icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

gubcikova
28. júl 2011

@saaska neboj.pozri nám pri malej napr.tvrdili,že bude dlhá,že ked sa narodí bude mať aj 53cm a narodila sa 46cm 😀 (pritom mi sme vysoký) a vážila 2800g v 40tt.nik mi na to nedal vysvetlenie až malej pediatrička,že mne asi zle pracovala placenta a nedodávala malej toľko živín.ak sa dobre bábo vyvíja nevidím problém v skákani veľkosti.ak ty si napr.malinká a aj muž nemôžme čakať,že bábo bude merať tak ako pri rodičoch ktorý majú 180cm.možno bábo bolo len inak dané,možno ho zle len zmeral.mne ho merá aj 3 krát a vždy mu víde niečo iné.a najpresnejšie je meranie v 12tt

lubikaf
28. júl 2011

@saaska ja som dnes 10+6 a crl mi nameral 44mm a to zodpoveda 11+2 😕 ale nezamyslam sa nad tym, hlavne ze srdiecko bije 😉

baby a mna dnes vysetrovala doktorka, lebo ona s v ordinacii strieda s mojim doktorom, a bola uplne v pohode, to bola prva zenska, co ma kedy vysetrovala a teda bolo to ovela jemnejsie ako ked ma pozera doktor 😕 som normalne prekvapena bola, lebo tiez som na zeny pocula, ze su horsie ako muzi v tomto 😒

lubikaf
28. júl 2011

@gubcikova presne ja som mala toto iste, tiez mi hovorili, ze bude mat okolo 3,5 kila maly a mal 2,95 😉 a tiez mi to odovodnili ze to kvoli placente 😉

saaska
28. júl 2011

@gubcikova no moj manzel ma skoro 2 metre, tak snad bol drobec len skrceny, doktor hovoril, ze sedi v tureckom sede
@lubikaf to ze je velke je super, ja sa obavam, aby sa nejako nespomalil vyvoj....
ja som teraz menila dotkorku zenu za muza a pri zene, som po vysetreni vaginalnou sondou stale krvacala, pri tomto doktorovi zatial ani raz, takze asi to je pravda, ze muz je citlivejsi

gubcikova
28. júl 2011

http://www.gyneka.sk/index.php?pg=4
je tam písané aké vyšetrenie kedy a ako sa robí.je to stránka môjho gynekologa.ja idem teraz až 17+1 na ten DS

@lubikaf he he to ťa prekvapil ako mňa vtedy

gubcikova
28. júl 2011

saaska tak bolo len skrčené.nestresuj neboj už to bude len dobréé 🙂)

lubikaf
28. júl 2011

@gubcikova wau dobru stranku ma tvoj dr. 😉

hejdita
28. júl 2011

babulky co myslite .... mam takovy zvlastny dotaz
ak by zena nebola tehotna a kupila by si test na pohlavie miminka myslite ze by to fungovalo ????? myslim ze asi nikto takovy neni kto by len tak vyhodil peniaze za to aby pocikal papierok len tak ....no ale zaujima ma to a ako to funguje???? viet emi povedat niekto???? prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim

adka.b.
28. júl 2011

@saaska jeej tak to je fajn...a odkial presnejsie?

adka.b.
28. júl 2011

silvia.t a ty presnejsie odkial?

adka.b.
28. júl 2011

@silvia.t pekne a odkial presnejsie? 🙂

yanqa
28. júl 2011

@hejdita taky test som nikdy neskusala ani ako tehotna 🙂 ale asi to funguje na zaklade niecoho, co je v tehotenstve pritomne v tele, ako hcg, netusim, podla mna by to u netehotnej asi fungovat nemalo... ty si to niekedy skusala?

petrusew
28. júl 2011

@hejdita já ti nevím, moc tomu nevěřím. Ale kdyby ano, tak snad by to mohlo být poznat jen v případě těhu.

sara45
28. júl 2011

@yanqa Tak to hej takú robotu by bral každý si myslím 🙂

viknat
28. júl 2011

Zdravím všechny maminky. Tak kontrolu u Dr. mám úspěšně za sebou. Náš "drobeček" měří cca 5,8 cm a dle doktora se má čile k světu. No já tam toho moc neviděla 😖 Příští kontrola za 3 týdny. Už mám vystavenou i neschopenku a co mě překvapilo, mám tam napsáno Neomezené vycházky. Tak mám radost, že nebudu muset omezovat moje holky o prázdninách a budem moct vyjet i na nějaký výlet, když mi bude dobře.
Jinak jsem si dnes udělala radost a nakoupila těhu-kalhoty (dlouhé i krátké), tak můžu honit parádu 😀

@zuzanka444 Nejsem bohužel přímo z Prahy, ale před narozením dětí jsme tam bydleli a proto mi tam zůstal i můj gynekolog, takže tam jezdím dost často na kontroly 😉

oluska88
28. júl 2011

Ja idem znovu 3.8.,tak som velmi zvedava,ako nasa lasocka narastla.

hejdita
28. júl 2011

@yanqa
@petrusew dekuju za odpovedi 🙂 ne nezkousela ale tak mne to zajimalo jak to funguje a ci by to se to nejak zabarvilo i kdyz by clovek nebyl tehotny proste ci to je necim co se pousti do obehu matky ale vylucuje to dite..... tedy pokud mi rozumite....treba clovek by nevedel ze je tehotny pak by to zjistil pomoci testu ale protoze by se bal jit k lekari 😀 tak by si koupil jeste toto ...... proste ci to reaguje na neco co vydavy dite .... 😅 😅 😅 😅 😀 no zni to asi podivne no ale tak mne to zajimalo

kaculiatko88
28. júl 2011

Ahojte ...
tak ja sa s Vami lúčim. Zajtra ideme do nemocnice a vyčistenie (kyretáž). Placenta sa nám vyvíjala normálne a plod už nie. Všetkým babám prajem veľa šťastia a hlavne zdravíčka.
Tak my si teraz dáme pauzu a urobíme všetky testy. A možno raz aj nám sa podarí prežívať šťastné chvíle.
Držím všetkým palčeky. 🙂

gubcikova
28. júl 2011

@kaculiatko88 to mi je moc luto,tak moc som tomu verila a držala palčeky 😢 ☹ držkaj sa mojka a dúfam,že ťa nájdem čoskoro v inom teríne,kde sa budeš vytešovať

dnes drobec tak kopol 😀 ležala som na posteli s nohami dole a som do neho štuchala a potom to prišlo bolo cítiť aj zvonku kopanček 😀

kaculiatko88
28. júl 2011

@gubcikova ďakujem veľmi pekne 🙂 aj na nás sa raz usmeje šťastie ako na Vás babenky 🙂

saaska
28. júl 2011

@adka.b. y tahanoviec, a ty?
@viknat ja uz tiez obzeram tehotenske nohavice, vsetko ma nejako zacina tlacit na bruchu, v poslednom case nosim iba leginy 🙂
@kaculiatko88 😖 vela sil!!!
@hejdita niekde som citala, ze tie testy funguju na principe pH, ze ak je nizke, tak je to dievcatko, ale moc tomu neverim a su tie testy dost neposlahlive....cize ak by ho ocikala netehotna, tak by jej nejaky vysledkok vysiel, podla toho, ci by mala moc kysly alebo zasadity

gubcikova
28. júl 2011

@kaculiatko88 usmeje neboj a dúfam,že nie len raz 😉

saaska
28. júl 2011

@gubcikova jeeej ja uz sa na tie kopance taaaak tesim 😀

yanqa
28. júl 2011

kedy najskor je mozne citit pohyby? nie je na to este trosku skoro?

lenik3
28. júl 2011

Ahojte tehulky, tak ja sa tiez pridavam. Som momentalne v 12tt a termin mi vychadza na 5.2. Vcera som bola prvy krat na krvnych testoch a okrem ineho Dr. meral dietatku siju kvoli DS. Hodnota bola v norme 1,9mm ale co ho znepokojilo bolo, ze nevidel nosovu kosticku :( Mate s tym niektora skusenost? Velmi by mi pomohol nieci nazor. Dakujem

gubcikova
28. júl 2011

@yanqa „Prvý zreteľný prejav života sa môže objaviť kedykoľvek medzi 14. a 26. týždňom, ale obyčajne medzi 18. a 22. týždňom. Ženy, ktoré už mali dieťa, začínajú cítiť pohyby obyčajne skôr (pretože vedia, čo majú očakávať, a aj preto, lebo ich maternicové svaly sú uvoľnenejšie a ľahšie pociťujú kopnutie) ako prvorodičky.

gubcikova
28. júl 2011

@lenik3 niečo som ti našla preposielam
Nosová kosť - zvýšenie záchytnosti DS možno dosiahnuť ak počas vyšetrenia NT (šijového prejasnenia) ultrasonografista stanoví prítomnosť či neprítomnosť nosovej kosti. V čase merania (11+0 – 13+6 t.g) u plodov s Downovým syndrómom nosová kosť chýba alebo je výrazne menšia.
Ak by sa meranie prítomnosti nosovej kosti použilo ako jediné kritérium na identifikáciu plodu s Downovým syndrómom zachytilo by sa 65 % prípadov. Nosová kosť chýba v 2 % prípadov zdravých plodov.
Vyšetrenie nosovej kosti je niekedy limitované polohou plodu a sklonom tváre voči ultrasonografickej sonde. Ideálne podmienky na meranie sú vtedy ak je plod otočený tvárou k sonde a pozdĺžna os nosovej kosti a usg vlnenie tvoria 90 stupňový uhol.

yanqa
28. júl 2011

@lenik3 akym ultrazvukom ti to robil? chapem, ze si vyplasena, ale urcite ti budu robit este dalsie podrobnejsie vysetrenie, ako je aj tu v tom clanku, niekedy staci, ze je babo inak otocene a je to zle vidno
co ti este doktor povedal?

yanqa
28. júl 2011

@gubcikova wow, ja uz teda ciham a cakam, vsetci mi hovoria, ze si este tych kopancov uzijem dost, ale ja uz sa na ne hrozne tesim, potrebujem babo citit, teraz som druhykrat tehotna, v prvom sme sa bohuzial dopracovali len do 24 tt, ale tak to by mohlo stacit na to, aby som teraz citila pohyby skor, nie? ach, zajtra rano idem na specialne usg, ci je tentokrat vsetko ok, hrozne som nervozna :(

gubcikova
28. júl 2011

@yanga preboha až v 24tt čo sa stalo?šak to už je človiečik jak sa má