icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

usacek79
8. máj 2013

@skusihu 😀 no lebo som ta tam zatial nepridala.. nedala som vsetky baby, nechcelo sa mi hladat mena v 60tich stranach tejto diskusie 😀 ale o 30 sekund si tam 😉

mamamonika
8. máj 2013

@meggie.sk No ved vies ako sa ta nasa doktorka tvari,ked ti nieco hovori,ako by bol koniec sveta.Kedy mas kontrolu?Ja mam prist 17.maja.

skusihu
8. máj 2013

@usacek79 ďakujem, si zlatá. Vyskúšam za 30 sekúnd.... 3, 2, 1... práve teraz 😀

tuqanqa
8. máj 2013

Je to starsna facka. Po 16 mesicich se zadarilo a v jedne sekunde je vsechno pryc. Bohuzel se s tim nevim vyrovnat a ani pozitivne myslet. Mam 33 let a ted znova min 2-3 mesice cekani a pak buhvi jestli se zadari.
usacek79: Velmi te obdivuju ze si toto dokazala prekonat jiz 4x. Ja na to nemam silu. Myslim ze tak uplakonou a znicenou osobu na kyretu jeste asi nemeli jako ja vcera. Mohla by si mi prosim soukromne napsat neco vice jake vysetreni a testy si podstoupila aby se tomu predeslo? Chci tomu znovu zabranit a udelam pro to vsechno aby se to neopkovalo.
Stale si kladu otazky kde se stala chyba.
Dr. mi vlastne vcera zjistil ze se plod prestal vyvijet a srdecni cinnost jiz byla nulova. To mi potom potvrdil i jiny dr.
No budu patrat na jnych forach a s Vami se tu loucim. Preju Vam pekne vanocni darecky..

usacek79
8. máj 2013

@tuqanqa no ten prvy potrat je najhorsi.. tym nehovorim, ze zazijes viacero, samozrejme - drviva vacsina zien po prvom potrate normalne donosi 🙂 naozaj jeden potrat nic neznamena a teda nerobia sa po nom ani ziadne vysetrenia, kedze by zdravotnictvo asi skrachovalo, ak by vsetky po jednom potrate mali komplet vysetrit 😕
potraca sa cca 30% tehotenstiev, je to desne, ale je to tak, niektore o tom ani nevedia, lebo potratia hned v uvode tehu, niekedy pocas 5tyzdna, ine zial skoncia neskor, ked sa uz stihnu tesit z tehotenstva ☹
ja som tazsie prezivala len prvy potrat, teda v momente oznamenia som sa rozrevala besne a potom este asi dva dni so mnou nebola velmi rec, ale potom som to hodila za hlavu, lebo naozaj nema vyznam plakat nad rozliatym mliekom...
ono priroda robi dobre, co robi, aj ked sa ti to teraz zda byt strasne, urcite urobila spravne rozhodnutie a nechala to odist tak skoro, ako to len slo, aby si nemusela celit neskor ovela vacsiemu smutku, ked by odchadzalo v pokrocilom stadiu tehu, alebo by bolo chore ci postihnute..
dalsie potraty som prezivala uplne v pohode, v podstate som uz ani neplakala nikdy, vzdy som sa hned prepla na viziu, ze to dalsie urcite dopadne dobre 🙂 znie to drsne, ale "anjeliky" ma nezaujimaju, mna zaujima moje skutocne, zive dieta, ktoreho sa pevne verim raz dockam, snad uz v tomto tehu...
ja mam 34 rokov a nemyslim, ze by som patrila do stareho zeleza - aj tu v decembrovkach mame tri mamicky 40tnicky a teda k tomu mas ty este daleko 🙂
nemusis vobec 2-3 mesiac cakat, po jednej menstruacii mozete ist na to, hoci lekari ti budu odporucat cakat, no pravda je taka, ze telo vie, kedy ma plod prijat, ked bude pripravene, prijme ho 🙂 ja som vyskusala vsetky mozne rozostupy - aj pol roka, aj 3 mesiace aj mesiac a bolo to uplne jedno...

no a k tym testom.. ako hovorim, pochybujem, ze tvoj lekar by ta niekam posielal, kedze sa to riesi najskor po druhom potrate, ale tak ten zoznam je takyto -
1: hematologia - trombofilne mutacie, homocystein
2: stitna zlaza
3: celiakia
4: hormonalny profil
5. imunologia - je vela imunitnych poruch, kedy ma clovek taku "silnu" imunitu, ze sa snazi zabit plod, ako cudzie teleso, v roznych fazach vyvoja ( v SR to robi len malo specializovanych labakov - v KE, BA, tusim v Martine...)
6: fragmentacia spermii (ci nie su zdeformovane atd)

zaklad je ta hematologia, lebo tie trombofilne mutacie byvaju asi najcastejsim problemom, ktory sa da riesit pichanim injekcii na riedenie krvi)
ale upozornujem ta - ja som mala skoro vsetky testy robene postupne uz po prvom potrate (som protekcne dzecko 😅) a na NIC v podstate neprisli! aj to, co teraz beriem - injekcie na riedenie krvi a liek prednison na znizovanie imunity, mi dali v podstate len "prevetivne", lebo sice mi cosi zistili, ale take nijake hodnoty, ze by to ani neriesili u inej osoby asi, to uz len zo "zufalstva", ze nevedia co so mnou mi predpisali 😅
ale pravda je, ze toto tehu je prve, v ktorom sa spravam naozaj zodpovedne v tom zmysle, ze lezim doma na PN, nikam neletim, nerekonstruujem byt, nemam ziadne horucky - co som vsetko predtym veru prezila v tehu a teda si myslim, ze to bola skor pricina, ako nejake medicinske diagnozy..

a neklad si otazky, kde sa stala chyba - nemusela sa stat NIKDE, proste to tak malo byt, nebolo to zivotaschopne, on ten malicky tvoriaci sa organizmus je taky citlivy a ta priroda je taka mudra, ze proste poskodene dalej nepusti.. preto je ten prvy trimester povazovany za magicku hranicu, v ktorej nie je NIC iste...
nie je to nikoho chyba, proste sa to stava, nema zmysel sa tym teraz zaoberat, pre teba je dolezite tvoje dalsie tehu a hoci to teraz znie cudne, naozaj - bola som tu v mnohych potratovych skupinach a 99% mojich konikovych potratovych kamosiek uz maju babo alebo idu akurat rodit 🙂 a teda vacsina z nich prezila LEN jeden potrat, uz sa to viac krat potom neopakovalo 🙂
iste teraz par dni bude smutno a prazdno, ale skuste ist mozno na nejaky vikendik, alebo si nieco pekne kup, chod na masaz, bud k svojmu telu dobra, lebo ono ti raz to babo urcite dopraje 🙂
a na letnej dovolenke date s muzom tela dokopy a bude na ceste babo 🙂
drz sa!

katy633
8. máj 2013

@usacek79 pekne si to napisala pre @tuqanqa , a hlavne je to pravda, ja možem byt štastná že to prvé tehotenstvo som mala v poriadku. to druhe bolo ukončené v 9tt, velmi ma to bolelo, plakala som ale prešlo to. nie nadarmo sa hovorí čo ta nezabije to ta posilni, a človek začne myslit na to pekne čo ešte pride, to je buducnost 😉

usacek79
8. máj 2013

@katy633 dakujem, dolezite ste teraz vy, aby ste to predychali a tesili sa z krajsich zajtrajskov 🙂 drzim palce

vanda8
9. máj 2013

@tuqanqa Hlavu hore! Bude dobre ! Uvidis. Usacek ma pravdu a poviem ti aj so svojej skusenosti ze cakat nemusis.. To len dr tak porucaju cakat. Ja som otehotnela druhy krat ked mala moja mala ani nie 13 mesiacov. Najprv som mala stres ze co teraz sami v zahranici kto mi pomoze s dvomi detmi ked muz robi. Potom hned na to sme sa zacali tesit. no potratila som v 6 tyzdni. ked sme boli na some, pani dr mi povedala ze proste bolo asi chore a priroda si sama urobila poriadky . hovorila ze ked nieco nieje tak ako ma byt proste to odide a tak je to lepsie. Uvedomila som si ze ma pravdu a pokusala s tym zmierit. Este nam povedala velmi dolezitu vec ! Chcete mat dalsie dietako??? Tak toto berte ako normalny menzes a bude normalna ovulka a mozete zacat pracovat na dietatku.. Ja som bola taka prekvapena ze hned????? a ona ano teraz je to idealne a po potrate je vysoke percento ze sa to chyti... Povedala aby som brala stale kyselinu listovu a popriala nam vsetko dobre. hned ten mesiac nam to nevyslo, lebo muz mal vela prace a prepasli sme ovulku a. tak som dostala este raz menzes a bum ten dalsi menzes uz nedorazil. teraz zatial som ok (klop,klop). Tak nevesaj to hned na klinec, ale pozityvne mysli a vsetko bude tak ako ma byt ! Ani sa nenazdas a budes znova tehu a potom to uz bude dobre ! ver mi ja to mam prezite 🙂... Verim ze sa o par tyzdnov ozves a napises ano mala si pravdu 🙂 Ach zelam ti len to naj.

meggie.sk
9. máj 2013

@tuqanqa
@katy633 kočky tak to mi je ľúto, viem čo prežívate, ale to mnohé z nás, ktoré sme si tým prešli. Prajem Vám aby sa Vám čím skôr podarilo opäť zarobiť malinké 🙂

meggie.sk
9. máj 2013

@mamamonika najskôr chcela, že 17ho ale potom, že mám dojsť až 20ho. Monika ja len dúfam, že sa mýlila.

mamamonika
9. máj 2013

@meggie.sk Pozri musime sa na nu psychicky pripravit,uz vieme aka je a nezmenime to.Inak kamoska,co k nej chodila a cakala dvojicky,ze kazdu poradnu s placom odchadzala,ze ju vystrasila a teraz ma doma krasne babatka.Ona je taka podla mna,ze vzdy povie tu najhorsiu variantu,co moze byt.Nic s tym nespravime musime len pozitivne mysliet a verit,ze nase babatka budu v poriadku a pekne rastu v brusku. A ak sa cokolvek stane,pojdeme do toho mznova,ved uz mame deticky,tak to urcite vyjde este! 🙂

emode
9. máj 2013

@usacek79 veľmi Ti to prajeme, my všetci a naši ufónci tiež 🙂
baby, ja neviem, kedy mám ísť najbližšie na kontrolu ... ked som z tade naposledy odchádzala, bolo to strašne narýchlo a samozrejme som bola vo vytržení a doky do toho dostal nejaký súrny telefón ... odišla som bez toho, aby mi povedal, čo ďalej ... bola som 22. apríla, myslíte, že stačí ísť o 4 týždne, čiže okolo 20. mája? alebo tam zavolám asi ...
inak píšete ostošesť, a je nás strašne veľa ...

usacek79
9. máj 2013

@emode dakujeeeem 😵 rozhodne staci, pokojne aj o 6 tyzdnov 😅 mala by si tam ist najblizsie na NT screening, ten sa robi medzi 11-13tt (radsej cim neskor)
ale pod uz diskutovat sem https://www.modrykonik.sk/forum/sukromne-diskus..., tu uz to balime 😉

blevka
9. máj 2013

Ahojte, možem sa k vam pridať aj ja do sukromky?
🙂

emode
9. máj 2013

@usacek79 jasné, vidím, že si si už aj do pasu info dala ... ja dáko stále váham ... ale tak hádam, že keď ma stále nadrapuje a prsia mám o číslo väčšie a stále bolestivé, tak fičíme ďalej ...

lionella
9. máj 2013

ahojte 🙂 povodne som sa k vam chcela pridat az zajtra /po ultrazvuku uz snad s bijucim srdieckom 🙂/, ale vidim, ze sa uz idete vo velkom sukromnicit, tak vezmite aj mna do partie 🙂 predsa len mi uz bolo dlho len citat, rada sa uz s Vami poradujem interaktivne za spoluucasti svojho aktivneho prispievania 🙂

mukir
9. máj 2013

ahojte, mozem sa k vam pridat? 🙂

veveverka
9. máj 2013

Ahojte! Teším sa, že sa môžem "ukázať" medzi Vami. TP máme 25.12., čo je cez vianočné sviatky. Pozitívne určite na decembri( a zime) je, že sa nebudeme musieť pariť v nemocnici v teplých letných mesiacoch. Prajem Vám všetkým čo najmenej nevoľnosti a pekné zdravé brušká...aaa..som zvedavá, kedy nám už začnú rásť. 🙂

werculka_12
10. máj 2013

Ahojte, tiez by som sa rada k Vam pridala. Po cca 2 rokoch od prveho potratu sa konecne mozem nazvat tehulkou 🙂

danteska
10. máj 2013

ahojte dievcata,ja sa ozyvam po dlhsej dobe,ale nejak som nemala cas ani..sme teraz na takej mini dovolenke v Ceskom Krumlove,vsetko je ok len ma akosi pobolieva podbrusko..mavam akoby take slabe krce..a neviem ci mam alebo nemam ist s tym lekarovi..neviem ci to tu s tym chodenim moc neprehanam..moc chodime,tak to je mozno aj tym,nemam oddych..este aj maly je ako cert...idem docitat troska co tu mate nove,ale popisali ste toho dost 🙂

danteska
10. máj 2013

@usacek79 ako je to s tou sukromkou? uz ste sa tam popridavali? ja som tu par dni nebola na nete,tak len co citam ze ti baby pisali nejake info do tabulky..tak ak mozem rada sa pridam...

anjelik2509
10. máj 2013

ahojte, tak sa vám ozývam po dlhej dobe, nejak nie je čas koníkovať 😀
@danteska to podbruško aj mňa pobolieva, pýtala som sa kamošky gynekologičky a že to chce len trocha viac oddychovať...😉
Ja mám termín 3.12., ale pravdepodobne to bude neskôr, bábo je o čosi menšie ako by malo byť...
Knižku už mám, včera som bola na odberoch, a začínam si písať tehotenský denník 😀

danteska
10. máj 2013

@anjelik2509 no ved prave..my stale chodime a dnes rano som sa zobudila 6:00 a mala som take krce ze som sa az zlakla...len som sa modlila aby som sa nepostavila a nevalila zo mna krv...je to neprijemne,nemala som to doteraz..

danteska
10. máj 2013

@usacek79 chodis k Mudr Drakkulovej?? je uzasna,ja som s nou pracovala na Kramaroch 🙂 najlepsia osoba na svete 🙂 keby si mohla ju pozdravovat urcite by si ma pamätala aj ked som tam bola pred takmer 8 rokmi..ale je fakt super.

anjelik2509
10. máj 2013

@danteska aj ja som minule v nedeľu nejak nemala oddych, aj som dlho pri šporáku stála a tak ma to rozbolelo dole, musela som si ľahnúť...potom to prešlo....Ale už je to dobre, už vyše týždňa je kľud...už ma tam len pichne, potiahne...aj som sa pýtala sestričky u dr. hovorila, že to je normálne, že to sa tam uhniezďuje 😉 len sa treba šetriť 🙂

danteska
10. máj 2013

@anjelik2509 no dufam ze mas pravdu...vsak uz pojdeme domov a budem oddychovat..

anjelik2509
10. máj 2013

@danteska no keď mi to povedali dve osoby nezávislé od seba, tak na tom niečo bude..A pamätám si, že aj pri prvej som to mala a potom to prešlo....Tie prvé tri mesiace sú také, o hubu..

usacek79
10. máj 2013

@danteska no ale ved sukromka uz davno je a ty si uz davno clenkou 😀
BABY SEM SA!!

lovesista
10. máj 2013

@usacek79 ahoj, ak ste nahodou do sukromky pridali uzivatelku redhairy dajte si na nu pozor, je to osoba ktora mala na tomto fore uz niekolko identit, vymysla si komplikovane tehotenstva, zlozite zivotne situacie, potraty, kradne fotky z internetu a vydava ich za svoje.. admini jej stopli uz nick aymee pod ktorym bola u nas v Junovkach, potom sme ju vymakli v teme Grafy BT pod novym nickom.
dajte si na nu pozor, chce vzbudzovat sucit a vyvolavat senzacie.. admini o nej vedia, ale bohuzial jej dali este sancu, vraj dokazala vysvetlit preco robila to co robila 😒
toto cele dosvedci X bab z Junoviek 2013 😉
zelam prijemne tehulkovanie vsetkym Decembrovkam 😎

usacek79
10. máj 2013

@lovesista fiha, tak ju som si uz vsimla v mnohych diskusiach, ani by mi nenapadlo, ze je to podivna bytost 😅
u nas ale nie je, dik za echo 🙂 a vdaka aj za mile zelanie 🙂