icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

sisanka
3. mar 2011

@skatarina a to je na mesiac?ci ako?bo mna by tiez zaujimalo kolko sa bude platit u nas v skolke...

skatarina
3. mar 2011

@sisanka ano za mesiac. 11,20€ kazdy mesiac + obedy 1,06€/den. A raz za pol roka 3,30€ na hracky.To som musela zaplatit za oba polroky.Deti to maju na ceruzky a tak.Sama neviem 😉 .Hlavna vec,ze rodinne pridavky su 20€ 😀 😀 😀 .Toto som nechala dnes v potravinach 😀 😀 😀 .A uziv s toho dieta 😀 😀 😀 😵 😵 😵

sisanka
3. mar 2011

@skatarina vau tak som zvedava ako to bude u nas 😠 aj ked my asi obedy brat nebudeme ak tam maly nebude spavat..uvidime ako sato vsetko do septembra vyvinie...

skatarina
3. mar 2011

@sisanka ty ho chces davat od septembra a nebude tam potom cely den?Myslim,ze v tom niesu len obedy,ale aj desiata a olovrant 😕 😕 😕 neviem isto.Ved Petka mi povie,co papala 😀 😀 😀

sisanka
3. mar 2011

@skatarina zo zaciatku urcite nie..teda podla toho ako sa mu bude pacit...pochybujem ze tam spat bude..on aj doma bieda kym zaspi a neviem neviem ako tam bude..ale ak sa mu pacit bude tak urcite ho necham cely den...len ho nechcem nutit chudaka,ja som mavala z toho traumu ked som tam musela a nechcem aby mal aj on...ze musi tak musi...a ja budem doma tak problem nebude...uvidime...normalne sa mi zda ze to prezivam este horsie ako on a to tam este ani nechodi 😀

skatarina
4. mar 2011

@sisanka ty mas vyhodu,ze si doma na druhej MD tak snad sa aklimatizuje a budes mat cas na babatko a skolu. Sice aj ja som doma,ale moja Petka chce ist silou mocou do skolky 😀 😀 😀 .Ja si myslim,ze je to pre nu este nove a ked ju to uz omrzi bude vymyslat.Ale tym si musi prejst asi kazde dieta.Inac ja si vobec nespominam na obdobie v skolke.Asi bolo vsetko ok,lebo nic negativne si nepamatam.My sme chodili vsetci surodenci do jednej skolky tak to bolo asi lepsie.

sisanka
4. mar 2011

@skatarina tak to si mala vyhodu....my sme boli tri kamaratky v panelaku...a potom dako uz neviem ako prestali chodit a ja som tam nemala kamaratky..si pamatam ze aj na zakladnej skole to bolo take biedne,kazda sme chodili do inej triedy...az potom som sla na 8rocne gymo a tam to bolo uplne ine,tam som omnoho lepsie zapadla do kolektivu... 🙂
inak sa mi nezda zeby som bola nejaka naspolocenska,prave naopak...len ked som bola mala sommala problem najst si kamaratky...teda aspon tak to vnimam ja odstupom casu 😀 uvidime ako bude na tom Denisko 😎

skatarina
5. mar 2011

@sisanka Ja som mala nastastie straaaasne vela deti na sidlisku v mojom veku a vacsinou sme chodili na jednu skolu,takze o kamosov a kamosky nebola nudza.Ja sa nepamatam,zeby som niekedy sedela doma ako dnesne deti.Stale sme boli vonku.Je pravda,ze v telke boli 2 programy a pocitac sme nemali.Ale o to krajsie detsvo sme mali.
Dalsia torta hotova 😀 😀 😀 .Tento krat margaretkova 😉 mrkni

sisanka
6. mar 2011

@skatarina vaau tak sa mi zda ze na krst si dam u teba upiect 😉 😀 a ako si tie margaretky robila?kazdy zvlast si tvarovala ci si to uz hotove kupila?
no ved sak to,ze kedysi pocitace neboli..bolo uplne inak..ale tak mna to postihlo tak v puberte..internet a take veci 😀 ved keby nebolo internetu tak teraz nie som vydata 😀 😀 😀 takze ja mu vdacim za mojho manzela 😵
a Denisko si uz vie sam zapnut rozpravku na pocitaci..teda ja mu zapnem cez youtube a ked skonci tak si vie myskou prekliknut dalsiu...a som manzela upozornovala nech sa neopovazi mu ukazat nejake hry abo tak..tak dlho ako sa len bude dat...

skatarina
6. mar 2011

@sisanka na kvietocky mam vykrajovacku a potom som kazdy lupienok vytvarovala 😀 😀 😀 😀 😀 .Skoda,ze si tak daleko aj by som upiekla 😉 😉 😉 .Ked chces taku potahovanu,tak zajdi na http://www.tortyodmamy.sk/user/11279/images a tato pani je rovno z Cadce.
Tak ze vy ste sa zoznamili cez net? 😀 😀 😀. Zaujimave,ze ste boli tak blizko a nevedeli ste sa stretnut. 😉
Aj Petka vedela velmi skoro zapnut a nastelovat si telku.Na pocitac ju nepustam.V izbe ma dvdcko a tiez si ho sama obsluhuje.Darmo nase deti sa uz narodili z ovladacom v ruke 😀 😀 😀.

sisanka
6. mar 2011

@skatarina aj u nas v dedine jedna pani pecie..a tiez ma niekde na nete fotky totier,tak sa mi zda ze na tej istej stranke len neviem presne meno..sa musim svokry popytat...
noo cez net,musel to byt osud..lebo sa pomylil,vobec nechcel mne napisat a tak stalo sa..a dlho dlho sme boli v kontakte len cez icq..ani nas nenapadlo sa stretnut...ani neviem co ho to potom napadlo ma pozvat von a uz to slo 😀 to je ta nova doba 😀 😀 😀 ja uz len cakam ze o take dva roky uz bude Denisko na facebooku 😀 aj ked my ho s manzelom nepouzivame ale tak dieta sa vselicomu priuci v skolke a potom v skole,tomu sa nevyhneme 😀

skatarina
6. mar 2011

@sisanka Ja chcem Petku udrzat co najdlhsie bez Pc.Nechcem dopadnut ako kamoska so synom.Ako 4-rocneho ho nacapali ako surfuje a ocumuje hole baby 😀 😀 😀 😀 😀 .Nevedel citat,ale presne vedel kolko krat musi kliknut,aby sa mu otvorilo to co chcel 😀 .
My sme sa dali s manzelom dokopy v robote.Bol to nas zakaznik.Mal male potraviny.Cize stara klasika. 😵 😵 😵

sisanka
6. mar 2011

@skatarina ja som uz tak davnejsie videla v TV ako su deti zavisle na pocitacovych hrach...hruza,ten vyraz aky mal ten chlapec ked hral...manzel si tiez sem-tam zahra a vie odkial pokial...a tiez chcem Deniska od toho co najdlhsie udrzat...snad sa mi to aj podari 😉
mne je to aj niekedy luto ako sme sa s manzelom spoznali...som taka romanticka a cez net sa mi to vobec nezda nejako romanticke 😀 ale tak na diskoteky s kamaratkami sme nejako nechodili..sem-tam sme si zasli a ked sme videli co tam niektore mladsie individua dorabaju mali sme dost 😀 😀 😀
kukam kolko je hodin a maly este spi...odkedy ma tu novu postel tak lepsie spi..aj ked spat isiel s placom,chudak unaveny bol az bol nervozny z toho...teraz bude jak med 😀

skatarina
6. mar 2011

@sisanka my sme uz par krat zazili hadky koli hram.Viem,ze to je magnet pre deti.Lenze zase deti v skole o nicom inom nehovoria,len ake hry su cool 😀 😀 😀 .Porovnavaju si mobily a tak.Ved je to katastrofa.A ked niektore dieta je menej v obraze,tak je tercom posmechu.Takze pc sa neskor nevyhneme ani my.
Ja zasa vobec niesom romanticka.Toto saskovanie nemusim 😀 😀 😀,ale obcas dobre padne 😉Nezalezi ako ste sa spoznali,hlavne je ,ze vam to klape.
Pre istotu Petka poobede vobec nespala,len lezala,tak som ju ani nenutila.Pojde spat o 20:00,rano vstavame do skolky 😉

sisanka
6. mar 2011

@skatarina Denisko sa potrebuje vyspat poobede..napr. vcera nespal a este dnes na nom vidim ako mu to chyba...je nervozny a mrnci...ale tak zase niekedy to fajn padne ked spat nejde a vecer o 20h zaspi..hlavne ked sa ucit potrebujeme...Petka kedy chodi spavat?ked na obed spi?..lebo Denisko je nocny vtak 😀 odkedy ma novu postel tak ide okolo 20.30-21h a zaspi hned...ale predtym mu trvalo strasne dlho kym zaspal aj hodinku niekedy...hruza...furt buntosil...sa stavalo ze bolo 23h a on nespal este...s jeho spanim a papanim stale bojujem 😀 😀 😀

skatarina
6. mar 2011

@sisanka Petka je spachtos,ale cim je vacsia tym vymysla ,ze poobede nechce spinkat.Ukladam ju poobede okolo 13:00 a bud zaspi,alebo nie.Ked spi tak aj do 17:00-18:00 😀 😀 😀 .Neviem ju zobudit.A potom ju ukladam o 21:00.Ked nespi poobede tak o 20:00 je v posteli.
Nasa Petka sa dnes bola naobedovat u susedovcoch 😀 😀 😀 .Zjedla polievku,druhe aj kolacik 😀 😀 😀 .Doma by to nehrozilo

sisanka
7. mar 2011

@skatarina nas Denisko tak isto so spanim..ked zaspi tak by vyspaval 😀 😀 😀 ale dnes je hore uz od 5.45..ma ide porazit 😀 😀 😀 aspon poobede pojde skor trosku...uz aj o 12h...
to sa tak vravi ze detom vzdy lepsie chuti u cudzich,skoda ze to neplati aj na nasehoDeniska 😀 😀 😀 ten na obed zje len polievku a druhe ked sa zobudi,alebo az vecer..a ked sa zobudi len nejaky kroisant alebo ovocie,zeleninu...sa mi zda ze strasne malicko zje..a tiez nezje hocico... 😠

skatarina
7. mar 2011

@sisanka Nasa Petka zeleninu velmi nemusi.Obcas paradajku,ale tie umele co maju teraz nechce.Kyslu uhorku miluje 😀 a z ovocia len jablcka,sem tam banan.Citrusy vobec.Ale nenutim ju.
Uz je v skolke.Islo to bez problemov.Uvidime zajtra 😀 😀 😀

sisanka
8. mar 2011

@skatarina Denisko ma zase rad mrkvu,tu by jedol stale..a uhorku..a v lete ked mame v zahrade tak jahody,hrasok,ribezle,maliny..to by furt chdil oberat 😉 inak sem tam tiez jablko alebo banan a citrusy tiez nechce,iba ked odstavujem tak cucka tu duzinku ale stavu pit nechce 😀
tak ako bolo prvy den v skolke??pacilo sa jej?

skatarina
8. mar 2011

@sisanka Prvy den v skolke bol ok.Trosku sa hambila,ale ku koncu sa uz osmelila.Chlebik zjedla len polovicu a obed cely.Aj spinkala.Dnes bolo tiez vsetko ok,len poobede nechcela spinkat,tak len lezala.Ale tesi sa aj zajtra.To je podstatne,ze sa jej tam paci 😀 😀 😀 .Zatial to bolo bez placu. 😀 😀 😀 .Uvidime dokedy 😀 😀 😀

darusik7
9. mar 2011

ahojte baby..mozem sa k vam pridat?
moj maly mal 15.2 uz tri rocky..pred nedavnom som ho drzala prvykrat na rukach a teraz Patko uz chodi skoro dva tyzdne do skolky..strasne to ubehlo

skatarina
10. mar 2011

@darusik7 Vitaj.Aj ja sa tak citim.A ako sa mu dari v skolke?

darusik7
10. mar 2011

@skatarina ahoj 🙂 paci sa mu..ani raz neplakal..chuti mu tam papat a aj s detickami sa zahra..zatial ho davam len na 3 hodinky,ale od dalsieho tyzdna ho necham aj na obed..
prvy den som plakal a Patko mi povedal :mama neplakaj

skatarina
10. mar 2011

@darusik7 😀 😀 😀 to je mile.Nasa Petka chodi do skolky od pondelka.Zacala hned na cely den a v pohodicke.Neplace a do skolky sa tesi.A ty si sa vratila do prace?

sisanka
10. mar 2011

@darusik7
@skatarina
kocky zavidim vam ako fajne to tie vase deturence v skolke zvladaju snad budeme aj my...ale tak sa mi zda ze ja budem ta ktora plakat bude 😀 😀 😀

sisanka
10. mar 2011

@darusik7 inak tvoj chlapec je uz inak velky 😉 sice nas sa tiez dost vytiahol, ale tvoj vyzera aj taky starsi 🙂

darusik7
10. mar 2011

@skatarina ta firma,kde som robila tak skrachovala,takže teraz beham po ÚP.zdravotke,socialke a sibe mi uz z toho..byv.zamestnavatel je este aj taky velmi ochotny,ze ked som mu volala kvoli nejakemu potvrdeniu,tak mi povedal,ze on so mnou nema uz noc spolocne a nic mi neda..
Ale od aprila sa mi rysuje robota,tak dufam ze to dobre dopadne..ale zatial len na polovicny uvazok..
ty si sa vratila do roboty?
@sisanka Paťko bol od narodenia taky vacsi..kazdy mu tipuje tak o rok alebo rok a pol viac..kedy sa chystate do skolky?

sisanka
11. mar 2011

@darusik7 my az od septembra...momentalne som aj ja na UP a druhe cakame v juli tak som doma a kazdy ma odhovara az ho teraz este nedavam kym je taketo pocasie kvoli chorobam...este ked uz bude lepsie by som ho chcela skusit davat az si zvyka...aj ked aj riaditelka ma odhovarala ze vela deti si to odplace na jar a ked musia ist od septembra tak znova...tak este neviem a momentalne to ani neriesim..teraz mame dost inych starosti...

darusik7
11. mar 2011

@sisanka tak pockaj do septembra..uz aj vies co to bude? 🙂

skatarina
11. mar 2011

@darusik7 Tak sme na tom rovnako.Aj moje miesto zaniklo.Manzel kamionista,tak som na Petku sama.Peciem doma torty,tak si trosku zarobim 😀 😀 😀
@sisanka Petka mi zahlasila,ze chce chodit do skolky aj cez vikend 😀 😀 😀.Zatial nebola chora,ale ocakavam to