icon

Decembrovky 2013 - prvorodičky

adamedik
25. apr 2013

Ahojte dievčatá, pozývam Vás do tejto diskusie, včera mi pani doktorka oznámila, že môžem byť v polovičke 5teho týždňa tehotenstva viem, je to skoro, ale verím, že bude všetko v poriadku a stretne sa nás tu viac... Ktoré sa budeme tešiť a radovať z našich vytúžených drobčekov

mamacamca
14. sep 2013

Tak nam odo dnes uz len 91dni do planovaneho terminu zostava 🙂 ale tak myslim si,ze to bude skôr ako sme to mali stanovené 😀

mazurienka
17. sep 2013

Ahojte už máte kúpené kočíky? neviem sa rozhodnúť či už kúpiť či nie termín máme na Mikuláša 🙂

vanilia85
17. sep 2013

@mazurienka ahoj ja mam termin 20.12 a kocik mame uz mesiac doma 🙂 aj s postielkou 😉 je to sice skoro ale vobec mi to nevadi a na povery kaslem 😀

mazurienka
18. sep 2013

@vanilia85 oki tak aj ja teda idem kúpiť 🙂

mazurienka
18. sep 2013

@vanilia85 waw taký som doteraz ani nevidela

vanilia85
19. sep 2013

@mazurienka ja som si vyhladla jeho starsi typ ked som este nebola tehotna ,ked som otehotnela tak dosiel aj tento model. Je to polsky kocik,tak dufam,ze bude na nom vsetko ok ale tak je v zaruke.a ty mas aky vyhliadnuty???

mazurienka
19. sep 2013

@vanilia85 Kombinovaný kočík X-lander - XA - America ja som si teda objenala tento tiež je polský ale zas nie všetko z polska je zlé takže verím v ich kvalitu 🙂

vanilia85
19. sep 2013

@mazurienka no vyzera tiez celkom dobre.len pre nas by bol uz jeden z drahsich,ja som hladala max do400€ a nakoniec somnasla ten moj za 368€. Ale vyzera dobre,uz len dufat,ze tie nase polske koce nas nesklamu 🙂

mamacamca
22. sep 2013

@mazurienka ja uz mam rezervovany len pre neho ist a bude uz doma cakat na poklad 🙂

mamacamca
22. sep 2013

@vanilia85 ja som pri prvom mala polsky kociarik a bola som velmi spokojna,bol priestranny ale zato tazky ked trebalo do busu dvihat 😢 ale tak teraz uz budem mat ovela lahsi 😉

mazurienka
23. sep 2013

@mamacamca a aký máš teda teraz ? no ten čo som si ja je písané 14kg čo je dosť ale tak treba pestovať svaly a kondičku 🙂

mazurienka
23. sep 2013

@vanilia85 potom si dáme vedieť z jary či nás tí poliaci nenaštvali 🙂

mamacamca
23. sep 2013

@mazurienka momentalne ziadny ale rezervovany mam CAM

sipovaruza
26. sep 2013

Ahojte, pridavam sa aj ja, termin mam 4.12 len podla velkosti to bude posunute asi o cca 2 tyzdne tak mozno okolo 18.12 , ale uz sa velmi tesim

paola881
1. okt 2013

Ahojte kočky,prepáčte,že sa Vám tu tak vtieram 😀 tiež som patrila medzi decembrovky 2010,nakoniec sme novembrovčatá 🙂 ale ide o iné,dala som si vtedy urobiť tričko,v živote som ho nemala,lebo som sa uponáhlala a z chlapca sa vykľula Ninka 😀 Tak ma napadlo,že možno by urobilo nejakej z Vás čo budete mať chlapčeka radosť...Vtedy som zaň dala cez 15€... Teraz by som ho dala za 8€ vrátane poštovného... Veľkosť je písaná S ale je také širšie,vhodné napr k legínam... Dlžka je 70cm a cez prsia má 45cm,mierne elastické.Ak by ste mala nááhodou niektorá záujem,IP 🙂 a ešte raz sa ospravedlnujem 🙂

nikusa317
5. okt 2013

Cavte baby...ja by som mala mat termin 1.12.2013....ale momentalne lezim v nemocnici na rizikovom koli hroziacemu predcssnemu porodu...kkrtikoidy uz mame davno pichnute...v nemocnici lezim od 25.tt a teraz mi bezi 33.tt.....zatial to pekne udrziavaju....krcok mam presiakly,ma 1.5cm a otvorena som na jeden palec.....dufam ze nas chlapcek este vydrzi dlho v brusku a nebudeme rodit v oktobri.... uvidime skk to dopadne...uz aj meby musel von jedine co chcem nech je nas adamko zdravucky a plny zivota 😉....

mazurienka
8. okt 2013

Ahojte chcela som sa opýtať či aj niektorá z Vás trpí bolesťami v slabinách ja pomali ledva chodím..som z toho zúfalá...a neviem čo s tým aj v predošlých tehu som to mala ale teraz už nevládzem... ☹ neviete poradiť?

bobelka
10. okt 2013

Mazurienka....chod hned k doktorovi a nech ti urobi testy (výter z krcku maternice a krv) na ako sa to pise....ureoplazmi, mykoplazmi, a este neviem co to bolo to tretie....on uz bude vediet....a chod na dovcu a povinne lezat od rana do vecera hore nohama...

mazurienka
15. okt 2013

@bobelka ahojky dnes som bola na poradni povedala že to je normálne...tak teda neviem...

lulu551
15. okt 2013

@sipovaruza ahooj,ja mam tiez termin 4.12,no aka je velkost amleho,ze budete mat posnuty termin?

lulu551
15. okt 2013

@nikusa317 noo,ja som mala v 28.tyzdni tiez tvrdnuti brucha tak som si tam polezala,ale uz som sa s malym dohodla,ze musi byt uz do terminu vsetko ok,takze uz sa nicoho nebojim,takze vela,vela pozitivneho myslenia a vela sa rozpravaj s malym a popros ho,nech este aj on ostane dlllllho v tebe🙂)drzim palceky🙂)

nikusa317
15. okt 2013

@lulu551 ta ja ho.mozem prosit kolko chcem ked ma raz nepocuva....a to je este len v brusku... 😉 pkatok koncom 34tt.a zacne mi bezat 35tt...takze pomaly stupame...ale vies ja mam trosku iny problem nez tvrdnutie brucha....ja som z vonku otvorena na jeden volny palec a z vnutra na spic prsta..krcok ma 1 cm a stale mam bolesti...plus som teraz chytila zapal;ktory mi liecia....a dalsia vec ze od zaciatku tehotenstva sa mi maly uchytil dost nizko...takze cim je vecsi tym viac tlaci na krcok a hlavou nalieha na porodny kanalik.....takze lekari budu radi ak vydrzim do konca 35tt ako mi vcera vravel ..aj ked zo zaciatku vraveli ze ak vydrzim do 34tt mozem byt rada...ale ved po 34tt to uz neni take riziko lebo babetko uz len pribera a uz je vyvinute....mne bolo povedane ze moj maly je podla ultrazvuku vraj vyvinuty....takze tak

sipovaruza
15. okt 2013

@lulu551 ahoj no podla sona by to malo byt o dva tyzdne neskor, ale ja verim, ze sa nasa mala bude pytat uz zaciatkom decembra. Teraz niekedy by ma mala moja dr poslat na sono, tak uvidime ci uz podrastla a pribrala, potom dam vediet, ci zostavame 4. decembra alebo sa nam to posuva

lulu551
15. okt 2013

@sipovaruza ahaa a kedy si bola na sono?v ktorom tyzdni?

lulu551
15. okt 2013

@nikusa317 tak,toto ti neskor vynahradi a uvidis,ako ta bude na slovo pocuvat🙂)fuuu,no nemas to lahke,ale urcite sa podari vydrzat aj dalej,ja co som lezala na tom oddeleni bolo viacej mamiciek ,co tiez boli na tom tak ako ty a nakoniec potiahli ovela dalej ako dufali🙂takze,staci silno,silno verit a byt stale v klude a potom nebude mat dovod malicky sa ponahlat🙂)

nikusa317
15. okt 2013

@lulu551 snazim sa byt stale v klude a pohode....ale tak vies kazdy organizmus je iny.....na mna sa zas vsetko lepi od kedy som tehotna...a ja budem velmi rada ked vydrzim aspon do konca 35tt a zacnem 36tt...nic ine sk nezelam..ale tak vran uz mame setko vyvinute takze som klusnejsia.....

lulu551
11. nov 2013

@nikusa317 Tak,nakoniec malicky vydrzal do akeho tyzdna?🙂

nikusa317
11. nov 2013

@lulu551 ahojik...no vydrzal do konca 36.tt.......chvilu problemy s dychanim..teraz slabsia zltacka ale zajtra by sme mali ist domou...uz bol v postielke lenze primarka povedala ze tym ze je zlty este tak ked chceme ist zajtrandkmou tak sa musi do 3.00 rano este ziarit....ale bilirubin mu pekne klesol...inac je maly zlatucky a krasny...

lulu551
11. nov 2013

@nikusa317 noo,tak to celkom pekne vydrzal oproti tomu,co ti lekari spociatku vraveli🙂teraz uz len nech cim skro prekona tu zltacku ,aby ste uz mohli ist domov a aby si si ho uz mohla naplno uzit:!drzim palce,nech ste zdravi a silni!🙂