Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?
Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia
@sisanka Ahoj.No to teda bol tyzden.Petka mala vysoke teploty (40) a drzalo ju to velmi dlho.Boli sme aj na pohotovosti.Mala zapalene hrdlo,tak sme sa nevyhli atb.Zabrali jej az na 4-ty den.No hruza.Este ze Karinka bola dobra a len papala a spala.Jeden den bola mrzuta,ked som bola totalne nevyspata a nervozna.Zrejme ani mliecko nebolo vtedy dobre.Nastastie to trvalo len jeden den a mliecko sa upravilo.Som rada,ze to mame uz za sebou.Este sice kasle,ale to uz je v pohode. A vy ako ? Ste zdrave?
@skatarina ahoj my celkom ok...Oliverka ockovali minuly tyzden,som trpla ako bude reagovat ale mal iba zvysenu teplotu vecer, jedna cipka a bolo dobre 🙂 Denisko je v skolke konecne lebo nejako ho nechavame doma teraz casto-ani neviem preco 😀 mame psika, tak mi dost pomaha-je s nim vonku a tak 😉 inak sme zdravi,len sem tam nejaky ten soplik..co je zaujimave na to ze bolo celkom teplo...aj Petka ze bola chora,hm zaujimave ale pocula som ze dost deti bolo chorych aj ked bolo teplo...
svokra planuje na leto dovolenku a chce zobrat aj Deniska tak som rada ze pojde,inak rozmysalme asi len niekde tu na Slovensku alebo ak nam to vyjde tak na jesen nejake more-uvidime ci sa naskytne nejaka akcia 😀 inak cakame kazdym dnom ze budeme krstni rodicia..sestra ma v nedelu termin a uz ju tento vikend trosku postrasilii poslickovia tak som zvedava kedy sa male vypyta na svet 🙂
@sisanka ahoj ako sa mate?co mate nove,videla som fotky na FB, Karinka aka uz je velka...ako to rychlo uteka,ze? 🙂 aj moja sestra uz KONECNE porodila 😀 prenasala sice len 2dni ale mne sa to uz zdalo ako vecnost..ale za to porodila jednym supom,skoro este rychlejsie ako ja a to bola prvorodicka 😀
som bola za nou v porodnici a mi prislo smutno za tym obdobim ked som tam ja lezala...ta atmosfera a vsetko okolo toho,ako sme s mamickami pri obede riesili porod a babatka,ach jaj 😀 az som jej trosku zavidela...malicka Eliska je uplne zlatucka a taka malilinka-oproti tomu mojmu lapajovi Oliverkovi 😀 hlavne ze nema zuby ale chodit by uz uz aj isiel sam,tak lahucko za jednu rucicku chodi a blaboce stale,vsetko si obzera,vsetko sa mu paci-hlavne kuchynska linka a klucky 😀 len dufam ze mu uz zubky vyjdu lebo zacal nejako divne kakat-prehana ho tak dufam ze je to kvoli zubkom a nic vazne..pockam este po vikende a ak nic tak asi zbehnem k dr.. 😒
@sisanka ahoj,my sa mame dobre. Karinka pekne pribera.Uz mame 5130g a 58,5cm.Zatial je veeeelmi dobra,uz otvara pusinku a chcela by nieco povedat,ale zatial to je len take gggggg 😀 😀 😀 .Juuuj ake je to krasne obdobie.
Aspon sa mozes vytesovat zo sestrinej babulky 😉 😉 😉 .Oni byvaju blizko vas?
Ako dopadlo vystupenie v skolke?My mame v nedelu,tak sa tesim.Petka bude holubok 😀
Prehanat moze zo zubkov,tak snad to bude z toho.
@skatarina to gggggg hovori aj Oliver,sa smejeme ze vzdy ked je spokojny tak si hovori gggg 😀 Denisko si ho tiez teraz zacina vychutnavat,ked uz pkene sedka,trosku chodka tak sa aj zahraju uz spolu 😉
sestra nebyva blizko, byvaju v meste 15min autom od nas...cize ked tam budem chciet ist asi poviem ocovi ale ma mm cestou do prace vezme 😀 😀 nasi budu radi,oco sa uz teraz tesi ako tam u nich budu 2 vnuci a vnucka pobehovat 😀 😀 😀 😀 on je strasne rad ked tam sme,mozno aj preto ze nemal syna tak si to s mojimi dvoma vynahradza 😀 😀 😀 a mama sa vzdy smeje ze je to uplne ine ako ked to boli jej deti,ze vnukom dovoli vsetko ved aj tak o chvilku odidu 😀 😀 😀 😀
@sisanka Nasa babula sa zacina pomaly pretacat.Je uz ovela aktivnejsia a tak krasne sa usmieva 😀 Nasi su tiez radi ked k nim prideme.Vychutnavaju si vnucata.Teraz sa prestahovali a nemaju este sedacku ani postel,tak tam nemozeme,ale buduci mesiac asi k nim pojdeme na navstevu.Su to jedine vnucky co maju 😉 😉 😉 .
Tolko veci si stale donesieme od nich,ze ideme napakovany ako cigani 😀 😀 😀 .
@skatarina my tiez tak,mama nam vzdy tolko toho nabali alebo aj donesie ked pridu 😀 mi minule hovorila ako oni ked boli mladi a prestahovali sa do bytu a boli sami,s babatkom,bez penazi ako ju vzdy potesilo ked jej babka nieco doniesla a svokra nie (ako ocova mama) a ked sme tak rozmysalali takje to presne aj u nas tak,nasi nam kupia aj balik mliek,plienky,ovocie zeleninu. a svokra nejako nie,neviem ci je to tym ze s nimi byvame,ale aj tak ved tu nebyvame zadarmo, platime aj my plyn,elektrinu a tak mi to take divne pride ze jedine co kupi su sladkosti...tak trosku aj premyslame do buducna ze by sme sa odstahovali a chceme byt sami..aj mojej sestre ked si isla zajednat detsku dr tak sa jej pytala ze ako byvaju a povedala ze so svokrou tak jej dr povedala ze by bolo lepsie keby boli sami 😀 😀 😀 😀 ale oni maju inu situaciu,byvaju sami so svokrou(svokor zomrel) v dome a moji svokrovci maju este syna a svokra dost na nom lipne,neda naho dopustit tak by nebolo dobre keby sa este aj on ozenil a ostal tu,to radsej my by sme sli prec 🙂 zatial ma len 16 tak snad cas este nejaky ten rok dva je 😀
@sisanka Jasne,ze je lepsie byvat sami ak je ta moznost,len teraz s byvanim pre mladych to je skor nerealne.My sice byvame sami,ale sme zadlzeny az po usi.Myslim hypoteku a pozicku.Bez pomoci rodicov by sme castokrat boli na tom biedne.Moja mama nam stale nieco kupi,hlavne pre Petku.Nasi maju len mna,lebo sestra je v Spanielsku a brat nema este rodinu.Teraz sa prestahovali a brat ma ich povodny byt,tak zacina prerabat.
@skatarina co by sme robili bez rodicov,ze? 😀 moja mama nam velmi pomaha,kolkokrat aj mi pride pomoct uprtat,pozehlit ked ju poprosim-hlavne teraz ked sa mi treba ucit...aj Deniska si brava domov ked ma volno v praci..aj dnes po skolke tam pojdena vikend a my sa s mm mozeme ucit..len est emusi mm povedat svokre aby strazila Olivera,som zvedava na to..ako ona pobavi,ale raz za cas tak frfle ze az 😀 alebo nic nepovie ale z toho spravania a pohladov hned pochopis 😀 😀
a rozmyslam ze ked pojdeme zaviest Deniska ze by sme sa stavili v nemocnici za sestrou,som jej nakupila jogurty a upeciem kolac asi a hlavne si chcem ist povonat take cerstve babatko 😵 😵 😵 oni v tej porodnici tak kraasne vonaju! 🙂 a ak nas pustia aj s Deniskom tak aj on sa aspon na chodbu pojde pozriet,uz sa tesim 😀
@nelustek dakujeme 😵 😵 😵
Karinka je velmi dobra.V podstate place len ked je hladna.V noci pekne spinka,cez den pomenej,ale neplace. Petka sa o nu stara a hlavne je ,ze neziarli.Ked nieco od niekoho dostane ,tak pyta aj pre Karinku 😀 😀 😀
A vy ako? Ty uz mas tiez velke slecny.Respektuju sa?
@skatarina Tak to je super že ti neplače,to naša Linda je riadne uplakané dieťa.Ale keď príde návšteva ,alebo niekde ideme tak je vysmiata že sa všetci pýtajú či vie aj plakať 😀 Noci máme stále prebdené budí sa stále,keď poviem že sa 4x zobudila tak to je super noc 😅
Nelka sa s ňou hrá pokial nezačne mrnčať to začne hneď kričať aby som si ju zobrala.Ale inak v pohode vie ju zabaviť,Lindu začína baviť keď Nelka vymýšľa to sa nevie dosmiať na nej.
@nelustek
@skatarina ahojte babule tak my sme sa uz konecne vratili do reality..v pondelok sme zostatnicovali a sme zas v starych kolajach 😀 😀 😀 😀 som si myslela ze si konecne vydychnem a budem stastna prestatsna ale nejaka som nesvoja,predtym som nemala cas nic riesit a teraz ked mam cas tak mi vselico chodi po rozume 😒 neviem...
ale to je jedno...vidim ze babulky uz mate velke 😉 Karinka aka princezna,clovek by ani nepovedal ze ma len 2,5mesiacika 🙂 a citam ze Linda je akasi nervozna...aj nas Oliver..vcera mal 11mesiacov a ziadne zuby este!!! ale priznaky su vsetky mozne..dasna navrete,hrbolate,hnacky,nervozita,menej jeme,nespime....ale za to uz pekne ukazujeme papa aj tap tap 🙂 ako to rychlo ubehlo a uz bude mat 1 rok 🙂 a Oliverovi sa tiez paci ked Denis vymysla...staci ze zacne poskakovat a vykrikovat a Oliver je cely stastny a smeje sa ostosest 😀 😀 😀 uz zacina aj on vystrkovat rozky 😀 a uz sa nam zda ze uz uz zacne sam chodit, prve krocky uz dal ale stale je nesmely...
teraz nas budu cakat oslavy...promocie,ja budem mat narodeniny, Olivko tiez a hned aj meniny...tak som zvedava na to vsetko...len som trosku smutna lebo sestra ma 3tyzdnovu dcerku a uz bola s nou v nemocnici lebo nejako nachladla - mala sopliky a kasle velmi tak sme sa velmi vylakali ale asi to nebude nic vazne len ma to mrzi, teraz sa bude bat snou niekam ist....ktovie kde co moze chytit ☹
@skatarina jeziiiin chudnutie...ja som cosi zhodila...potom som nemala cas kvoli skole..prestala som si kontrolovat stravu,nebol cas cvicit a teraz premyslam ze by somuz mala zacat,aspon keby mi brucho trosku spadlo do promocii 😀 no este mam cas nejake 2tyzdne tak uvidime 😀 ja som tiez nikdy kojenim nechudla....a stacilo parkrat zjest cosi vecer alebo nieco sladke a uz je to na mne nalepene..hruza!!!

@skatarina noo zvladli aj ked to vyzeralo vselijako,ale ked je clovek donuteny nieco urobit tak sa to da 🙂
ja som holy pupok nikdy nenosila a ani nosit nebudem ale tych 10kg by som mohla dat dole,teraz ked som pisala tak som 2kg dala dole,co som nemala kedy ani jest 😀 😀 😀 😀 😀 snad aj pred statnicami tak bude 😀 😀 😀 😀