icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

nelustek
16. jan 2012

@skatarina presne aj linda kopala o sto6 a teraz sa v noci prekope aj doprostred postele.Je to riadny certik zivy 😀 to si mala super ked ti tak spavala linda sa stale budi neviem ci to moze byt tym ze spi pri mne,ale zas sama v koliske nezaspi.Neviem ako to robia maminky ze daju dieta do postielky a oni sami zaspia??? Ani nelka taka nebola,tiez spavala so mnou

skatarina
16. jan 2012

@nelustek Nasa Petka spala vzdy sama.Dala som ju do postielky a hned zaspala.Ked mi prespala celu noc,tak som ju musela kontrolovat ci dycha,lebo sa mi zdalo,ze nejako dlho spinka 😀 😀 😀
A od jedneho roku sme ju dali do detskej izbicky a spala uplne sama.

nelustek
16. jan 2012

@skatarina Ale mam ich obe pri sebe vies ze by som si ani nevedela predstavit ze by nelka spala sama v izbe? MOzno az ked linda bude vacsia budu tam spolu 🙂 aspon dufam.Inak sa v izbicke len hra a robi bordel ktory musim ja upratovat 😀 Mozno som aj ja urobila chybu ze som si ich naucila na postel,ale ked plakali nemala som to srdce nechat ich plakat.A hovori sa ze aj tak sa im najlepsie spi pri mame a je to aj pohodlnejsie ked kojim.Nemusim k nej vstavat a zat ked sa naje nemusim ju prekladat.Lebo linda sa mi budi tak do tych 5x za noc

skatarina
16. jan 2012

@nelustek Fuuuha a manzela si kde vysackovala? 😀 😀 😀 Ci ste tam vsetci?

nelustek
16. jan 2012

@skatarina 😀 😀 bud je s nami,na gauci ,alebo v izbe 😀 a to mame 200x140

skatarina
16. jan 2012

@nelustek My mame postel 220x 160 a veru mam rada svoje pohodlie 😀 😀 😀 😀 😀

sisanka
16. jan 2012

@skatarina
@nelustek ahojte dievcata co tu rozoberate postele?my mame 200x180 a deticky s nami nespia,len rano v nedelu tam vsetci lezime 😀 inak cez den tam Oliverko spi ale vnoci je vo svojej postielke,zaspavame spolu ale potom ho prenasam a Denisko ma svoju postel tak predsa nebude pri mame-uz tam nechce byt ☹ 😀
zajtra ideme s mm do BA na skusku a Oliverko ostava pri mojej mame tak som zvedava ako to zvladne...vratime sa az okolo 20h a to on uz spi davno a byva nervoznejsi ku veceru...asi mu idu zubky,aj ked sa mi nezda zeby mal navrete alebo cervene dasienka...len nejako poplackava...a to o mesiac mame ist s mm na 3dni na chatu-sme dostali pod stromcek taky predlzeny vikend..tak dufam ze tie zubky este pockaju 😉

skatarina
16. jan 2012

@sisanka Tak drzim palce nech ste obaja uspesny.Kolko vam este treba skusok?
Neboj mamina to zvladne.Ty sa sustred na skusky 😉 😉 😉

sisanka
16. jan 2012

@skatarina mne jedna a mm este dve...a potom zacne letny semester a potom statnice 😒 hruuza ked si na to spomeniem....

skatarina
16. jan 2012

@sisanka No pri dvoch deturencoch mas co robit 😕 😕 😕 Nezavidim ti,ale dala si sa na boj,tak bojuj 😉 😉 😉

sisanka
16. jan 2012

@skatarina no ved aspon si urobim skolu na materskej ked som doma stale 😉 a kedze mame teraz Oliverka tak som sa rozhodla pokracovat dalej,mm sa velmi nechce ale ja mu tu prihlasku poslem a pekne krasne to spolu dotiahneme do konca 😀
vzdy sa utesujem tym ze to zvladli ine tak to zvladnem aj ja,a su maminy ktore aj do prace chodia a este aj studuju cize ja mam tu vyhodu ze som doma 😉

skatarina
16. jan 2012

@sisanka Vy ste jeden cas rozmyslali nad podnikanim.Uz ste od toho upustili?

sisanka
16. jan 2012

@skatarina aaale ani nie len sa trosku zmenili plany...kedze sommusela ku koncu tehu lezat a potom prisiel maly a teraz nejako nie je cas,asi ked dokoncime konecne Bc. tak sa do toho pustime len z ineho konca 😉 mysleli sme ze by som poziadala o prispevok na podnikanie z UPSVaR,aj kurz som absolvovala len ked som mala ist na skusky som mala 2 tyzdne pred terminom a nechceli sme riskovat to vypatie a stres tak sme sa rozhodli ze ked sa maly narodi ale nakoniec sa vsetko tak zmenilo ze mm sa naskytla lepsia praca a tak neskor s tym zacne on 🙂 ked trosku posetrime a na internetovy obchod nie je zas az tak vela financii treba...a budem to vlastne robit ja len to bude na mm pisane a on sa bude venovat svojej praci 🙂

skatarina
16. jan 2012

@sisanka Nasadili ste vysoke tempo 😀 😀 😀 ,ale postupne vsetko zvladnete 😉 😉 😉

sisanka
16. jan 2012

@skatarina ale ani nie..teda aspon mne sa nezda 😀 len uz konecne chceme nieco poriadne robit a nebyt zavisli 😉 mm doteraz robil kde sa dalo-nemal moc na vyber a teraz ked konecne nasiel taku robotu kde sa mu aj dari aj je s nami doma tak nas to trosku nakoplo a skusime aj ten internetovy obchod 😀
a byvame s rodicmi ale uz teraz planujeme ze sa urcite do 30tky osamostatnime 😉

skatarina
17. jan 2012

@sisanka veru najlepsie je byvat sami.Ja mam velmi rada svojich rodicov,ale zit s nimi si neviem predstavit.Kazdy ma svoj zivot a nech si ho zije ako vie 😉 😉 😉 A kde by ste chceli byvat? V tej istej dedine,alebo v byte?

sisanka
17. jan 2012

@skatarina joooj do bytu by som uz nesla 🙂 mm by mozno aj chcel,vravi ze tie naklady nie su take vysoke ako pri dome ale ja ked som raz skusila byvat v dome tak uz nechcem na byt..nedam dopustit na zahradu 😉 hocikedy si mozeme v lete grilovat,ja si nasadim zelninku,deti sa maju kde hrat, atd...
ale to je este moc dobuducna...neviem ci tuna v dedine ale niekde poblizku urcite 😉

skatarina
17. jan 2012

@sisanka Ani ja by som si na byt uz asi nezvykla.Ten priestor na byvanie je na nezaplatenie a hlavne dvor.Teraz ked bude mala babula tak len odparkujem kociar vonku na zahrade a nech spi na vzduchu.

sisanka
18. jan 2012

@skatarina
@nelustek ahojte dievcata,moja sestra caka dievcatko-asi sa s nou prestanem rozpravat 😀 😀 😀 😀

skatarina
18. jan 2012

@sisanka no tak to gratulujeme 😉 😉 😉 .Nejaka ruzova vlna prisla.To zeby ste zacali pracovat aj vy na dievcatku 😀 😀 😀 😀

sisanka
18. jan 2012

@skatarina no to urcite 😀 😀 😀 😀 daj pokoj s dalsim miminom 😀

skatarina
18. jan 2012

@sisanka 😀 😀 😀 ved vy mate este cas 😀 😀 😀 .Snad sa neskor zadari aj dievcatko a ked nie tak budete mat futbalovu jedenastku 😀 😀 😀 😀 😀

sisanka
18. jan 2012

@skatarina nooo ved uvidime ci sa budem na to este citit..a ak ano tak okolo 30tky..cize mame este cas 😉

sisanka
23. jan 2012

@skatarina
@nelustek Ahojte baby ako sa mate?co je nove?my sme asi znova chori...Denisko v piatok prisiel domov s plnym nosom,cez vikend bol u nasich a ked dosiel domov mal teplotu..a Oliver tak isto,soplikuje,zacal v noci kaslat..asi pojdeme zajtra znova k lekarovi... 😒
inak nechceli by ste zalozit detickam setrenie?alebo sebe...detom od 15 rokov-teda aj dospeli s garantovanym 6,5%-nym urokom..a pre mladsie deti 4-7%-ny urok.... 😉

nelustek
23. jan 2012

@sisanka ahoj a kde sa da dat take setrenie?
Aj linda cez vikend soplila ale jej to preslo a teraz ma soplik nelka 😠 raz jedno potom druhe. Ale do skolky ju davam pokial nebude mat huste a zelene.Zatial len taky vodovy ma.
S lindou sme boli na poradni vazi 5.80g pribrala za mesiac 740g. Neockovali nas lebo nemaju vakciny tak ideme 7.2. ze uz by mali byt. Sa toho ockovania bojim. Nelka ma pelovu alergiu som s toho uplne vedla,lebo sme isli na alergologiu s tym ze ma asi alergiu na rajciny.No a zistili nam toto a este je aj na zvierata a roztoce.Tak uz mi je jasne preco v noci nemoze dychat..ze by nemala mat v izbe zavesi,zaclony,koberec plysaky a to vsetko ma ☹ Dr. hovorila ze by som mala kazdy tyzden prat obliecky a tie zavesi ale ved to nic ine budem robit len prat.Este tie obliecky budem kazde 2tyzdne ale zavesi a zaclony??? To by som radsej zrusila ☹
@skatarina

skatarina
24. jan 2012

@sisanka
@nelustek
Ahojte.My sa zatial drzime i ked je pravda,ze kazde rano vstavam z plnym nosom.Cez den je to uz ok.Pripisujem to suchemu vzduchu v dome.Vo februari budu mat v skolke karneval,tak sa tesim 😵 😵 😵 😵 😵
Moj brat zalozil Petke setrenie ked sa narodila.Je to jej krstny.
Tie alergie su velmi rozsirene.To aby bolo dieta v sterilnom prostredi.Aj tak ju velmi neochranis aj keby si denne prala.Ved spinka aj v skolke.U nas v skolke su aj 20 rocne postielky,ked nie viac 😀 😀 😀

sisanka
25. jan 2012

@skatarina a ja ze si uz niekde v nemocnici ked si nepisala 😀 ja som v takom stadiu uz povinne lezala 😀 ty mas aky priebeh?zatial vsetko ok? 🙂
@nelustek hm my snad alergie mat nebudeme...aj ked mm ma v takomto obdobi stale plny nos...Denisko nie ale Oliverko soplikuje tak som nervozna z toho...lebo dr nic nerobi s tym...
inak sa Deniskovi na tvari vyhadzali nejake vyrazky...na brade,licach,okolo ust...neviete co to moze byt?mna hned napadlo ze z jedla ak sa v skolke zle umyl..lebo kedysi ked bol mensi tak sa mu z jedla vyhadzalo sem tam take...ma to uz od piatku,a mal aj nadchu...tak som myslela ze z toho ale este mu to nepreslo... 😖

skatarina
25. jan 2012

@sisanka Nestras s nemocnicou 😀 😀 😀 .Ja este fungujem normalne.Piekla som tortu,prala, zehlila.....Uz mam konecne aj tasku zbalenu.Tak som sa vytesovala,ked som zehlila tie male vecicky. Teraz mi vsetko trva 2 x dlhsie,tak mam co robit 😀 😀 😀 .Este ze je Petka zdrava a nemota sa mi tu (klop-klop) nech nezakriknem.
Tie vyrazky mozu byt aj z necistych ruk.V skolke je plno deti a moze sa s nejakou hrackou preniest spina a uz to je.
Snad mu to rychlo prejde.

sisanka
25. jan 2012

@skatarina moze to byt aj z toho,ufulany bol a tam kto vie ako sa umyvaju...a potom som este citala na nete nieco o 5. a 6. chorobe ci co...a ked som precitala priznaky tak by to aj pasovalo,len tie vyrazky sa mu nastastie nerozsiruju a zevraj same zmiznu 🙂
preto ho aj teraz nedavam do skolky,hlavne kvoli Oliverkovi,je strasne nachylny a nechcem az Denisko nieco domov donesie 😖
ta obdivujem ako vsetko zvladas,a hlavne ze mas po 30tke a uplne bezproblemove tehu,to sa tak casto v dnesnej dobe nevidi 😉 😉 😉

skatarina
25. jan 2012

@sisanka No celkom bezprolemove tehu to nieje.Ked to porovnam s tym prvym,tak je to uplne ine,ale nestazujem sa.Lekar nas drzal v sachu do 5-teho mesiaca.Ved vies s tym polypom a tak.Teraz mam strasne bolesti chrbta,bolia ma krize aj lonova kost.A to nehovorim o opuchoch 😀 😀 😀 .Ale kedze som na Petku sama,tak sa nemam kedy lutovat 😀 😀 😀 .To vsetko asi patri k tehu.Som rada,ze nemusim lezat v nemocnici ako niektore babule.