Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahoj holky, přidávám se 🙂 i my čekáme miminko v únoru.. je to naše druhé a občas už také mimi cítím, ale je to zatím nepravidelné.. triple testy dělat nebudeme, byla jsem na screeningu ve 12.tt, genetika vyšla v pořádku.. u prvního mi triply vyšly falešně špatně a byla jsem na plodovce.. s panem doktorem genetikem jsme se domluvili, že když to teď vyšlo ok, že pak ať paní doktorka udělá ještě i podrobný ultrazvuk ve II. trim.. věřím, že bude vše ok 🙂
@amrash uz sa na tie motylie kridla velmi tesim,nastastie to pichanie uz prestalo,asi to bolo len take chvilkove,aj ked dost intenzivne ale uz je to ok.
tak nám ak amino víde dobre budeme mať hanku
@loretana Gratuluji.
Já už chci taky vědět co nosím pod srdcem 🙂
@veronika9686 ja mávam občas niečo podobné ako ty...občas také pichnutie ako ihlicou v brušku až do nohy mi to vystrelí..mala som to aj úplne na začiatku, tak myslím, že je to také rozťahovanie maternice..predsa len teraz sa nám začne už rýchlejšie všetko zväčšovať 🙂držím palce 😉
@veronika9686 Je to krásný pocit. Těš se, co nevidět to nastane! Já už taky něco málo pocítila, ale asi jsem hypochondr. I když se říká, že vícerodičky cítí pohyby dřív. Tak nevím 😅
Jinak já intuitivně cítím, koho nosím v bříšku, potvrdili mi to i na NT screeningu a včera na kontrole také můj gynekolog. I když pokud to není genetický rozbor, nikdy to není 100%, to je jasné, tak abychom pak u porodu nekoukali překvapeně 😀 😀 😀
@mrazulka
@tunylyk holky, moc děkuji🙂
@xxx.klarka určitě už to brzy zjistíš, kdy jdeš na utz?
@nera123 mozno tym,ze je to uz tretie babo 😉pri prvom to bolo ako podla knizky,20tt,druhy mozno tyzden skor,no pri prvom si ten datum dodnes pamatam 8.3.2008:-) inak dnes ma ukrutansky pobolieva v lavom boku az do slabin mi to taha,pomaha vykvacit sa,no chalani dnes maju besny den,nedaaa sa jaaaj 😀
@amrash takto pri porode bola prekvapena kamoska,pri kazdom utz tvrdili,ze chlapcek a to jej ho robil za kazdym iny lekar a narodilo sa dievcatko 😉 ja som aj chvilu uvazovala nad tym,ze sa necham prekvapit,no zvedavost nepustiiii 😀 no stale je to 50 na 50,pokial to neni ten geneticky rozbor 😉 v tom mas pravdu
no mozno 7.9 budem prekvapena 😀
My čekáme prý holčičku
@tunylyk No to je bezva!!! To musela být kamarádka překvapená! Asi se jí ta prcka nějak nafoukla, do toho se přimotala pupeční šňůra a klučičí šulínek byl na světě 😀 😀 😀
Já tedy zvědavá jsem. Už proto, že chci vědět, zda se zase splnila má intuice a hlavně - chci už pak na mimčo konkrétně mluvit, oslovovat ho jeho jménem!
Ahoj holky. Tak porad jsem doma. Hematom uz zmizel, ale porad spinim. A aby toho nebylo malo, dneska jsem volala kvuli vysledkum screeningu na genetiku a mame pry dost zvysene riziko nejakeho syndromu (jineho nez Down). Mam tam prijit v pondeli se domluvit, co dal :( Vubec nevim, co me ceka, asi dalsi vysetreni. Nevite, jestli me spis rovnou poslou na odber tech klku nebo mi udelaji znova odber krve a UZ? Ach jo :( Mela jsem dokoncit tenhle vikend pripravy na svatbu, ktera je presne za tyden, ale vubec se mi do toho nechce :( Mame desnou smulu, nejdriv mimodelozni (navic jen jedno z dvojcatek, ale druhe potraceno), ted tohle.. Vim, ze to nemusi nic znamena a krvaceni se snad taky spravi, ale je toho na me nejak moc uz :/
@martinakl mne došli teraz tiež zlé testy z genetiky.nám vyšlo DS.tak ti poviem postup.prišli sme k dokymu,ten mi urobil morfologický utz a odporučil na genetiku,kde idem v utorok.následne sa mám rozhodnúť či podstúpim amino.len ty si v menšom štádiu ako ja takže neviem čo bude robiť tebe.
@loretana jdu 5.9. už aby to bylo 🙂
@gubcikova dik... Ja jdu rovnou na genetiku do nemocnice v pondeli. Cetla jsem, ze v rannejsich stadiich tehotenstvi se misto amniocentezy dela choriocenteza, ktera je jeste o kousek rizikovejsi :( Uvidime, jak velke je to riziko (to mi nerekli a nebyla jsem v tu chvili schopna se na neco ptat..).
@martinakl no chapem asi ako sa citis hlavne po prvom neuspechu ale podla mna nech ti povedia cokolvek neber to ako dogmu a sustred sa na pripady kedy aj napriek nepriaznivym predpovediam mali nakoniec zdrave dieta.....
vies co, ja som niekedy fakt rada ze tu mi ani raz nerobili ziadne triple testy ani ine "moderne zalezitosti", podla mna to niekedy narobi viac skody ako uzitku lebo matky sa zbytocne stresuju.
ako ja neviem ako to beries ty ale keby ti povedali ze tvoje dieta bude mat napr. nejaku vyvojovu chybu alebo bude postihnute tak by si sla na umely porod?
ja by som nesla urcite takze asi aj koli tomu pre mna nema vyznam aby mi tie testy robili.
ale v kazdom pripade sa koli tomu nestresuj ze co bude ak...... potom ked ti povedia vysledky tak to budes riesit. tvoje babetko je urcite v poriadku 😉
@jankasramka Po pravde receno jeste jsem nepremyslela nad tom, jestli bych si male nechala. To by asi dost zalezelo na tom, jak hodne by bylo postizene. Ale zatim si nedovedu takove rozhodovani predstavit, tak na to radeji nemyslim, dokud nebudu vedet vic.. Tak snad ani nebudu muset nic takoveho resit.
@xxx.klarka jeee, tak to je ještě týden a kousek, to rychle uteče🙂
@martinakl - netrap se, problémy se řeší, až nastanou.. dej na svůj vnitřní pocit.. mě, když řekli, že máme riziko DS, tak jsem tomu prostě vnitrně nevěřila, cítila jsem, že je honzík v pořádku a byl.. nicméně i tak jsem podstoupila amniocentézu, už mi bylo přes 30.. vím, ono se od těch myšlenek těžko odpoutává, ale jak píše @jankasramka, někdy opravdu zbytečně stresují ☹ určitě to všechno dobře dopadne! držím palce!
my bychom měli vědět pohlaví 8.9. 🙂
@loretana inak blahozelam aj ja ku chlapcovi 😵 a mate uz vybrate meno?
je tu nejaka februarovka z dubravky v ba? ze by sme spolu kocikovali 🙂
@martinakl - to chápu.. mě zase teď z genetiky volali, ikdyž bylo všechno v pořádku, tím mě dost vystrašili, protože moje gynekoložka říkala, že budou volat jen tehdy, že nebude něco ok.. ale pan doktor chtěl vědět, jestli nechci jít na plodovku, přestože screening dopadl dobře, když mi v době porodu bude 35 let..
@jankasramka moc děkuji... ano, kluk byl od začátku jasný - bude do Ondrášek🙂

ahoj holky, po dovče se zase ozývám...
já zatím pohyby necítím, ale ve sředu jsem byla na kontrole, vše v pořádku, brali mi krev na triple testy... A holky, paní doktorka už viděla, co to bude - bude to kluk🙂🙂🙂