Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
a ja ešte neprikrmujem 🙂 v stredu mame poradnu tak uvidim co povie doktorka ale tak od noveho roka pojde mrkvička so zemiačikom 🙂 😵
@kibuk no to vidim ze ho nenutis 😀 no zubkov sa bojim co to bude a ma zdurene?mne uz povedala min. tyzden na poradni nech pomaly zacnem, cicik ma sice najradsej, ale uz vidni, ze jej to prestava pomaly stacit.
@michaela80 no vidis 😀 a co mliecko uz ok?a v noci ako ste?
@lubif my kojime rano potom este raz kojime na desiatu ak mama malo tak doplnime UM na obed ma zeleninku alebo aj s masom potom olovrant ovocie a potom vecer kojime a este druha vecera mlieko alebo odsajem ak sa da.ked zje celu vyzivu tak sa iba zapije vodou ci cajikom a je napapany.to by asi praskol keby dokojim .akurat kaka sa mu tazkooo 😠
@sofinka2009 a v noci ti este papa? ja sa uz neviem dockat prikrmov ..verim ze sa nam noc trosku upravi..nasa cez den velmi papat nechce..cicky mi idu explodovat ake su plne tak musim odsavat a v noci si to vynahradza a rano ich mam total prazdne
@michaela80 nie mne drobec v noci nepapa uz asi od 4mesiacov.on o tej 20h zaspi a bude ma o 5:19 presne kazde rano enchapem ako to robi 😀
@sofinka2009 no ved som aj myslela, ze to by bol preplneny 😀 A neskusala si dat mu spenatik alebo tekvicku sesterke mala sa od toho vzdy ˇpekne vykakala.
@michaela80 Miska ja som vcera skusila kusok kase na vecer a zobudila sa mi len 2x v nocí.Takze asi budem davat aj kus kase.
@lubif msuim skusit 🙂 v noci plakal bollelo ho bruzko tak som mu dala espumisan a rano bolo nalozene az pod pazuchy 😀
@titulienka waw waw to bol teda super rýchly pôrod 😀 paráda 😉
@lubif dobre sa nám darí, včera sme boli dať nastreliť naušničky, tak sa vytešujem lebo ich má krááásne a celá je teraz taká iná, no už ako veľká slečna 😵 😀 chcela som sem aj dať foto ale nechce mi vložiť foto do albumu,vyhadzuje chybu ale na fb sú... inak poctivo cvičíme dvíhanie hlavičky 😝 lebo ked ju za rúčky priťahovala dr v poradni tak sa janke nechcelo držať hlavičku lebo ona sa musí obzerať všaaade okolo 😀 ale vidno ako jej to prospeiva ked ju takto pocvičíme, už ju krásne drží zarovno s telom a verím tomu že bude ešte viac napredovať v tomto,,,na toto dvíhanie a držanie je lenivejšia ale inak na ostatné ako držanie hračiek a vytáčanie sa sme boli pochválené 😀 už ju nemôžem nechať samú na gauči lebo bojim bojim lebo sa už chrbátika vytáča na bok, ešte sa neprevrátila sama ale zato sa "pohybuje"/cestuje po chrbáte 😀 minule som ju dala pod hrazdičku a prídem po chvili a ona už bola pomaly krížom pod ňou a kopala nohami do hrkaliek 😀 😀 😀
no a priberáme ale už tiež nie takýýým tempom, teraz mala 6800g a 63cm tak pribrala "len" necelých 800g za mesiac.
inak ako všade čítam tak tie príkrmy od 4.mesiaca fičia, som zvedavá či aj nám ich dr naordinuje 😝 čítala som nedávno vyjadrenie dr z gastra že sa má dávať ovocie zeleninka od 4.mes aby sa tráviaci trakt pripravil na príkrmy polievočky atd čo pôjdú od 6.mesiaca.
@sofinka2009 vy už papáte príkrmy vo veľkom 🙂 pomohlo vám to aby menej grckal? lepší sa vám to? aj my sme boli nachladení všetci doma ale už je dobre,to asi ten prechod do riadnej zimy..
@michaela80 mne malá nevydrží v kuse na brušku ešte nejak dlho a ked sa začne hnevať tak ju otočím na chrbatik a po dobe ked si oddýchne ju potom dám znova na bruško a tak dokola....
@janusa127 grackame stale ☹ dnes cely prikrm isiel von ja uz neviem na co ta dokina cka hlavne ze je gastro a ... z toho.asi mu sama zaplatim sono zaludka sa mi to nezda ze aj prikrmi grcka stale.my dnes slavime 6mesiacov 🙂 🙂 🙂 pokusim sa neskor foto.aj miklulaske ak sa model bude chiet dat fotit.
@lubif ja asi este pockam ..predsa vy ste strsi...
@janusa127 caukoo no musim vas pozriet aj ked teraz akosi nemaaaam casu 😀 iste je zlatunka s nausnickami 🙂 krasnu vahu mate Janka, hej uz to ide pomalsie aj nam no chvalabohu lebo som myslela, ze bude v 5. mesiaci aj 9 kilova 😀 urcite Januska vsetko pekne dozenie a ako som aj Miske pisala ved kjazde dietatko je ine a napreduje v niecom inom 🙂 Nam na poslednej poradni povedala nech uz necakam s papanim a nech zacnem so zeleninkou nech si to brusino pomaly zvykne a ze to mliecko uz predsa nie je tak vyzivne ako bolo.
@sofinka2009 aj my este grciame 😠 uz mi to lezie na nervy stale musime nosit podbradnik a nic ine nerobim len podbradniky periem a utieram gauce, postele a dlazky, ale Alex aspon zeleninku negrcka sem tam jej vyjde ale to skor stava zo zeleninky, ale mlieko staaaale.Vy by ste naozaj mali ist na to gastro.Jooooooj a vsetko naj naj k 6 😵 😵 😵 😵 😵 uz je to velkyyyyyy chlapisko 😉
@michaela80 hej Miska jasne urcite aspon do 5. mesiaca, ale nam naozaj kase pomohli chvalabohu 🙂 snad pomozu potom aj vam.
Baby a este ma tak napadlo ako dlho budem este musiet kupovat tampony do podprseniek, dokedy sa tak bude spustat mliecko cely cas kym budem kojit? 😕
@klaudika81 ak si dobre pamatam dnes ste mali ockovanie, dufam ze ste to dobre zvladli, drzim palce nech mate pokojnu nocku 🙂
@janusa127 krasnucka je 😵 a kde vam napokon nastrelili nausnicky?v pohode to zvladla?
Mna tak vsetko napada neskor, hmmm mozno som este nieco chcela ale uz zas neviem 😅
jaaaj a som to zariekla dnes sme grcli aj obed nielen mliecko, ale ked ta moja bambulka sa aj po obede napraska mliecka no co uz 😅
@lubif konecne nas objednala na sono bruska huraa 🙂
ahojte maminky 🙂
@lubif dobre si pamatas, dnes sme mali poradnu+ockovanie, ktore nakoniec nebolo, pretoze sme chorucky ☹
malinka ma sopliky a aj ma cervene hrdielko, aj jej brali krv z prsta, pricom ani nepipla a to som sa bala, ze bude velmi plakat...ideme na kontrolu vo stvrtok.
pekne sme vsak pribrali, uz ma 5,5 kg, aj ju dr pochvalila ako sa pekne pritahuje, aj na brusko ju dala, pozerala aj reflexi, vsetko pekne vychvalila 🙂
ale trapi ma, ze malicko papa ☹ aj sme zmenili bebu za hami...teraz mi je jasne, ze menej papa ked je chorucka, ale uz to trva 2 tyzdne a chora je len od soboty.
tak ale ked pribera, tak jej to hadam staci...kym nebola chora bola stale vysmiata a blabotala, teraz je na nu taky smutny pohlad..chudatko moje, stale sa chce nosit na rukach a ma take smutne ocka a len sleduje okolie...az mi to trha srdce ☹ dostali sme aj calcium chloratum okrem inych liecikov...a ked som si precitala davkovanie, je tam ze deti do 1 roka pol lyzicky raz denne, a nam dr povedala 2x2,5 ml co sa mi zda vela...nemate s tym niektora skusenost? inak mi to cele vyplula 🙂
vsetkym detickam prajem vsetko najlepsie k mesiacikom co mali od kedy som tu nebola...nejak ma to ani nenapadne sem kuknut 🙂
ahoj kocky,
no pekne sa tu rozbehla diskusia za tych par dni, co som tu nebola 🙂 vidim, ze deticky pekne rastu a posluchaju, to je super. My sme boli vcera s marinou v poradni a prosim pekne, vazi uz 5610gr 🙂 a v nedelu bude mat 2 mesiace.... doktorka povedala, ze je to dost, ale ved ani nepapa nejako velmi casto, priemer ma take 3-3.5 hodiny, vcera jedla po 4,5 a po 4 skoro cely den.. ale po skusenosti s tym, ako mi matusko, ked mal pol roka, schudol, som si povedala, ze radsej nech pekne papa a pribera, ako keby mi mala chudnut.
Inak, ja mam obe deti zase soplave, marinka teraz v noci zle spala, ale nic sa neda robit ☹ a zajtra ideme na krv, lebo sa zdala doktorke trosku zlta, ze to uz by nemala byt
@lubif - no s matuskom som mala take stresy , ze pred 2 tyzdnami v piatok som bola s kamoskou v auparku, kazala som mu privolat vytah, tam je taky celosklenenny , takze on sa pozeral cez dvere dole, ako sa tam tocia kolieska. Prisiel vytah, dvere sa otvorili a on mal na nich polozenu rucicku a ako boli dvere otvorene, jeho rucicka tam ostala zaseknuta... a tak som tam kricala na cely aupark, ze nech mi niekto pomoze, lebo tahat som ju nechcela, to by som mu ju urcite zlomila a tak konecne po chvilke prisiel jeden pan a sme museli tahat dvere, aby sa zavreli, a rucicka bola oslobodena, ale modra a napuchnuta, tak sme utekali hned na pohotovost chirurgie, tam nas poslali na rontgen, ale nastastie to nemal zlomene. Ale plakal asi hodinu vkuse, aj dlhsie.. No a potom v pondelok sa jedoval, lebo som mu zakazala mat pri obede na stole jeho ruksacik s hrackami, tak spustil taky plac, ze prestal dychat.. totiz on place tak, ze sa nadychuje a s vydychom spusti plac.. no a on sa nadychoval a nadychoval, az omodrel a odpadol..esteze bola mamina uz doma, zacala ho bit po chrbte a zacal plakat a dychat. ja som vedela, ze sa take nieco moze stat, ale nebola som pripravena na to, ze sa to stane nam..vcera som to hovorila lekarke, povedala mi, ze je to v obdobi vzdoru normalne a ze to nie je nebezpecne, ze tie deti sa vzdy nadychnu.. no ale poviem vam, ze som mala poriadny stres... ☹ 2 hodiny na to som dostala menzes... a to som pri matuskovi dostala,az ked mal pol roka, no co uz ☹
No a este nas len teraz budu cakat tazke chvile. Vcera sme boli s matuskom na gastro a konecne zacala brat jeho nekakanie vazne.. ved uznajte, ze nie je normalne, ked dieta raz kaka kazdy den aj 10 dni a potom zase 5dni vobec nekaka.. a takto na striedacku dlhodobo.. aj ked ma sprdla, ze ked sa pozera na tie jej zaznamy, tak ze sme tam v priemere cca kazdeho pol roka a tak.. no ved ja som stale hovorila, ze nie je v poriadku, ale ona stale len, ze to bude mat len nieco kratkodobe, ze to sa upravi a bla bla.. ale to, ze sa k doktorke neda dostat cez sestricky a ze sme tam boli niekolko krat a sme sa s nou chceli rozpravat, ale sme sa k nej nedostali, to je druha vec... no a kedze ma vysledky krvi na alergie v poriadku, pojde matusko na specialne vysetrenie- taky rontgen crievok (irigoskopia) .. no ale to musi byt na 3 dni hospitalizovany, lebo to ho musia uplne vycistit, musi mat prazdne crievka, a potom, sa to vysetrenie robi tak, ze cez konecnik zavedu hadicku do nejakej vzdialenosti crievok aj s kontrastnou latkou ( u dospelych je to 30cm), a aj Ti daju vypit kontrastnu latku a potom sa robia snimky v roznom case a z roznych uhlov.. no a kedze ja marinu kojim, tak ja tam nebudem moct byt s nim, a este si neviem predstavit, ze ako tu latku vypije, takze mu asi budu musiet dat sondu do zaludka no a tu hadicku cez konecnik si tiez neviem predstavit.. neviem, ci robia u deti v spanku, alebo nie.. totiz nie je zatial volne miesto v nemocnici, takze musime cakat, tak som sa na to ani nepytala, lebo sme sa odtial ponahlali s marinou do poradne... takze som hotova, lebo moze byt, ze to bude cez sviatky, alebo az v januari, takze este tu budeme musiet ostat, alebola by som najradsej, keby to uz ma za sebou.. ☹
no tak prave mi volala maminka, ze dnes poobede ma ist na gastro pre papiere a zajtra rano nastupuju s matuskom do nemocnice a vo stvrtok mu to budu robit.
@ivic26 vsetko najlepsie malinkej k meninkaaaaaam 😵

@lubif tak dobre uz som kludnejsia 😀 😀 my ale mostikujeme o 106...