icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

riuska_cicuska
17. aug 2011

Mne povedal lekár pohlavie tiež v 12.týždni, teda vraj to vyzerá na chlapca, ale nie je to isté, že uvidíme presne až neskôr. Tak som fakt zvedavá.

veronika9686
18. aug 2011

ahojte tehulky,ako sa vam dari?mna uz 4 dni tak bolia krize,ze nemozem ani chodit,mate tiez niektora taky problem,inak sa citim ok.

petja
18. aug 2011

@veronika9686 no,to víš hormony pracujou na plný obrátky,navíc si těhu poprvé,tak nemůžeš ani srovnávat...to bude třeba tvůj problém každého těhu...já se teď cítím úplně skvěle,už čekám,až mimi začne kopat,nebo aspoň jemně se ozývat,teď je mi netěhotně.Kontrolu mám 30.8.

kristinaanna
18. aug 2011

ahojte, ja som dnes bola v poradni všetko ok, na ultrazvuku už bolo krásne vidieť malého človiečika, zdalo sa mi že je otočený chrbtom, podľa čínskeho kalendára, by to malo byť dievčatko.
ja nemam nejaké vážne problémy, len som stále unavená, ale tak , že ke´d zavriem oči tak spím, a zle mi nebolo len sa mi stále grgá a niekedy je to dosť nepríjemné, 😉

pracujete niektorá?

tunylyk
18. aug 2011

@kristinaanna tak to je super,ja som dnes bola na odbery na triple testy,k tomu cinskemu kalendaru,mam dvoch chlapcekov a obaja mali byt podla neho dievcatka 😀 a tentokrat som zo srandy nakukla a zas dievcatko,ale mozno nas drobco prekvapi a v septembri sa ukaze mala copana 😀 a k praci,ja som uz 4roky doma,ale pracujem tusim viac ako v praci a hlavne 24hodin denne 😀
@veronika9686 s krizami s tebou plne sucitim,pri prvom tehu ma neboleli,no dlhy porod dal zabrat a vlastne az od neho ma bolia a dodnes neprestali... ale ako sa povie,clovek si zvykne 😉
@petja vidim,ze cakas tretie babo ako ja,to moje sa uz par dni dozadu cititelne mrvilo,no zatial to nie je pravidelne,tiez pravda,ze nemam cas si to ani uvedomit,to by chcelo na chvilu sa uvolnit a zastavit,vylozit si nozky a to u nas doma nehrozi 😀 ale urcite je to skor ako pri prvom,ci druhom tehu

norcima
18. aug 2011

@tunylyk ahoj prosim ta na tie triple testy treba byt nalacno, alebo nie, ja mam ist zajtra , az o pol 13, tak snad sa mozem najest pred tym 🙂

tunylyk
18. aug 2011

@norcima ja som sa riadne najedla,lebo inak neviem normalne fungovat,na lacno len ked sa robia odbery kvoli krvnemu obrazu,tam by to mohlo skreslit,akurat podla mojej skusenosti je dobre sa poriadne napit,lebo potom mi velmi nechce tiect krvicka 😉

parvitas
18. aug 2011

@norcima mne povedali, že nalačno pred tripple testami netreba byť. mám sa normálne najesť.

gubcikova
18. aug 2011

@xxx.klarka ajja cítim mrňouska.už sa dole tlačí.pri prvej som cítila v 19tt. 😀 len nechsa hýbu aspon vieme,že sú ok

oluska88
18. aug 2011

Ahojte baby,chcem sa spytat,ci vam niektorej zistili z krvy ze mate vysoku hodnotu toxoplazmozy????

gubcikova
18. aug 2011

@oluska88 mojej sesternici,ale ako to dopadlo neviem.tuším ju kontrolovali a pritom s mačkami nebola v kontakte a ja ked som otehotnela sme mali mačku do nejakého 4 mes.a nič mi nezistili

petja
18. aug 2011

@tunylyk já se mimi denně věnuju až jak si večer lehnu a to je možná otočené nebo spí 😀
@gubcikova nemusí přijít do styku s kočkou,stačí práce na zahradě či v hlíně bez rukavic

gubcikova
18. aug 2011

@petja ja viem,ale žije v paneláku tkaže to bolo dosť divné

vikitino
18. aug 2011

ahojte mamicky dnes osm bola na skriningu som po dvoch spontannych potratoch a teraz som konecne v 12|4 ytzden
CRL..61mm
NT..2.5mm
na hornom pole pritomny hematom v regresii 20x9mm
NB verifikovana
baby poradte to NT je velke riziko ? zajtra mam ist rano na krv ako dlho trva kym pridu vysledky z krvi a ja budem maty ako taku istotu ze je to ok a down sa nas nebude tykat? dakujem

petja
18. aug 2011

@vikitino to ses dle mě měla zeptat ošetřujícího...ale vím o spoustě případů,kdy doktoři říkali down,maminky si mimi nechaly a narodilo se zdravé dítě!100%záruku ti žádný utz nedá.osobně bych si zjišťovala info z co nejvíce zdrojů

vikitino
18. aug 2011

@petja dakujem len som myslela ci niektora z vas nepodstupila uz nejake to vysetrenie ale dakujem

petja
18. aug 2011

já na NT byla,to vyšlo 1,3 a krev mi brali tentýž den před UTZ,ta byla taky v pořádku.NT projasnění šíje máš vyšší,ale myslím,že ten ukazatel není směrodatný pro to aby ti řekli,jdi nebo nejdi na potrat.Zkus pohledat o tom více

vikitino
18. aug 2011

@petja zajtra idem na tu krv tak si asi pockam na vysledok a budem sa modlit ale dakujem za odpoved ☹ 🙂

veronika9686
18. aug 2011

@petja ved to je to najhorsie,ze nemozem porovnat a teda ani neviem ,co je bezne a co nie a potom ma hned vsetko znepokoji,lebo sa bojim,ci nahodou nie je nieco s babatkom,.ja idem na kontrolu 31.8,tak zasa doktorku zavalim spustou otazok,este ze mi vzdy na vsetko odpovie a upokoji ma 😅

veronika9686
18. aug 2011

@tunylyk tak to ano,ja sa len modlim,aby to nebolo az do porodu takto 😅

mareka
18. aug 2011

ahoj holky, zítra jdu na screnning tak jsem zvědavá jdu hned ráno, tak snad bude vše ok, protože mě pobolívá podbřišek pořád, ale to bude to že malej chce furt mazlínkovat ☹
Jiank doufám že jste všichni ok , pak vás tu dočtu 🙂

jankasramka
18. aug 2011

@tunylyk jej, a ty ako zvladas popri tehu este dvoch malych chlapcov?ja si neviem predstavit mat este jedno taketo babetko ako je to moje. da zabrat teda.odkedy sa narodil 2 veci neznasa- spat a nehybat sa 😀

@oluska88 ahoj, ked by si chcela s tou toxoplazmozou ti to mozem aj blizsie vysvetlit, som sa tomu dost venovala. mne pred par rokmi robili tiez test- vola sa to na protilatky v krvi. cize ten test ti neukaze ako velmi si infikovana toxoplazmozou (co je parazit) ale ako velmi si BOLA infikovana kedysi v minulosti.
na internete mas vela informacii ale pomerne vela z nich je absolutne nepravdiva takze ti to skusim v skratke vysvetlit:
mas dva typy priebehu toxoplazmozy-
1.AKUTNA- vtedy mas vysoke horucky, vracias a musis byt hospitalizovana- vtedy sa v krvi nezistia ziadne protilatky lebo tie sa utvoria az ked chorobu prekonas.

2.LATENTNA- tou bola nakazenych takmer polovica obyvatelou slovenska- to znamena ze prisli do styku s parazitom ale telo si vytvorilo obranu- protilatky. takze normalne fungujes o nicom nevies a telo ta obrani. to je zrejme aj tvoj pripad, rovnako ako moj. cim viac krizikov mas v tom teste tym mas viac protilatok. cize ak mas 4 kriziky ako ja tak mas vlastne super obranu a uz sa toxoplazmozou nenakazis-je to nieco ako "zaockovanie". takze ked si tehu nemusis sa bat ze by babo bolo v ohrozeni. je to vlastne najlepsi pripad 😉
smutne je ze lekari velakrat nevedia vysvetlit o co vlastne ide a zbytocne sposobia vela rozruchu...

dufam ze si aspon nieco z toho pochopila lebo som sa nejak rozpisala 😀

tunylyk
19. aug 2011

@jankasramka presne ako pises,aj pre mojich plati heslo za kazdych okolnosti nespat a neprestat sa hybat 😀 jeden vacsi sibal ako druhy,no ja ich aj tak velmi lubim 🙂 zvladnut sa da vsetko,stale mam v pamati ulozene jedno,ze som par rokov dozadu plakala a prosila boha aspon o jedno dietatko... vobec tu moje zlaticka nemuseli byt,som rada ze ich mam 🙂 a obcas sa s tatikom smejeme,ze to malinke posalia este v brusku 😀

oluska88
19. aug 2011

@jankasramka ahoj,dakujem ti velmi pekne,toto si mi ozaj pomohla a pochopila som to...no mna posielaju este na infektologiu...

sweeeteee
19. aug 2011

Ahojte, tak aj ja sa zapajam, nechcela som skor, lebo jeden potrat mam uz za sebou, ale hadam ked uz zvladla prve tri mesiace to so mnou mrna vydrzi aj ten zvysok 🙂
A rovno este aby veselo bolo, mi termin urcili na 29.2....

veronika9686
19. aug 2011

@sweeeteee tak to ti blahozelam a drzim palce,nech to spolu zvladnete.ja som sa tiez spociatku bala potratu,lebo mam len 1vajecnik,ale obavy pominuli a teraz sa neviem toho drobceka dockat

jankasramka
19. aug 2011

@tunylyk fuuuuuuuuha, no ajtak ta obdivujem....ajked...ak mne povedia ze budem mat dalsieho chlapa tak to asi budem obdivovat aj seba 😀 a hlavne si budem pytat rady od teba 😝

@oluska88 moja, na infektologiu vobec nechod. radsej im najskor zavolaj a povedz co ti vyslo v teste a ze ta tam poslali ze ci tam mas naozaj ist. urcite ti povedia ze nie.
toto bol presne moj pripad. mna tiez poslala dr. na infektologiu ze aby som cely intrak nenakazila a tam ked som prisla tak sa ma spytali ze co tam hladam, cely personal krutil hlavou ze ta dr.musi byt sibnuta, dali ju pozdravovat a ze si ma dostudovat parazitologiu 😀
a potom som zacala studovat do hlbky tuto problematiku a je to presne ako som pisala- ked ti najdu titer protilatok v krvi to znamena ze uz nie si v infekcnom stadiu a ked pojdes na infektologiu tak tam zrovna mozes nieco chytit takze na tvojom mieste ako tehu by som neriskovala a radsej tam najskor zavolala.
inak ja som bola vtedy v kosiciach ked sa mi to stalo....

riuska_cicuska
20. aug 2011

@gubcikova Dostať toxoplazmózu od mačky je rarita, lebo mačka je infekčná cca. pár týždňov a väčšinou ako mačiatko. Ak niekto nechytá mačacie bobky rukami a tie si potom neoblizuje, od mačky prakticky nemá šancu sa nakaziť. Aj ten trus začína byť nákazlivý až tuším po 48 hodinách, takže ak trebárs ráno a večer sa čistí WC, tak tie baktérie toxy ani nedozrejú. Ale ako Petja správne poznamenala môžeš ju dostať trebárs pri práci na záhrade, kde mačky urobili potrebu, od zle umytej zeleniny. No a ľudia majú najviac toxo z nedostatočne uvareného mäsa, napr. taký tatarský biftek, neuvarená klobása, ochutnávanie surového mäsa, polosurové mäso, ale aj z nepasterizovaného mlieka, ale neviem či aj kravského alebo len kozieho či ovčieho, ale vraj aj z neuvarených vajec.

@oluska88 záleží ktoré hodnoty sú vysoké - či sa jedná o prekonanú infekciu alebo infekciu v akútnom štádiu. Ak je to už prekonaná infekcia (a to lekár vidí podľa typu Ig), tak sa nemusíš báť, ale v prípade akútnej infekcie to treba jednak liečiť a sledovať. Moja sesternica prekonala počas tehotenstva akútnu toxoplazmózu, lekár ju presviedčal na prerušenie tehotenstva, ale je veriaca, dieťa si nechala a napriek strašeniu sa jej narodila zdravá dcérka a dnes je mimoriadne šikovná a nadaná. Ale môže to dopadnúť aj zle. To človek nikdy nevie.

amrash
21. aug 2011

Zdravím, dlouho jsem tu nebyla, nic nového se nedělo, ale zítra jdu na kompletní test v I. trimestru. Krev mi už brali, na 3D UZ se moc těším, i na to, že konečně budu vědět, kdo mi v bříšku "bydlí", ale zároveň mám i hrozný strach. Četla jsem smutné příběhy maminek, kterým různá vyšetření nedopadla dobře a propadám trochu dost panice :-/