icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

martinakl
21. aug 2011

@sweeeteee Ahojky. Ja mam termin 28.2., tak to mozna vyjde taky na toho 29 🙂

Jinak holky, nemate nahodou nejaka zkusenost s hematomy v tehu? Ja jsem tehotna poprve. Teda podruhe, kdyz nepocitam prvni - mimodelozni. Prvnich 12 tydnu bylo ted bez problemu a kdyz jsem byla 11plus6, tak jsem se radovala, ze kritickych 12 tydnu jsme prekonali. A 12plus0 krvaceni, pohotovost a nasli hematom velky cca jak mimco ☹ Dost se bojim, od utery porad spinim, stridave krvacim.. Tak by me zajimalo, jestli nektera nemate podobnou zkusenost a jestli to pak preslo a pustili vas treba i do prace.

nikuska265
22. aug 2011

Ahojte!
Tak sa pridávam k Vám aj ja. teraz som sa odhodlala napísať aj ja do tohto fóra. termín máme 19.2.2012 a teraz som v 15. tt
pekný deň prajem všetkým 🙂

kvjetok
22. aug 2011

@martinakl Ahoj, tiež som mala v 13. týždni hematóm veľký takmer ako bábatko. Necelé tri týždne som musela ležať, nemocnicu som odmietla na vlastnú zodpovednosť. Ešte mi treba dobrať posledné tabletky Duphastonu (mala som predpísané tri balenia, brala som ich zo začiatku tri denne, teraz dve denne). Na poslednej kontrole to vyzeralo byť ok, ešte tam síce boli nejaké pozostatky, ale pekne sa to vstrebalo. Doležitá je, aby bolo bábatko vitálne. Hlavne to chce kľudový režim a podľa možnosti žiaden stres. Neboj sa, to bude dobré🙂 Musíš byť trpezlivá.

martinakl
22. aug 2011

@kvjetok Ahoj, diky moc. Mne rikali, zena nemocnici to neni. Doktor na pohotovosti mi dokonce rikal, ze muzu i do prace. Druhy den obvodni rekl, ze rozhodne ne, ze mam byt doma a polehavat, maximalne kratkou prochazku. Tak polehavam 🙂 Ale to m zase nesvedci psychicky byt tu cely den sama a nic nedelat, proto jsem ptala na tu praci. Samozrejme, pokud mi doktor doporuci byt dal doma, tak budu. Jak rikas, halvne, at je male v poradku.. No tak snad to bude brzo ok, protoze pristi tyden se vdavam a docela rad bych se toho zucastnila 😀

kvjetok
22. aug 2011

To je jasné, že to je k nevydržaniu len tak polihovať, hlavne keď by sa toho toľko zišlo porobiť...🙂 Známi mi nanosili knihy, čítala som s frekvenciou jedna kniha za jeden deň🙂 Aj ja som sa veľmi dožadovala práce, lebo mám sedavé, relatívne kľudné zamestnanie, no ani za takýchto okolností lekár na to nechcel pristúpiť. Som si hovorila, že je predsa len lepšie to trpezlivo odležať ako potom nedajbože niečo ľutovať a si to vyčítať. Bábatko je prvoradé. Jéj, takže taká veľká udalosť vás čaká...držím palce nech sa to dovtedy čo najviac polieči..., aby si si to mohla čo najviac užiť🙂

amrash
22. aug 2011

Tak jsem absolvovala kompletní test v I. trimestru a výsledek je negativní!!!!!!!!!!!!!!!!! Straaaaaaašně jsem se bála, kvůli mimču, ale nakonec jsem ráda, že jsme vše podstoupili a jsme v pořádku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mareka
22. aug 2011

@martinakl jé tak to máme skoro stejný termínek , já mám 29.2 ale i 3.3 chtěla bych únorátko 🙂 tak uvidíme
já zas v těhu trpěla hemeroidy ☹ a na to mi pomáhala mast faktu jsem ráda musim zatukat že je klid zatím 🙂
A co jinak holky jste všechny v pořádku nějak nestačím dočítat ☹

cizu
23. aug 2011

ahoj holky, můžu se k vám přidat? Po mnoha neúspěších a nakonec i jednom MA jsme mimčo vzdali a ono si nás našlo samo. Jsme už po NT screeningu a zatím vypadá vše dobře😉 Chtěla jsem se jenom zeptat, nestává se vám, že někdy máte bříško na křivo? Mně se tento týden už stalo dvakrát, že jsem se ráno probudila a měla jsem bouličku na jedné straně břicha - a byla to pěkně tvrdá boulička,takže určitě prcek🙂 Necítím nic,jenom už podruhé se to stalo......................mějte se a hezký den přeju

martinakl
23. aug 2011

@mareka Ahoj, tak dneska mi doktor posunul termin na 5.3. Tim se pry mam ridit, takze uz sem vlastne nepatrim 🙂

Jinak musim byt dal doma... Kontrola az 9.9. Na svatbu muzu, ale zadny tanceni a tak :( A svatebni cestu musim zrusit :( Hematom uz tam neni, mimi je v poradku, ma 4,8cm, pekne s sebou mrskalo 🙂 Ale porad krvacim. Pry je to asi tim, ze tam jeste neni poradne usazeny, takze proste musim lezet, aby to ustalo.

kristinaanna
23. aug 2011

@cizu mne sa to stáva, ale nemám ho tvrdé len na jednej strane je väčšie 😉
ako znášate tieto horúčavy? ja stále kýcham a kýcham, že by mi bola zima? 😀

vikitino
23. aug 2011

ahojte tak ja cakam a cakam na vysledky z krvi ohladom skriningu NT bolo 2.5 tak sa trosku bojim ale vysledky budu az o dva tyzdne tak je to cakanie hrozne dnes som volal sestricke tak mi vravela ze mi vysledky oznamia az ked mi budu robit dalsie testy v 16 tyzdni t. j 13 septembra no nechapem som z toho na makko bojim sa neznesiem to cakanie neostava mi len verit, a dufat ze vsetko bude ok, inak podstupili sme aj geneticke testy pred dvoma rokmi a boli ok tak to ma drzi nad vodou . mali ste aj vy nejak zvysene to NT?

juju81
23. aug 2011

@amrash, gratulujem, som rada, ze vsetko dobre dopadlo!
aj mne nakoniec testy dopadli dobre, tak si to uz mozeme odteraz len uzivat!! 😀

veronika9686
23. aug 2011

@nikuska265 ahoj,tak to mame skoro rovnaky termin,nam to vyslo na 20.2

amrash
23. aug 2011

@juju81 Také velká gratulace! Ještě nás čeká ten triple test, ale po včerejšku jsem klidná. Takto nervovat se už rozhodně nebudu! 😝 😝 😝

juju81
23. aug 2011

@amrash, presne tak. ten stres za to nestoji, i ked na druhej strane, je dost tazke na to nemysliet a nestresovat. drzim palceky a verim, ze to bude v poriadku! 😉

boba14
23. aug 2011

@martinakl Hematom mi objavili po neustalom pichani v bruchu na sone, a o dva dni tam uz nebol 🙂 niekedy sa vstrebe pomalsie, niekedy na druhy den uz nic nie je vidiet... 🙂 ja som s tym lezala v nemocnici 1t a kedze zmizol a bolesti ustupili, sla som domov. Urcite treba sledovat to spinenie, asi sa postupne vyplavuje... snad skoro zmizne 🙂

bianca2
23. aug 2011

ahojte. ja sa chystam na triple test teraz v piatok 26.8. minuly tyzden som bola na takom podrobnejsom ultrazvuku v 14tom tyzdni a urcili mi termin porodu 1.2., pricom ultrazvuk pri lekarke ukazal termin 13.2. ako moze byt taky velky rozdiel? tento druhy ultrazvuk bol podrobnejsi ale ako moze vyjst az 2 tyzdnovy rozdiel? ved ultrazvuk u lekarky od zaciatku ukazuje 13.2.

toja
23. aug 2011

ahojte, mozem sa k vam pridat? ja mam termin 4.2.2012 ....tento tyzden som bola na krv kvoli AFP ci co,neviem presne=nestresujem sa 🙂 ..

ste tu aj bratislavcanky?

toja
23. aug 2011

bianka mne to sedi presne podla datumu poslednej ms, pretoze som mala ovulaciu na 13DC alebo 14 DC...takze mne to myslim sedi aj podla toho...mozno si mala ovulaciu inak,ako hovoria tabulky.

jankasramka
23. aug 2011

@cizu ja som mala brucho "nakrivo ytakmer cele prve tehotenstvo, a teraz mi tiez zacina, ked som v nejakej pozicii tak je nakrivo 😀
@toja ja som z bratislavy ale uz tam nebyvam 😉 z ktorej si MC?

toja
23. aug 2011

z dubravky...a kde byvas?
my by sme radi odtialto prec..ale pojdeme tak o tri roky..ale kam,este neviem.

ako sa citis? vies uz pohlavie? mne dnes lekar hovoril Nic nevidno,nic nevidno....pritom tam bol zadocek...a nakoniec povedal: ak to nie je pupocna snura,tak chlapec...

takze som o "poznanie" bohatsia...

jankasramka
23. aug 2011

@toja v dubravke sme byvali do mojich piatich rokov, na saratovskej 😝
a potom sme sa prestahovali do vrakune. a teraz byvam uz takmer 4 roky v mexiku...

pohlavie este nevieme, idem az 5.9. tak uvidime. a tehu mam horsie ovela horsie ako prve, byvalo mi zle teraz sa uz citim len strasne utahana a unavena stale tak ja aj kavu pijem,inak by som to asi nezvladla...
ty sa ako citis?
daj si do pasu pouzivatela info nech je vidno ako idu tyzdne ....
mas uz vybrate mena?

toja
23. aug 2011

jani waw,ze v mexiku. to je riadny skok z dubravky 😀
mrzi ma,ze ti je horsie, snad bude o to lahsi porod....
ja sa mam super,nemam ziadne problemy,mala som len zo zaciatku divne nalady..
mena mam zatial Nikolaj a dievcenske neviem ☹

jankasramka
23. aug 2011

@toja ja budem mat pravdepodobne cisarsky rovnako ako aj prvy kedze som mala viacero okolnosti nepriznivych pre prirodzeny porod....
kolko mas rokov a v akom odbore pracujes?
ja zatial mena vobec neviem....vsetci jej/mu hovoria sofi - tak sa vola moja mamina. mne sa to meno vzdy pacilo lenze teraz sa na slovensku roztrhlo vrece so sofiami takze uz mi to nepripada take originalne 😒
radsej pockam co povedia na USG lebo ved mozno dievcenske meno ani riesit nebudeme 😀

tunylyk
24. aug 2011

no maminy dnes rano ma dostala taaaaaaka nevolnost,ze az,prva a poriadna za cele toto tehu 😝 som rozbita a do vecera taaak daleko

lenik3
24. aug 2011

@vikitino ahoj, ja som uz dostala vysledky z krvi a tiez mi ju brali na 2x a ked mi ju zobrali druhy krat, o 2 dni som mala uz vysledky a vsetko je v poriadku. ja som mala NT 2,00 takze ok, len sme nevideli nosovu kosticku a preto ma odporucil na geneticke vysetrenie. tam som bola dnes, ale som z toho sklamana, lebo sa len popytali na choroby, operacie a takisto pripadne choroby pribuznych ale nic viac a mam sa rozhodnut ci pojdem na amniocentezu alebo nie, takze dost tazke rozhodovanie, ked mam vsetko v poriadku okrem tej kosticky.. 😒 tebe co robili na tych genetickych testoch? tiez len rozbor rodokmena?

nera123
24. aug 2011

ahojte, baby 🙂 ja mám termín 25.2. a teraz som v 14tt...včera aj dnes som mala pocit akoby som cítila trolinku bábätko...neviem to identifikovať, bolo to strašne jemnučké a možno to boli aj vetry, myslíte, že je to ešte veľmi skoro? som taká chudšia postava, tak neviem, čo si mám o tom myslieť 🙂 už ste niektorá pocítili pohyby? ak áno, tak kedy presne?

jankasramka
24. aug 2011

@tunylyk ahoj, sucitim s tebou, ja mam od vcera brutal bolesti brucha a hnacky....ledva sa hybem a mam co robit lebo mateo sa dnes rozhodol ze bude koli vsetkemu kricat aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
no neviemako by som to zvladla s dvoma 😅
tebe aspon pride niekto pomoct ked potrebujes?

@nera123 ahoj ja som pri prvom citila uz myslim koncom tretieho mesiaca a teraz pri druhom som zatial jednoznacne neidentifikovala. inak vecsinou je to citit napr. ked si vecer lahnes do postele...asi koli zmene polohy 😉

tunylyk
24. aug 2011

@jankasramka dakujem moja a urcite ti nezavidim,tie prehanky 😝 drzkaj sa,pomoct si musim sama,rodina daleko,manzel v praci a svokor sice blizko,no ma uz svoj vek,tak drobcov postrazi na chvilu,kym utekam do obchodu...

veronika9686
24. aug 2011

@nera123 ahoj,no ja mam tiez priblizny termin,20.2,ale pohyby som necitila a aj ked som sa doktorky pztala,kedy priblizne ich budem citit,tak vravela,ze prvorodicky citia pohyby zhruba od 17-20 tyzdna.len niekedy mam pocit,akoby mi niekto ihlou pichal napravo od pupka,citim to hlavne vecer a v noci a je to dost silne,tak neviem co to je