, ktore menujem vyssie v sprave...
dolezity je navyse dajme tomu aj jod (idealne rybi olej), vitamin D, proti krcom magnezium (ak mavas), vapnik (no idealne v prirodnej forme..) atd.

ditezka
6. máj 2013

@usacek79 No vsak ale to je tá otázka, že čo je "dosť ovocia a zeleniny", hm, lebo ja som mäsková a mliečna 🙂 Ale tak kým doktorka nič ďalšie nepovedala, tak budem len pokračovať v tom, čo doteraz.

ditezka
6. máj 2013

@meggie.sk Držím päste, nech to dobre dopadne. O 2 týždne budeš múdrejšia, netreba sa zbytočne stesovať.

usacek79
6. máj 2013

@ditezka dost je aspon jeden kus z kazdeho denne 😉 tj napr. jedno jablcko a co ja viem, jednu paradajku...
alebo nejaky zeleninovy ci ovocny salatik 🙂 a ryby papkat - idealne tie nase sladkovodne alebo lososa 🙂 pripadne dostatok strukovin a aspon pohar mlieka, ci nejaky skutocny jogurt (nie patoky od danone ap 😀 ), ze si mliecna je vyborne 😉
tymto by mala byt docielena skutocne plnohodnotna strava, ked uz netreba umele vitaminy 🙂
pripadne este nejaku mineralku s vyssim obsahom mineralov - najma toho magnezia (nielen Magnezia, aj slovenske su dostatocne vybavene 😉 ), jedine sodik aby nebol prilis vysoky..

meggie.sk
6. máj 2013

@emode ďakujem

@usacek79 tiež myslím, že je to vcelku normálny rozmer, aspoň podľa tejto tab, čo si poslala http://www.baby2see.com/medical/charts.html
Hovorím si stále, že je na také závery zavčasu, veď uvidíme. Inak si tiež myslím, že ak by bolo mimi choré, tak ozaj viac zaostáva. Veď dám vedieť, som tu zatiaľ s Vami a verím, že až do decembra zostanem

ditezka
6. máj 2013

@usacek79 Jaj, tak to si ma ukľudnila, to čo si uviedla je taký "štandard" u mňa 😀 A nemôžeš rovno dať názov? Aby som nemusela čítať štítky v obchode na každej vode, xixi.

marcovka1
6. máj 2013

@usacek79 ja tiez idem zajtra na kontrolny utz 🙂 budem na teba mysliet,aby nam vsetko dobre dopadlo 😉

baby ja som strasne unavena a len by som spala 😔 ale pri mojej malej sa to moc neda 😵

meggie.sk
6. máj 2013

@usacek79 Myslíš, že je toto http://www.zdravienamieru.sk/product/doplnok-vy... vhodné? Nejako netuším koľko kyseliny listovej sa môže denne, v starlife mi odporučili toto jednu denne

emode
6. máj 2013

@bokroska gorka, ja som pri prvej tiez citila pohyby okolo 16teho - 17teho týždňa ... a bolo to úplne niečo, čo som predtým necítila ... 😀

emode
6. máj 2013

@usacek79 ty vieš všetky tie nevypovedane veci a emocie tak krasne dat cez klavesnicu 😀
ja mam este taku inu vec, strasne ma nadrapuje zo zubnej kefky, hlavne, keď si čistím stoličky 😅 😝 ... je mi uz menej zle, ale len vtedy, ked jem málo a pravidelne ... čiže skoro stále 😀 našťastie mám viac pohybu, ako som začala makať, tak si držím svojich 66kg, pri Sofii som štartovala na 62kg a skončila som pri 80kg 😠 ... už nechcem

emode
6. máj 2013

sorry bokroska, to malo byt gorke 😀

mamamonika
6. máj 2013

@meggie.sk Meggie drzim palce neboj to bude ok, aj podla mna sa to neda este vobec povedat, ved je to uplne malinke, no pravdu povediac ta nasa doktorka je mila , ale obcas aj ja mam pocit, ze trosku studovania psychologie by jej prospelo,aj mna ked minule pozerala a mala som spinenie tak sa tak zatvarila, ako keby uz bolo po vsetkom, uz len tym vyrazom ma hrozne po tom MA vystresovala, ze som mala tlak 180 kym som si lahla na sono. 😒 Ja ocakavam, ze ma doktor podpori a povie, nevadi, ze spinite, je to normalne, spini kazda tretia, dame to nejak do poriadku, zabojujeme atd. .....Ja idem zajtra , ale az neskoro poobede tak uvidim, co ma caka a neminie. 😖 Spinit mozes trochu aj zo sona.Tak hlavu hore a nemysli na to, zbytocne sa budes stresovat a ked sa budes stresovat budes este viac spinit.RADSEJ odpocivaj .

slniecko612
6. máj 2013

@ditezka Ja momentalne beriem centrum materna, je to na jeden mesiac a je to podla mna dost drahe, douzivam ho a kupim si uz len samotnu kyselinu listovu. Toto by som ani nekupovala, ale v 4-5tt som dostala herpes a tak som sa naplasila, ci to moze poskodit plod, ze som si dopriala aspon drahe vitaminy, pre moj lepsi pocit. Inak by som to ani nekupovala. Inak hovori sa ze po takycho vitam. sa rodia velke deti. A ja som toho dokazom. Pri prvom som brala cely prvy a treti trimester, ale co boli v baleni na 3 mesiace. Sice maly nema byt po kom maly, aj ja aj manzel sme sa narodili velky, ale maly mal 4,5 kg a druhe by som uz veru take velke nechcela rodit. 🙂 Ale kto vie, ci to je pravda 😀

slniecko612
6. máj 2013

@meggie.sk Neboj, vsetko bude dobre, tiez si myslim, ze je este moc skoro, iba co ta doktorka vystrasila. Hlavne vela oddychuj, mysli pozitivne a vsetko bude dobre. 🙂

zlatat
6. máj 2013

@meggie.sk môj mal naposledy 8 mm a bola som 6tt+6 a doki vravel, že úplne presne sedí na ten deň aj podľa PM, takže tvojich 9 mm je úplne presné a také ako má byť 🙂

ivvka29
6. máj 2013

Ahojte aj ja som dnes bola druhý krát na UTZ, lebo pred 4 dňami mal plod 4mm, bez srd. akcie a mala by som byť v 7tt. Dr. Mi povedala, že ide asi o zamlknuty potrat. Dnes mi druhá Dr. povedala, že akciu srdiečka vidí a plod má stále 4mm. Že tak by mal mať v 5+3tt. O týždeň idem znovu na kontrolu. Ja ani nešpiním ani nič.

usacek79
6. máj 2013

@ditezka ach, no s mineralkami to ja mam tazke - nepijem ich, lebo ja jednak nemam rada bublinky a jednak mi nejako nechutia 😅 co teda nie je bohvieco, lebo taka aspon jedna flasa minče raz za tyzden je naozaj dobra 🙂
ale toto som nasla - http://feminity.zoznam.sk/c/889958/ktora-minera...
a uplne najlepsie z toho vychadza Korytnica a Gemerka dajme tomu 🙂

usacek79
6. máj 2013

@emode dakujem ti pekne, pravda je taka, ze sa tym aj zivim 😉

usacek79
6. máj 2013

@marcovka1 dakujem ti pekne, tak zajtra mame den drzania palcov 😵
ja som tiez unavena, ale tazko sa mi to objektivne hodnoti, kedze spim kazdy den do 11tej a potom este pocas dna ma aspon na polhodku zlomi 😀

usacek79
6. máj 2013

@meggie.sk jasne, ze je to OK - kyselina listova nema hornu hranicu, v podstate sa nou neda "predavkovat" a naozaj sa odporuca tych 800 jednotiek pre tehule v prvom trimestri (v druhom uz netreba vobec brat alebo teda klesnut na 400), co obsahuje vacsina tych tehu zmesi vitaminovych 😉
na znacke v podstate nezalezi, len treba ked tak sledovat v tych multikombinaciach obsah jednotlivych veci a rozhodnut sa pre to s najlepsim pomerom cena-obsah 😉
jediny pripravok, ktory je trochu "iny" je Femibion - tam je 400 jednotiek kyseliny listovej v beznej forme a 400jednotiek kyseliny listovej vo forme "merafolinu" - poviem to jednoducho - je to akoby "predtravena" forma, nakolko su isti ludia, ktori nemaju schopnost spracovavat kyselinu listovu a mozu sa nou ladovat do zblbnutia a ich telo ju proste nespracovanu vyluci. Medzi tych ludi patrim napriklad aj ja 😅 preto si davam femibion a raz za tri dni si dam to acidum folicum od zentivy (to ale obsahuje az sialenych 10.000jednotiek 😅)

meggie.sk
6. máj 2013

@slniecko612 snažím sa, snažím sa

@mamamonika a vieš, že mám tiež ten pocit? Ale veď vieme o kom hovoríme. Všetko v poriadku ale niekedy trochu milého slova, teda milšieho by nezaškodilo.

@zlatat no asi je tabuliek viac lebo tú čo som videla ja od @usacek79 tak tam sme s minimálnym rozdielom. Dnes 7+0 a lekárka vravela 6+5.

meggie.sk
6. máj 2013

@usacek79 no beriem aj ja ten femibion ale len do konca 13mesiaca. Zajtra mi chlap vyzdvihne tamtú, pýtala som sa preto aby som sa nepredávkovala 🙂 O tom femibione som čítala, že je dobré ho brať ak je problém s homocysteinom, čo je mpj pripad. Hranica podľa genetiky je 15 a ja mám 15,35. A hematologia ma caka az 22ho maja. Tak dufam, ze nebude neskoro, lekarka ma tam nechcela posielat skor ako nevidela akciu srdiečka

usacek79
6. máj 2013

@meggie.sk no do konca 13teho mesiaca by to bolo vitpne 😀

ditezka
6. máj 2013

@usacek79 Teeeda, ty vždy potešíš odpoveďou? Lebo ja minerálky tiež kvôli bublinkám nemôžem, ale prinútila by som sa, keby bolo treba 😀

ditezka
6. máj 2013

Inak dievčence, už vie okolie že čakáte drobca? Teda okrem partnera a najbližšej kamarátky?

usacek79
6. máj 2013

@ditezka no tak jednu tyzdenne si mozeme dat zavazok 😀
no u mna to nevie zatial nikto, okrem muza, sestry a sefky 🙂 my pockame az do 13tt, vzhladom k nasej temnej minulosti 😅