icon

December 2006, 2 časť

nathalie111
25. apr 2008

takze mamicky a deticky sem sa!! 😉

sveva
14. jan 2010

katka ja tiež tipujem babu.

Dnes som bola s Eliškou u dr. Má angínu, včera večer jej vyskočila teplota, hneď na to soplíky a kašeľ. Dnes sa pridala hnačka. Takže v škôlke sme vydržali až 3 dni. Včera som bola vytočená zástupkyňou. Vyčítala mi, že sa Eliška viac krát pocikala a pri tom mala iba jedny gaťky mokré v skrinke. Tak neviem, hovorila mi, že jej doma nemám dávať plienku a pri tom od 2 rokov bola cez deň úplne bez plienky. Ja som jej slušne povedala, že od 2 rokov je bez plienky a že teraz po novom roku za začala pocikávať a boli sme aj na vyšetrení, či nemá zápal, ale výsledok bol len že je to asi psychika. Všetko mala v poriadku. Tak mi povedala, že to s ňou mám trénovať, že oni už aj tak dosť často s nimi chodia cikať. Ja by som chcela vidieť to dosť často. 😠

adkaw
15. jan 2010

sveva ja s tým cikaním mám rovnaký problém, miško doma nemá plienku už ani na noc už dosť dlho a cez deň už aj rok ale v škôlke keď spia tak sa z 5 dní čo tam je pociká 2 až 3 a tiež som hovorila pani učitelke nech mu nedávajú pred spaním vela piť a mi povedala že máme viac trenovať lebo je nezdravé mu nedávať piť a nechce pochopiť že piť mu majú dať ale nie liter pred spaním 🙂 lebo môj miško ak má prístup k vode tak vypije aj celý vodovod a potom kade chodí take mu šblnká v brušku 😀

adaa
18. jan 2010

Chorobkam rychle uzdravenie.
Moja sa v skolke pocikala iba raz, to nestihla. Doma som ale leniva ju davat v noci cikat tak uz bola bez plienky, ale teraz jej zas davam. Je si toho vedoma, vydrzi aj bez.. ale je nam to pohodlnejsie 😉
K.a.t.k.a no coo? este si kinderko? ci uz je hracka vonku? 😵

olianko
18. jan 2010

Ahojky!
Sisinka Samko nech je cim skor fit.Saska zatial este chodido skolky ale zas zacala kaslat.
Maxim zacal teraz tiez "stekat" a dr povedala , ze ma laryngitidu.Dnes som s nim zas bola u dr.lebo mukasle presiel do takeho prieduskoveho....pri Saske sme take nepoznali

Akatka ja tipujem dievcatko 🙂
3.dieta? viem, ze sa hovori nikdy nehovor nikdy ale myslim, ze my zostaneme pri tych nasich dvoch 🙂
a keby mal byt otcom Boris Kollar? no aj ten by ma musel straaaaasne dlho a vela prehovarat 😵

adaa
18. jan 2010

Jeeeeeeeeeeeeeeeeej a ved K.a.t.k.a uz vcera porodila 😀 Maximko ma na facebooku aj fotku v jej profile.
Gratulujeme Vam 🙂 Opatrujte sa a nech ste zdravucky a rychlo doma v poriadku.
Katka mne sa dokonca s tebou snivalo asi pred 2tyz, ale mala si vacsie deti a bolo tam dievcatko, ale zase.. sny sa vacsinou neplnia ;) Ukaz brusko
Oli, vraj chlapci trpia na laryngitidu viac. (to mi povedala Dr.) aj maly ju mal ako 2mes a saska este nikdy ani antibiotika nemala.

olianko
18. jan 2010

jeeej tak k.a.t.k.e. a malemu vseeetko najlepsie 😀

aktak
18. jan 2010

katke a maximkovi gratulujeme a tesime sa 😵
brusko mam veeeelmi male, nechapem, aj som strasne chuda, snad to nejak dobehnem este 😅

sveva
21. jan 2010

k.a.t.k.e aj my blahoželáme a prajeme veľa zdravíčka

k.a.t.k.a.
21. jan 2010

Dakujeme 😎

este sice trcim v nemocke, ale v sobotu by nas uz mohli pustit domov 😎 Isla som sekciou zase, a uz nikdy viac 😝 jedine ze by to manzel za mna vynosil aj porodil 😀

adetka
22. jan 2010

ahojte dievcata... 🙂

aj my blahozelame K.a.t.k.e k Maximkovi.. vela zdravia, lasky, trpezlivosti...

a Akatke k tretiemu tehotenstvu 😉

malka
22. jan 2010

Ahojte maminy,
vidim, ze vas tu je viac co ste v priebehu 3 rokov mali 2 deti, aj ja som ten "pripad" a preto sa vas chcem opytat, ked ste boli na UPSVaR vybavovat rodicovsky prispevok, co vam povedali, ze budete poberat prispevok na starsie dieta a ked dovsri 3 roky, tak musite si podat ziadost na to mladsie, aby ste na to mladsie poberali rodicak alebo vam hovorili, ze vam automaticky zanika na to starsie a budete od narodenia toho mladsieho poberat rodicak nanho?
Dufam, ze som to nenapisala velmi komplikovane, budem vam vdacna ak mi napisete svoje skusenosti s uradnikmi 😉

masinka
23. jan 2010

k.a.t.k.a gratulujeme a prajeme veeeeeeela mliecka
ja som mala tiez druhy cisarsky aj ked mi doki "sluboval" prirodzeny porod... a ked pre nic ine, som rada ze aspon nemam stichy aj na bruchu , aj na podvozku

masinka
23. jan 2010

Malka - neviem ako si na tom presne ty, ale ja som "zamestnanec na MD", takze u mana to bolo tak, ze ked mi dala doktorka papier tych 6 tyzdnov pred terminom, tak som ho odniesla do roboty a zamestnavatel to nahlasil do socialnej poistovne. A potom ides na Upsvar s kopiou (mna to nenapadlo ofotit, tak si to nase zlate tetusky vyziadali zo SP) oznamit ze uz "nechces" rodicak na prve dieta a budes dostavat matersku na druhe dieta. A ked babo potom dosiahne ten vek ze uz matersku dostavat nebudes, tak ides zase s papierom zo SP poziadat na Upsvar o rodicak na druhe dieta.

na Upsvare si potom mozes poziadat este aj o prispevok na starostlivost o dieta - to dostanes na to starsie kym sa staras popri nom o dieta mladsie ako 6 tyzdnov.

a hlavne sa nezabudni po narodeni baba v SP prihlasit ZNOVU na to dochodkove poistenie

aktak
23. jan 2010

kati tak co hovoris na druhe babo? zmena co? myslim v pristupe a tak, spi ti dobre Maxim? 😉

som sa zabudla pochvalit, od prvej noci co sme sa prestahovali (tyzden) spia krpci spolu a my sami 😵 spolu zaspavaju, uplne su z toho nadseni, len sa s nimi pomodlime, dame pusu, pustime CD Levi kral a do rana o nich nevieme 😀

to co je za kosa 🙄

adetka
24. jan 2010

kati... aj ja som zvadavaaaa....

Mirka pojde do skolky az od septembra... ale nastastie mam super svokru (co sa tohto tyka 😉 )... od marca minuleho roku mala len soplikove tyzdne a jeden teplotkovy.... tak dufam, ze sa jej imunita trosku pozbierala...
ja mam pred dizertacknou skuskou a obhajobou minimovky... o druhe dietatko sa pokusame uz asi pol roka... zatial bezvysledne... tretie vzhladom na vek neplanujem...

adetka
24. jan 2010

mne sa ta zima paci 🙂 ... a aj Mirke...

k.a.t.k.a.
28. jan 2010

ahojte 🙂
tak Maximko je uplne suprove babatko klop klop 😎 fakt malokedy place, Miska zatial v pohode to zvlada, stale sa chodi na neho pozerat aj ked zrovna teraz je chora 😖 tak ju musim citlivo odhanat od neho. Skoncila mi so zapalom stredneho ucha 😒 teda obidvoch usi, v druhom len zacinajuci zapal 😖 Tak si uz 2 dni "vychutnavam" obidve deti 😅

adetka
4. feb 2010

Mame za sebou prehliadku v troch rokoch... Mirka vazi 12 kg a meria 91 cm (priemer je vraj 15 kg a 95 cm)...
na dietatku pracujeme asi rok (nedari sa)... mam kratko pred dizertacnou skuskou...

masinka
4. feb 2010

Adetka - dobreho moc nebyva 😉

adetka
9. feb 2010

akaktka... ako brusko?... veselo kopka? 😉
katka... a co Maxim... a Miska?... ako prebehli prve tyzdne? 🙂
masinka... dakujem... 🙂

k.a.t.k.a.
11. feb 2010

adetka Miska uplne v pohode, a to som si myslela ze bude ziarlit resp. ze sa bude citit nejak ukrivdena ze jej uz nie je venovana tolka pozornost jak z nasej strany alebo zo strany babiek a dedov .. a nastastie zatial klop klop vsetko v pohode 😵
No a ja pokym mala chodi do skolky tak v pohode tiez 😅 teraz bola skoro dva tyzdne chora no a ku koncu uz som mala zo vsetkeho plne kecky 😝 som ratala dni kedy pojde mala do skolky 😅

Kati co sa ti skryva v brusku? 🙂

adetka
12. feb 2010

dizertacna skuska za mnou 🙂 ... zle znamky (B, C, C, D), pocity nespravodlivosti a hamby ... ale mam ju 😎
ked na to prestanem mysliet... verim, ze sa nam uz zadari... myslim surodenec pre Mirku... 🙂

aktak
12. feb 2010

adetka bomba 😉 gratulujeme, nespravodlivost je vsade a tiez som si jej v skole uzila, zachvilu sa na to vykasles aj ked asi nezabudnes, ale su aj dolezitejsie veci, tak nech sa dari s tym surodencom 😀

masinka
12. feb 2010

adetka gratulujeme. aj tak je to super ze si to zvladla pri malom dietati.
co tam po znamkach, hlavny je potom ten titul. nikdy v zivote sa ma nikto nepytal ake som mala znamky z maturity alebo na statniciach... mna inac demotivovala skusajuca na mojej prvej skuske - vedela som to naspamat odpredu-odzadu aj o polnoci . vytiahla som si otazku, teta sa strasne rada pocuvala, tak mi o tom porozpravala, zapisala dvojku a poslala ma prec... odvtedy som sa na skusky ucila len tak, aby som nimi presla...a vysledok bol rovnaky, zato som mala koooopu volneho casu 😀

adetka
13. feb 2010

dievcata... co ste robili s topanockami vasich starsich deti?... ja som ich chcela vyhodit... ale manzel a moja mama boli toho nazoru, ze ich mam ponuknut inej mamicke, alebo nechat pre Mirkinho surodenca... lebo detske topanky su dnes drahe... doslova som sa s mojim manzelom kvoli tomu pohadala... lebo mne sa to zda nezdrave a nevhodne...

k.a.t.k.a.
13. feb 2010

Adetka skoda je ich vyhodit,ja som ich dala kamoskinej malej, tiez som odkladala a nakoniec mam chlapca 😀 tak teraz rozdavam. Ja zvyknem aj oprat topanky a tak ich dam, resp. nech si ich opere ona potom ak chce 😉

olianko
16. feb 2010

Ahojky 🙂
Katka Maximkovia su asi vsetci dobre babatka 😉
Nasa Saskaaj strazi maleho ked potrebujem ist na vecko alebo daco urobit.Tiez sme teraz dva tyzdne doma a mamtoho tiez dost lebo sme nemohli ani von chodit...no ale od pondelka pojde Saska zas do skolky a len dufam, ze nechyti kiahne
...a inak Maxim uz ma 6 zubov....dolne 1-ky,jednu 2-ku, Horne 2-ky a jednu 1-ku a tlaci sa aj druha 1-ka 😀 nejaky zubac z neho bude 😀

k.a.t.k.a.
16. feb 2010

oli a kedy oslavuje meniny? 29. maja?

olianko
16. feb 2010

Katka no bud 29.maja alebo potom na Maximiliana 12.oktobra.
My co mame kalendar tak tam Maxim nie je len Maximilian.vy chcete v maji?

k.a.t.k.a.
16. feb 2010

hej my budeme v maji oslavovat 🙂